icon

Deti pred očkovaním a Covid-19 u rodiča

petulik92
30. dec 2020

PROSÍM O PREČÍTANIE NECH SA TO DOSTANE KU ČO NAJVIAC ĽUĎOM 🙏

Udiala sa nám zlá vec, situácia a ja sa s ňou musím podeliť, pretože ide o zdravie a životy našich detí.
Včera mala byť naša dcérka očkovaná (posledné ročné očkovanie).
Pani doktorka si všimla na nožičkách drobný ekzém a nechcela malú zaočkovať, pretože boli isté riziká keď dieťa nie je úplne zdravé. Samozrejme vie o tom viac, súhlasila som.
Prišli sme domov, večer som začala mať nejaké príznaky a podozrenie, ráno som sa teda šla otestovať a zistili, že som pozitívna na Covid-19.
Hneď som obvolala aj pani doktorku.
Keď som jej povedala, že som pozitívna, povedala, že to mohlo mať veľmi zlé následky na malej, pokiaľ by bola zaočkovaná a dostaneme Covid-19
Je až zarážajúce, že takéto upozornenia nie sú písané ani spomínané nikde, obzvlášť keď ide o najmenších a Televízne noviny, správy sú v TV, na internete neustále.
Pokiaľ máte s deťmi pred očkovaním, obvolajte si pediatrov aspoň týždeň predtým, aby Vám povedali čo máte robiť, aby to bolo bez takéhoto rizika, pretože problém je dostať Covid-19 aj po očkovaní. Ja ďakujem Bohu za ekzém a nebyť jeho, nechcem ani pomyslieť... Naozaj ide o život v takejto situácií aby sa niečo nestalo práve Vašim deťom. 🙏

ivanaempe
30. dec 2020

ale však pred každým očkovaním je potrebné dieťa vyšetriť - nemalo by mať ani sople a iné bežné choroby.. takže samozrejme ani COVID by nemal mať, nebezpečné je aj keby sa zaočkovalo choré s nejakou inou infekciou.. preto sa detičky najskôr vyšetrujú lekármi....

romanka_369
30. dec 2020

@petulik92 ja idem s malou 11.1. na posledne
rocne ockovanie🙄..vobec neviem..asi budeme pred tym v karantene a aj po tom 🤷‍♀️..v podstate ani nikam nechodime a manzela v praci testuju kazdy tyzden..

nina255
30. dec 2020

@petulik92 preco prehanas a robis zbytocne paniku ? Je to rocne dieta ...ako sa pise vyssie dieta ma byt celkovo zdrave pred kazdy ockovanim... ak dietatu nieco je ockovanie sa odklada

petulik92
autor
30. dec 2020

@ivanaempe Keď Covid dostaneš aj po očkovaní je to rovnako nebezpečné čo som teda ja nevedela, alebo neviem či pozerám nesprávne Noviny.. Iba som upozornila, lebo určite nie som jediná matka, ktorá sa cítila fit a pritom som si mohla vážne poškodiť dieťa nevedomosťou.

nafka0483
30. dec 2020

@petulik92 Akakolvek choroba (infekcia, zdravotny problem...) je kontraindikacia na ockovanie, tak co robis paniku?

renatka100
30. dec 2020

@petulik92 ako vyzeral ten ekzem? Mohol to byt ekzem po covid u detoch to zvykne prebiehat aj iba takto,

stanulienkat
30. dec 2020

Verim, ze ockovanie s chorobou moze byt problem. No predpokladam,ze tento vymysleny srdcervuci pribeh je zdielany z FB. Tam sa vdacne ujimaju cervene vykricniky a zopnute ruky. Bohvie, co by sa stalo, keby neockovane dieta na cierny kasel ten kasel aj dostalo a do toho aj Covid. Smrt ista.

ivanaempe
30. dec 2020

@petulik92 niektorí lekári pre covid aj odkladajú očkovanie radšej :/ takže to radšej odložte na obdobie, keď tu toho bude menej nech je riziko čo najnižšie. ale chápem vás, našťastie to dobre dopadlo 😇

petulik92
autor
30. dec 2020

@stanulienkat panebože, ten príspevok som zdieľala zo svojho profilu, ja som ho písala, tak som ho dala aj sem. Opatrnnosť nikdy nie je na škodu

petulik92
autor
30. dec 2020

@renatka100 klasický také fliačiky, a zhoršujú sa príznaky, tak nie je to dozvuk no.

stanulienkat
30. dec 2020

@petulik92 ok. Ale plati, co pisali baby vyssie. Preto lekar dieta pred ockovanim vysetruje.

evaachesa
30. dec 2020

@petulik92 robili sa nejaké konkrétne štúdie ohľadne korony a očkovania detí? Pred každým očkovaním musí byť dieťa 100% zdravé a preto pediater pred tým dieťa vyšetrí. Je predsa jasné že nikto z nás sa nechce nakaziť a dáva si pozor za každých okolností, nie len pred a po očkovaní ... Normálny človek teda určite 😏

martyzpp
30. dec 2020

@renatka100 prosim ta, mas nejaky relevantny zdroj k tomu ako vyzera ekzem pri/po covide? Nas maly je atopik, ako zacala zima tak som si vsimla, ze na nozke mu tak zdrsnela koza, co je normalne. Pred asi dvoma tyzdnami sa ten ekzem vsak rozsiril a scervenel, takze ma dost zaujal tvoj koment. V utorok ma mat mmr ockovanie...Velmi pekne dakujem.

petamich
30. dec 2020

@petulik92 ale ved to je uplne normalne aj pri dospelom nielen pri dietati, napr. mali ma preockovat na tetanus a ked lekarka zistila, ze stale kaslem (mala som pred tym chytene priedusky) odmietla ma ockovat, ze sa to neodporuca, lebo telo moze zareagovat a nemalo to s covid nic spolocne aj ten covid je nakoniec respiracne ochorenie

kristinkakvetinka
30. dec 2020

@stanulienkat my sme v rodine čierny kašeľ a zaujímavé ze to dostala osoba práve po očkovaní a samozrejme ju skoro nechali udusit lebo veď je ockovana.Neockovane deti to paradoxne od nej nedostali.

3petka
30. dec 2020

@petulik92 kvôli covidu riešim už pól roka preočkovanie na mmr u syna. Mne hneď Dr povedala že si musí byt 100 istá že s tým nepríde do kontaktu. Najprv mal sople potom začali vzrastať počty pozitív a teraz nakoniec sme skončili pozitívny my. Najprv sme si mysleli že aj syn je nakoľko mal horúčku, bolela ho hlava no nakoniec to boli kiahne. Dr sa bála že to nie je dobrá kombinácia rodičia pozitívny a dieťa kiahne ale našťastie pomaly ani nevedel že má kiahne nieto ešte covid - testovaný nebol ale zrejme ho ani nemal.

leeo
30. dec 2020

No a co ak bude mat dieta covid bez priznakov, potom ako to dr. zisti? Testy sa babatkam nerobia

janinah
30. dec 2020

Konkretne aké zlé následky by to mali byť? lebo najprv by bolo treba mať odb. štúdiu zaočkovanom dieťati a tesnej nákaze covidom a nemyslím,že by na to mali "dosť materiálu"

terezka1947
30. dec 2020

Moja lekarka neockovala ani pocas prvej vlny,teraz ho odmieta uplne.

jankapepe
30. dec 2020

@petulik92 pred každým očkovaním doktorka dieťa prezrela a spýtala sa či je zdravé a či doma tiež nikto nemá akútne nejakú virózu.
Rovnako upozornila že po očkovaní šetriť, kľud, pozor na zdravie.
Takže aspoň pre mňa nič nové 🙂

tramtada31
30. dec 2020

@martyzpp u nás v terminovke veľa rodín prekonalo covid a u deti nebola typická chrípka, ale zapal stredného ucha, ekzém, vysyp a pod
@petulik92 a pediatricku si upovedomila, že si pozitivna a má ist na test, keď ste boli v kontakte?

drzaopica
30. dec 2020

@petulik92 ale ved to je uplne bezna vec, ze dieta musi byt uplne zdrave a rodicia tiez vzdy to je riziko
Sestra mala v skolke dieta s flakmi na tele iny priznak nemalo, nahodou sa zistilo, ze rodicia boli pozitivni bez priznskov a dieta reagovalo flakmi a vysypom tiez som to niekde citala, ze aj to je sposob ako sa imunita s tym vysporiada detto ako hore niekto pise ovcie kiahne su pri oslabeni a kludne to mohlo byt inac

andrea_ff
30. dec 2020

@petulik92 ja som pri detoch pred kazdym ockovanim zaviedla 7 dni pred tym karantenu. S nikym sme sa nestretli, iba my 4. Aby som znizila riziko... a mala to aspon kusok pod kontrolou.

miadi
30. dec 2020

Tiez mam pocit ze trochu zbytocne dramatizujes, Je to uplne klasicky postup pri ockovani najprv si dr overi ze dietatko je ok. Co je pre teba novinka pre vacsinu matiek znàma vec. Skore uzdravenie vam vsetkym prajem. Nech to mà mierny priebeh.

sisa_s
30. dec 2020

Dosla vyvolat paniku a zdrhla 🤔
Používateľka petulik92 už nemá účet na Modrom koníku. K tomuto kroku sa rozhodla sama používateľka.

mariejenka
30. dec 2020

Ako,ja rozmýšľam racionálne,no kus mi riťku stíslo,lebo 8.1 by mal môj 3 mesačný syn, byt ockovany. Prvy krat,to je ta hexa...a az do teraz som si žila kludne. Ono sme doma,ozaj nikam extra nechodím,naposledy pred týždňom s rodinou (kus bublifuk) no verim ze bez nasledkov. Ach otrasná doba co zijeme zeny...je mi zle z toho!