MMR očkovanie po covide

20. okt 2023

Ahojte mamičky, čaká nás mmr očkovanie. No dcérka mala pred 2 týždňami covid. Koľko treba čakať ? Resp. Ako dlho sa môže odkladať? Prosím nepíšte že vôbec neockovat. Už teraz mám z toho stres.

yanni
20. okt 2023

Kolko ma rokov. Naco to drazdit? Ak silou mocou chces ockovat, pockaj par rockov.

klara351
20. okt 2023

Pokial uz nema priznaky a ziadne tazkosti, moze sa ockovat. Riad sa tym, co ti povie doktorka, pred ockovanim ju predsa vysetri.

mamatroch
20. okt 2023

Nasa dcera mala mat preockovanie HPV, ale tiez chytila covid. Volala som doktorke a povedala mi, ze mesiac po kovide neockovat.
Len teda dcera ma 12 r., mozno u babatiek sa caka dlhsie? 🤷
Zavolaj pediatricke a ona uz isto bude vediet.

amelia89
20. okt 2023

pediatricka ti poradi. a neboj sa 🫶🏻🍀

stanulienkat
20. okt 2023

A ja by som počkala pár týždňov a potom sa dajte zaočkovať.

autor
20. okt 2023

Ďakujem baby ,ste zlaté, určite počkáme, len musím zistiť dokedy musí byť podaná. Ide zimné obdobie ,tak to budú vkuse sopliky 😱

amelia89
20. okt 2023

moj syn bol stale chory tak sa mu to posunulo. teraz ma 18M a ma poslednu hexu pred sebou a potom o 3 tyzdne MMR (ak nebude chory). takze proste niekedy sa to posunie,s tym nic nenarobis

janage
20. okt 2023

Pri MMR sa pichá nie mŕtvy vírus, ale oslabený. Preto by dieťa malo byt min. 2 týždne po bežnej chorobe. Zdravé.
Najdôležitejšia je prvá dávka, tie ďalšie už len odchytia tých, ktorým sa nevytvorilo dosť protilátok. Nejde o tzv posilňujúcu dávku. Čo mam naštudované.
V súvislosti s celkovou dnešnou situáciou, nezaockovane migrujuce osoby, utečenci, pravidelne ohniska infekcií minority doslej zo zahraničia, je možnosť dať zaočkovať dieťa voči takejto vysoko infekčnej chorobe fajn.
Ty vieš v akom prostredí sa pohybujete vy ako rodicia, pripadne starí rodicia, širšia rodina s deťmi.
Moja má mať druhu dávku. A mešká rok. Bola katastrofálne chorá, v auguste akútna operácia. Tam dr. odporúčala 6 týždňov odstup a už začala škola a má nasadenu imonoliecbu. Po nej odstup 2 týždne. Tak uvidíme. Ja osobne to vidím na nejaké prázdniny, keď bude zdravá a mimo školy. Určite ju ale zaočkovať dať chcem.

taktotedanie
23. okt 2023

Par mesiacov hore dole nic neznamena

yanni
23. okt 2023

Autorka, pre MMR neexistuje casovy limit. Ockovat moze da jedno kedy v neskorsom veku alebo nemusis dat vobec. To si len niekto vymyslel nejake casove tabulky a nutia deti dat ockovat v tom a tom veku. Pri MMR plati (a aj pri kazdom beznom ockvani (napr. HEXY), cim neskor tym lepsie. Organizmus dietata je vyzretejsi, lepsie znasa ockovanie, menej vedlajsich ucinkoch. Samozrejme hovorim o uplne zdravom dietati (bez diagnoz ,alergii atd.).

amelia89
23. okt 2023

@yanni no je to prave naopak,deti sa ockuju (napr hexou) tak skoro prave preto ze ich imunitny system by realne taky cierny kasel nemusel zvladnut a to ockovanie ich voci tomu chrani.
A viem ze si asi teda anti-vakcinacne naladena a budes davat svoje argumenty ako ze moze platit pokuty a nechodit do skolky ale teda ak by autorka rada nemala tento druh problemu MMR je vakcina povinna…

yanni
23. okt 2023

@amelia89 a kde sa prosim ta tak 3 mesacne (hexa sa dava od 3 mesiacov) dieta ma nakazit? Nie som antivaxcne naladena, ale co ej vela, to je vela. Do takeho maleho telicka, ktore je este nevyzrete naraz pumpovat tolko svinstva. U nas nastastie je ockovanie dobrovolne (okrem MMR. to musi byt poslednych par rokov, ak chces dat dieta do kolektivu. Da sa to ale perfektne obist. My sme cestovatelia, pochodili sme s detmi od narodenia pol sveta a zaujimave, ze nikde sme sa nestretli s ciernym kaslom atd. To len zaijimave na SK koluje. Paradoxne v krajine, kde je vsetko ockovanie povinne.

amelia89
23. okt 2023

@yanni tak ak ma dieta surodenca v kolektive a perfektne obislo mmr tak sa k tomu dostane ani nevies ako.
Ale jasne,tu je uplne uplne zbytocne diskutovat, nase nazory sa lisia a to je ok. (a len dodam ze to ze sa s niecim nestretnes to neznamena ze to neexistuje)

janage
23. okt 2023

@yanni moje 16mes. dieťa dostalo kiahne od svojho staršieho súrodenca a ten od spolužiakov. Keďže tesne predtým malo ekzém v akútnom stave(hnisave ložiská) tak skončilo na antivirotikach, priebeh ťažký a čo liekov sme do nej popchali, mala v očiach, hrozila infekcia oka, maste na spamatanie pokožky po kiahnach, kde boli ložiská ostali viditeľné jazvy.
100x radšej by som ju dala zaočkovať ako toto.
Vtedy ešte o ocko proti kiahniam nebolo toľko info.
Na východe mame bežné ohniska osýpok a ty si hádam naivne myslíš, že tá skupina sociálne neprisposobivych dodržiava nejakú karanténu?
Ďalšia vec mnoho ľudí z Ukrajiny, ktorí už tu žijú nie je zaočkovaných ani ich deti.
Pri kiahnach napr. poznám prípad keď hej 4mesacne dojcene chytilo od súrodenca skolkara, a taky ťažký priebeh, že skončili v nemocnici. Takže áno môže aj také malinke chytiť čokoľvek od kohokoľvek z rodiny. Nežijeme v bubline, minimálne jeden rodič pracuje, dnes často aj starí rodičia, chodíš do obchodu, myslíš hádam, že počas dňa tam dezinfikuju držadlá košíkov, platis v hotovosti, dalsi zdroj? U nás žltacka momentálne napr.a teda pri vstupe do obchodu z tých čo vystúpili z MHD a išli so mnou si ruky nešetril dezinfekciu okrem mňa nikto.