Mamičky, ktoré nedali očkovať
Ahojte mamicky idem si k vam po vase skusenosti. Mam 9.5 mesacneho synceka ktory este nebol ockovany kvoli castym chorobam. Uz sme boli 3x v nemocnici dokonca prekonal aj RSV virus. Nie som zaasadne proti ockovaniu, prveho synceka mam zaockovaneho podla planu, ale teraz mam zly vnutorny pocit ze sa bude mladsi ockovat. Normalne sa toho bojim 😕. Chcem sa spytat mamiciek co neockovali ci ich deti mali nejake vaznejsie zdravotne problemy. Za kazdu vasu skusenost velmi pekne dakujem.
@jerryjanka a to máš odkiaľ ? Sesternica je na zdravotnej a vakcinam venovali pomerne dosť dlhú dobu..možno záleží od odboru ?
@jerryjanka dogmy, hm. Ďalšia s medicínskym vzdelaním. O čiernom kašli viem, že uvažujú, že zavedú preočkovanie dospelej populácie. Ak to tak bude, dám sa. Tak ako sa dávam preočkovať proti tetanu každých 10 rokov. Už ale nebudem odpovedať na Vaše pripomienky, ani tej druhej, lebo úplne zbytočne zahlcujeme zakladateľke tému. Nemá zmysel diskutovať s ľuďmi pre ktorých je dôveryhodnejšie to, čo si prečítajú na internete ako odborné štúdie lekárov.
@matabb73 lenže pre mna nie je dôveryhodnejšie niečo čo som si prečítala, ale žial niečo čo som si sama prežila. ale je škoda diskutovať a hádať sa kedže to nikam nevedie, len vždy je treba povedať aj B ked sa povie A
svet nie je čiernobiely a zatvárať oči pred niečim nedáva zmysel logicky uvažujúcim ľudom - na oboch brehoch rieky.
Ak si nie ste ista neockuje skoro mmr....osobne ani ja sj tym nie som ista ale kedze pracujem ako instrumentark na sale zaockovat dam mame 2 roky a stale nema mmr ale uz pojdeme do skolky musi byt zaockovany taze tak vzdy sa da pockat. Inak autizmus a mmr ....neviem stretli ste sa zo vzinok autizmu u 2 rocneho co uz komunikuje rozprava vsetko a zrazu sek autista ? Nikde som sa s tym nestretla stale vidim ze sa to deje len u tych malych deticiek kde sa aj ten aufizmus prave zacina prejavovat bez toho ci sa dalo alebo nedalo ockovat. Osobne ako sestra ale verim ze ockovania sposobuju alergie bolo to tak aj v jednom filme o afrike v nejakom kmeni ockovai poovicu deti a pol ne tak z ockovanej mali alergie z neockovanej nie lenze z tych neockovanych asi 5 zomrelo taze tak 😧 a este vela mam sa ohana nez ucinkami cigali ste si NU od nurofenu sirupu pre deti? Skuse si to pozroet kate tam vsetko od porazky infsrktu aj mozgovu smrt tadaaaaa 🤗🤗 a pchate to do deti pri kazdej bolesti a horucke a este dieta si neochranite vecne moze ho prejst auto moze spadnut zo stromu a pod pojde napr na operaciu a nezvladne narkozu a co ? Co poviete potom ja viem aj ja sa bojin o drobca straaaaasne a pri vsetkom zlom len revem aby sa mu cosi nestalo ale co sa ma stat sa stane a vy tomu nejako nezabranite to je zivot je to ale na vas no
@nika898 ja viem odpovedať iba na otázku, či boli po ockovani nejaké ochorenia. Prvý syn mi po MMR prestal rozpravat napríklad. Už 9 mesačný dával prvé slová a po MMR ostal až do 2,5 roka na tej istej úrovni. Keby bol stále v rozprávaní pomalší, tak sa nad tým nezamyslam, ale on bol praveže veľmi šikovný a zrazu nič. Má hrozne citlivú a komplikovanu povahu, bola to zábava, keď chcel niečo povedať, ale nevedel. A má aj poruchu pozornosti, dlho sa nevedelo, či nie je autista. S nástupom do skolky sa spustila lavína chorôb, ešte aj druhý rok, čo tam chodil. Keď sme skončili s angínu v nemocnici na infuzkach, mi zasvietila konečne kontrolka a očkovať sme prestali, kým nebude imunita ok. Vtedy sme už mali aj dcérku, ona mala dovtedy 2 davky hexavakciny. MMR bola potom ockovana ako 5 ročná, nastastie všetko je ok.
Teraz máme tretie, má 8m a očkovaný ešte nebol. Odkladam to čo najviac, už sa bojím, hlavne tej MMR. Našťastie máme super doktorku, sama už niekoľko krát očkovanie odložila pre rôzne príčiny.
Takze za mňa s ockovanim opatrne, hlavne keď je slabá imunita. Nám na to skvele pomohlo kolostrum, výsledky boli okamžite a po cca 2 rokoch úplný pokrok.
@lubik87
Podla mna ludsky faktor.niekto je pedantny,dosledny.niekto nie....je dobre vediet o tom Vela co najviac ako sa da
...lebo kontroly nikdy nie je dost
.je fajn,ze ste opomenuli lekarku a PO chorobe nedali hned zqockovat...ona SI to mozno v zavale poinnosti Ani neregistrovala....neviem...neobranujem ju....Len ze preto je dolezite kontrolovat aj ako rodic lekara v niektorych ...lebo kazdy sme inak dosledni....
....hm
@pieksamaki no niesli sme papiere z nemocnice ešte som jej hovorila že nám.povedalinze kašeľ bude.mat až niekoľko týždňov a predpisovala trifed na noc..a potom vytiahla že keď sme.uz tu ideme očkovať že to nevadí že bol.chory....:( celý úsek kde bývam.spada pod jej okruh takže stále vidím ako.lieci deti ..napr aj bratove...pani doktorka už mala byť daaaaaaavno na dôchodku ...a samozrejme že má rodič oboznámiť s chorobami ale ona s takou praxou sa má hlavne pýtať lebo je množstvo rodičov ktorý nevedia že dieťa je vystavené veľkému riziku pri nesprávnom načasovaní..že sa nemá očkovať keď sú v rodine choré osoby atď atď ..potom tu veľa krát čítame zle následky :(
@danula.ch dakujem za tvoju skusenost. Nam sa tiez s manzelom vidi ze zmeny nastali po ockovani lebo aj nas syncek bol velmi sikovny uz ako 10 mesacny chodil pekne sam a potom akoby mal vlastny svet. Ani hrat sa s nami poriadne nechcel. Preto je tam to podozrenie s tym ze sa dr Janosikova vyjadrila ze bud porucha autisticke spektra alebo porucha pozornosti a reci alebo je proste len taky. Tak uvidime ze co nakoniec bude.
@nika898 tak si nieco o neockovani nastuduj ..mozno budes mat mensi strach. ludia , ktori maju dost informacii o danom probleme strach nemaju. - https://www.modrykonik.sk/group/1799/
@nika898 ahoj,nečítam diskusiu a nerada aj píšem k tejto téme,keďže ma znesú pod čiernu zem.😀u nás v rodine bol trend neockovat .. výsledok napr.tri dospelé po 20tke absolútne zdrave,vitálne, úspešne ženy.V detstve žiadne ochorenia, chrípky, prechladnutia.Inspirovala som sa a moje 2 deti som nezaockovala.Prvy syn bohužiaľ musel jedno absolvovať,potom sa spustila reakcia ako hrom a následne imunita des,alergie,astma,ekzémy,porucha pozornosti.Za mňa neockovat.
Môj syn 19 ročný nebýva chorí vôbec ,dva roky nebol chorí, pritom menší zo škôlky doniesol všetko možné, aj kiahne mal v 16 -tych čo aj horšie znášal,nemá alergie ,ani ekzémy ani v detstve nebol často chorí a je očkovaný.Zàleží na jedincovi a génoch, nemyslím že od očkovania.Tak ale každý nech si myslí ako chce. Menší má teraz 7, u neho som pozorovala keď bol menší , že akoby mal svoj svet atď... ale už teraz nič úplne je v pohode, každé dieťa sa inak vyvíja, netreba hneď myslieť na autizmus,a že to je z očkovania
@nika898 my sme zial ockovat zacali a nikdy si to neodpustim, po dvoch vakcinach vyvojovy regres, dnes v 8 rokoch porucha pozornosti a podozrenie na autizmus (chodime po vysetreniach, diagnozu este nemame stanovenu). A zdaleka nie sme ojedinely pripad, poznam v okoli takych viac. Nikdy by som uz ockovat nedala a cudujem sa ze po podobnej skusenosti ockovanie este zvazujete. Inak co sa tyka infekcnych chorob chora prakticky nebyva a co poznam neockovane deti maju to podobne. Ockovanie totalne rozhodi prirodzenu imunitu.
@zuzka2288 akurat dnes vysiel clanok na zozname maleho chlapca v Britanii za par dni zabila meningokova nakaza protoze mu sposobila zavaznu infekciu krvi. Podotykam ze na danu chorobu exisituje vakcina ktoru dokonca ceske ministerstvo zdravotnictva priamo doporucuje. Nerozumiem preco niektori ludia vedome riskuju chorobu ktora konci zbytocnou smrtou! Vakciny zachranili miliony zivotov a zrejme by aj zachranila zivot tomu chlapcovi. Lenze rodicia viac verili bludom o bio eko nez aby sa zamysleli. Co sa stane ak sa choroby naozaj znova vratia? Nie je sama choroba horsia ako ekzem z vakciny? Hlavne ma zaraza jedna vec. Bojite sa ockovania kvoli autizmu ale ten nie je naklazvivy alergia taktiez nakazliva nie je. Ako sa da nakazit neinfekcnou chorobou a hlavne ak by bol autizmus vo vakcinach pri 90% (stale ju mame na SR. Vdakabohu) by percento autizmus vystrelilo do nebies ale to sa nedeje. To je jednoducha statistika autizmus nemoze byt sposobeny vakcinami lebo by jednoducho muselo byt podstatne viac chorych. Zial ludia vzdy hladaju vinnika lebo je tazke priznat si ze vinnik nie je. Je to skratka geneticka porucha a ta sa moze objavit.
@zuzanaam toto presne iste máme.
@amy12345 po vakcine druhy syn.Nezazijes nevies!
mam takmer 22.mes.syna, nie je na nic ockovany a okrem 6.tej choroby (tri dni trvala) nemal absolutne nikdy nic, ani len prechladnuty nebol. Zijeme vo Svajci, kde je cez 20% cudzincov, vlastne pomaly takmer kazdy 😀
@haanovajana zial by sa to stalo aj bez vakciny skratka sa s tym clovek narodi ale prve priznaky su az neskorsie a to prave v case vakciny. Ale ta to jednoducho nemohla sposobit. Prejavilo by sa to s vakcinou rovnako ako bez nej
@amy12345 ale nam to sposobila vakcina.Asi vieme lepsie z coho to mal.

BTW lekári sa o imunizácii a očkovaní na škole učia presne 1 deň 🙂