Má očkovanie v 1,5 roku vplyv na autizmus?
Dobry den.Zajtra mame ist maleho ockovat ma 1.5roka.Len my ho moc nechceme dat zaockovat ked vsade davaju ze po ockovani sa detom prejavil autizmus atd.
Som za očkovanie, dokonca aj dnes som bola na tetanovku, ale nie je to celkom pravda, že sú bezpečné. Syn mojej sesternici má potvrdené, že autizmus vyskočil po očkovaní. Môj syn prestal napredovať v reči a nielen môj. Dala by som dieťa očkovať znova, ale neskôr!
a doteraz ste ockovali? pretoze ak ma dieta autizmus "v sebe" objavi sa aj bez ockovania, takze je to upne jedno ci date zaockovat alebo nie, teda nie je to jedno bude vystaveny riziku ze moze chytit daku chorobu a mat tazky priebeh
apropo mytus o tom ze ockovanie sposobuje autizus bol vyvrateny uz pred par rokmi (jednalo sa o zmanipulovany vyskum)
Presne kvôli ľuďom ako aj autor sa vracajú choroby ako osýpky a čierny kašeľ. By som vám nebrala decká do škôlky, hneď by ste sa zobudili 😑
@pato88 toto by sa malo zaviesť aj u nás (samozrejme okrem deti, ktoré nemôžu byť očkované zo zdravotných dôvodov).
Ja mam 3 deturence. Prva dcera mala vsetky ockovania do troch rokov. Druhy syn stihol mat prve dve ( v tom case sa este ockovalo aj bcg). Po druhom ockovani sa mu zdurili a zapalili lymfaticke uzliny. Zacal kolotoc chirurgia-plucne-usg-obvodny lekar, dookola. Rok sme bojovali kym sa mu tie uzliny konecne chirurgicky vybrali. Vsetko to potom islo na hystologiu ale chvala Bohu vysledky boli ok. Potvrdene mam lekarmi, ze sa jedna o reakciu na ockovanie. Pediater povedal ze to tak 1 k 60 000 ma reakciu. Takze ja urcite od vtedy neockujem. Ja si neviem predstavit toto prezit este raz, ten strach a cakanie.
@stefo89 takze zrejme idete na mmr vakcinu:
mumps - ci ho chytia ockovany neviem, u neockovanych moze sposobit neplodnost...
rubeola - ak sa nakazi neockovana tehotna zena, dieta bude tak poskodene, ze to nebude zlucitelne so zivotom....
osypky mozu u malych neockovanych deti sposobit trvale nasledky alebo smrt....
su tieto rizika mensie ako autizmus?
@mima1608
@andreakotesova to nemyslite vážne dievčatá, nezobral do škôlky dieta len preto lebo nieje očkované? Každý rodič si za svoje dieťa zodpovedá, to vaše, ktoré je očkované je možno viac choré ako to moje, ktoré nieje. Ja svojmu dieťaťu nedám do tela žiadne kovy, po ktorých bude ako vygumovane... mame v rodine taky prípad. Takže si smelo ockujte ak chcete, ale tých čo nechcú očkovať nechajte tiež tak ;)
@gabriela2952 myslím to vážne, no na schválenie takýchto podmienok som ja malý pán. Najbližšie roky môžeš byť pokojná, lebo vo vláde mame omentalne množstvo konspiratorov, takže takyto návrh sa nedostane ani na vládu 😉
@andreakotesova chvalabohu
@gabriela2952 aby si ešte neplakala...
@andreakotesova aká je šanca ze moje dieťa dostane chorobu na ktorú sa ockuje oproti tej ,že mu môžem privodiť zdravotné následky..... videla som aj prípad kde už ale dospelý človek po ockovani ochrnul ,takže nie ďakujem
@andreakotesova ale je to každého vec , takže moc nerozumiem tým 2 táborom. Ockovanci nech sa ockuju a neockovanci nie stále sme tí istí ľudia
@gabriela2952 ja nepíšem v mojom ostatnom komentári o chorobe 😉
@andreakotesova a nerozumiem prečo sa bojíš neockovanych deti v škôlke, keď je tvoje ,,chránené,,
@gabriela2952 ja sa ich nebojím, no ockovanie na Slovensku, ako také, kleslo pod hranicu kolektívnej imunity. Báť by si sa mala, žiaľ, ty.
@katka533 ono by sa to prejavilo aj bez očkovania, no neskôr.
@andreakotesova sak ano, tak som to myslela, aj skor sa moze ako u mojho, este pred očkovaním
@andreakotesova ja robím pre svoje dieťa, to co je podla mňa pre neho najlepšie🙂 verím,ze to isté robíš aj ty. Len preto, už nemusím byť odsúdená a nechcena v škôlke;)
@gabriela2952 veď existujú aj súkromné škôlky...😊
@andreakotesova tie aj niečo stoja milá pani 🙂 nie každý má na rozhadzovanie 🙂
@gabriela2952 som si toho vedomá, no akcia vyvoláva reakciu.
@andreakotesova škoda reči. Dovidenia
Ja som MMR vakcínu nedala očkovať. Nie konkrétne kvôli autizmu, ale preto, že sa mi nepáčili nežiadúce účinky vakcíny v príbalovom letáku. Je mala pravdepodobnosť, že dané ochorenia deti dostanú a ak ich aj dostanú, miera úmrtnosti nieje až taká vysoká.
Npr.:
Osýpky: Miera úmrtnosti v prípade osýpok je 1 – 3 osoby na 1 000 prípadov a je najvyššia u osôb mladších ako 5 rokov a medzi jednotlivcami s oslabenou imunitou, v niektorých zdrojoch sa dokonca uvádza úmrtnosť len u 1 osoby z 2 500 – 5 000 ľudí.
Rubeola: Komplikácie akútnej rubeoly sú zriedkavé, s výnimkou infekcie rubeoly počas tehotenstva. (Úmrtnosť na rubeolu je omnoho nižšia, ako úmrtnosť na osýpky.)
Mumps: Som úmrtnosť nedohľadala.
Nežiadúce účinky vakcíny v príbalovom letáku:
Častosť sa nedá odhadnúť:
-Aseptická meningitída (horúčka, nevoľnosť, vracanie, bolesť hlavy, stuhnutý krk a citlivosť na svetlo); opuch semenníkov; infekcia stredného ucha; zápal slinných žliaz; nezvyčajné osýpky (opísané u pacientov, ktorí dostali očkovaciu látku s usmrteným vírusom osýpok, ktorá sa bežne podávala pred rokom 1975).
-Opuchnuté lymfatické uzliny.
-Ľahšia tvorba podliatin alebo krvácania ako zvyčajne.
-Závažná alergická reakcia, ktorá môže zahŕňať ťažkosti s dýchaním, opuch tváre, ohraničený opuch a opuch končatín.
-Podráždenosť.
-Záchvaty (kŕče) bez horúčky; záchvaty (kŕče) s horúčkou u detí; neistá chôdza; závrat; ochorenia zahŕňajúce zápal nervového systému (mozog a/alebo miecha).
-Ochorenie pozostávajúce zo svalovej slabosti, nezvyčajných pocitov, pocitu brnenia v rukách, nohách a v hornej časti tela (Guillainov-Barrého syndróm).
-Bolesť hlavy; mdloba; poruchy nervov, ktoré môžu spôsobiť slabosť, pocit brnenia alebo znecitlivenia, poruchy očného nervu.
-Výtok z očí a svrbenie očí s tvorbou chrást na očných viečkach (konjunktivitída).
-Zápal sietnice (v oku) so zmenami vo videní.
-Hluchota.
-Kašeľ; infekcia pľúc s horúčkou alebo bez nej.
-Nevoľnosť (nauzea).
-Svrbenie; zápal tukového tkaniva pod kožou; červené alebo červenofialové ploché bodky v tvare špendlíkovej hlavičky pod kožou; stvrdnutá vyvýšená plocha kože; závažné ochorenies tvorbou vredov alebo pľuzgierov na koži, v ústach, očiach a/alebo na pohlavných orgánoch (Stevensov-Johnsonov syndróm).
-Bolesť a/alebo opuch kĺbov (zvyčajne prechodné a zriedkavo dlhotrvajúce); bolesť svalov.
-Pocit pálenia a/alebo pichania s krátkym trvaním v mieste podania injekcie; pľuzgiere a/alebo žihľavka v mieste podania injekcie.
-Celkový pocit choroby (nevoľnosť); opuch; bolestivosť.
Zápal krvných ciev.
Ja som sa proste bála nežiaducich účinkov, aj keď samozrejme nie som proti očkovaniu, ostatné povinné očkovania som dala.
Rozhodovanie je veľmi ťažké, do teraz nie som 100% rozhodnutá a niekedy rozmýšľam, či dodatočne očkovanie dať.
Na jednej strane si hovorím, že je veľmi malá pravdepodobnosť že sa nakazia a ak sa aj nakazia, je malá pravdepodobnosť úmrtnosti alebo vážneho poškodenia zdravia, na druhej strane si hovorím, že čo ak sa stane niečo vážne a budem si to vyčítať?
Potom je tu očkovanie, hovorím si dám však je to fajn a zároveň rozmýšľam, že čo ak dám zaočkovať a jeden z týchto nežiaducich účinkov budú mať?
Musíš sa rozhodnúť len ty, ani jedna ani druhá možnosť podľa mňa nie je 100% správna, je to hop alebo trop, je to stane sa alebo nestane. Musíš sa proste rozhodnúť, porozmýšľať, niečo naštudovať a rozhodnúť sa. Možno správne a možno nie.

@lili2015 Da sa debatovat o kadecom ale dieta.sk od "PRO LIBERTATE Publishing, s. r. o." ktore roky popularizuje odpor proti ockovaniu a sirenia vymyslov od internetu cez casopisy, knihy po socialne siete (ako napr Biomamy atd)?