icon

Dali ste vaše dieťa zaočkovať proti meningitíde?

wejatko
21. jan 2022

Ahojte maminky, zaujímalo by ma, či ste očkovali proti meningitíde ...

Strana
z2
pleja
25. jan 2022

@evaachesa @jana_eyre_2 Áno, je to veľká pálka. u nás 2x dávka pre 2 deti, nehovoriac o 3 a viac, každý si vie vyrátať. Ale mnoho ľudí ani nevie o tej chorobe, keďže je relatívne zriedkavá choroba (aj keď ako tu bolo napísané s fatálnym koncom alebo s následkami), teda sa ňou netrápia. Nám to dovera nepreplatila, ale ak je iná poisťovňa treba to zistiť. Tiež si myslím, že by to mali preplácať.

evaachesa
25. jan 2022

@pleja možno raz sa dočkáme aspoň nejakého preplatenia, uvidíme. Včera som našla tento článok. V Čechách už ho asi majú v povinnom očkovaní... aspoň tak som to pochopila.
Ja by som osobne radšej uškrtila opasok inde, ale toto očkovanie by som dala aj keby neviem čo. Náš malý včera dostal 2.dávku Bexsero a aj keď noc bola veľmi zlá, som rada a spokojná že je už zaočkovaný. O mesiac ešte dostane Nimenrix 🙂

moninah
25. jan 2022

@pleja vseobecna nam dodatocne (sa mi zda, ze pri stvrtrocnom zuctovani) preplatila polovicu sumy z kazdej vakciny.

evaachesa
Autor odpoveď zmazal
emma022
9. jún 2022

@evaachesa dobrý deň, preplatila Vám Dôvera aspoň niečo z Bexsero vakcíny? Ďakujem

evaachesa
9. jún 2022

@emma022 zdravím, nedávala som žiadosť keďže túto vakcínu nepreplácajú...aspoň čo som zisťovala tak majú v ponuke iné očkovania na preplatenie. Union a VšZP vraj preplácajú 50%.

emma022
10. jún 2022

@evaachesa Ďakujem. Áno viem, že Union a VšZP preplácajú. No máme Dôveru 🙄

evaachesa
10. jún 2022

@emma022 áno, žiaľ škoda...snáď do budúcna sa dostane aj na zoznam dôvery 🙂

Strana
z2