icon

Môžem požiadať o odklad povinného očkovania?

monikaduskova
5. feb 2025

Dobrý večer. Chcem sa opýtať. Zajtra ideme na povinné očkovanie s desať ročným, ale boli sme minulý týždeň chorí, ja som mala hnisavú angínu a syn sople a kašeľ. Môžem požiadať lekárku o odklad očkovania. Ja ho chcem dať očkovať ale nemám pocit, že je ešte fit na očkovanie.

monicatko20
5. feb 2025

@monikaduskova ja presne kvôli neustálym chorobám nebudem dávať 2.5 ročné očkovanie.. A podľa mňa odklad si môžeš žiadať úplne v pohode 🙏

janai1
5. feb 2025

Očkuju sa zdravé deti/ľudia. Ak máš pocit, že nie je fit tak odlož očkovanie. Však to mu nikam neutečie

nika23t
5. feb 2025

@monikaduskova zavolaj ráno, aby si zbytočne nešla a nenakazili ste sa opäť niečim. Imunita je teraz oslabená. Nasa pediatricka najskôr 2 týždne po vyliečení očkuje.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
dzulli1980
5. feb 2025

V pohode prelož očkovanie ... tiež to tak robím, keď je dcéra krátko po chorobe alebo je sopľavá alebo je niekto v bezprostrednej blízkostí chorý ... Ty si mama Ty rozhoduješ ... väčšine Dr. je to jedno, kedysi ma presviedčala, že sopľavé dieťa očkovať je OK ... určite.
@monikaduskova

lucinika
5. feb 2025

Samozrejme,mne tak sama lekárka odporučila že dcéru nezaockuje nakoľko bola chorá a očkovanie presunuli až o 2 týždne 😉

ronie338
5. feb 2025

My sme takto synovi vyše pol roka odkladali očkovanie lebo stále niečo. Aspoň 2 týždne úplne zdravý musíte byť všetci

evaachesa
6. feb 2025

Aspoň 2 týždne po chorobe. Zbytočne tam nechoď chytiť nejakú chorobu ale zavolaj ráno a presuň to.

monikaduskova
autor
17. feb 2025

@lonely66 ja som sa pýtala, že či môžem požiadať lekárku o odklad, nie či nevedia mamičky či odloží. A odložila o mesiac kvôli mojej angíne.

monikaduskova
autor
17. feb 2025

Ďakujem baby. Odložila nám to na 6. marca, len spravila preventívku a zobrala krv. To som bola aj rada lebo som chcela vedieť či má krv ôk kvôli železu.

lonely66
Odpoveď bola odstránená