icon

Názor lekára na očkovanie v časopise Mama a ja

lenka1989
30. aug 2013

Ahojte chcem sa vas opytat tie co mate septembrove vydanie mama a ja , ja som ho dnes hladala ale este nie je v stankoch a zaujimalo by ma co tam lekar vravi o ockovani kedze nas prve ockovanie caka v pondelok, dakujem vam

adsumus
1. sep 2013

@leishmania Prečítame podrobne neskôr, možno sa to niekto rozhodne preskúmať a poinformuje. Aj ty sa môžeš spýtať toho neurologa, čo si o tom myslí. Môj názor je už dávno, že za poškodeniami je žiarenie. O bariére viem, že pár dní po narodení je priepustná, ale neskôr už nie, treba pozisťovať, čo sa dá.

bipsy
1. sep 2013

@lenka1989 skoncili sme podruhej davke hexa plus prevenar, takisto u starsich deti sme nesli na preockovanie uz...trvalo mi cca tri roky, kym som dospela k rozhodnutiu....

aristka
1. sep 2013

@leishmania ,píše sa tam o lipidoch ,takže ja tu idem citovať,cez hematoenceaflickú bariéru môžu voľne prechádzať rozpustné látky v tukoch a samozrejme aj plyny,všetky ióny a látky rozpustné vo vode ako je glukoza sa však musia aktívne transportovať cez bunkové membrány za spotreby energie...u detičiek je skôr problém čo si pýsala ,že ich mozog jednoducho tie tuky nasáva a preto u detičiek takto maličkých a nepoužívajú anestetiká ako propofol a tie chorobné stavy ako poruchy acidobázy a hypoxémie a hypoxie ,to sa deje aj u dospelých ak tento stav nie je rriešený ,ale pokiaľ viem aké očkovanie obsahuje látky rozpustné v tukoch.....

aristka
1. sep 2013

@aristka písala z mäkkým i

lenka1989
autor
1. sep 2013

@bipsy a co sa stalo u vas ? inak by si nedavala vobec ockovat ?

lenka1989
autor
1. sep 2013

vy konkretne ste za nejake ockovania alebo uplne ich vylucujete ?

pragmaticka
1. sep 2013

nazor lekarov na ockovanie mi je uplne ukradnuty...pocuvam svoj vnutorny hlas, kt. mi hovori ockovat - NIKDY! a informacie kt. som si o tom doteraz precitala ma len ubezpecuju v tom, ze uvazujem spravne. Tym ze zijem v AT, tu naozaj poznam dost rodin, kde deti nemaju absolutne ziadne ockovanie a napodiv su z nich pomaly uz (samozrejme zdravi) pubertiaci!

leishmania
1. sep 2013

@aristka poprve je tampisane ze najma rozpustnevtukoch, nie len rozpustne v tukoch? Po druhe ty tvrdis ze vsetky kompohenty vsetkych vakcin su hydrofilne? Ze isto tam nie su ziadne lipofilne? To by sme johli teraz po jednom zlozenieprechsdzat ale pride mi to od teba take tvrdenie z brucha. Po tretie si pisala ze clovek ma od narodenia vsetky organy vyvinute len rastu, to je blbost, kazdynpediater by sa zasmial. Prva veta na pediatrii co nas ucili ze clovek nie je zmenseny dospely. Zober si len tymus ako sa meni, kostna dren, ako sa imunita vyvija, ako detske telodourcitehoveku nevie rozpoznat urvite zlozky, nebie produkovat urcite zlozky komplementu, imunogobuliny....alebo zeby aj mozog mas ako jovorodenec len troska podrastol 😀 jednoducho to nie je pravda....

aristka
1. sep 2013

@leishmania vždy sa všade hovorí v odbornej literatúre ,že nemôžeš porovnávať detičky a dospelých ,či sú to anatomické pomery ,termoregulácia a obranné mechanizmy ,ale to neznamená ,že nejaký orgán ak je dieˇako zdravé nie je vyvinutý ,to isté platí aj pri tomto ,čo tam chýbajú endotelové bunky .....tie sú,ale chýbajú dostatočné funkčné obr.mechanizmy ,ale aj tak to neznamená ,že je to sito ,ktoré všetko pustí......citujem novorodenci ...transport liekov je zabezpečený buď aktívnym mechanizmom ,ale hlavne pasívne difúziou ,ktorá je závislá na lipifile a jonizácii lieku,lieky lipofilné a málo jonizované pri fyziolog.pH lepšie prechádzajú cez bariéru a môžu dosiahnuť vyššiu koncentráciu....jednoducho bez tých tukov to nejde....a dám si záležať a pozriem každý leták vakcíny ,ktorá je olejovka a či vôbec je ,lebo podľa tohto by nemal byť žiadna...

mariuskaa
1. sep 2013

@aristka ahoj
@leishmania je lekarka. A ty si kto? Ak robíš v zdravotníctve, neviem či si to niekde spomínala. Alebo nerobis?

leishmania
1. sep 2013

@aristka mozes tomuhovoritakochcesaleofgany nielenrastu alesaaj vyvijaju. Anijanepoznamekompletnezlozenievakcin preto by som netvrdila nejakeveci akneviem.

aristka
1. sep 2013

@mariuskaa a ty si kto....toto je anonymné fórum a ja sa nezaujímam kto je kto a ani to nešpehujem...

irenkask
1. sep 2013

@leishmania Skláňam sa tu pred tvojimi vedomosťami a pred tvojou rozhľadenosťou a odbornosťou a lekárkou.
Tu sa ešte taká vzdelaná osoba nenašla. Aspoň vidíš kto tu v jednom kuse prezentuje odbornosť v zdravotníctve a pasuje sa za zahraničné a podobné pochybné odborníčky ktorých vedomosť neprekročila ani hranice základného vzdelania nieto odborného.
Poklona za tvoju slušnosť na rozdiel od tých čo tu búšia v kuse do neskúsených matiek svojimi utopickými a dávno prežitými názormi od rána do rána a vykrikujú že sú objektívne a že slovo lekára je pre nich GRO.
Zaujímavé že tvoje odborné názory odmietajú akceptovať aj keď si odborník lekár.
Z toho vyplýva že oni a tá ich slávna skupina povinné očkovanie a jeho zmysel nie je vôbec objektívna ale zmanipulovaná očkovať za každú cenu.
Mali by si z teba brať príklad všetci pediatri.
🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

mariuskaa
1. sep 2013

@aristka prečo si sa urazila? Vôbec som to nemyslelela zle! Chcela som vedieť že či aj ty si lekárka, alebo zdravotná sestra alebo či pracujes alebo nepracujes v obore. Na Tom nic neni.
Niekde si spomínala že (možno) pracujes v obore? Chcela som len vedieť koho slovo ma akú váhu. Na porovnanie.

aristka
1. sep 2013

@leishmania to hovoríme o obranných mechanizmoch ,a ja som reagovala príspevok ako sa u detičiek všetko z krvi dostane do mozgu do 2 rokov ,ak by to tak bolo aj v mliečku sa nachádza hliník aj v potrave ,detičky pichne hocijaký hmyz ak by to bola pravda tak detičky do 2 rokov by nám pomreli...a tie obranné mechanizmy ,tam patrí aj imunita sa detičkám vyvíjajú na základe podnetov ....,ale tie vakcíny si fakt pozriem... 😉

leishmania
1. sep 2013

@aristka myslimze niktonetvrdil ze sa do mozgu dostane VSETKO ale mozudostat aj eci ktore sa uz vacsim detom neodstanu. Ogranne mechanizmy su aj latky produkovane organmi ktore sa vyvijaju. Dozrievaju. Aj pohlavne organy su ine u dietata a dospeleho, nsie len narastu. Tohoje viacej.
@irenkask 😀 😀 😀 to si trochu prehnala ale dakujem 😀 ale s mojimi vedomostami tonie je az take slavne. Mam sa co ucit 😀

aristka
1. sep 2013

@leishmania ano je to dané tým čo si písala hore ,ale nie je to také jednoduché ako to napísal prispievateľ ....myslím ,že slovo dozrievajú je to správne ....takže sme konečne našli konsenzus...inak pozrela som si hexu ,prevenar a je tam chlorid sodný a aqua pro inj...,ale budem pokračovať...

irenkask
1. sep 2013

@leishmania viem čo hovorím,ty si tu výnimka už len v tom že máš samostatné myslenie a to tu neexistuje , presne ako si povedala že dieťa nie je nijaká miniatúra dospelého človeka, tým si povedala veľmi veľa.
Vieš hľadaním teoretických linkov v tlači a na nete ešte nik nezmúdrel, ale musí ku tomu dospieť aj citom a skúsenosťami v praxi a dokázať pripustiť aj to,že sa môže mýliť.
Pretože ľudské telo a jeho individualitu nepozná nikdy nikto na svete ale je dôležitá sebareflexia a pripustiť svoju neomylnosť.
Spôsob akým sa tu odovzdávajú tzv odborné znalosti je typický pre bifľošov a nie pre odborníkov v praxi.
Klobúk dole ešte raz a pokračuj týmto spôsobom,potom bude radosť chodiť ku takej mysliacej pediatričke a nedaj sa skaziť tými manipulátormi a podplatenými GSK a inými pochybnými farmafirmami čo majú na konte nespočetné množstvo prúserov ,hanby a pokút.

aristka
1. sep 2013

@irenkask ja keď som to povedala,pozor na detičky to nie je dospelý, v inej téme nazvala si ma bielou fašistkou.... 😉

leishmania
1. sep 2013

@irenkask alebo pripustit svoju omylnost 😀
@aristka mna by najviac zaujimalo ako to je s hlinikom a jeho prechodpm cez heb prvy rok zivota to sachystamavnenastudovat a okrem toho aj atb a ine latky vo vakcinach, este raz prepac za gramatiku ale nemam pc k dispozicii momentlne len mobil a tablet kde blbne medzernik 😀

irenkask
Odpoveď bola odstránená
adsumus
1. sep 2013

@leishmania Deti majú v krvi hliník aj z potravy, aj taký sa im podľa teba dostáva do mozgu? Či výlučne len ten, čo je vo vakcínach?

irenkask
1. sep 2013

@leishmania Klobúk dole pred vetou,ešte sa mám čo učiť.
To značí tvoje smerovanie v živote a budeš mať zaručený úspech.
Držím palce a teším sa na tvoje príspevky ktoré sú veľmi poučné.

leishmania
1. sep 2013

@adsumus 🙂 precitajsi co som napisala

adsumus
1. sep 2013

@leishmania Takže nevieš. Dobre som pochopila?

irenkask
1. sep 2013

@leishmania Tu si zvykni,že budú od teba požadovať odpovede na otázky o ktorých nevedia nič, len z linkov a keďže si inteligentná tak sa ťa tu budú snažiť prevalcovať a urobiť z teba to čo nie si. 🙂
Takže pozor na ich primitívny štýl .

leishmania
1. sep 2013

@aristka myslim ze len to ze clovek pozre ci je tam aqua ti nepovie ci ziadna zo zloziek neprende heb to by bolo velmi jednodu che myslenie 🙂
@adsumus nie neviem pres e ako je to s prechodpm al cez heb prvy rok zivota , ty vies? ked sisi taka ista ze ten inil je neskod y mozes zacat zas vy arat v nom a pribory su tiez fajn lahu ke 🙂

adsumus
1. sep 2013

@leishmania Ja sa držím toho, čo som ti posielala, že bariera je funkčná od narodenia a dostatočne chráni. Nikto netvrdí, že sa máš zbytočne vystavovať hliníku, ale zdá sa že žiarenie z mobilov je pre naše deti oveľa nebezpečnejšie, dokonca môže stáť za mnohými poškodeniami. Ten vedec, ktorý sa tým zaoberá sa volá Leif Salford a publikuje vo vedeckých časopisoch, tu je jeho štúdia. Tu je o nom viac, aj jeho štúdie.
http://www.cellphonetaskforce.org/?page_id=579

marcelatje
1. sep 2013

@lenka1989 prepáč, ale deň pred očkovaním zháňať časopis kde sa píše o očkovaní aby si sa rozhodla mi príde také trošku...... no povedzme nezodpovedné. Očkovanie je chúlostivá téma a ak do toho chceš trošku vidieť vyžaduje dosť študovania (jeden článok nestačí) inak ťa lekárka zmätie jednou "dobre" cielenou radou alebo ťa zastraší ani nevieš ako a má ťa tam kde ťa chcela mať. Treba si naštudovať nielen publikácie/články/stránky/...... proti očkovaniu ale aj tie ktoré sú za. Nerozhoduj sa na základe toho čo ti kto povie ale požiadaj o odklad aby si nebola v časovom strese a sama si problematiku naštuduj aby si o tom čo nakoniec urobíš bola vnútorne presvedčená. Potom nebudeš potrebovať aby ti niekto schválil tvoj prístup 😉

bbarboraa
1. sep 2013

@mariuskaa 🙂 nevies citat? ona je aristka 🙂