icon

Doktorka ma chce nahlásiť pre neočkovanie

klara023
21. sep 2015

Ahojte.. dceru som nedala ockovat v 15mes. Vakcinou MMR. Dnes ma dcera 3roky2mes. A doktorka mi volala ze ma zrazu musi nahlasit pre neockovanie..
Co ma čaká po nahlaseni??

kbeata
Odpoveď bola odstránená
aristka
29. okt 2015

@iukas nie je to o ochote ,ale o vytazenosti ....neviem si predstavit ,ze ma zdr.utekat niekomu po inj.ak ma plnu cakaren pac .,ak medzitym dokaze niekoho vybavit....ako sama pises ,tvoja je internatna a ma na starosti studakov a nemava plno ...takze je to o vytazenosti ...ale samozrejme ,stale to mozne je ,ale nie samozrejme ,skor prekvapujuce...

klara023
autor
30. okt 2015

@gennara zakon pre ohrozovanie verejneho zdravia?? Mam nato svoje dovody!! Poznam dve manicky co im dieta zomrelo po ockovani a nemalo to len zle nasledky ale zomrelo!! Svagrinina mala ma po tbc nasledky... je mi jedno kto si co mysli.. nesom jedina neockujuca..a to hovorim len o MMR.

prevenar
31. okt 2015

@mirorka preco , ja by som to rozvinul ,ze co by to znamenalo . znamenalo by to obrovske znizenie chorobnosti nasich deti a obrovsky prepad ziskov pre pharma-priemysel a lekarov. bola by to pre nich totalna financna tragedia ..hotovy armagedon 🙂

len nevedomy clovek da zaockovat svoje dieta . odporucam si precitat aj nieco ine ako reklamne letaciky a sponzorovane "studie" . za falsovanie studii uz zaplatili pharma-firmy po sudnych procesoch uz nejeden milion dolarov - eur . samozrejme , stale sa to vysoko "oplati"

prevenar
Odpoveď bola odstránená
evittam
31. okt 2015

@alexandramaria Neviem čo je na ňom zaujímavé, ako mi bolo povedané bolo to prvé priestupkové konanie a všade takto postupujú....Môžu ti dať pokutu až do výšky 99,- Eur a to je všetko (teda ak si ochotná zaplatiť tú výšku,ktorú ti dajú). 😉

belllinka
31. okt 2015

sorciera24
@david93 Ja mám pocit, že očkujúcich je úplne zbytočné pýtať sa, či sú zaočkovaní voči všetkému tomu, čo aj ich deti lebo oni to ani len netušia 😀 Keď idú na očkovanie, tak vedia akurát tak to, že bude včelička a že je to povinné.

aristka
31. okt 2015

@prevenar tak neviem ci by farmy zbankrotovali to dost pochybujem .kedze ocko je to najmenej z coho zarabaju....sice tvoja retoruka na ohlupnutie staci .ale pravda to nie je....a ty sam co tu laicky davas nazory ako dieta nedostane tetanus pre dobru oxygenaciu organizmu .co si doteraz nevysvetlil a tvoja teoria .ako bludi uvolneny gen z poskodenej bunky ockom v krvi ...co som sa sulala od smiechu po zemi .ty ktory si alergik a tvoje dieta to zdedilo a ty co tu odporucas chutny kolacik s medim pre potravinovych alergikov...slovo anafylaxia ti asi nic nehovori .ty co propagujes aku mas super cisticku vody doma a super vysavac doma .kazde za niekolko 100 eur....a to chvalabohu nevieme co oblbujes mamky vo svojej sukromnke .za ktoru sa schovavas a si nedotknutelny....ty ide ociernovat farmy .ktore zivia kvantum ludi .ktore platia drahe peniaze na vzdelavanie .vyskum .pristojove vybavenie a nepracuju ako jedinec a nezivia len seba ako jedinec a neschovavaju sa v sukromkach ako jedinec .aby mali profit....ty ides nieco hovorit na farmy....ved ty a tebe podobny za svoje rady nepreberate ziadnu zodpovednost .ked dieta dostane anafyl.po uzastnom kolaciku .mamka ti nic nemoze .ty jej mozes....vylucis ju zo skupiny .....ociernujes a pritom nemas paru o zakladnych veciach .ociernujes a pritom sa sam schovavas za svoje skupiny .ociernujes a nemas ziadny zodpovednost za svoje rady .ociernujes a sam nepriamo reklamujes drahe produkty a vyuzivas rodicov .ich psych rozpolozenie pre svoj prospech....a zvysik su obohrate pesnicky o studiach .sudnych procesoch a pod....ja len stale cakam kedy nejakej mamke pomozete v tomto state zazalovat ci uz dr alebo farmu .kedy sa nakopnete aj v reale .nielen recami tu na fore a zacnete realne konat s tym .ze dosiahnete svoje ....pomoc mamke ci uz po pravnej stranke .moralnej.odbornikmi.ktorymi sa tak ohanate .ze ich mate ..mate kvantum autistov po ocku .to by bolo procesov .kvantum atopii po ocku...ved ty sam by si sa mohol sudit v mene svojho dietatka a seba...kvantum cudnych mononukleoz po ocku....a tych dg .je az az ....nechce sa mi verit .ze tolkymi zalobami by ste nic nespustili a nic nedosiahli...ved by ste zamorili nase sudnictvo a spustili riadnu vlnu....stale je mi zahadou .preco sa to nedeje...preco ste potichucku schovani za svojimi skupinami .kde nikto z vonku nevie .co sa tam deje....a mozno by sme boli prekvapeni .ti co mame realnejsi pohlad a co chvalabohu nie sme ovplyvneni psych.chorobou blizkeho tj.byt lahkou koristou pre laikov aj na takychto forach...... 😝

aristka
31. okt 2015

@belllinka starsi rodicia urcite choroby prekonali kedze nebola vyvinuta ocko latka ...bolo by zaujimave vediet kolko steril .muzov to ma z mumsu....plus ludia chodia na dovci a davaju sa ocko na hepatitidu .davaju si tetanus .kde je uz moznost aj ck....takze kvantum ludi .bud ochor prekonalo alebo bolo v detstve ocko .kedze aj za sociku sa ocko alebo ak chodia k lekarovi su info kedy bolo ocko u nich naposledy a v ramci dovolenky sami vyhladaju dr.kvoli ocku ....by si sa cudovala .ze ludia sa boja a vyuzivaju prevenciu....to len tu par jedincou z nich robite hlupuckych ....a za tu tvoju urazku by som napr.ja mala stopku minimalne na mesiac...a ze proocko sa vyjadruju ako chlapi ...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
nibiru
31. okt 2015

fu chcela som sem prispiet ,moja lekar ma povinnosť nahlasiť,naša pediatrička si radšej napísala na dvere že deti ktore rodičia odmietaju očkovanie neberie,ani novorodencov ktorých rodičia to maju v plane už jej pretiekol pohar trpezlivosti kde je atakovana zo strany rodičov a uradov, zo začiatku nahlasovala počet potom jej nabehla kontrola a sama mala problém miesto roboty čo ma robiť musí spisovať ohlasovanie ak tak neurobí hrozia jej sankcie,len tolko a utekám lebo to tu čítať tak to je ako na divokom západe.

peneloppe
31. okt 2015

@klara023

Tuto otazku si si mala polozit ked si sa rozhodlla dceru neockovat a nerespektovat povinne ockovanie.

evittam
31. okt 2015

@aristka Ešte, že ty vieš kde je pravda a konečne si nám otvorila oči aké sú všetky farmafirmy super, všetko robia pre blaho a dobro nás všetkých a vôbec ich nezaujímajú ich zisky a "vačky". Ako rozprávka na sobotu a nedeľu krááásne. Fakt ti z celého srdca ďakujem, bez teba by som umrela sprostá.

aristka
31. okt 2015

@evittam aka umries je tvoj problem ...a myslim si .ze tiez nepracujes pre pekne oci sefa .ale dostavas vyplatu ...alebo ty nie ....takze z tymto na mna nechod....snazis sa otocit pozornost od vas.ktori to robite pre blaho svojej duse....

evittam
31. okt 2015

@aristka Ja sa od nikoho nesnažím otočiť pozornosť - to o čom točíš?! Len som sa vyjadrila k tvojej naozaj úbohej poznámke, že farmafirmy robia všetko pre blaho nás ľudí a pri tom je to jedna veľká hlúposť. Ale každý máme svoj názor.
Predpokladám, že podľa teba je aj toto jeden z výmyslov "antivaxerov" a všetko je to len výmysel:
http://plus.sme.sk/c/20062365/smrtiaca-farmacia...

aristka
31. okt 2015

@evittam nemam pocit.ze som to niekde napisala.nepatrim k tym naivkam.ktore naletia hocicomu.ale treba sa pozriet do svojho dvorceka a potom ukazovat na druhych ....nehovoriac .ze ludia ako vy ste pravne nedotknutelny ak poskodite....farmu dokazes utopit aj medialne...

evittam
31. okt 2015

@aristka "Ľudia ako ste vy?!" Prosím ťa, môžeš mi vysvetliť čo tým akože myslíš?! Akože kto som ja? Teda podľa teba? Ja mám svoj "dvorček" úplne čistý, ja nikoho o ničom nepresviedčam....Som obyčajná matka dvoch detí s vlastným názorom na vakcíny a to je všetko. A taktiež som v živote nikoho nepoškodila. . Nájdi si niekoho iného na osočovanie....Alebo - teda nehnevaj sa - berieš niečo?

curious_george
31. okt 2015

@prevenar ľudia ako ty by mali skončiť v base - hovorí sa tomu trestný čin šírenia poplašnej správy. vyjadrovať sa tu len tak akoby sa nič nedialo, bez akýchkoľvek zábran a bez akejkoľvek zodpovednosti o zabíjaní detí vakcínami je už naozaj sila.

neuveriteľné, kam až môže klesnúť úbohý antivax, resp. niektorí odporcovia očkovania...

alexandramaria
2. nov 2015

@evittam tak to v žiadno prípade nie je pravda. Môžu ti dať pokutu do výšky 331 €, bez ohľadu na to, či je to prvé alebo desiate pojednávanie. Trovy konania sú štandardným postupom správneho orgánu. Očividne to je na každom konci SVK inak .

evittam
2. nov 2015

@alexandramaria Bola si už na takom priestupkovom konaní, máš vlastnú skúsenosť?! Nakoľko ja som tam bola ako som písala a takto som bola poučená - tak ako som napísala. A zo zaujímavosti som sa spýtala, prečo dávajú v každom kraji-meste iné pokuty - tak mi to bolo tak vysvetlené ako som napísala. A trovy konania sa platia až za súdne konanie. 😉 Tak buď taká dobrá a nevypisuj mi čo je alebo nie je v žiadnom prípade pravda - to akože klamem?! To čo som napísala mi povedala právnička.

alexandramaria
2. nov 2015

@evittam Ja som právnička 😉 pokuta 99 € pripadá do úvahy jedine v blokovom konaní. A samozrejme, že mám vlastnú skúsenosť, inak by som sem neprispievala. Zdá sa mi čudné, že RUVZ by riešil priestupok takej váhy, ako je neočkovanie iba blokovo, ale asi to tak bude. hmm....

evittam
2. nov 2015

@alexandramaria Prepáč, nehovorím, že ti neverím ale to si nejak rýchlo vyštudovala.... 😉 A nie je to tak asi ale určite - ver mi - bola som pri tom, pamäť mi slúži dosť dobre. 😉 No a ešte raz ako mi bolo povedané právničkou na RUVZ - všade to takto riešia.

alexandramaria
2. nov 2015

@evittam no neviem ,či som rýchlo vyštudovala, trvalo mi to rovných 5 rokov 😀 😀 😀 a netvrdím, že v žiline to tak byť nemôže, ale v BA to určite tak nie je. Tu sa blokové pokuty nedávajú, platia sa riadne pálky, a trovy konania tiež. To zas viem naisto ja a veľa kočiek Bratislavčaniek, čo sa toho zúčastnili na ruvzBA. Tak len toľko. Potom nemá právnička v ZA dosť dobré info.

evittam
2. nov 2015

@alexandramaria Tak neviem aké má info, ale keď som sa jej spýtala, že prečo v TT a BA kraji píšu kočky, že dostávajú pokuty aj najvyššie, tak mi povedala, že sa tiež pýtala kolegov a tí jej odpovedali, že málokedy sa dá dohodnúť s rodičmi na tom prvom konaní - že viac-menej "vymýšľajú" ako sa z toho vyvliecť a potom sú nemilo prekvapení....Takže toľko - všade sa postupuje rovnako. Nemienim sa s tebou hádať a ani nič podobné - dávam tu len najnovšie info, ktoré mám a prepáč právnička s minimálne 30-ročnou praxou (JUDr.) má, myslím si, určite viac skúseností a znalostí ako novovyštudovaná Mgr. - bez urážky.

alexandramaria
2. nov 2015

@evittam nemyslím si že je kóšer porovnávať tu právne znalosti a zručnosti, nakoľko mi cez ruky prejde mnoho listov a vyjadrení od právnikov s x ročnou praxou, ktorí sú dávno v komunizme a ich vyjadrenia tomu napovedajú. A vlastne, je mi to jedno, iba si myslím, že neočkovanie je priestupok, ktorý sa podľa môjho názoru určite nemá riešiť blokom. Toť všetko.

evittam
2. nov 2015

@alexandramaria Nechcela som ťa vôbec uraziť....A prečo by to nebolo kóšer? Ja zas poznám dosť "vyštudovaných" právnikov, ktorí nevedia ani kúpno-predajnú zmluvu napísať - a na toto študovali 5 rokov?! A čo bolo zlé na komunizme - to že ľudia študovali a boli študovaní? Veď ty si ho ani nepamätáš a odcudzuješ tu ľudí, ktorí si to ani nezaslúžia a majú roky praxe a ty ich možno ani nikdy nedobehneš...Ale o tomto téma nie je. No a to čo si o tom myslíš ty a ako sa to rieši, tak to sa tiež nedá porovnávať, nakoľko to riešia tak ako to majú ustanovené a tvoj názor na tom nič nezmení. Asi to tak neriešia len preto, lebo tam sedí právnička vyštudovaná za komunizmu z pár desiatok rokmi praxe ale preto, lebo to tak je v zákone a v paragrafoch - ale to by si mala lepšie vedieť ty ako ja. Nakoľko ja mám úplne iné zameranie. 🙂

curious_george
2. nov 2015

@evittam to je zvláštne, ako tu na jednej strane horlivo obhajuješ právničku s 30 ročnou praxou (lebo hovorí tvojmu uchu lahodiace veci 🙂 ) a na druhej strane dávaš dole absolventku, ktorá vyštudovala právo nedávno. slovným spojením "bez urázky" na tom nič nezmeníš.

a popri tomto je pre mňa nesmierne udivujúce, ako obdivuješ a lajkuješ takmer každý príspevok prevenar-a, alebo petot-a, ktorí sú súdiac podľa ich vyjadrovania tými najpovolanejšími na problematiku očkovania (ale aj iných oblastí medicíny) a pritom ti vôbec nevadí, že ich vzdelanie okolo toho ani nepreletelo...

evittam
2. nov 2015

@curious_george Ja nikoho nedávam dole - len sa mi nepáči ak niekto "dáva dole" právničku, ktorá má určite viac skúseností a praxe, len preto, lebo študovala a praxovala za komunistov. A je mi úplne jedno čo by mi tá právnička povedala, vždy si budem stáť za svojim názorom na vakcíny v dnešnej dobe. Vôbec to nesúvisí s tým, že mi hovorila veci "môjmu uchu lahodiace" , proste mi len povedala to ako to funguje a ako sa postupuje to je všetko. Neviem, čo je na tom "uchu lahodiace", že mi vysvetlila zákon a paragraf, podľa ktorého štandardne postupujú. A to akú som dostala pokutu tiež od toho nezáviselo a úprimne sama som bola prekvapená, že len takú nízku.
Čo sa týka prevenara a petota, tak ja len súhlasím s ich názorom - na čo to tu budem písať aj ja?! A je mi úplne jedno čo vyštudovali. Ani jedného z nich neobdivujem, nakoľko to sa nedá, nepoznám ich osobne a v živote som sa s nimi nestretla. Neznamená, že ak nevyštudovali medicínu nemôžu mať ten istý názor na danú vec ako ja. A teší ma, že sleduješ koho ja "lajkujem", nakoľko mňa vôbec nezaujíma koho lajkuješ ty, ale asi máš na to svoje dôvody - nielen sa udivovať. 😉 Pekný deň ti prajem.

maslenka47
2. nov 2015

@alexandramaria prepac, trepes dve na tri 🙂 Aj v BA sa da obist s uplne normalnou obycajnou malou pokutou v "blokovom" konani. Odskusane. Staci sa nehrat na "superstar", ktorej nikto nic nemoze, pretoze ona ma svoje sebou vymyslene "prava". Pretoze ked to skrz obhajovanie svojich "prav" niekto dotiahne az na sud, tak samozrejme ze zaplati aj trovy.

Tie uradnicky, co to robia, su tiez len ludia a robia si svoju len pracu. Pokial sa k nim rodic nechova ako k niekomu, kto mu zozral veceru, tak su aj chapave aj ustretove - aj v Bratislave. Ale nejaku pokutu dat musia.

curious_george
2. nov 2015

@evittam áno máš pravdu, keď jeden z tých dvoch niečo napíše a sú to doslova hlúposti a nezmysly, zvyknem si niekedy pozrieť, kto mohol niečo také lajkovať... 🙂 ale žeby som na to mal nejaké špeciálne dôvody, to veru nie...
aj ja tebe prajem pekný zvyšok dňa.