icon

Kto z okolia Trebišova dostal pokutu za neočkovanie?

saxy1616
3. nov 2013

Kto ma skusenosti s tohoto okolia?

Strana
z3
bluejeans
Odpoveď bola odstránená
maribell
3. nov 2013

pokuta za neockovanie?... akoze dietata? ci psa?

tenerifka
3. nov 2013

@bluejeans A ty na com ficis?

maribell
3. nov 2013

@bluejeans ja si myslim ze by si sa mala nadychnut a upokojit... s tym co pises celkom nesuhlasim ja sice svoje deti dam zaockovat ale ak si je najaka mama ista tym ze to pre jej dieta nieje dobre alebo zdrave tak nech si ho zaockovat neda... podla mna by to tiez tak malo byt ze kazda mama si rozhodne sama ci da zaockovat alebo nije... kazdopadne som nepocula este o pokute za neockovanie

wena
3. nov 2013

Áno, pokuty za neočkovanie sa dávajú, pokiaľ lekár nahlási, že rodič odmietol očkovanie dieťaťa.

majulino
3. nov 2013

@bluejeans fakt a to uz preco? V com si lepsia matka ty ako ta ktora si dieta neda zaockovat? Lubi ho vari menej pretoze nedovoli aby ho napichali kadejakym zivym svinstvom? Ina mamka by ti mohla napisat ze to ty si nezasluzis svoje dieta pretoze si ho dala dopovat virusmi a bakteriami. Alebo si myslis ze ho tym tyra ci vystavuje vacsiemu nebezpecenstvu ako ty? Nabuduce sa zhlboka nadychni az potom pis hluposti. Alebo ak nemas k teme ci otazke co povedat nezapajaj sa.

tak a teraz k otazke: nepocula som o nikom kto by pokutu dostal ale zopar mojich znamych sa rozculovali nad upozorneniami ktore im chodili.

janka2115
3. nov 2013

@bluejeans Poniektoré deti mali vážne zdravotné problémy kvôli očkovaniu, boli prípady že dieťa po očkovaní ochrnulo...ak by sa to nedajbože prihodilo tvojmu dieťaťu a niekedy v budúcnosti by si mala ďalšie, dala by si to dieťa pokojne očkovať alebo by si dala svoje dieťa na adopciu, keďže si ho nezaslúžiš, lebo si hrozná matka???

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
kajkovajanka
3. nov 2013

v Trebisove neviem, ale v Kosiciach znami dostali pokutu za neockovanie malej (nahlasila ich doktorka)

veronika437
3. nov 2013

Ja som pocula,ze ked nahlasi lekar,tak nie pokutu daju,ale zoberu rodicovske a kocikove.Ze vraj okolo 300 eur...Ale aj ja som.proti ockovania...Kamaratkyn syncek bol zdravy,usmievavy...Pred ockovanim ho nevysetrili a potom mal taképroblémy s krvou,ze do dnesneho dna chodia do Ba na vysetrenie...Trosku im zlepsilo krvny obraz,ale chlapcek odvtedy je taky cudny...Sprava sa ako autist,a dovtedy vobec nemal.problemy...Chvalabohu mi nemame nic po.ockovani...Ale aj tak.som.proti...

saxy1616
autor
3. nov 2013

ach jaj...neviem co robit......strach o dieta je to najhorsie ozaj co moze byt......nechcem mu nijak ublizit.....ci uz ockvanim ci neockovanim...ale odklad dam urcite....

kbeata
3. nov 2013

@veronika43 ak rodic neda zaockovat nejakou vakcinou,alebo da neskor,alebo posuva a vyprsi ta lehota z povinneho ocko.kalendara,sa dopusti priestupku,ktory sa pojednava na hygiene,RUVZ,a moze dostat pokutu do max.vysky 330 euro,ziadne kocikove,rodicovske,alebo nieco ine 😉
ale ked dieta nie je zaockovane zo zdravotnych dovodov,ktore ma potvrdene od lekara,ci pediatra,vtedy sa nepokutuje

sasa227
3. nov 2013

@janka2115 ako je to priklad preco neda rodic dieta zaockovat ale kolko je pripadov ze rodic rozhodol ze dieta zaockovat neda a potom ake malo nasledky neskor. Ja si myslim ze ockovat sa ma vzdy sa deti ockovali a ciastocne vinim aj rodicov ze prave oni su ti ktori su so svojim dietatom stale a ockovat sa ma len zdrave dieta tak ked viem ze sa ma ist ockovat a co i len trochu sopli upozornim na to a ockovanie sa odlozi nie ze si z toho nic nerobim ved trochu sopliku a potom to tak doapdne a vynime za to ockovanie......

bralilienka
Odpoveď bola odstránená
stefi76
3. nov 2013

@bralilienka to sa mi už zdá na túto stránku naozaj pritvrdé,každý má právo na vlastný názor, netreba hneď útočiť na toho človeka a priať mu len to najhoršie, ja som tiež zástancom očkovania, to ma teraz ukrižujete?

janka2115
3. nov 2013

@sasa227 no ja osobne nemám nič proti očkovaniu ale tá žena tú ktorá sa pýtala odsúdila hneď, bez toho aby vedela, prečo nedala dieťa očkovať. Inak na mňa moja lekárka každú jeseň tlačila že keďže mám oslabenú imunitu mám sa dať očkovať proti chrípke. Tak som sa dala a vždy krátko po očkovaní som bola taká chorá že tri týždne som sa z toho liečila. Potom som zmenila lekára, odvtedy som sa neočkovala ani raz a čuduj sa svetu, nemala som ani chrípku a bola som zdravá aj keď som bola v prostredí medzi chorými ľuďmi..ono treba zvážiť, ktoré očkovania sú naozaj opodstatnené a ktoré sú čistý biznis...a je veľa očkovaní len o biznise...nevravím že každé

bralilienka
3. nov 2013

@stefi76 prajem jej to najhoršie? čítaš vôbec?

a na margo odoberania detí neočkovačom: my sme očkovali a skončili sme s rakovinou- neuroblastómom. za následné neočkovanie nám za to môže niekto brať dieťa? áno, za očkovanie nám ho berie zubatá. ak máš chuť kárať, choď do kostola.

a teraz stefinka, povedz niečo k otázke, či len okukávaš?

stefi76
3. nov 2013

máš nejakým vierohodným odborníkom dokázanú príčinnú súvislosť medzi očkovaním a onkologickou diagnózou? ja už mám dojem, že za každé ochorenie u dieťaťa môže očkovanie.

mareszka
3. nov 2013

no ,ja mam zas ten problem ze chcem syna zaockovat lenze Neurologicka mi nechce lebo taha 2druhy krat aby sme isli k nej na kontrolu az v decmbri ,lebo je zastancom ockovania deti ,ze vraj budu mat lepsiu imunitu ,mne sa to tiez nepaci a dieta je v poriadku ,lebo to mam na papieri .... 🙂

kbeata
3. nov 2013

@stefi76 a tebe sa zda 😒 ,ze
@bluejeans ,taky ze vraj vlastny nazor a vykon co sem dnes hodila hranici so zdravym rozumom?to akoze ti pripada normal?vsak ani neodpovedala prispievatelke,mimochodom taketo otrasne prispevky pri nahlaseni admin zmaze

bralilienka
4. nov 2013

@stefi76 tvoje dojmy ani tvoje "morálne zásahy" do diskusií mňa nezaujímajú. fič si na rozprávkach dalej bez bolestivého zobudenia do reality.

stefi76
4. nov 2013

@bralilienka ďakujem za odpoveď na moju otázku. Pýtala som len na to či máte v rukách nejaký vierohodný dôkaz o súvislosti medzi očkovaním a ochorením, podľa mňa nemá táto otázka nič dočinenia s morálkou a s rozprávkami, ako to uvádzate v odpovedi.

bralilienka
Odpoveď bola odstránená
stefi76
4. nov 2013

tomu poslednému odseku dobre nerozumiem, vyprosím si to, ale nie som žiadna platená diskutérka,
v poslednej dobe sa tu nedá kľudne, rozvážne diskutovať bez osočovania. Je to iba môj názor, nikoho tým neobviňujem a neosočujem, ale chýbajú mi tu odborne podložené argumenty, bez prehnaných emócii,
moje správanie mi moje deti nevrátia, určite nie z toho pohľadu, z ktorého mi to píšete. prajem vám všetko dobré.

adsumus
4. nov 2013

@stefi76 Prosím ťa nerob si nič z toho nechutného útoku. ☹ Táto osoba tu už dourážala, popreklínala a naubližovala sa toľkým nevinným ľudom, že až. Mne vypisovala do statusov, že mi majú zobrať dieťa, niekoľkokrát, potom tieto svoje špinavosti zmazala, to som si ešte nerobila printscreeny. Teraz sa najnovšie zabáva natom, že mi zalajkuje a odlajkuje nejaký príspevok aj 20krát a ja mám 20 upozornení od nej. Jednoducho povedané, šikanuje každého, ktor si dovolí verejne diskutovať otvorene a pýtať sa na podrobnejšie informácie o jej tvrdeniach. Je to hrozné, je mi z toho smutno, pretože nezaočkované deti môžu v dôsledku neočkovania, ktoré urobia ich rodičia na základe neúplných informácií z jej strany aj zomrieť. Už to bolo aj v televíznych novinách.

aristka
4. nov 2013

@stefi76 nerieš ju, je to babička ,ktorá sa naučila aspoň jedno ,konečne píše aspoň o aký druh u vnučky ide ,tj neuroblastóm a každý sa môže u svojho dr. pýtať a tá rétorika je typická pre av babky a celkovo av ,nerieš 😉

bralilienka
4. nov 2013

á, už ste tu 😀 😀 skoro všetky 😀

bralilienka
4. nov 2013

@adsumus nemáš zákaz reagovať na mňa? jaj. to platí len pre mňa. demokracia na modrom koníkovi. inak, ja nemažem svoje príspevky, ja sa nehanbím za tým čo napíšem, pretože píšem, čo cítim a o čom som presvedčená. a písala som to preto, lebo dokážeš celý deň sedieť na koníkovi a prispievať len na tému o prospešnosti očkovania a kašleš na vlastné dieťa. nepečieš, nešiješ, nečítaš rozprávky. len nám tu nejaké stále vypisuješ.nemám prečo mazať svoj názor. to že to niekto zmazal, nie je moja vec. asi to bude tým, že to malo viac lajkov ako tvoja veta: som obyčajná mama, som za očkovanie 😀 😀 dlho som sa tak nezasmiala. obyčajná mama sa o dieťa stará a nie je to stará závisláčka na počítačových hrách a dnes platená diskutérka za očkovanie.

adsumus
5. nov 2013

Moja 2,5 ročná chrumka je vykrmené, spokojné,zaočkované dieťa, ktoré už vyše roka nevidelo lekára a recituje mechúrika koščúrika, 10 stránkové leporelo aj s výrazom. Ja som obyčajná mama a som za očkovanie.

kbeata
5. nov 2013

@adsumus ty sa máš 😉

Strana
z3