Fluenz Tetra očkovanie - skúsenosti a vedľajšie účinky
Dobry den, mate skusenosti s tymto ockovanim? Nemalo vase dieta po tomto ockovani nejake neziaduce ucinky? Pripadne nedostalo hned chripku ako autoimunitnu reakciu? Pytam sa, lebo pri vakcinych pre dospelych proti chripke viacero dospelych dostalo taku silnu chripku ako reakciu na vakcinu, ze si taku nepamataju :D tomu by sme sa chceli vyhnut
ja som teda dospely, ktory vdaka ocko uz roky chripku nemal. Moje tri deti su myslim treti rok po sebe ockovane a myslim, ze jedno z nich raz malo chripku. Neziaduce ucinky nemali. Bolest ramena neratam, to je jasne ze boli kam sa picha. Deti mali aj nasalnu vakcinu a tiez ziadne vedlajsie
To je to do nosa? Syn bol na tej vakcine do nosa zaciatkom novembra a nemal ziadnu reakciu. Tento vikend zacina byt trochu chory (potahuje nos a ma mierne zvysenu teplotu), ale myslim, ze to nema nic spolocne s tou vakcinou, kedze uz uplynul takmer mesiac. Uvidime, ci to ockovanie bude mat nejaky ucinok, nakolko kazdy rok schytal taku chripku, ze bol dva tyzdne odpisany. Dufajme, ze hej a ze tento rok sa takejto chripke vyhneme.
Nemala by byt žiadna, mozno trochu sopel na druhý deň alebo pocit plného nosa.
Ak sa bavime o injekcnej forme. Všetci, ktorí tvrdia, že v dôsledku ockovana dostali silnú chripku, sa hlboko mýlia. Po ockovani proti chrípke, môžeš ochorieť, ale nie z očkovania. Ide o neživu vakcínu.
Naopak tá nosová forma obsahuje oslabené živé vírusy. A tuším 2,3 dní dieťa môže byť nositeľom vírusu chrípky.
Protilátky sa vytvoria v priebehuc2,3 týždňov, nie si teda chránená hneď po ockovani.
Daj si názov vakcíny do lupy adc stránky a precitaj si pribalovy leták, máš tam všetko.
K veci ja sa ockujem už 4x a 1x som ochorela, ale presne to iste malo doma neockovane dieťa zo skoly. Takze tak.
Sopeľ kašeľ, slabosť únava bez teploty.
Dieťa sa ockovalo injekcne 3x a absolútne žiadna reakcia. Pred rokom tuším ju trocha ruka bolela.
Ju som dala zaočkovať už z čistého zúfalstva, mala strašnú chorobnosť, napriek liekom na imunitu. Po ockovani výrazne zlepšenie. Či náhoda či nie, neviem. Dávam odvtedy každý rok.
Staršie dieťa minimálne.chore sa napr. neockuje. Muž tiež neockuje. Tiež je v pohode.

@mapp s tým nemám skúsenosti, ale myslím, ze každý organizmus reaguje inak. Po očkovaní proti covidu som vždy mala napr. silné reakcie, samotný priebeh covidu oproti tomu bola malina.