MMR vakcína. Musí byť absolvovaná v 15. - 18. mesiaci?
Mamicky, ako je to s ockovanim MMR vakcinou, ak toto ockovanie nestihneme do 18. mesiaca zivota, uz sa potom zaockovat neda proti osypkam, mumpsu a rubeole? Neviete preco je to tak? neviem, ci to s dcerkou stihneme, a nechapem, preco by sme to nemohli absolvvat aj neskor. Dakujem za info, prip. osobnu skusenost.
@nikimax no tak si to prečítaj znova ,lebo asi nerozumieš čo čítaš ,antigén je to zlé proti čomu naše telo bojuje a ten je pri chorobe silný a v plnej moci a pri živej vakcíne je antigén oslabený ...takže ak tomu nerozumieš a slovám použitým ,nemôžeš ani povedať čo je a nie je pravda ....http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... takže tu ti dávam aj definíciu ,takže najprv si naštuduj a potom ak pochopíš sa vysmievaj a ak nechápeš namiesto smajlíkov výsmešných sa pýtaj .....
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s...
@nikimax takže tu máš znovu tú stránku a študuj ...
@aristka Takže vysvetlenie "silných a slabých protilátok" nebude? To sa nedá nájsť vo wikipedii? Tak daj aspoň nejaký odkaz, keď to nechceš vysvetľovať mne (škoda, mala som pocit, že máš silnú ba priam materinskú potrebu každému všetko riadne vysvetliť a ozrejmiť, hlavne mne). Nech si to prečítajú aj ľudia, čo sem len chodia čítať, a nie prispievať.
p.s.keď chceš dávať url odkazy a nechceš vyzerať ako IT amatér, tak prosím hore v tom rámčeku, kde je vygooglovaná webová adresa daného článku, označiť myšou, stlačiť ctrl plus C a potom sem do rámiku "tvoj príspevok" stlačiť ctrl plus V. 😉
p.s2: základnou stavebnou jednotkou ľudského tela je bunka, dúfam, že táto biologická odpoveď ťa uspokojila 😉
p.s3: týmto príspevkom k tebe končím, nebudem písať off topic. Neplač, ešte sa isto niekde stretneme 😎
@nae no a ďalej čo o tej bunke ,len toto si vygooglila ,ja že si šplhneš ako ju delíme ,čo obsahuje jadro ,membrána ....inak ja si googliť nemusím ,čo taký musclus glutaeus maximus ,minimus ,medius ...čo je to a do ,ktorého sa pichá im inj a prečo ,čo je véna portae 😉 ,ešte sa máš čo učiť a ak budeš vedieť anatómie môžeš sa venovať imunite a potom na konci tohto všetkého ak to pochopíš ,môžeš riešiť kliniku chorôb ....
Neviete ako je to s ockovanim MMR pocas kojenia? Ako dieta som prekonala osypky a mumps. Na ruzienku som bola uz asi ockovana. Nebude nejak to, ze dcerku este kojim ovplyvnovat vytvorenie jej protilátok proti tym chorobám po jej zaockovani? Lebo uz aj to som citala...vdaka!
Baby dieťa mi malo 18 mesiacov.. boli sme dohodnutí so sestričkou, že využijeme maximum času na rozhodnutie.. rozhodli sme sa odmietnuť, ale nakoniec to dr.s nami uhrala na posunutie a určili sme vek 24 mesiacov.. napísala papier, že dna toho a toho sa mamička dostavila na P.Očkovanie, ktoré z vlastného presvedčenia chce preložiť na dva roky.. a to som jej aj podpísala, nebolo to žiadne tlačivo o odmietnutí...najprv mi hovorila, že ma zatiaľ nenahlási a po chvíli zmenila názor a vraj to pošle na RÚVZ, že vraj majú tú povinnosť to hlásiť(kontrola im chodí v septembri tak tomu moc nerozumiem), aj na to keď som sa jej spýtala na ochranu os.údajov mi odpovedala, že to aj tak musí..... nedalo sa s ňou moc rozprávať.. teda ani nejavila moc veľký záujem, bola otrávená z toho, že má komplikácie a nebeží vše podľa plánu.. a tak čo mám čakať nejaké predvolanie? ona mi vôbec nevedela povedať, či to RÚVZ rieši aj v prípade dohody posunutia.... má nejaká mamička skúsenosť s tým..mám ju nejako presvedčiť, aby ma nenahlasovala, ako to urobiť? máte niekto skúsenosti? ja som predsa očkovanie neodmietla nakoniec..ide len o posunutie, ale nie zo zdrav.dôvodov ale z presvedčenia, že čím je staršie dieťa tým menej škôd napácha? Nemyslíte si, že ak už aj mám platiť pokutu tak odrazu to mám prepísať to posunutie na odmietnutie? keď už pokuta tak rovno za odmietnutie nie? vobec som nečakala, že sa to takto vyvinie, myslela som si, že mi viac výjde v ústrety, je to fajn dotorka, ale v tomto asi sama nevie ako sa zachovať....
@alikaa pekne si to napísala 🙂 😉 ..... výstižne a pravdivo .... 😉
@poisonblu ahoj,ja mám tiež synčeka a odmietla som ho dať zaočkovať MMR,pretože v 11 roku sa preočkováva...tak mi vychádza,že okolo 21 roku,už by nemal žiadne protilátky....dostal by mumps a. mohol ostať neplodný...takto to môže dostať v detstve a má doživotnú imunitu.... 😉
Dobry den chcem sa pripojit k teme o ockovani.Moja dcera sa vyvijala uplne v poriadku az kym absolvovala mmr ockovanie.Behom mesiaca mi prestala rozpravat mama,baba a tata ktore pred tym pouzivala kazdodenne.Trvalo to niekolko mesiacov a po druhom roku ich zacala pouzivat znovu avsak uz nie spravne napr.tata bolo odrazu ako a babka bola apka.Rozpravat zacala az po tretom roku viac slov a pomaly sa nam rozhovara ale tvori len a dvojslabicne slova ale vidim ze robi pokroky.Preto sa teraz bojim ci dat malu ockovat v 11 rokoch tou mmr vakcinou aj ked viem ze to je este daleko a ci ju mam dat ockovat aj inymi povinnymi vakcinami.Poradte prosim.
@jerryjanka dostali ste nejakú pokutu?
@nikusssik ahoj nie nedostali sme pokutu, len poučenie, ved to je taka sprostosť, zaplatiš pokutu dieťa aj tak zaočkovať nedaš
@jonas17 je mi strasne luto, co sa vam stalo, prosim ta, po ktorom ockovani dostal tvoj syncek cukrovku? :(
@celasapremenim ahoj, dostal to po dultavaxe na 13 rokov očkovanie..ale som na FB v skupine diamamičky a tam je hrozne veľa detí, ktoré to dostali po hexe na 9 mesiacov, po MMr na 15...
počula som že momentalen su pokuta za nezaockovanie zastavene.. neviete o tom nieco? nas caka to mmr a to asi nechcem dat...
@aristka prosim ta, to so vsetkymi ludmi hovoris tak zvrchu? stavim sa ze v realnom zivote mas naramne problemy, je to otrasne po tebe citat a to ani nemusim citat prispevky na ktore reagujes, si sfrustrovana, alebo co ti je kks
detstvo... ts ....
@celasapremenim buď taká láskavá a oslovuj ma v téme ,kde sme a ,kde som ťa oslovila...alebo poď do témy očko a neočko....a podiskutujeme ....svoje úbohé útoky a hodnotenie mojej osoby....či skôr nicku ..mňa nepoznáš si nechaj pre seba ..je to mimo témy ..a je to trápne....či možno ti nič iné neostáva .. 😖
@sisiska ja som sa pytala pediatricky rovnaku otazku, lebo mala bola v case od 15-18mes casto chora a ockovanie sme odkladali. Povedala mi, ze nie je problem ockovat do 2roku, ale ze 15-18mes je stanoveny od poistovne, kedy vakcinu preplaca. Cize je potrebne vykazat to asi v case od 15-18mes a ockovat sa to da do 2roku, mozno aj mesiac dva neskor.
skus si cojaviem tri dni dat oraz od netu a potom sa naspet precitaj, mozno ti to docvakne
@celasapremenim inak si preštuduj čo je kalmetizácia... 😕
🙂 si tupa jag obrubnik
@fidka79 tomuto teda tiez nerozumiem
aj ked ma dieta horucky a podobne, tak sa to da odlozit
a po dohode sa daju odsunutu ockovania tiez, ani chore nemusi byt dieta, u niektorych lekarov a nemyslim si, ze su zli...asi to ide
@celasapremenim kalmetizácia... 😀

@nae ak sa vyznáš a pasuješ sa za odborníčku ako v každej téme ,mal by si vedieť čo tým myslím ..takže tebe vysvetlovať nebudem a ak ma mamička poprosí alebo nechápe čo tým myslím ,vysvetlím aj podrobnejšie prenos kvapôčkovej inf.až do anatómie a im podanie očka a jeho princíp ....tebe nemusím veď ty to ovládaš.....inak stále si mi nenapísala čo je základnou stavebnou jednotkou ľudského tela a dúfam ,že si si ozrejmila termín biológia.... 🙂