Je neočkovanie zlé rozhodnutie?
Chcela by som vás poprosiť o vaše skúsenosti. O mesiac máme ísť so synčekom na prvé očkovanie a ja sa stále neviem rozhodnúť, či mám odmietnuť alebo nie. Čítala som kopec diskusií, článkov atď., ale väčšinou mamičky píšu o zlých skúsenostiach po očkovaní. Mňa by zaujímalo, či sa medzi tými, ktoré svoje dieťa nedali zaočkovať, nájdu také, ktoré to teraz ľutujú??
@fidka79 no aleluja,konečne ,sme sa dopracovali k tomu ,že to ovládaš ....vieš prečo lebo ak si tu prečítajú ,že ako zdr.pracovník nevie nič o ekg krivke a to jest o srdiečku ,tak potom tí vaši blázni od av majú krásny dôkaz ,alebo argument aký vzdelaný ľudia tam robia ...o nič iné mi nešlo ,len sa dopracovať k tomu ,že to vieš a vieš si vyčítať z toho čo vidíš... 😉
@macamac išlo mi ukázať ,že nie je hlúpa lebo potom tu zdr.personál hádzu do jedného vreca bez ohľadu a ak niekto povie ,že neovláda ekg krivku a po dlhom boji z nej dostanem ,lebo mi to nedalo ,že ju ovláda a to bol môj cieľ ,nič mi nenadala ,ja som sem nedávala a nepýtala veci ,na ktoré nemá špecializáciu a som rada ,že tú ekg krivku po dlhej debate pozná a ja jej to verím ,lebo bez toho sa nedá fungovať ani na pôrodnici a sama som tam bola dosť často a viem ,že tie dievčatá to ovládajú..... 😉
No co teda.. zas sa bojuje? 🙂
Odpoved 99% zdravotnickych profesionalov ti odpovie ze ockuj.. 99% (samozvanych) odbornikov na vazne komplikacie po ocko ti poradi neockuj... tak si vyber TY si rodic....
@aristka Pááááánebooooože, aj toto si stvoril???????????????????????????????????
@bubulka722 čo av bláznov bohužiaľ .......ach jaj...
@aristka dnes som sa bavila rano na sedeni so sefkom o ockovani... naozaj velky profesional musim povedat jejednoznacne za... nechape ze preco aj v de zrusili povinne ze to mame super... teraz sem vie hocikto z cudziny privies pliagu... on ma dve deti zaocko tiez... a pekne sa pusmial nad autizmom z mmr.. nj komu neni rady...
@bbarboraa neboj veď aj av prejdú srandičky ,aj nás to čaká a som zvedavá ak tie mamičky ,ktoré majú detičky autistov a nemôžu očko a ochorejú im na osýpky ,ako budú nadšené ,že nejaké neočko dieťatko to prenesie a určite to bude mať siahodlhešie následky ..len som zvedavá, či tá klauzula na konci ich stránky im bude niečo platná ,kde sa zbavujú zodpovednosti a umývajú so ruky .....tak ako ty píšeš komu neni rady....
@bubulka722 čo som predviedla ,na rozdieľ od nej slušné slová ....čí slovo homosexualita je neslušné ....inak prečo sa so mnou bavíš...
kto je profesionál?
kto je odborník?
akých 99% zdravotníckych profesionálov? (je za očkovanie?)
podľa čoho meriate profesionalitu, odbornosť, dôveryhodnosť?
podľa čoho meriate vierohodnosť akéhokoľvek výroku niekoho, výskumu, grafu,...?
ako rozoznáte PRAVDU?
koľko praxe, titulov, vedeckých prác a zdravého rozumu treba na odbornosť a hlavne pravdovravnosť?
žabomyšie vojny
nikomu do hlavy nevidíme a nepoznáme jeho úmysly
nevieme o ne/skorumpovanosti toho ktorého "odborníka"
nepoznáme "pravdu"
takže záver by mohol byť:
nech je rozhodnutie a zodpovednosť na rodičovi
nech sa môže SLOBODNE rozhodnúť
a ak sa nemôže, nech je odškodnený, ako sa na civilizovanú spoločnosť patrí
teda....už by sa mohlo Slovensko zaradiť medzi tie civilizované 😀 😀 😀 😉
@aristka krasny opis resuscitacie a ekg kriviek a podobnych zalezitosti v nemocnicnom zariadeni s kvantom pristrojov, pomocok a lieciv... Ale ty mi prosim vysvetli, co moze pribuzny laik urobit v pripade anafylaktickeho soku po ockovani doma, na ulici iba s dvoma holymi rukami.... Najme, ked dojde k opuchu dychacich ciest. Naco tu vytahujes uplne odborne veci, ktore sa vacsiny prispievatelov tohto fora netykaju, daj sem informacie, ktore nam skutocne mozu pomoct.
Odhliadnuc od ostatnych prispevkov, moja skusenost s ockovanim nie je zla...aj ked som si plne vedoma negativ, ktore v sebe vakciny nesu. Jedine co som bola proti, bol TBC ockovanie, ktore dcera dostala ked mala dva dni,a potom ho aj tak zrusili.. Nevedela by som sa rozhodnut, lebo v tejto dobe, je vela ludi mudrejsich ako lekari, a mamy skor veria diskusnym foram ako svojim pediatrom. Vela sa popisalo o skodlivosti ockovania, aj MMR vakcine v spojitosti s autizmom. Viem, ze aj take veci sa stavaju, len by som potrebovala pocut konstruktivny nazor odbornika - nezaujateho - ktory jasne predlozi Pre a Proti - ci benefity ockovania prevysuju rizika alebo opacne. Ci takyto nazor je niekto schopny povedat to neviem...Druha vec je aj to co povedal jeden lekar - je celkom vyhodne , hoci trosku alibisticke z pohladu mamiciek nedat zaockovat dieta, nakolko nasa spolocnosti je plne ockovana, teda sterilna a nepredstavuje ziadne riziko....takze matky ak si aj svoje dietky nedaju zaockovat, tak sa nic nestane, lebo ich nema kto nakazit - ludovo povedane. Len by som si nebola ista, keby isli do rozvojovych krajin, kde plosna vakcinacia nie je zavedena a bezne choroby smrtelne, ci by tiez nedali svoje dieta ockovat. To je zas druhy pohlad na vec. Je to tazke rozhodnutie, ja som svoje dieta zaockovat dala - aj ked doteraz nie som si ista, ci to bolo spravne...Je to na uvazeni kazdeho rodica.
@aristka ty nechápeš, odkiaľ ľudia vedia, kde pracuješ? Že to vedia len 2 osoby??? Veď ty sama si to verejne nepísala, asi si už zabudla, môžeš si to pozrieť v príspevku zo 4.apríla 16.20:
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/sekcia-bez-celkovej-narkozy-v-spanku/
"fotoportrét aristka ja pracujem ako anesteziologická sestra..."
To, čo tu predvádzaš je len vypovedá o tvojej inteligencii, o tvojom vzťahu k druhým ľuďom. Snažíš sa iných zosmiešniť, robíš sa najmúdrejšia, ale pritom sa len zhadzuješ. 😝
@sirinka @aristka Tak kočky, teda schválne.. Aristka, očakávam, že prispeješ, lebo toto zaujíma aj mňa, a myslím si, že nie som jediná.. 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/anafylakticky-sok-co-mozem-ako-laik-robit-2/
dievčatá, už nekopte do chudery áristky, je teraz nešťastná, že sa sama odhalila, tvárila sa ako lekár, a dobehla ju krátka pamäť. veľmi som bola blízko, ked som napísala, že odváža mrtvoly na patológiu. ved ona ich možno aj vyrába, kedže sa venuje práci tak ako vidíme. a možno je nútená si takto ako platená diskutérka privyrábať, kedže možno niečo v práci už popsula a nemôže ju vykonávať.
@aristka pekne sa to číta? asi tak, ako ty neustále vyrývaš do ľudí, ktorí majú doma dieťa poškodené po očovaní.
nechcela by som sa tebe dostať na stôl, jedine ak by som bola ozdobená šľahačkou a ty by si mala lízať 😀
no tak sa aj ja pridam do tychto " zmysluplnych hadok 😀"....ja som za ockovanie, aj ked sa mozu a vyskytuju a neziaduce vedlajsie ucinky...., tak ako pri vsetkych liekoch, alebo aj latkach , ci potravinach.....ide vlastne o to , vybrat si mensie zlo, je pravda, ze infekcne ochorenia hrozivo znova stupaju a objavuju sa aj take, ktore sa uz neobjavovali, preco to je, to nech sa radsej epidemiologovia a infektologovia vyjadruju( ci preto , ze sa prestava ockovat , alebo ze su nove kmene, alebo alebo....je vela faktorov isto.....priebeh tych ochoreni MOZE BYT ovela vaznejsi ako NU po ockovani....ja ked moje dieta ockuju , sa samozrejme tiez bojim ( bojhzial sa vyskytnu aj pripady poskodenia po ockovani, na druhej strane aj po liekoch sa vyskytuju a nepriek tomu sa dalej pouzivaju a nie je taka divoka diskusia okolo toho), len treba sa pozriet aj na to , ake percento to je a ake percento je nasledkov pri ochoreni.....
@sirinka http://sk.wikipedia.org/wiki/Anafylaxia
v prvom rade anafylakticky sok sa vyvija v priebehu niekolkych sekund az minut po kontakte s alergenom....takze je nepravdepodobne, ze ta zaockuju a ty v pohode dojdes domov a potom zacne sok..... je viacero typov alergickych reakcii.....( treba kuk...)...anafylacia je najtazsia , zivot ohrozujuca...preto sa caka po ockovani ( ale ak po podani kontrastnyh latok, napr pri CT)nejaku dobu v ambulancii.....ak sa spusti tato forma alergickej reakcie( preco to tak u niektorych je a niektorych nie, to je sirokaaa tema ) ak sa nezacne robit nieco hned , tak nemusim asi hovorit dalsi priebeh...v pripade anafylaxie vonku na ulici( napr. postipanie vcelou) nemas Vela co spravit ako laik....len zohnat co najskor odbornu pomoc.... znami alergici maju adrenalinove pero u seba, alebo apson nejaky kortikoid ci fenistil a su pouceni, co maju robit...pri lahsich formach alergii , odsttranit alergen + bezne dpostupne lieky ( fenistil na SR este dithiaden dat a tiez vyhladat pomocm najma kvoli tomu , aby sa dotycny otestoval ( pri sklone k anafylaxii su dalsie kontakty s alergenom nebezecnejsie)
@bralilienka fuj ty sa chces dat lizat? ake perverzneeeee....a kolko veeeeela tej slahacky by museli kupovat..hruuuza.... to nemas doma muza? ved si spravte pri svieckach ..a nemusis tuto na verejnom fore svoje chutky ukazovat....blee...
@jarhal aj ty ma vylíž 😀 😀
poprosím admina, už ma blokni. už 4 dni dozadu som vám to písala, ale asi ma tu silou mocou chcete. ja nie som platená, ja tu byť nemusím. a nečudujte sa, že reagujem ako reagujem, ale na aroganciu, drzosť, zákeráctvo a primitivizmus platených diskutérok, čo si tu honia svoje poznačené ego ja reagovať inak neviem. česť práci a zárobkom zo špinavej propagandy na vakcíny zvlášť !!! 😀

@fidka79 takže,no moja ,nikdy tam nie je jedna len buď sestra alebo len buď doktorka ,to čo mi opisuješ ,tj.spriechodnenie dých ciest o tom mapoučovať nemusíš ...halo´ak dr.intubuje sestra dá dieťatku aspoň saturák ...a napíš kde robíš by sa mamičky vedeli tomu špitálu vyhnúť ,keď nemajú na prevoz aspoň saturák ....