icon

Je očkovanie spojené s rizikom autizmu u detí?

hildeberta
10. mar 2025

Mam 5-mesacne dieta a citala som na FB, ze vakciny mozu sposobit autizmus u deti, velmi sa bojim, ze by som ockovanim svojmu dietatu ublizila. S priatelom preferujeme holisticku medicinu, napriek tomu sme malej nechali pichnut prvu davku vakcin, teraz by mala dostat druhu, ale nie sme si isty, ci to je to najlepsie, pre nase dieta. Co ak jej tym ublizime?

denkabemommy
10. mar 2025

@zuzanita1609 si v poriadku? Prečo furt útočíš? Ukľudni sa 😂.

hildeberta
autor
10. mar 2025

@zuzanita1609 nemyslim si ze je vhodne takti utocit na @denkabemommy, ved je to normalna diskusia, len preto ze nesuhlasis s niecim nazorom nemusis toho cloveka zhadzovat

denkabemommy
10. mar 2025

@andrejka1974 gratulujem ďalšej čo si prečítala titulok a nie článok 🙏🙏🙏

hildeberta
autor
10. mar 2025

@adka897 ako riesis ockovanie ty?

denkabemommy
10. mar 2025

@hildeberta vieš čo je vtipné? Že názor máme rovnaký 😅 ona má len problém so sebou, že miesto samotného článku čo som tu pridala rieši len titulok

zuzanita1609
10. mar 2025

@denkabemommy tak vidíš, že nie každý pochopí sarkazmus. Chápeš? 🤦

petamich
10. mar 2025

@hildeberta cize akupunktura a otuzovanie ti ma pomoct s rotavirusom? alebo meningitidou? hovorim naozaj len svoj osobny nazor ale pre mna to je absurdne, cim sa naozaj nechcem nikoho dotknut ani mu vnucovat svoj nazor ale teda ja som pro ockovanie, nikdy som ani na sekundu nezauvazovala, ze nie, pre mna benefity rozhodne prevazia rizika

hildeberta
autor
10. mar 2025

@denkabemommy vas nazor sa lisi v tom, ci je podla vas ten clanok hodnotnym a vhodnym prispevkom

rachel36a
10. mar 2025

@denkabemommy niekomu nevysvetlis 😁😁 do mňa tu tiež skáče a vlastne som hneď ako prvá napísala ze nie nespôsobuje

denkabemommy
10. mar 2025

@rachel36a 🤣 všimla som si túto osobu vo viacerých diskusiách, že má nejaký problém sama so sebou

rachel36a
10. mar 2025

@denkabemommy odborníčka 😁😁😁

zuzanita1609
10. mar 2025

Keď sa nabudúce rozhodnete riešiť veci svojimi vlastnými vyplodmi,budem vďačná,keď nebudete ohrozovať nimi ľudí okolo vás. Expertky 👍

hildeberta
autor
10. mar 2025

@petamich prvo davku som jej nechala pichnut bez priatelovho vedomia a bol dost sklamany, ze som to neriesila s nim (btw on tiez nie je ockovany), pretoze su podla neho bezpecnejsie a prirodzenejsie cesty ako predist takymto ochoreniam

andrejka1974
10. mar 2025

@denkabemommy čítala som a viem že žiadne očkovanie nespôsobuje autizmus a je určite lepšie očkovať ako neočkovať moja dcéra ma o chvíľu 13 rokov normálne očkovaná ako moje ďalšie štyri deti ale len ona ma autizmus a očkujem normálne ďalej zajtra nás čaká 13 ročne očkovanie a ideme normálne očkovať

andrejka1974
10. mar 2025

@hildeberta kľudne ckujte ďalej autizmus to nespôsobí a radšej predísť chorobám ako nejakú dostať môže to byt nebezpečne

miadi
10. mar 2025

Takto logicky Keby ockovanie sposobovalo autizmus tak ho mà kazdy druhy. Aj ty Lebo pravdepodobne teba rodicia dali ockovat . Moje deti su ockovane aj otuzile autizmus nemaju. Autizmus vzdy existoval aj pred vakcinami len sa o tom moc nehovorilo a ti ludia zili ako “ čudaci.” Kazda dedina mala takeho .teraz je aj ovela viac zaludneny svet tak stretnes viac autistou + uz to nema taku stigmu a su lepsie zacleneni do spolocnosti . Tie choroby ktore tvoj priatel v pohode prezije su pre babatka a male deti zivotu nebezpecne .

denkabemommy
10. mar 2025

@andrejka1974 dobre, tak si potom prečítaj ten článok, nech mi tu nemusíš písať, že je niečo klamstvo.

Ja som si myslela, že tu niečo hodím pre dospelé, inteligentné ženy, ktoré nemajú problém s čítaním s porozumením. To je celé.

zuzanita1609
10. mar 2025

@denkabemommy niečo dospelé je hodiť leták o vakcinach,ako spôsobujú autizmus? To si mala radšej dať leták od Jednoty...

carolynka
10. mar 2025

Autizmus je vysoko dedicny takze skor nez zacnes obvinovat vakciny, poobzeraj sa po blizkej rodine ci v nej nemate 'cudaka'

heln
10. mar 2025

@hildeberta nie, nemas bezpecnejsie cesty ako predist tym ochoreniam, ak ti 5 mesacne dieta chyti cierny kasel alebo tetanus, tak nie, nepomoze mu akupunktura ani prana. ockuje sa proti ochoreniam, ktore mali vysoku umrtnost pre deti. co je pre teba vacsie riziko - ze ti dieta ochorie na niektore z tych ochoreni, ktoremu sa da predist ockovanim, alebo riziko, ze bude autista? naozaj odporucam, poguglit si videa a odborne clanky o ochoreniach, proti ktorym sa ockuje.

denkabemommy
10. mar 2025

@zuzanita1609 hneď prvá veta pod nadpisom “Tento nebezpečný mýtus sa začal šíriť,…” ja neviem, tak choď za mužom a popros ho, nech ti pomôže s nervozitou a hysterickými prejavmi, lebo už strácam slová na teba. Pripadne miesto koníka choď čítať ten leták z jednoty.

miadi
10. mar 2025

@zuzanita1609 stacilo by Keby si si precitala prvu vetu toho clanku !!!! 🤦‍♀️

bielasovicka
10. mar 2025

Nie, nespôsobujú

sovica
10. mar 2025

@hildeberta Nemám nič proti holistickej medicíne, psychosomatike, akupunktúre, akupresúre... Práve naopak, zaujíma ma to. Ale, vysvetli mi, ako chceš týmto spôsobom zabrániť, aby dieťa náhodou nedostalo čierny kašeľ, osýpky, mumps, rubeolu...? Pri týchto chorobách naozaj pomáha len tá vakcinácia. Áno, u niektorých detí môže byť tá vakcína "spúšťač". A asi nikto zatiaľ neprišiel na to, prečo sa to deje. Ale asi aj preto by sa malo očkovať len vtedy, keď je dieťa úplne zdravé, ani sopeľ by nemalo mať, lebo tá vakcína je určitá "záťaž" pre organizmus a každý organizmus a s ňou vyrovnáva ináč. Samozrejme, ste rodičia a je na vašom rozhodnutí, či dieťa zaočkovať dáte alebo nie. Ale pozri sa teraz napr. na USA. Šíri sa tam epidémia osýpok, lebo v posledných rokoch dramaticky poklesla miera zaočkovanosti.

zuzanita1609
10. mar 2025

@miadi ja áno,ale ostatné mamičky,veď čítaj tiež,že tomu veria niektoré. Prečo je asi zrazu čierny kašeľ u nás na vzostupne...

kremlicka250
10. mar 2025

@denkabemommy ty si aka optimistka;)
Hold , aspom si poukazala na problem dnesnej doby a kam a preco spejeme ...

hildeberta
autor
10. mar 2025

@sovica s priatelom vychadzame z toho, ze viaceri znami neockovali a deti, alebo su sami nezaockovani a bola som viac krat uistena, ze to je v poriadku

cyberk
10. mar 2025

Kks vy ste sa dvaja neandertalci stretli a spravili dieta. Stavim sa, ze ked dietatu pojdu zuby, miesto toho aby ste mu supli nurofen, sa budete na neho pozerat ako trpi a skusat prirodne olejceky… este povedz, ze si veganka a v takom duchu mu budes davat prikrmy a tymto to tu zaklincujes.

zuzanita1609
10. mar 2025

@cyberk aj keď sa dakedy nezhodneme,teraz s tebou úplne súhlasím.

hildeberta
autor
10. mar 2025

@cyberk s priatelom sme vegani, ale malej planujeme davat aj zivocisne produkty, lebo verime, ze dieta by malo mat tiez moznost volby a ak bude chcet byt tiez vegan, tak ju v tom podporime rovnako ako ked sa rozhodne pre hocijaku inu dietu