icon

Je neočkovanie zlé rozhodnutie?

katkaa123
10. nov 2013

Chcela by som vás poprosiť o vaše skúsenosti. O mesiac máme ísť so synčekom na prvé očkovanie a ja sa stále neviem rozhodnúť, či mám odmietnuť alebo nie. Čítala som kopec diskusií, článkov atď., ale väčšinou mamičky píšu o zlých skúsenostiach po očkovaní. Mňa by zaujímalo, či sa medzi tými, ktoré svoje dieťa nedali zaočkovať, nájdu také, ktoré to teraz ľutujú??

fidka79
Odpoveď bola odstránená
siska53
11. nov 2013

@usiko nemyslim, ja to viem. Mala bola od narodenia "lenivsia", tbc vakcinu uz ona nemala. Asi tak.

sirinka
11. nov 2013

@aristka preco, prepanaja pozadujes od
@fidka79 odpovede na taketo otazky, ked ty sama vyzadujes na prvu pomoc separe temu???

aristka
11. nov 2013

@sirinka lebo sú to základné veci a ona vie prečo ....

fidka79
Odpoveď bola odstránená
aristka
11. nov 2013

@sirinka separé téma ano a povedala som ti prečo ,naštuduj si KPCR je tohop tam dosť a budeš vedieť čo robiť v prípade šoku ak zlyhá dýchanie a srdiečko ...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
sirinka
11. nov 2013

@aristka kde si to mam nastudovat? Preco nemozes poradit konkretne?

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
macamac
11. nov 2013

@aristka jaaaj čítam a nedá mi...ja už z teba fakt nemôžem 😝
to čo píšeš
@adriana7 je nechutnééééééé 🙄

ty v zdravotníctve asi nepracuješ, či?
si si istá, že to, čo robíš, vedia LEN dve osoby tu? 😅 😀 😀 😀
myslíš,že IP nefungujú? šušušu ďalej?

a inak, aj ja môžem do IP popísať, kde pracujem.... na ministerstve 😀
a zas si nemysli, že každý ti uverí....na net sa dá napísať hocičo 😉

kliď hormón, lebo fakt urážaš 😉

peace 🙂

aristka
Odpoveď bola odstránená
suzie
11. nov 2013

Prepáčte dievčatá, stratila som sa v diskusii, čo je to CPR?

aristka
11. nov 2013

@suzie je to KPCR a je to kardiopulmonálna resuscitácia ....

fidka79
Odpoveď bola odstránená
suzie
11. nov 2013

CardioPulmonálna Resuscitácia?

rebellefleur
11. nov 2013

@aristka - k tebe len tolko - smutné, že tak obmedzený človek ako ty pracuje v zdravotnictve - možno preto to naše vyzerá tak ako vyzerá

suzie
11. nov 2013

Vďaka, dáko ste tými resuscitáciami odbočili od témy, tak preto sa pýtam, jeden by sa tu v tom stratil...

sirinka
11. nov 2013

@suzie a ostatne si nastuduj na google, lebo dnesni zucastneni odbornici nam svoje tajomstva nechcu prezradit ☹

fidka79
Odpoveď bola odstránená
aristka
11. nov 2013

@suzie to nerieš ,tieto témy tu dokola zakladané všetky takto skončia ... 😉

fidka79
Odpoveď bola odstránená
aristka
11. nov 2013

@fidka79 a to ako môžeš ovládať hemodynamiku a ekg krivku nie a ak resuscituješ dieťa na monitore sa ti ukazuje ekg krivka ,bez monitora v špitály je resuscitácia či je novorodenec alebo dospelý asi nemožná ,ako viete potom kedy skončiť ,či srdiečko naskočili ,či fibriluje srdiečko a treba pokračovať alebo je asystólia a to isté je aj pri intubácii, intubovať bez saturky a videnia krivky ..no neviem ....

fidka79
Odpoveď bola odstránená
bvladka
11. nov 2013

Nie som lekárka, som chemička a chcem sa opýtať, koľko detí vidíte chodiť po ulici s krivicou, alebo koľko detí v našej republike dostane nebezpečný čierny kašeľ? Zamyslite sa nad týmto ... žiadne a žiadne nakoľko sme (vďaka vede a lekárom) očkovaní 🙂 ... poznám prípad, keď rodičia nedali svoje dieťa zaočkovať a dostalo čierny kašeľ (o čom nevedeli), prišli na návštevu pozrieť nové bábätko (dievčatko), ktoré ešte nebolo kôli nízkemu veku zaočkované a samozrejme vďaka nezodpovedným rodičom, malá dostala od návštevy túto veľmi nebezpečnú chorobu a bolo zle ☹ ... nie čo by sa mohlo stať, ale čo sa určite stane ak nebudú deti očkované, proste bez zaočkovania budeme kriví, chorí a väčšina nás pomrie ako to bolo aj v minulosti keď ešte neexistovalo očkovanie :-/

7katka
11. nov 2013

@aristka KPCR je kardiopulmocerebralna resuscitacia🙂, vypadlo ti C

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
prevenar
11. nov 2013

@rebellefleur ..vies na patologii si vzdy najdu cas tuknut do kompu 😵