icon

Kto z okolia Trebišova dostal pokutu za neočkovanie?

saxy1616
3. nov 2013

Kto ma skusenosti s tohoto okolia?

kikuleenka
5. nov 2013

@bralilienka len na margo vyroku 'v tejto super spoločnosti (čiže tuná na Slovensku) ti aj na opuch po očkovaní, neobvyklý plač, vysoké teploty, ohádzanie celého tela budú pediatri tvrdiť, že to nemá z očkovania' - neviem, ako ste na toto prisli, avsak vsetky brozury k ockovaniu presne tieto vami menovane a tiez dalsie mozne komplikacie ako nasledok ockovania uvadzaju (na druhej strane beriem, ze zdaleka zrejme neuvadzaju vsetky mozne komplikacie). Rovnako mi ich vsetky pediatricka vymenovala s tym, ze ockovanie mozem odmietnut, len ma bude musiet nahlasit...ziadny natlak, ziadne zamlcovanie informacii. Treba len citat dostupne informacie a kazdy uz nech sa rozhodne podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia...

sasa227
6. nov 2013

Mna by len zaujimalo matky ktore su proti ockovaniu ktore su povinne pre to dieta ci sa tiez nedavaju ockovat trebars proti Tetanusu???? Alebo klasika ved to je ine....

nae
6. nov 2013

@sasa227 ahoj. Ja osobne som sa proti tetanu nedala preočkovať. Snáď ťa to trochu uspokojí 😉

martinjasen
8. nov 2013

@bralilienka @adsumus

Tymto vas verejne upozornujem, ze ak este dojde medzi vami k nevrazivosti, budete na seba akymkolvek sposobom reagovat, budete mat zakaz prispievat do fora na stalo.
Staci ak sa to stane z ktorejkolvek strany a koniec posobenia vo fore bude znamenat pre obe, aby ste si uvedomili, ze o svojom posobeni na fore rozhodujete spolocne. Teraz ste na jednej lodi.

Prosim zacnite sa uz spravat k sebe zodpovedne. Upozornujem, ze si davajte velky pozor ako na toto zareagujete, aby som vam nemusel zakazat prispievat do fora este tento vikend.

Prajem vam, aby ste ho obe mali prijemny.

Martin Durina
Asmira Team

bralilienka
8. nov 2013

@martinjasen a všimol si si, kto začal? asi nie. žiadala som ťa viackrát, aby si pani adsumusovú upozornil na útoky na mňa a napísal si mi, že sa s ňou "porozprávaš". ahá. asi známa. lebo mne píšeš a jej telefonuješ? preto tá dovolená "neplatená" reklama na očkovanie? preto tá jednostrannosť z tvojej strany. pokiaľ ťa neupozorním, tak na jej útoky kašleš. to ti vyhovuje. rob vždy tak, aby si sa mohol ráno s čistým svedomím pozrieť do zrkadla. zatiaľ o tom pochybujem. ja viem, živí ťa to, ale ja by som robotu, kde mi kupujú názor iní, robiť nemohla. kľudne ma vyhod z koníka, ja na ňom nemám finančný profit , ja som len chcela upozorniť na špinavosti okolo vakcín. uvedom si, že raz pravda vyjde najavo, ale pokiaľ bude takých ľudí ako ste vy toľko, bude škôd na zdraví detičiek oveľa viac. kašlem na vás, ale tých detí mi je ľúto.

stefi76
8. nov 2013

@bralilienka ak chce človek niekoho presvedčiť mal by logicky a podloženými argumentami oponovať a nie útočiť, ako sa to stalo aj v mojom prípade, táto téma alebo táto diskusia je už na míle daleko od v úvode položenej otázky, a tak to začína byť pri všetkých otázkach týkajúcich sa očkovania na tomto fóre.

prevenar
8. nov 2013

@sasa227

1) "povinne" ockovanie neexistuje .. je to len taky psychologicky chytak ..s ockovanim predsa musis sama PISOMNE suhlasit a prebrat na seba vsetky rizika , ktore z neho mozu vyplyvat. ..ak to nespravis (nepodpises informovany suhlas) tak nikto tvoje dieta nezaockuje. trosku divna "povinnost" ^^
2) nedavame ockovat vobec nic ..tz. ani tetanus ..ani nic. o tetane najdes vela info v nasej skupine > https://www.modrykonik.sk/group/1799/?h=tetanus - stoji za to prestudovat po vlastne linke 😉 (to nic plati na vsetkych clenov nasej rodiny samozrejme 😵 )

stefi76
8. nov 2013

@prevenar áno, dá sa vyliečiť vysokými dávkami vit.C alebo ak nie dieťa ti pred očami umrie za plného vedomia na udusenie a zlýhanie životne dôležitých orgánov.

prevenar
8. nov 2013

@stefi76 to znie fakt desivo ^^ ,,akurat ,ze vyskyt tetanu je na slovnesku tak 2-3 pripady na kazdych 10 rokov (treba si pozriet EPIS) ..a z tych info co mam sa vzdy jedna o starych ludi = slaby krvny obeh. ..ako vieme , kyslik zabija tetanove bakterie a specialne dieta je vyborne prekrvene a super prekyslicene - preto som presvedceny , ze dieta za normalnych podmienok tetanus proste nemoze dostat ..do sa tyka aj zravych dospelych jedincov.

ak by sa tetanus dalo dostat len tak ..tak sa pripady rataju na tisice ..co sa teda nerataju ^^

stefi76
8. nov 2013

@prevenar áno, máš pravdu, sporadické ochorenia sa môžu objaviť u starších nepreočkovaných jedincov, k prakticky nulovej chorobnosti došlo po zavedení očkovania, predtým bola situácia iná. Aké sú to podľa teba normálne podmienky kedy neočkované dieťa nedostane tetanus? Môj syn chodí vo voľnom čase na vidiek ku starým rodičom, kde vystrája rôzne veci, často sa aj poraní a ja by som toto ochorenie vďaka svojmu priebehu a vysokej letalite u neho neriskovala.

prevenar
8. nov 2013

@stefi76 ..mala by si chapat jednu vec ..a to ,ze sa v statistike sleduju dve veliciny - chorobnost a -umrtnost. toto ockovanie NEZABRANUJE nakazeniu (chorobnosti) ..nakazi sa kazdy -ci ockovany / neockovany (ak su k nakazeniu podmienky (co su ze skutocne malokedy - opierajuc sa o oficialne cisla) ..len ockovany by nemal umriet ^^ to znamena ,ze v kolonke chorobnost , by malo byt vela pripadov a v kolonke umrtnost 0 .

lenze v kolonke chorobnost su ..ako som uz povedal 2-3 na kazdych 10 rokov.

z nejakeho zvlastneho dovodu nas stat nesleduje taky detail ,ze ti co u nas zomreli na tetanus ci boli / neboli ockovani ..zrejme by bolo politicky "neprijemne" zistit ,ze vacsina (vsetci ? ) ockovani boli. ^^

ides na to dobre , len podla mna info cerpas hlavne z SCI-FI reklamnych letacikov farmafiriem , skus prest na nejake realnejsie materiali ..koli bezpecnosti tvojej rodiny . ..ale zas , na druhej strane , rob ako uznas za vhodne 🙂

drzim palce , aby sa vam na tej dedine nic nestalo 🙂

kvieta
8. nov 2013

@martinjasen To, že stačí, aby zareagovala jedna a vyradia sa obe podľa mňa nie je spravodlivé. Čo ak sa jedna obetuje? Veliteľ obetuje pešiaka? 😒 Kto je väčším prínosom pre svoju "skupinu"? Verím, že so mnou bude súhlasiť viac diskutujúcich.

kvieta
8. nov 2013

@kvieta A to nevravím o tom, že fotka a profil je zaujímavý... Kto je tu provokatér?

kvieta
8. nov 2013

Rozprávala som sa nedávno s našou pedinou na tému očko/neočko, pretože žijem v Trebišove a zaujíma ma to kvôli malej - škôlka. Povedala mi, že zatiaľ je málo neočkujúcich v TV, takže je asi málo pravdepodobné, že na nich tu natrafíš.

natas4
8. nov 2013

@martinjasen 😲 😲 😲 braililienka zautoci na adsumus, ale postih budu mat obe? 😲 😲 vivat alibizmus 😒 😖

natas4
8. nov 2013

@bralilienka a ty co mas s profilovkou? Ta "preoperovali" na chlapca?

adsumus
9. nov 2013

@martinjasen Prosím, neodsudzuj ma za činy iných, prosím....ani zato,že mi ublížili, prosím.

https://www.youtube.com/watch?v=x1uJidwo77s
zigzag
9. nov 2013

@kvieta tak teraz uz chapem tvoje obavy z romskych osad,ked zijes v trebisove a uistujem ta, ze romovia s tymi smiesnymi karockami co sa vam premavaju po dedine,nie su urcite preockovani na cierny kasel, takze ani nevychadzaj na ulicu, 😀
@natas4 stale lepsie, jak si dat na profilovku dazdnik,ked vieti slnko, kus na hlavu, ne? 😅

zigzag
9. nov 2013

@sasa227 nevidim dovod preco by som sa mala nechat ockovat proti tetanusu??? ty ano?

zigzag
9. nov 2013

@adsumus su trapna, "prosiiiim ta" ...aj s pri tom klacala na kolenach,ked si to pisala 😀

kvieta
9. nov 2013

@zigzag
1.Trebišov nie je dedina.
2. Zaočkových rómskych detí je zatiaľ dosť vysoké percento, aj keď nie všetci pripúšťam, v
budúcnosti to tak byť nemusí vďaka snahám AV . Dospelí ale verím preočkovaní určite nie sú,
v tom sa s Tebou zhodnem.
3. Natašina profil.fotka má šmrnc, hlavne je to ona 😉
4. Nikdy som sa v diskusiách netajila tým, že žijem v meste, kde je rómska osada na konci
mesta.
Prečítaj si všetky očko diskusie, určite na to natrafíš.
5. Som očkovaná, aj moja dcéra, takže nejaký stupeň ochrany tu je, na ulicu vyjdem 😉

zigzag
9. nov 2013

@kvieta si popis 😉 ja som si vsetky diskusie precitala, a pred tym ako sa tu vyskytla cenzura, tak sa tu dalo aj nieco uzitocne dozvediet, a vychadzat na ulicu ti neodporucam, aj tak, lebo mam pre teba novinku, ockovanie ta vobec nechrani, precitaj, si viac materialov, ti co ockovanie zastavaju, su bud neinformovani, alebo maju za to zaplatne 😉

kvieta
9. nov 2013

@zigzag Ja som sa o tom, že očko je účinná prevencia nemusela dočítať na MK. Hlavne, že si tiež jedna z tých, čo sa informuje hlavne na stránke SO.
SO nerovná sa svadobné oznámenie, hej? 😀

zigzag
9. nov 2013

@kvieta juj, a kde si sa to dozvedela, lebo mk je momentalne strasne pro ockovaci, takze ja sa o zazracnej ucinosti dozvedam, najma tu, skoda, ze realita je uplne ina. Tie pubertalne vylevy si nechaj, tak ked sme mali 14 rokov sme si pisali do pametnikov, ze posli so, haha, fakt 100rokov za opicami tam dole, no necudo, oki, drzsa, daj si rano aktimel, to ze odraza vsetky bacily,ukazovalo v reklame, asi tak doverihodny zdroj z ktoreho mas, ze je ockovanie ucinne, hehe

kvieta
9. nov 2013

@zigzag O očkovanie som sa zaujímala ešte dávnejšie, o nejakom MK som nemala ani potuchy.
Keď si mala 14 rokov, možno si si ešte pamätala čo-to zo školy a netrepla by si, že Trebišov je dedina. Neviem, ako potom spracovávaš iné, chápaniu ťažšie informácie.
Študuj defčico 😉

stanislava2
9. nov 2013

@martinjasen takže kto utoči?ved v prispevku pod tvojim je jasne napisané ako ta má dotyčná v paži.Vytvori si iný nick tu na mk a bude fugovat dalej a širit informácie na zastrašovanie rodičov.Nech len neočkuju moj dedko mal kratšiu nohu pre obrnu mamine známe deti z rubeolovým syndromom moje dve staršie deti neboli očkované na pneumokoka a meningititu mali štastie nedostali ju deti niektorých mojich priateliek tolko štastia nemali.dcerka prekonala rotavirusovu hnačku sedem dni bola uviazaná o postel napojená na infuzie.som štastná že to prežila sice bola ešte asi rok ako kost a koža ale následky nemá.syn je už očkovaný na všetko možne a okrem 6 choroby nebol ani raz chorý.Viem každá si bránime tu svoju pravdu boj očkovanie neočkovanie tu bude či je tu nejaka adsumus alebo bralilienka.to že niektoru stopneš alebo kludne aj obe nepomože.a ja osobne od adsumus utok na bralilienku v tomto fore nevidim ak ty ano ukáž mi ho prosim možno som ho prehliadla.Pekný den.

bralilienka
9. nov 2013

@natas4 nie nataška, postih máte vy 😀 a vyhodenie z koníka či obmedzenie mne nijako neuškodí. ja si viem peniaze zarobiť čestne, nepotrebovala som k tomu koníka, nemusím si tu robiť PR. to čo píšem, mi nediktuje ten,čo ma platí. neposiela mi nijaké linky, nemusím na kolenách prosiť, aby ma admin nevylučoval (zamestnávateľ ma za to nepokarhá)...to čo píšem, píšem srdcom,s humorom a niekedy s hnevom. ale som to ja, nie PR farmafirmy.

stanislava2
9. nov 2013

@bralilienka napisala si to správne tebe tvoje učinkovanie na MK nijak neuškodi to je pravda.Raz si žena raz chlap raz je tvoje dieta choré na rakovinu raz je to iste choré dieta dcerka tvojho brata.Ujasni si prosim čo o kom a prečo to tak pišeš.

bralilienka
9. nov 2013

...........a už sa začínete báť, veľmi ste v poslednej dobe rozhodili chapadlá. len zabúdate, že to má opačný efekt. robte vždy tak, aby ste sa mohli na konci dňa pozrieť do zrkadla. pretože nie sused vám to vráti, ale vaše správanie vám vrátia vaše deti v niekoľkonásobnej miere. to je odkaz aj pre ostatné platené diskutérky................

toto som napísala a hned za tým sem naskákala adsumus a aristka ako chúdiatka urazené a admin napíše, že osočujem adsumus 😀 😀 😀 takže skutočne platené diskutérka, čo teraz potvrdil aj admin... koníku pá...mám bohumilejšiu činnosť na tomto svete ako míňať čas na takýchto ľudí

neprezradili ste sa sami ?????? dávajte si na to väčší pozor, lebo nebudú prémie a idú vianoce 😀