Názor lekára na očkovanie v časopise Mama a ja
Ahojte chcem sa vas opytat tie co mate septembrove vydanie mama a ja , ja som ho dnes hladala ale este nie je v stankoch a zaujimalo by ma co tam lekar vravi o ockovani kedze nas prve ockovanie caka v pondelok, dakujem vam
@marcelatje ja som mala nastudovane o ockovani len som chcela vediet co sa pise aj v tom casopise o tom cize urcite nie som nezodpovedna ked som si chcela precitat aj to
@adsumus taksa toho drz ak ti tostaci
@leishmania
otvor si leták aspoň tých vakcín čo som dala a nič tukové tam nenájdeš...čo sa týka toho slova rastu ,použila som zlé slovo čo bol omyl ,ale ako som to myslela som doložila...s tým hliníkom som niekde našla odbor.článok už dávnejšie skúsim pozrieť ,bolo to tam dobre vysvetlené .... 😉
@irenkask ja som sa tak nenazvala ,len keď sa strkáš niekomu do ri.....,nech vie aká dokážeš byť slušná ,aby dokázala byť pripravená ak niečo nepovie podľa tvojich gusta ,či proti...lebo tvojich slovných výlevov sme si užili viacerý...alebo si sa polepšila alebo ťa osvietilo.... 😀
@adsumus ty siteda myslis ze dospelym ludom sa nedostava hlinik do mozgu?
@leishmania To ja ti už neviem, komu sa čo a za akých okolností dostáva do mozgu, ja sa držím lekárskych odporúčaní a stanovených povolených hladín hliníka vo vakcínach. Komu choroby dojdu priateľnejšie, nedá sa zaočkovať.
@adsumus notakvedz ze sa dostava... problem je akurat zistit ako je to z detmi tenprvy rokzivota...o kolko vyraznejsi je ten prechod... ale ak ta zaujima len jedna strana, tak sa drz len pozitivnych informacii co ti podporia tvoje presvedcenia... jasi myslim ze informacii z tej pozitivnejstrany ockovania mam dost lebo na skole sa ucia na 99% len tie, z NU minimum...
@leishmania Vedz, že sa dostáva? Ako to mám vedieť? Mne nestačí, že mi to oznámiš, treba podložiť. O tých informáciách je to presne opačne, celý internet hlavne slovenský je protiočkovací, ved si nahod čokoľvek o očkovaní do googlu a máš to jasné. A vedz, že sa držím oboch brehov a sledujem podrobne, čo sa deje v jednom aj druhom tábore.
@adsumus o metabolizme hlinika, jeho distribucii, aj do mozgusi mozesnastudovat aj sama. Z cisto neockovacich zdrojov. Ako myslis ze sa dostane do mozgu napr alzheimerikov? To nie je moje tvrdenie...to si over sama
@leishmania No práveže som študovala a nenašla som nič, čo by dokazovalo, že hliník vo vakcínach je nebezpečný alebo spôsobuje deťom problémy, myslela som, že máš niečo nové. Ja vidím hlavný problém vo vývoji mozgu v žiarení z mobilov a internetu a to sa mi aj časovo kryje s nárastom autizmu a všetkých neurologických poškodení. Doložila som tento svoj názor, zdá sa, že vedci sa týmto problémom zaoberajú, tak im držím palce, aby sa čím skôr zistila hlavná príčina.
@adsumus takze hlinik vovakcinach je dobry a hlinik inde zly? 😀 ved si nastuduj o metabolizme, distribucii a toxicite hlinika cisto bez suvisu s ockovanim...nehovorim ze ziarenie nema vplyv len neviem preco myslismze hlinik je fajn ked ho vylucili z riadov, ndodporucaju samy doktori hlinikove deodoranty najma po rakovine prsniksa...no ale ja negudem ta o tompresvkecat, je to uz na tvojom usudku ci sa o to chcesnzaujimat ci si povies ze budem verit odporucaniam.l
@leishmania A kde si vyčítala, že ja tvrdím, že hliník vo vakcínach je dobrý a inde zlý? 😅
@adsumus aha takze podla teba je vsade neskodny?
@leishmania Budes potrebovat velmi silne nervy (diamantove ti asi stacit nebudu) a empatiu aby si mohla diskutovat s takymi velkymi ockovacimi "odbornickami" ako su adsumus a aristka. Prichystaj sa aj na pakistan a afriku.
Som velmi rad za to, ze si rozsirila rady tohto fora, a verim, ze tvoje poznatky a vedomosti mnohym ludom pomozu.
Pekny zvysok vecera prajem.
@leishmania kokos, to mas teda vydrz. 😅 ..inak usetrim ti namahu .. je to ako "perly sviniam" , alebo "hrach na stenu" inak povedane , nema ziaden zmysel "diskutovat" s touto a jej podobnymi osobami . nic co jej povies ju evidentne nezaujima ^^ ..bude tocit do kola, ako pokazena platna donekonecna , bez ohladu na predlozene informacie a fakty. ked je v uzkych , zacne o niecom inom , zmeni temu, alebo proste nereaguje a pokracuje o inom ..alebo sa tvari ,ze "nerozumie" . je to az smiesne ..ci skor tragicke ? ^^ tazko povedat. ..staci sa pozriet na tie velkohube obvinenia, ako "zavadzam" a pod. pridal som odpoved ..a potom ..nic . ako teply vzduch z balona .. pffffffffff a je fuc ^^ . dalej prisla len dost vysinuta reakcia na nieco co som nikdy netvrdil ^^ ..ah skoda reci a casu..
teraz uz len pozeram , ako velmi dokaze niekto strapit a zosmiesnit sam seba ^^ fakt smutne .. nulova sebaucta. na druhej strane , aspon si ludia mozu spravit vlastny nazor. v kazdom pripade ti drzim palce a nervy , budes ich potrebovat 🙂
@leishmania Netvrdila by som, že je všade neškodný, rovnako ako každá látka na tomto svete, záleží na množstve v akom sa dostane do tela. Možno ťa presvedčí táto štúdia o vakcínach s hliníkom a bez hliníka a smenším množstvom hliníka a nezaznamenali okrem vyššej bolestivosti v mieste vpichu žiaden rozdiel v nežiadúcich účinkoch a ani žiadne dlhotrvajúce následky na zdraví.
http://www.thelancet.com/journals/laninf/articl...
Týmto opúšťam diskusiu, pretože AV sa znova snaží obvinovaním protistrany zamedziť diskusii. Určite budem rada pokračovať na pôde, kde sa o očkovaní môže hovotiť úplne otvorene aj o nežiadúcich účinkoch a kde k žiadnym útokom ako tuná pán nado mnou predviedola nedochádza.Považujem za veľmi smutnú situáciu, že na fore sa pozitívny názor na očkovanie zosmiešnuje a nepripúšťa. https://www.modrykonik.sk/skupina/1838/
@adsumus Mozes dat prosim odkaz na cely clanok? Je to nejaka platena stranka a v sumare sa nepise ako dlho pozorovali tie testovane deti - kedze pises, ze nemali dlhotrvajuce nasledky na zdravi, tak dufam, ze tie deti pozorovali aspon 6 rokov (aspon po druhy rocnik na zakladnej skole - adekvatne zahranicnemu studiu).
@adsumus ja som nepochopila vyznam tej studie predpoladam ze tie detisu aj tak naockovane veetkymi vakcinami len ich porovnavali ked jednemu pici jednu a druhemu druhu cize asi slo o vsetky plne ockovane deti kde mohli porovnat akurat rozdiel v skorej lokalnej reakcii prip nejaku alergicku skoru reakciu.. nevidno ani ktore studie boli pouzite na tuto a ani kolko deti bolo zucastnenych
@aristka este k tomu. vyvinu priamo v knihach z pediatrie je to popisovane ako vyvin. mozem ti dat informacie v ktorych knihach si o tom mozes nastudovat
@mano5 Záver tejto štúdie je tento
"We found no evidence that aluminium salts in vaccines cause any serious or long-lasting adverse events." Nenašli sme žiadne náznaky, svedectvo, stopy, dôkazy, že aluminiove soli spôsobujú nejaké vážne alebo dlhotrvajúce nežiadúce účinky.
Ak si chceš preštudovať celú štúdiu, musíš si zaplatiť prístup na stránku alebo vytvoriť účet. Určite nezistíš žiadne nedostatky a určite AV bude aj tieto vedecké poznatky vytrvalo ignorovať a napádať z neobjektivity, zaujatosti a podobne, takže, opäť diskusia je zbytočná. 😢 Okrem toho existujú aj dlhotrvajúce štúdie, ktoré sledovali výskyt rôznych ochorení aj v kontexte desaťročia a bol rovnaký u očkovaných a neočkovaných detí. Takže ak cukrovka stúpa v jednej aj druhej skupine, príčinu treba hľadať inde.
@adsumus ale aj uplne poslednq veta je zaujimava 😀
Ahojte idem vam napisat co mi " krasneho " lekarka povedala . Na to, ze chcem dat malu ockovat neskor tak ze je to riadna hlupost lebo dietatko ma byt prave teraz ockovane ked je ciste sterilne a nie potom ked uz bude mat nejaku chorobu , ze neockovat nie je dobre lebo co ked dostane zapal mozgovych blan a bude uz len leziace a postihnute . Ze na neho cihaju zle choroby smrtelne a malo by sa zaokockovat a ze to co napisal lekar do casopisu dieta nevidel ani ockovaciu latku z rychlika , ze mam si precitat o znamom imunologovi co on na to o ockovani a to ze niekto dostal neziaduce ucinky z vakciny to nie je pravda lebo kazdy ma na nieco nabeh a ta vakcina to len zrychli a ze ked nechceme ockovat tak nas nahlasi , ze sa mame rozhodnut do 1 . oktobra a ked som spomenula ten hlinik tak sa len zasmiala , ze aj materske mlieko to obsahuje a dokonca este toho viac ako jedna vakcina
@lenka1989 o tom hliníku dám článok ja ho nájdem určite ,ale o tom mlieku a celkovo ako je obsiahnutý v životnom prostredí má pravdu ,tam treba si pozrieť ako sa metabolizuje v tele ,problém majú hlavne ľudia s renálnou insuficienciou ,,,,určite to nie je tak jednoduché ako to tu bolo popisované.....to ako k tebe pritupovala dr. ako ti to bolo vysvetlené či nebolo ,na základe toho by som zvážila či máš dobrú dr. ....lebo strašiť nahlásením ,čo je inak jej povinnosť bez riadnej edukácie mamičky ,nie je moc pozitívne...

@lenka1989 Na koníku vládne silná antiočkovacia skupina, ak ťa zaujímajú názory ľudí, ktorí tejto skupine neveria a v jej pôsobení vidia viac zlého ako dobrého, ich názory si môžeš prečítať tu https://www.facebook.com/bezpecne.ockovanie
Podobne zmýšľajúci ľudia sú aj v zahraničí napr. v Austrálií už vyše 10,000 ľudí otvorene vystupuje proti tomuto antivakcinačnému hnutiu. https://www.facebook.com/stopavn