icon

Môžem odmietnuť alebo preložiť očkovanie dieťaťa?

petkamatulko
8. nov 2011

Ahojte, v piatok mám ísť so synom na prvé očkovanie v troch mesiacoch. Manžel by najradšej očkovanie odmietol, alebo aspoň preložil, kým nebude mať malý aspoň dva roky. Máte niekto skúsenosti s odmietnutím očkovania? Veľa som o tom čítala a neviem sa rozhodnúť.Ďakujem.

kkristin
26. feb 2012

@wifina ale ani ta vakcina ti nezaruci ze to nedostnes, je to stale 50 na 50 tak na co ockovat??

wifina
26. feb 2012

@luba41 to nie celkom pravda, zdravoťáci majú mnohé očkovania povinné v nemocniciach a mnohí sa dávajú očkovať práve kvoli rizikovosti povolania - napr.tety zo socilok sa dávajú tiež proti všeličomu očkovať a ďalšie rizikové povolania, mám v rodine dosť zdravoťákov, takže by som z toho nerobila biznis na všetky strany

luba41
26. feb 2012

@wifina povinné?

wifina
26. feb 2012

@kkristin stretla si už niekoho takého?

wifina
26. feb 2012

@luba41 áno v súkromnej nemocnici v zahraničí

luba41
26. feb 2012

@wifina ale my sme na Slovensku. U nás pre dospelákov je povinný tetanus a pár rokov je vakcína nakombinovaná so záškrtom. Ostatní, aj na rizikových pracoviskách, majú odporúčané.

kkristin
26. feb 2012

@wifina tato tema ockovania ma zaujima uz dost dlho, takze som si vela toho nacitala..tak sa dostanes k vela informaciam aj pro aj proti orientovanym/citam obe strany/ a teda si nacitas ako sa ludia pytaju odbornikov ako je mozne ze ich dieta dostalo cierny kasel po ockovani na cierny kasel a podobne...je toho strasne vela, staci ked si das par otazok google, trosku sa o to zacnes zaujimat, precitas si odborne clanky,su na to aj specialne stranky aj zahranicne a zistis ze to nieje vobec ojedinele...a aka je vlastne pravdepodobnost ochrany ockovanim ...
osobne poznam len jedneho cloveka /dospely, preockovany/, ale zase nieje to tema ktoru rozoberas denno denne s ludmi popravde poviem...

kkristin
26. feb 2012

@wifina v kazdom pripade je to tvoje rozhodnutie a teda je na tebe ci ockujes alebo nie...ale je fajn precitat si info, ci uz sa rozhodnes tak alebo onak....
idem spat, pekny vecer este 😉

wifina
26. feb 2012

@kkristin tak to je ešte ďaleko ale je fakt, že minca má obe strany a bojím sa rovnako jedného aj druhého 🙂 , brú noc

denduska
27. feb 2012

@luba41 medici sa v 2.ročníku musia povinne zaočkovať proti hepatitíde B, inak tich tetuška zo študijného nezapíše do ročníka 😅 aspoň v KE to funguje tak.

zajaciq
27. feb 2012

@denduska to je uzas. aj moj priatel sa musel v praci nedawno druhou davkou uz. ale zas vzali mu aj krv par tyzdnov po tom na protilatky. robia to aj v nasej drahej univerzitnej nemocnici? ( je to mimo temy.. )

denduska
27. feb 2012

@zajaciq no my sme museli mať 3 dávky, proste komplet očkovanie, pokiaľ dobre pamätám, ale ak myslíš tak ako pre vlastnú potrebu, nie pre zamestnanie, tak protilátky vezme hocikto, aj obvoďák..aj v nemocnici robia.

luba41
27. feb 2012

@denduska a čo v laboratoriach, vo výskumákoch?

denduska
27. feb 2012

@luba41 to neviem, 100% info mám len o medikoch.

luba41
27. feb 2012

@denduska už som našla: vyhláška MZ 585/2008, par 8. Je to stále tá istá vyhláška. 😝

snasara
6. mar 2012

veľmi prospešný článok, odporúčam prečítať!!!

http://diva.aktuality.sk/clanok/33077/ockovacie...

babyflowers
30. okt 2012

@petkamatulko Ahoj, ockovanie mozes odmietnut, alebo s nim nesuhlasit. Zalezi, ci si pred ockovanim o neziaducich ucinkoch vakciny informovana alebo nie. Lekar ta pravdepodobne uda na RUVZ, ktory si ta predvola a zaplatis pokutu, ktora v suhrnnej vyske odmietnutych ockovani nesmie presiahnut 331 Eur.

dallaska
9. nov 2012

@stanislavao Nie je to sranda?musim povedat, ze vobec nie.narodi sa zdrave dieta a po dvoch rokoch nemoze ani chodit,rozpravat a narodilo sa zdrave.a co autizmus?cukrovka a pod?to su vedlajsie ucinky

https://www.youtube.com/watch?v=h5LjehZkFI0

by si mal pozriet toto video ak mu naozaj zalezi na detoch a ak mmu to nestaci tak hladat pravdu......Nika

dallaska
10. nov 2012

Ahoj,.Dost som sa tomu ockovaniu teraz venovala,venujemHladam info, citam, pozeram prednasky a pod.Mna teraz presvecil aj tento clanok, co davali v reflexe na Markize

https://www.youtube.com/watch?v=YoumQ0RzAuc

link)Pozrite....Mne to pomohlo v rozhodovani aspon tak, ze ja idem poziadat o odklad az kym malinka nebude mat aspon 5 rokov a potom uvidim.Na tych 95% som rozhodnuta neockovat ani potom.Odklad davam iba preto,aby som neplatila pokutu hned teraz.

itaka
11. nov 2012

ahojte, poradte prosím, doktorka mi oznámila že nás bude v 3.mesiaci očkovat, ja som jej povedala, že ho nedám a ona že jej potom musím podpísat akýsi papier, mám ho podpísať?

kveta
11. nov 2012

@itaka nemusis nic podpisovat a ani nepodpisuj.

desszi
11. nov 2012

@itaka nemusis nic podpisovat, obzvlast nie nejake nou predostrete papiere, pretoze tie su zasadne a vacsinou formulovane tak, aby v pripade prejednavania vysiel z toho rodic zle. Pokial by velmi a stale trvala na podpisovani, tak je najlepsie, doma v klude si sfromulovat vlastne prehlasenie. Ale v podstate ta donutit k podpisu nemoze.

itaka
11. nov 2012

@desszi dakujem.tiez si nepodpisovala? a chcela aby si podpisala?

chirabell
12. nov 2012

ake mate skusenosti s odkladom ockovania? ako to beru dr? su ochotni to akceptovat alebo len velmi neradi? a na ako dlho je to mozne, ak nie je zdravotna indikacia?

lucy1311
14. nov 2012

baby a ten odklad ockovania zdovodnim ako?? a este ma zaujima, ci nahodou nepoznate v NR nejakeho podiatra, ktory je proti povinnym ockovaniam?

eaka
14. nov 2012

@lucy1311 "Proti" povinným očko asi nebude žiadny, alebo možno jeden... skôr máš asi šancu nájsť niekoho, kto je ochotný ticho s Tebou a Tvojím odmietnutím súhlasiť a nenahlásiť Ťa, viac info nájdeš na slobodavockovani.sk, teda keď napíšeš m.fillovi, len si nepamätám adresu..

eaka
14. nov 2012

@lucy1311 A odklad očkovania zdôvodni tými dôvodmi, pre ktoré si sa Ty pre odklad rozhodla.. 🙂

lucy1311
14. nov 2012

@eaka pisala som a zatial neodpisal ... uz som 37tyzden tak uz ma to celkom suri kedze v nemocnici potrebujes dr. nahlasit ... no o to nenahlasenie mi najviac ide. a kolko ti daju najviac odklad? mozem povedat, ze sa mi zda neprimerane ockovat take male dieta?