icon

Dali ste zaočkovať deti proti ovčím kiahňam a následne sa deti nakazili?

kitti26
17. okt 2025

Dobry večer,
Je tu niekto, kto dal zaočkovať svoje deti proti ovčím kiahnam a potom sa nakazili? Zaujimal by ma priebeh.
Ide o to, že syn je zaočkovaný už dlhšie. Pred 2 tyzdnami mal siedmu chorobu. Vyliečil sa, išiel do školky (kde je veľa detičiek doma s kiahnami), 2.deň začal mať sople , potom trosku aj kašlal a vo štvrtok keď sa zobudil v školke, mal 5-6 pupakov na tvari (akoby od komára). Učitelka hovorila ze to budu asi kiahne. Lenze ich nema po celom tele, na tvari, na hlave vzadu asi 2-3 a jedno na brusku. Lekar povedal, že sa mu ASI vratila siedma choroba. Lenze nie som si istá, kedze ak niekto siedmu prekoná , tak ju už zevraj nedostane.
Pupákov nie je viac a vobec sa nemenia na pluzgieriky. Preto by som bola zvedavá, ako to bolo u očkovanych deti.

Ďakujem

amonet
17. okt 2025

na siedmu neni imunita. moze sa zopakovat viackrat za zivot. a ano moze dostat aj kiahne. s lahkym priebehom

anonym_431db0
18. okt 2025

Ak siel po prekonani 7chorobyns oslabenou imunitou medzi infekčné deti s kiahnami, tak podla mna kludne mohol

anonym_d9dbe6
27. okt 2025

@kitti26 moze dostat aj kiahne ale priebeh je velmi mierny

kiki68
28. okt 2025

Dala a uz bolo par epidemii a nenakazil sa teda. Ale poznam pripady nakazy a priebeh bol, ze dve pupna a za tri dni zmizli. Cize max Mali deti prvy den zvysenu teplotu. Ale oproti beznemu priebehu to bolo nic.