Môžem odmietnuť alebo preložiť očkovanie dieťaťa?
Ahojte, v piatok mám ísť so synom na prvé očkovanie v troch mesiacoch. Manžel by najradšej očkovanie odmietol, alebo aspoň preložil, kým nebude mať malý aspoň dva roky. Máte niekto skúsenosti s odmietnutím očkovania? Veľa som o tom čítala a neviem sa rozhodnúť.Ďakujem.
@luba41 to nie celkom pravda, zdravoťáci majú mnohé očkovania povinné v nemocniciach a mnohí sa dávajú očkovať práve kvoli rizikovosti povolania - napr.tety zo socilok sa dávajú tiež proti všeličomu očkovať a ďalšie rizikové povolania, mám v rodine dosť zdravoťákov, takže by som z toho nerobila biznis na všetky strany
@wifina tato tema ockovania ma zaujima uz dost dlho, takze som si vela toho nacitala..tak sa dostanes k vela informaciam aj pro aj proti orientovanym/citam obe strany/ a teda si nacitas ako sa ludia pytaju odbornikov ako je mozne ze ich dieta dostalo cierny kasel po ockovani na cierny kasel a podobne...je toho strasne vela, staci ked si das par otazok google, trosku sa o to zacnes zaujimat, precitas si odborne clanky,su na to aj specialne stranky aj zahranicne a zistis ze to nieje vobec ojedinele...a aka je vlastne pravdepodobnost ochrany ockovanim ...
osobne poznam len jedneho cloveka /dospely, preockovany/, ale zase nieje to tema ktoru rozoberas denno denne s ludmi popravde poviem...
veľmi prospešný článok, odporúčam prečítať!!!
@petkamatulko Ahoj, ockovanie mozes odmietnut, alebo s nim nesuhlasit. Zalezi, ci si pred ockovanim o neziaducich ucinkoch vakciny informovana alebo nie. Lekar ta pravdepodobne uda na RUVZ, ktory si ta predvola a zaplatis pokutu, ktora v suhrnnej vyske odmietnutych ockovani nesmie presiahnut 331 Eur.
@stanislavao Nie je to sranda?musim povedat, ze vobec nie.narodi sa zdrave dieta a po dvoch rokoch nemoze ani chodit,rozpravat a narodilo sa zdrave.a co autizmus?cukrovka a pod?to su vedlajsie ucinky
https://www.youtube.com/watch?v=h5LjehZkFI0by si mal pozriet toto video ak mu naozaj zalezi na detoch a ak mmu to nestaci tak hladat pravdu......Nika
Ahoj,.Dost som sa tomu ockovaniu teraz venovala,venujemHladam info, citam, pozeram prednasky a pod.Mna teraz presvecil aj tento clanok, co davali v reflexe na Markize
https://www.youtube.com/watch?v=YoumQ0RzAuclink)Pozrite....Mne to pomohlo v rozhodovani aspon tak, ze ja idem poziadat o odklad az kym malinka nebude mat aspon 5 rokov a potom uvidim.Na tych 95% som rozhodnuta neockovat ani potom.Odklad davam iba preto,aby som neplatila pokutu hned teraz.
ahojte, poradte prosím, doktorka mi oznámila že nás bude v 3.mesiaci očkovat, ja som jej povedala, že ho nedám a ona že jej potom musím podpísat akýsi papier, mám ho podpísať?
@itaka nemusis nic podpisovat, obzvlast nie nejake nou predostrete papiere, pretoze tie su zasadne a vacsinou formulovane tak, aby v pripade prejednavania vysiel z toho rodic zle. Pokial by velmi a stale trvala na podpisovani, tak je najlepsie, doma v klude si sfromulovat vlastne prehlasenie. Ale v podstate ta donutit k podpisu nemoze.
ake mate skusenosti s odkladom ockovania? ako to beru dr? su ochotni to akceptovat alebo len velmi neradi? a na ako dlho je to mozne, ak nie je zdravotna indikacia?
baby a ten odklad ockovania zdovodnim ako?? a este ma zaujima, ci nahodou nepoznate v NR nejakeho podiatra, ktory je proti povinnym ockovaniam?

@wifina ale ani ta vakcina ti nezaruci ze to nedostnes, je to stale 50 na 50 tak na co ockovat??