Mamičky, ktoré nedali očkovať
Ahojte mamicky idem si k vam po vase skusenosti. Mam 9.5 mesacneho synceka ktory este nebol ockovany kvoli castym chorobam. Uz sme boli 3x v nemocnici dokonca prekonal aj RSV virus. Nie som zaasadne proti ockovaniu, prveho synceka mam zaockovaneho podla planu, ale teraz mam zly vnutorny pocit ze sa bude mladsi ockovat. Normalne sa toho bojim 😕. Chcem sa spytat mamiciek co neockovali ci ich deti mali nejake vaznejsie zdravotne problemy. Za kazdu vasu skusenost velmi pekne dakujem.
@duun to si tak krásne napísala. Presne si vystihla niektoré moje myšlienky. Smutné na tom je, že takýto zlí ľudia ako on dokážu manipulovať ženy v nešťastí, ktoré hľadajú vinníka za svoje choré deti. Ťažko sa totiž pripúšťa, za sa niekomu narodilo choré dieťa a možno je to dané geneticky, čiže dedičné. Ja mám 19 ročného syna a keď bol on malý, nebol dostupný internet. Vtedy ani jednu matku nenapadlo, že by nedala svoje dieťa očkovať a dôverovali lekárom. Teraz mám pocit, že ľudia vďaka internetu osprostievajú. Informácie treba filtrovať a keď človek nemá patrične vzdelanie, nemá šancu to rozlíšiť. Takto sa zdieľajú rôzne bludy, ktoré majú na míle ďaleko od pravdy.
@duun pozri, z tvojho prispevku je jasne ze o realite sveta mas ponatia zhruba na urovni tak 10 rocneho dietata ..maximalne . kedze rozhladeny 15 rocny clovek by sa akurat tak vysmial tvojej naivite. mozem ti jedine odporucit doplnit si zakladne fakty ..snad na vsetkych urovniach , ktore zvladnes. ..aj ked idealna by bola pre teba urcite osobna skusenost a to odstahovat sa do afriky, nech ta trosku ovanie realita. drzim palec !
@prevenar keď dôjdu argumenty, treba skúšať ponižovať protistranu osobným útokom 🙂 Normálne ideš podľa príručky dezinformátora a manipulátora :D polopravdy, neuvádzanie zdrojov.. a si v jednom prúde s ľudmi, čo veria v Putina. Nie si pre mňa ani autorita, ani smerodajný, preto ma v zásade ani nemôžeš uraziť, či vytočiť. Je mi ťa tak akurát ľúto.
@nika898 Ahoj, preskakujem tie komentáre, len ťa chcem podporiť. Ani ja nie som proti očkovaniu, ale nedaj kým si nebudeš 100% istá! Ja som malého dala očkovať v pohode, no posledné očkovanie sme meškali vyše roka! Len tak tak sme ho stihli. Buď som bola ja vkuse chorá (mali sme doma strašnú imunitu), alebo malý, alebo manžel. Doktorka síce mala poznámky, keď mi mala potvrdzovať papier do škôlky, ale som jej povedala svoje, že či nevidí, že som za očkovanie, len to nebudem siliť. Daj na svoju intuíciu a rob ako uznáš za vhodné. Zvlášť keď ste mali takéto problémy. Daj si riadny odstup a potom sa ešte poraď určite s viacerými lekármi
@jamika27 nastastie mam normalnu doktorku a urcite ho ani teraz v 10 mesiacoch nebude chciet ockovat lebo minuly tyzden nas trapili 3 dni 40 horucky uz som myslela ze znovu skoncime v nemocnici no nastastie zabrali ATB ktore doberie teraz v stredu. Takze imunits je momentalne na bode mrazu 😕
@nika898 toto video mi poslala mamina, tak skus pozriet.
Moj starsi bol ockovany 3x hexou a stal sa z neho mimon, vlastny svet, nerozpraval, nenapodoboval, hystericke zachvaty, chodenie popri ciarach, rovnake trasy...kopec autistickych znakov, plus alergie aj intolerancie na lepok, mlieko, suche ekzemy...Pediatricka nam odporucila dat MMR az ked sa ekzemy stratia. Teraz ma skoro 4 roky, absolvovali sme kopec vysetreni aj diagnostiku autizmu u Janosikovej aj Andrease. Nema potvrdeny autizmus, dali mu len Nespecifikovanu pervazivnu poruchu plus Extremnu poruchu reci.
Mladsi ma rok a pol, doteraz neockovany, pediatricka to respektuje aj kvoli starsiemu, aj kvoli autoimunitnemu ochoreniu mojho muza. Deti su uplne rozdielne, mladsi je brutal sikovny, ukecany, vnikavy, zivy pohyblivy. Starsi ma velky problem s hrubou motorikou, nezvlada preliezky, pri teseni trepe rukami akobz chcel vzlietnut,, je tazkopadny. Janosikova vravela, ze ma nezrelu CNS...... lenze nezrela CNS nie je pre nic za nic vsakze?
Ockovacia vakcina obsahuje kopec chemie, toxinov, ktore sa pri poskodenom creve dostavaju do tela, do krvi a poskodzuju Nervovu sustavu, preto nie ockovanie sposobuje autizmus, jasne ze to doteraz nemohol nikto dokazat. ale moze rodic pred ockovanim vediet, ze dieta ma problem s crievkami, ked sa naoko zda zdrave? v dnesnej dobe, kedy v potravinach co si kupime nemame pomaly nic zdrave, toto vsetko nam pomaly rokmi nici telo, creva a potom sa divime, ze pribuda kopec pacientov na diagnostiku autizmu, schizofrenie a inych poruch. a nemam to z vlastnej hlavy - Andreas a janosikova odporucili knihu Syndrom travenia a psychologie.
To ja len na margo toho, ako kazdy odklada ockovanie kvoli imunite dietata a ked je zdrave sup zaockovat. Tak ako pani doktorka Elekova povedala, ockovanie u mnohych deti nevyvola nic, ale ako vieme, ci to nase dieta bude patrit medzi ne?
Ja mam len vlastnu skusenost s mojim synom, kadeco sme uz preskakali a bola by som na hlavu padnuta, keby som do neho narvala dalsiu vakcinu. Sama vidim, ked ma teplotu a sme nuteni dat nurofen sirup, aky regres u neho nastane a vylizava sa z toho dobre dlho 😞
Ockujuce mamicky poprosim sa zdrzat komentarov, len som napisala vlastnu skusenost maminke, ktora otvorila diskusiu. Dakujem
@nika898 Minuli rok som bola v nemocnici v Irsku a upozornovali tehotne zeny a starsie osoby aby do nemocnice nechodili kedze je epidemia osypiek nielen v Irsku, ale aj v celej Europe. Podla WHO je to hlavne kvoli neockovaniu deti ktore za posledne roky velmi stuplo. Ja som tohoto nazoru. Ano neockujte, ale ked vase dieta prinesie do skoly/skolky osypky a zisti sa ze nie je ockovane mali by sa rodicia tresne stihat alebo platit pokutu. Kedze v tomto pripade neohrozujete len vase dieta.
Aspon ten zaklad by sa mal ockovat ako ked sme my boli deti. John Oliver je velmi znamy komentator a jeho tym vacsinou kazdu temu aj 2roky a o tom urobil skvely prispevok. Kto vie po anglicky moze pozriet
https://www.youtube.com/watch?v=7VG_s2PCH_c@marteenka dakujem za reakciu ked si pisala o svojom starsom syncekovi akokeby som z casti hovorila o svojom. Trepot rucickami, zachvaty, kricanie, nenapodobnuje nas a ani nerozprava nastastie uz zacal svoju hatlaninku. Mladsieho mam tiez sikovneho pekne vie dat papa, tap tap, ukazat aky je velky a dokonca aj poslat pusu. Ja si zial nepamatam kedy presne nastal u starsieho takyto skok ale ako som aj dr Janosikovej povedala ze moj materisnky instinkt mi vravi ze moj syn nema poruchu autistickeho spektra a aj ona sama sa skor priklana k poruche pozornosti a reci ale nespolieham sa nato. Tisko cakam, dufam a tesim sa z kazdeho jeho pokroku. Na zaklade tvojej skusenosti ale aj inych mamiciek som sa rozhodla urcite ockovanie odlozit.
@meredith83 Tak snad ockovane aj v tej skolke by mali byt podla vasho nazoru chranene, cize nejake neockovane dieta s osypkami ich predsa nemoze ohrozit, ci? Ale isto nie je vyssi pocet osypok spojeny s tym, ze do Europy vpustili miliony ludi s minimalnymi hygienickymi standardami. To vsetko neockovane deti. Preco potom v Michalovciach 3/4 chorych bolo ockovanych?
@zuzka2288 No problem nie su len neockovane deti ale aj ludia so slabsou immunitou a tehotne zeny. To dieta moze nakazit tehotnu ucitelku atd. Podla WHO to nie je tym ze prisli do Europy utecenci mi ich mame v Irsku minimum. Ale tu zakony prisne nie su ohladne ockovania a bolo tento rok zaznamenanych 76 pripadov osypiek. To je straasne vysoke cislo. V Europe len od zaciatku tohto roku zomrelo 37 ludi a 41000 bolo nakazenych.
@meredith83 a ked tvoje dieta donesie do skoly chripku, budes ochotna zaplatit pokutu, kedze si ho nedala ockovat proti chripke?
@marteenka Osipky a chripka nie su take ista vec su? Ockovanie proti chripke je vacsinou hlupost kedze sa chripkovy virus stale mutuje. Na konci dna trpia hlavne neockovane deti.. U nich je to percento chorych omnoho vyssi. A umieraju z toho. Treba viac citat co sa deje vo svete. Mimochodom je teraz stale problem aj na Slovensku podla toho co citam. Grecko, Irsko, Rumunsko a Slovensko je teraz postihunte epidemiou.
@meredith83 nechcem byt hnusna ale kto teda zaplati pokutu alebo odskodne tym ludom/rodicom ktorim ockovanie poskodilo dieta???? Ako som pisala v uvodne nie som proti ockovaniu ale nebudem riskovat ze zo zdraveho sykovneho syna budem mat opat nevsimave dieta. Predstavit si to vie len mamicka ktora ma taketo dietatko doma. Urcite je to milion krat lepsie ako mat postihnute dieta ale ver te mi ani toto nie je med lizat.
@nika898 Takto pokial tie matky maju nezvratny dokaz ze to vakcinacia poskodila zdravie dietata tak prosim nech sa paci. Nech zazaluju farmaceuticke spolocnosti. Bohuzial link medzi napr.autizmom a MMR vakcinou sa nepreukazal a to boli urobene stovky studii. To by bolo jednoduchsie kedze by sme mali aspon nejake tie odpovede. Autizmus je tu velmi dlho a objavoval sa uz pred pouzivanim vakcin. Tak ked niekto moze na 100% dokazat ze jeho dieta bolo uplne normalne pred tym ako sa vakcina pouzila tak by to bolo spolocnosti prospesne keby s tym nieco urobil?! Ja len poukazujem na nezvratne cisla a na to ze v Europe od zaciatku roka 2018 zomrelo u 37 ludi. To je fakt nie vymyslene cislo. Takze ked mi niekto da fakt a nie vymysly tak potom v poriadku. Ja mam skor obavy ze to je to celkove znecistenie a umeliny ktore do nas pchaju.
@lanvinka o to si kedy na to prisla?
Jedna vec je vediet, ze ti ockovanie poskodilo dieta (casova suvislost - po ockovani nastala zmena spravania dietatia, zvecsa regress) ine je to na sude dokazat a stat na sude proti miliardovym koncernom s armadou pravnikov. A co ti z penazi ked mas dozivotne postihnute dieta. Ako hovoria ty co popieraju skodlivost vakcin: casova suvislost este neznamena pricinnu suvislost. No podla cloveka so zdravym rozumom naopak casova znamena aj pricinnu suvislost. Ale je to kazdeho osobne rozhodnutie. Mne staci to co vidim v susedstve aj v rodine. Je to ockovacia genocida.
@lanvinka tak sa mi chce smiat...
https://m.topky.sk/cl/10/1729021/Epidemia-osypo...
@zuzka2288 len jedna jedina otazka bola si ockovana ako dieta?
@lanvinka pocuj ti si stale budes hudrat svoje kedze nemozes pripustit ze cisla a fakty nepustia. Pred vakcinami bolo omnoho viac pripadov osypok , ovcich kiahni atd. Ty si ako aj ja pravdepodobne bola zaockovana ako dieta vsak. Kedze to bolo normalne. Ja som bohuzial ale nebola zaockovana na osypky a dostala som ich ako dieta a bolo to hrozne. Osypky pre nezaockovaneho dospeleho su este horsie. Tak nekvakaj prosim ta citaj trochu pozornejsie. Zvlastne je ze ti co odmietaju ockovanie nemaju cisla a fakty. Len informacie nejakych pseudovedcov a zopar doktorov ktory nakoniec priznaju ze klamali. Pravdepodobne nevies citat po anglicky tak ta ani neodporucam na stranku WHO kde je jasne pisane ze je to hlavne kvoli neockovaniu a najviac pripadov je hlavne medzi neockovanymi ludmi. Ale vsak ty vsetko vies hlavne ze ty si zaockovana vsak?
@meredith83 Este raz aj pre Vas (treba vymazat medzeru pred .pdf): http://www.rizikaockovania.sk/dok/Statistiky_in... .pdf

@zuzka2288 ok, tak teraz som si ťa definitívne zaradila do správnej názorovej skupiny. Prajem ti pekný deň, tu sa už ďalej diskutovať nedá v medziach logiky a kritického myslenia.