icon

Je správne neočkovať deti, keď je to povinné?

5. jan 2025

Ako niekoho napadne nedat povinne ockovat deti? Dcera ma v skolke 2 take spoluziacky. Ani povinne ani nepovinne ockovania.

zuzulka558
5. jan 2025

@mamaaja82 a potom deti riešia ako tu čítaš oblečenie, telefón atď,, všetko ide od rodičov

beronsche
5. jan 2025

@heln toto je tiež dosť individuálne...

brrunetkaa
5. jan 2025

Milujem, že niektoré mamičky, ktoré tu vypisujú otázky ohľadom menštruácie a neovládajú ani základnú biológiu su natoľko vzdelané, že do očkovania a jeho vyplyve na organizmus vedia všetko najlepšie 😀 Pokial sa nejedná o deti, ktoré zo zdravotných dôvodov nemôžu byt očkované povinnými vakcínami, dala by som im v prípade danej choroby preplatiť náklady….

tibor79
5. jan 2025

Zvláštne ako radikálni zástancovia očkovania majú strach o svoje očkované deti.

ibatanecnica
5. jan 2025

@tibor79 toez som prekvapena. Tak sa pytam aky zmysel ma pre nich ockovanie ked sa dalej trasu?

annm81
5. jan 2025

@tibor79
@ibatanecnica dáma a pán, odporúčam nevyjadrovať sa k téme, o ktorej neviete ani úplne základy, lebo táto otázka bola v poriadku pred 40 rokmi u mladej neskúsenej mamičky, ktorá sa ju pýtala lekára. V dnešnej dobe internetu, kedy bola zodpovedaná nespočetne krát na každom mieste, kde bola položená, sa otázka už dávno stala proste megahlúpou.

mimka1402
5. jan 2025

@tibor79 Nemám strach o očkované, ale o tie, ktoré byť nemôžu. Vravím zo svojej praxe. Plus je rozdiel či dostaneš nálož virusu od očkovaného či neockovaneho - väčšia nálož, horší priebeh. Možno empatia sa tomu vraví?
Deti s rakovinou, leukemiou, rôzne iné ochorenia kde sú v kolektíve horšia imunita apod. , sú ohrozené, úplne zbytočne, človek nikdy nevie kedy sa ho to bude týkať.

ibatanecnica
5. jan 2025

@annm81 hlavne ze ty vies pravdu

paradajkova
5. jan 2025

@autorka, ja som o tom videla taky dokument, kde v podstate poukazuju na to, ze zeny ovladne strach o svoje dieta az natolko, ze prestanu vnimat fakty. Napriklad niekto v okoli ma dieta, ktoremu sa choroba prejavila az par mesiacov po ockovani a podobne a tym padom si to spojili s ockovanim. Zo strachu a snahy o ochranu svojho vlastneho dietata sa preto rozhodli neockovat. Chcu svojim detom to najlepsie, rovnako ako kazda mama, ale teda strach je vacsi ako realny pohlad na situaciu.

mimka1402
5. jan 2025

@annm81 Čakám už len na to keď niekto spomenie ako očkovanie vytvára autizmus, lebo tomu tiež stále veľké množstvo ľudí verí. (Vďaka falošnemu výskumu ktorý bol dávno vyvrateny). Taktiež sa to spomína v knihe ktorá rada ľudí odradza od očkovania. Bizar je, že ju napísal úplne nehodvoverny človek, ktorý nie je žiadna kapacita uznavana. To isté sa deje ked niekto sa pýta o očkovaní hpv... Darmo sú výskumy v popredným štátoch kde to ma skvele ohlasy. Janka z Humenneho proste "vie", že očkovanie zabíja ľudí. 🙃

annm81
5. jan 2025

@ibatanecnica Pomôže ti Google - to je moja malá nápoveda. Ale tak trochu tuším, že túto otázku nekladieš po prvý krát a že si už odpoveď v minulosti dostala priamo na podnose, ale nepomohlo.

abbey1
5. jan 2025

@mimka1402 Tak ako ty máš obavy o zdravie svojho dieťaťa, majú ho i rodičia, ktorí sa rozhodnú neočkovať. Každý chráni to svoje dieťa.

beata_k
5. jan 2025

@mamaaja82 Len vies, my tu na Slovensku uz davno nepadame na zadok z AT alebo UK. Uz davno vsetci vedia, ze tieto krajiny maju sice krajsie nemocnice, ale clovek v nich je na poslednom mieste.

lucia147852
5. jan 2025

@brrunetkaa a kto preplatí trvale poškodenie zdravia zdravého dieťaťa po očkovaní? Pretože áno, ak také sa deje. Väčšina vyspelého sveta nemá povinne očkovanie a predsa fondy na odškodnenie poškodených. Každý ma svoje dieťa a zodpovednosť zan, ako sa rozhodne je len na ňom.

jesenzima
5. jan 2025

Autorka, ja som tiež za očkovanie detí, aj dospelých,ale nikdy by mi nenapadlo starať sa do toho, kto si svoje dieťa,alebo seba, dá zaočkovať,alebo nie ... A vyčleniť z kolektívu? 🤦🤦

doriiis
5. jan 2025

Nevadí.Osypky sú na vzostupe.To bude krásne.Kolektivna imunita vďaka neockovancom klesla možno uz na takú hranicu,že uz nie je kolektívna.Vela šťastia všetkým🤞🏻

mimka1402
5. jan 2025

@abbey1 Vravím stále o tom istom, že kolektívna imunita je dôležita pre deti, ktoré nemajú na výber.
Samozrejme, že ten kto ss rozhodne očkovať alebo neockovat to nerobí z toho dôvodu aby úmyselne uškodil dieťaťu. Každý verí, že chce to najlepšie. Ja verím vede a vyskumom, ako som písala, pre mňa ako pre človeka ktorý sa s takými ohrozeným deťmi rôznymi dg stretáva/l je názor jasný. Nikto netvrdí, že rodičia to robia so zámerom ublížiť.

@jesenzima Máš dieťa ktoré môže zabiť primitívne choroba, ktorou sa nemôže dať zaočkovať, takže áno dáva to zmysel, ci sa ti to páči ci nie, naozaj je dosť veľké množstvo deti, ktoré môže ohroziť neočkovany a to nie je preto žeby mne osobne vadilo ze niekto sa nedá ockovat, ale tých ľudí pribuda a začne to byť skutočne problém.. Je tých chorôb veľa samozrejme nielen vďaka sk rodičom ale aj ua utecencom, to bude onedlho "radosť".

1ryba
Odpoveď bola odstránená
madeincssr
5. jan 2025

@1ryba ...no mozno aj preto maju kedysi zvladnute (takmer "vyhynute") nemoci opat v mnohych krajinach narastajuci vyskyt. Moze to byt jeden z faktorov.

mimka1402
5. jan 2025

@1ryba Očividne nevieš ani čítať s porozumenim... Keďže som o tom písala, ale ok. Ano, takže na slovensku sa nakazis už ľahšie a bude to omnoho horšie už len osypky sú toho dôkazom... Namiesto toho začať od seba je rozumnejšie porovnávať to s rakovinou či ukazovať na iných... Výborne myslenie, takto sa na Slovensku budeme mať priam "famózne".

1ryba
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
madeincssr
5. jan 2025

@1ryba no mozeme postavit ziletkovy plot a neopustat krajinu, ci ako budeme chranit (nielen) deti? Ano, globalizacia (kdekolvek na zemeguli si sup-sup) so sebou nesie aj problemy.

kiki68
5. jan 2025

Takych deti je vela, potom ta panika ked v skolke vyvesia, ze je Mumps alebo rubeola. Tu v Rakusku je neockovat bezne, povinne to nie je. Akurat je potom problem, ked sa tu stale objavuju tieto ochorenia.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
kiki68
5. jan 2025

@1ryba predpokladam, ze ockovania maju a vedia to dolozit ockovacim preukazom. Mne ked som prisla do AT prepisali ockovania z karty na ich medzinarodny ockovak. A dalej ma uz ockuju v AT a stempluju to do toho medzinarodneho. Ten ma kazdy obcan v AT automaticky, dieta ho dostane k materskej knizke. Na Slovensku neviem ako to mate teraz, ci to niecim dokladate

kristina2412
5. jan 2025

@mimka1402 tvoj komentár o tom, ako praješ neočkovaným deťom ,ktorým rodičia ,,vybavili" papier,že nemôžu byť očkované , aby skončili na JIS, prerazil absolútne dno ...Prečo by mali byť deti trestané za rozhodnutia svojich rodičov? Žiadne dieťa si nezaslúži trpieť.

mamaaja82
5. jan 2025

@beata_k tak to sa riadne mylis,ja som v at bola operovana niekolkokrat aj som tam rodila,som si v nemocnici pripadala ako princezna kdezto neurochirurgia v nz a sestricky ta maju za hovno rozpravaju madarsky aby im clovek nerozumel asi zabudli,ze pracuju na sk a bonus lekar,ktory nevie ci sa mu podari ta zoperovat,takym nasrat do ruk a nepustit k vode mesiac.

mimka1402
5. jan 2025

@kristina2412 Žiaľ ani to dieťa ktoré je ohrozené a spolieha sa na kolektívnu imunitu nemôže za to, že nemôže byť očkované. Ak je hlúpy rodič žiaľ niekto si to vždy odskace a to dieťa. A ano, vieš, že iba to často dokáže prebrať? A to nevravím len z rozmaru ze netuším, nič o tomto. Ak niekto porovnava rakovinu s nakazlivou chorobou tak som aj na to reagovala ze to je absolútne odveci a ano, žiaľ niekto sa preberie až príliš neskoro. Nie je to dno, ale všetko má svoje následky. A takíto ľudia budú kričať až kým nezaziju fuk musí zažiť rodič s dieťaťom ktoré naozaj nemôže byť očkované. Ľudia čo to falsuju, sú pre mňa fakt odpadom spoločnosti, takže ano, nech sa im to potom ukáže v realite. Lebo stačí naozaj málo a dieťa je na jiske. A tých prípadov pribúda, bude pribúdať a zadubenost ľudí nepochopim.

1ryba
Odpoveď bola odstránená