icon

Dcérke ostala po očkovaní guľka na nohe. Je to normálne?

mamicka70
5. júl 2013

ahojte chcem sa opytat ostala malej gulka na noh po ockovani na ro je to normalne a co jej mam nato dat ? dakujem

xlucia
5. júl 2013

normalne to nie je a daj jej na to studeny obklad.

erickam
5. júl 2013

ahoj aj moja to mala, táká hrčka, volala som doktorke, a ona povedala že to mám sledovať nič nedávať, že sa to do pár dní vstrebe a aj sa tak stalo chvalabohu ale normálne to nieje ale to ako ma to hnevalo radšej komentovať nebudem, pekný deň

fialoocka
5. júl 2013

neboj sa.....aj moj malý to mal po injekciach ked sme boli v nemocnici so zapalenými prieduškami.... on mal na obidvoch nožičkách také hrče...trvalo to dlho, aj 4-5 mesiacov, kým sa mu stratili...aj očkovanie koli tomu doktorka odkladala .....dávala som mu heparoid, octan na to ... veľa šťastia prajem 😉

fuska
5. júl 2013

Normalne to nie je. Ja by som zvazila dalsie ockovania.

ivoka
5. júl 2013

Ahoj aj moja malá mala hrčku z hexa vakcíny z 2 dávky,plakala a búchala si ručičkou na to,vyzeralo to strašne,akoby pomiatnuté dieťa,celé dni si búchala na nožičku a potom jej chvíľu zostal taký tik,zmizlo to samé a našťastie aj to búchanie ručičkou,ale odvtedy ak ju niečo bolí,tak si búcha na to miesto.Držím palce,ono to prejde neboj. 😉

lienockaa
5. júl 2013

Ano,mali sme po tretej hexe,stratilo sa za 3-4tyzdne po ockovani,davala som len octan..

katka1981
5. júl 2013

Je to uplne normalne, po kazdom pichnuti do svalu, moze ostat hrcka, pretoze je to porusenie tkaniva. A stava sa to aj po beznej injekcii do svalu, nemusi ist prave o ockovanie. Ti, ktori dostavali injekcie do zadku (napr. B12 alebo ine...) tak sa s niecim takym mohli stretnut. Niekedy pomoze rozmasirovat. Ak by jej to dlho nemizlo, tak jej to mozes dat vysetrit ultrazvukom, aby si bola kludnejsia.

alabama0011
5. júl 2013

Aj moja to mala na nozicke. Tiez doktora radila pozorovat, ci sa to nemeni, resp. nezvacsuje. Vstrebalo sa to asi do mesiaca. Urcite nemasirovat ani netlacit. Nechat tak ako to je. Keby sa to zvacsovalo urcite ist k doktorke.

kattrin5
6. júl 2013

je to uplne normalne, aj moja mala to mala a Dr povedal ze staci par dni davat studeny obklad...a po dalsom ockovani ho davaj hned po injekcii a niekolko krat za den a vobec sa jej neurobia hrcky..ono injekcia je pichana do svalov takze je normalne ze nastane opuch..nemusis mat vobec obavy

hlavackova
12. júl 2013

tu si mozete pozriet a precitat co sa deje v mieste vpichu...je to vysvetlene pekne jednoducho "po lopate"
http://www.auria.sk/blog/hlinik-male-spinave-ta...

beatrice28
12. júl 2013

Aj moje obe deti mali po očkovaní takú malú hrčku či čo, ale po čase to zmizlo.

sana15
12. júl 2013

nas to mal tiez po 2. a 3. davke hexy a pneumokokov. na jednej nozicke mu to zmizlo do mesiaca, na druhej do 3 mesiacov. Studene obklady som davala na to uz hned po vyjdeni z ambulancie a predsa... Octanovu mast mi na to dr.nikdy nekazala davat. Ale tato skusenost ma nakopla k tomu,aby som sa o ockovanie zacala zaujimat viac.

janaleskova
12. júl 2013

stava sa to, aj moja to mala na nozicke, ostala jej hrcka, ja som jej to jemne masirovala - natierala mastickou traumeel - je to homeopaticka masticka - pomohlo a hrcka zmizla, ani sa neobjavuje. Vsetko je OK 🙂

saty.predaj
22. apr 2016

Ahojte syn ma hrcku uz tiez treti mesiac a nemizne...

stesil
22. apr 2016

Třeba prikladat studené obklady. Nemasirovat. Ono akurát sabtrafili Do svalu takže to trosku potrvá kým sa vstrebe 😉

usmiateslniecko
22. apr 2016

My mame za sebou uz tri ockovania a dr. mi povedala, ze davat obklady nie vsak studene, ale ladove. Skratka nieco z mraznicky prilozit na par sekund na nozicky a samozrejme cez oblecenie. Opakovat par x za den. Nicim nepotierat aby sa krem nedostal do miesta vpichu. Riadila som sa jej radami a nastastie malej sa ziadne hrcky nespravili.

aristka
22. apr 2016

nepíšeš koĺko je po očkovaní ....a inak je to častý jav a sprievodný jav zápalového procesu tj tumor -opuch a keďže zápaľový proces je veľmi dôležitý pre tvorbu protilátok tj telo reaguje ,jeho sprievodným javom ,toho zápalu môže byť aj opuch ,začervenanie a bolestivosť a ak si pridáme ,že dieťatko pri im inj.zatne svaly ,nie sa čo čudovať že hrčky sa tvoria ....nestláčaj ,nemasíruj ,nedráždi a samo to odzneje ...

gabona1
24. apr 2016

Ahoj, aj my sme mali po očkovaní vždy hrčku, ona sa potom vstrebe. Treba dávať hneď studené obklady, prípadne aj octanovú masť. Vždy je to aj bolestivé miesto. Ak je hrčka dlho, išla by som k lekárke, nech to skontroluje, pre istotu...