icon

Divá detská obrna v Sýrii, Ukraine + utečenci

michi200
19. sep 2015

http://zivot.cas.sk/clanok/21428/detska-obrna-s...
http://www.ruvzpo.sk/novinky/237.htm

My sme zaočkovaní, a čo tí čo očkovanie Hexou odmietli ? Hrozí tu naozaj návrat obrny? Je očkovanie inaktivovanou vakcínou dostačujúce proti divej obrne ?

Strana
z2
fuska
19. sep 2015

Ja som citala, ze tie dva pripady obrny na Ukrajine boli po ockovani vakcinou proti obrne. Ze zmutoval virus vo vakcine.

libka1
19. sep 2015

@michi200 zmylila si si forum, good luck 😉

michi200
autor
19. sep 2015

@moni244 samozrejme, že odkazujem na Mudr... aj ja moje obavy budem čo najskôr riešiť s mojou pediatričkou... zaujímal ma aj názor mamičiek z MK... ako som už prosila nerýpte tu, ak vás moja diskusia nejak uráža, nečítajte to tu ďalej...

michi200
autor
19. sep 2015

@libka1 nie nezmýlila, na toto fórum som môj príspevok chcela dať 🙂

bibistec
19. sep 2015

@michi200 jasne moze sa stat ale urcite neprinesu epidemiu, mmch ved skoro ani nie su na nasom uzemi a keby aj tak ich zhlucia spolu v nejakom mieste a aj tak sa budu hrabat na zapad dalej tak neviem ale az take obavy by som nemala a mmch teraz tiez nie sme ockovani ani dieta ani my dospeli myslim ze nam uz o chvilu aj vyprsi ta doba co sme chraneni vakcinou tak to by sme sa v prvom rade mali bat my nie? ale tiez je moznost ze ma zrazi auto a to asi aj vacsia ako ze sa nakazim obrnou co mi sem zavlecu zo syrie. Ale jasne mate pravdu a chapem ze sa bojite ved mate deti ale myslim ze je to prehnane. treba sa ukludnit, bola tu uz prasacia chripka, sem tam kde tu vypukne cierny kasel ale zas ze by sa clovek obaval teraz vystrcit paty z domu to si myslim nie je na mieste

dionyzka
19. sep 2015

@michi200 no, co sa tyka cestovania do AT. V AT neuklada zakon zaockovat deti, je to dobrovolne. Rozhodne tu ockovanie nie je celoplosne ako u nas. Cestovanie je potrebne treba zvazit aj do tychto vyspelejsich krajin, v pripade, ze mas vacsiu obavu ohladne tohto ochorenia.

tin007
19. sep 2015

@fuska Deti ochoreli na zmutovany virus z vakciny. Neboli vsak ockovane, oni ochoreli od niekoho, u koho ten virus zmutoval, resp. sa inym spôsobom (rypanie sa v zemi, pitie spinavej vody atd) dostali do styku so zmutovanym vírusom obrny. Odborne sa takyto virus nazyva cVDPV - circulating vaccine-derived poliovirus http://www.polioeradication.org/mediaroom/newss...

tajka1986
19. sep 2015

@michi200 vies ja si skor myslim ze je vacsia pravdepodobnost ze prechodis chripku a z toho dostanes vaznu chorobu ako divu obrnu...

michi200
autor
19. sep 2015

@dionyzka ďakujem za info, určite cestovanie do AT v blízkej budúcnosti zvážim/nebudem tam radšej cestovať...

michi200
autor
19. sep 2015

@bibistec súhladím s tebou, máš pravdu. určite päty z domu vystrčím, ale najprv si rozmyslím, kam pôjdem (myslím tým zahraničie)

michi200
autor
19. sep 2015

@tajka1986 no áno, možné je všetko, ďakujem za podporu 🙂

Strana
z2