icon

Dieťa nedám viac zaočkovať

gerda125
27. nov 2012

ahojte, potrebovala by som sa poradit o ockovani. pretoze som hlupa a uz som dala nejake ockovanie 😢 , rozhodla som sa ze taku chybu uz neurobim a povedala som svojej doktorke, ze uz nejdem davat ockovat.ona ma samozrejme odhovarala,a povedala mi co vsetko sa moze stat ked nedam zaockova. no v januari mame ist na preockovanie. sme rozhodnuti, ze nasho chlapceka uz nedame zaockovat. potrebujem vediet, ze ci mam svojej dr. nieco podpisovat alebo nie. a ak nie tak ako sa obhajit. dakujem moc

Strana
z9
prevenar
28. nov 2012

@hodula mame, musim povedat masivnu sukromnu temu presne o tom co hladas , viac info. v mojom fotoblogu. teda fotky boli vcera opat stopnute , ale blog tam este je 😀

hajanka
28. nov 2012

@hodula napis IP na @prevenar zaradi ta do skupiny 🙂

meg_junova
28. nov 2012

Tak dnes nam doslo z RUVZ papier, v ktorom nam oznamuju, ze nase prehlasenie o odmietnuti ockovania sice beru na vedomie, ale ze nezacnu v tejto veci konat, kym nas samotna lekarka nenahlasi. Hihi 🙂 Teraz sa uz len dopatrat, ze preco sa takto rozhodli.. Kedysi dychali rodicom po krku, teraz cakaju na udanie od lekara???

vejula
28. nov 2012

@prevenar tak ale ked si napisal, že očkovanie proste ide odložiť, tak by ma zaujimalo na čo sa môžem odvolať, či na nejaky pravny dokument, kde sa o tom piše alebo tak. LEbo inak to bude len moje slovo proti jej a tym moc nedosiahnem...

Inak v čechach su tušim až 4 davky hexavakciny

nae
28. nov 2012

@czechzuzanaba
----------dr. mi dnes na mou otazku o treti hexe vysvetlila, ze ta treti davka se dava proto, ze je to tzv. booster, to znamena, ze ty dve prvni to jako kdyby posili, aby ta ucinnost vydrzela dele.

A čo štvrtá dávka? Booster nad booster? Pýtala si sa na tie rozličné svk a cz očko kalendáre?

czechzuzanaba
28. nov 2012

@nae no ano, ptala sem se i na to, odpovedela ze maji jiny ockovaci kalendar, ze ona sama nerozumi tomu, proc to tak je. Takze odpoved nic moc, no.

nae
28. nov 2012

@czechzuzanaba Proste ide o to -
čím, kedy a koľko sa očkuje je v podstate LEGISLATÍVNA záležitosť. Aktuálna epidemiologická situácia je týmto našim zákonodarcom úplne...vieš kde. 🙄

zigzag
28. nov 2012

@pectore
citujem "a nehnevaj sa na mna ...oni vedia lepsie preco zvlolili na slovensku taky kmen....nez ktokolvek z nás."
... keby to vedeli, tak by neboli pripady tuberkulozy u plne ockovanej populacie (posledne pripady tubery boli 40rocny ludia, ktory urcite boli ockovany,a aj papierovo preockovany) ....

czechzuzanaba
28. nov 2012

@zigzag porad se tu opakuje, ze vakciny jsou neucine. Jak vime, kolik lidi by tu tuberu, nebo jine choroby, melo, kdyby se neockovalo vubec?

hajanka
28. nov 2012

@czechzuzanaba uvidime v januari 2013 😀 coskoro zo statistik za tento rok

pectore
28. nov 2012

@zigzag posledne pripady boli z romskej osady kde slabá očkovanost a preockovanost ..o nakazaní ludí " ktory urcite boli zaočkovaný či dokonca preočkovaní" ...by som skrátka netvrdila.

zigzag
28. nov 2012

@pectore no neviem, nebud rasista, a odkial vies ze je tam slaba zaockovanost, ved ockovalo sa v porodnici, a preockovavali na skolach, ,,, to ockovanie samotne bolo tak ci tak na prd, prave to,ze sa tbc obiavila v osade, potvrdzuje to, ze k znizeniu vyskytu tbc nepomohla vakcina,na tbc ale zlepsienie hygienickych podmienok, suche byty. a bcg vakcina je na mozgovu formu tbc, pred plucnou nechrani vobec, ale to iste vies....teda mala by si ...

mrr
Odpoveď bola odstránená
vejula
29. nov 2012

JA len pre srandu tu dam dva detske programy, ktore som vp oslednom čase videla, lebo ich pozera môj synček. Obidva z stv a obidva propaguju očkovanie. Ako podla mna je toto už trošku mimo, aby sa deťom vtlkalo do hlavy, ako musia byť zaočkovane ak chcu byť zdravé a ake je to nevyhnutne
http://www.stv.sk/online/archiv/maskrtnicek?dat...
http://www.stv.sk/online/archiv/fidlibum?date=2...

jerryjanka
29. nov 2012

@vejula aj serial bol raz jeden život ktory je inak fakt super ma časť propaujúcu očkovanie

vejula
29. nov 2012

@jerryjanka 😖 no toto je podla mna už fakt neferove, pretože deti ešte všetko prijimaju ako fakt, nevedia si vybrať, takže taka uderovka pod pas pre rodičov, ktorí detičky neočkuju 🤐
Ešte aby museli deťom vysvetlovať, že im na ich zdravi zaleži napriek tomu, že su neočkované

pectore
29. nov 2012

@zigzag
pocuj tu to más biele na čiernom.... problemy ohladom zaočkovania :

- prevaha rómskych detí v obvode,
- neočkovanie detí zo sociálne slabých rodín,
dlhodobý pobyt v zahraničí a migrácia rómskych detí (doočkovanie týchto detí je takmer nemoţné pre ľahostajný prístup rodičov k očkovaniu; deti sú pritom u pediatra naďalej evidované, preto sú zahrnuté aj do počtu kontrolovaných detí),
- odklad očkovania proti tuberkulóze najmä u rómskych novorodencov pre nízku pôrodnú hmotnosť, nedonosenosť a pod.,
- nedostatok, resp. zrušenie rómskych asistentov, ktorí pomáhali pri zabezpečení očkovania v rómskych osadách,
- nezodpovedný prístup rodičov k očkovaniu nerešpektujúcich výzvy pediatrov; niektoré deti vôbec nenavštevujú pediatra,

...... tu mas blizsie informacie ako to je s romamy a ockovanim...ked sa ti to nezda... pre mna to nieje vobec prekvapujuce ze nieco take vypukne zrovna v ciganskej osade. A absolutne by som netvrdila ze su vsetci zaockovany.... to možno nevie ani boh kolky z nakazenych boli zaockovany....a ci vobec navsetvovali lekarov.

http://www.uvzsr.sk/docs/info/epida/Vyhodnoteni...
http://www.uvzsr.sk/docs/info/epida/Tabulky_Kon...

nae
29. nov 2012

@vejula My sme na youtube našli super rozprávky o Teovi (jeden špan. seriál) - akože fakt milé, pekné, zrozumiteľné rozprávky-príbehy zo života. Len v časti Teo ide k lekárovi idú s bratom na preventívku a hádaj, čo sa dáva v rámci preventívky ("neboooj, to nebude bolet")... 😖

nae
29. nov 2012

@vejula Ale chápem, že rozprávka má byť aj výchovná a u detí ide primárne o to, aby sa nebáli u lekára, že im chce len dobre...(sladká nevedomosť)...

nae
29. nov 2012

@pectore
Keďže už máš ďalšie preštudované zdroje, opakujem otázku zo včera:

1. proti čomu je BCG vakcína určená (proti akej forme TBC) (to sme sa tu medzičasom dozvedeli aj od iných užívateľov)
2. aká forma TBC je v sabinovskom okrese

Sme zvedaví.

pectore
30. nov 2012

@nae ja ti sice nezopakujem odpoved...ale pokial mi das zdroj kde bude tato nejasnost ... jasne vysvetlena budem len rada. Pretoze neviem akym druhom tubery boli nakazeny ludia v sabinovskom okrese.. je vsade napisane ze tuberkuloza (zvycajne plucne ochorenie)...lenze aky druh mali oni nikde napisane nieje.

nae
30. nov 2012

@pectore Ja som to chcela vedieť z toho dovodu, že keď už tu plašíš o zrušenom očkovaní BGC vakcínou versus výskyt 8 prípadov TBC, tak by bolo treba povedať aj to pod čiarou - upresnenie. Lebo najčastejšia forma TBC je taká, proti ktorej nie je očkovanie zamerané.
Zdrojom može byť lokálny RUVZ (aj jemu nadriadení), ale pátrať po tom nebudem. TBC is not my cup of tea.

zigzag
7. dec 2012

@pectore.... problemy ohladom zaockovania ,, no ja vidim iba jeden a to je ockovanie samotne 😉

zigzag
7. dec 2012

@czechzuzanaba no keby sa neockovalo vobec asi by sme boli zdravi....., nechapem ako jed a karcinogenenne latky vpichnute rovno do tela mi maju zabezpecit zdravie?? rovnako ako geneticky modifikovane virusy bacilov, alebo hexa vakcina, kde v normalnom zivote sa stretnes so 6 patogenami naraz a plus 13 kmenov pneumokokov, ???? kde? nikde, a ked to pichnes do organizmu tak je jasne, ze sa z toho imunita zblazni, a je kopec alergikov a astmatikov a exemov,,, navyse, mne nevadi,ze ockujes, je to tvoje pravo, rovnako ako moje je neockovat... 😉

czechzuzanaba
7. dec 2012

@zigzag vsak neockuj, vis asi proc, tak to tak delej..... 😕 nechapu, cim jsem te nastvala....

zigzag
11. dec 2012

@czechzuzanaba 😉 presne tak, neockujeme, nenastvala si ma niako 😉

Strana
z9