(Ne)očkovanie u MUDr. Sallingovej
Ahojte maminky, viete mi prisim posunut vase skusenosti s neockovanim dietatka u dr. Sallingovej? Je naklonena ockovaniu? Hlasi uradom ak sa rozhodnete neocjovat? Dakujem.
@tutu_1 myslis napriklad toto alebo nieco ine - https://www.adc.sk/databazy/produkty/spc/priori... ?
A na otazku coho sa bojim som napisala vo svojom komentari vyssie, dcera na to este nema vek napriklad, kedze sa to ockuje od 9. mesiacov. A ano, chapem, ze nie vsetci mozu byt na to zaockovani, ale neockovat zdrave dieta len tak z rozmaru podla mna nie je spravne.
@liduska12 Tak to by sme mohli preventívne brat aj ATB aby sme neochoreli podla tejto logiky. Dobre, nech je ale po tvojom. Ale stale je tu fakt, ze očkovanie ani zďaleka nie je 100% ochrana, ochorieť môžeš aj keď si zaočkovana, ochorieť môžeš aj z očkovacej latky. Ja som zato aby sa za :
A. Urobil konečne seriózny výskum ockovane deti verzus neockovane deti
B. Aby sa sledovala a štatisticky vyhodnocovala chorobnosť na tieto choroby v súvislosti s očkovaním resp. neockovanim
C. Aby sa nebagatelizovali vedlajšie účinky ockovacich látok a riadne sa zapisovali do zdravotných kariet
D. Aby bolo očkovanie na bežne detské choroby na dobrovolnej báze, aby rodičia mali moznost ockovat monovakcinami a iné
Pokial viem bola preukázaná súvislosť medzi MMR a autizmom. Ak máš iné info môžeš dať link ?
@sadika my k nej chodime. starsej som mmr odkladala niekolko mesiacov, lebo bola nonstop chora. potom sme sa s dr dohodli, ze ked sa da dokopy sa ozveme. a priznam sa, ze som to uz nechala tak :-/ ale s odkladom ako takym som problem nemala, kedze ona neockuje ak je co i len niekto z rodiny nachladeny
@tutu_1 ockovanie spociva v tom, ze ti do tela pichnu malu davku toho virusu proti ktoremu ta ockuju, aby si tvoje telo vytvorilo protilatky. Keby nebolo ockovanie, miliony ludi rocne by po svete nadalej umieralo na tie choroby, proti ktorym sa ockuju, vyznam to zrejme ma 🙂 A ano, nie je to zaruka, ze ten virus dostanes a tvoje telo sa z nejakych dovodov tomu virusu nebude vediet branit (budes mat oslabenu imunitu napr) a trebars v konecnom dosledku ta zabije nieco vedlajsie, nie priamo ten virus. Alebo aj samotny virus. Si zober krajiny tretieho sveta versus europske krajiny, daleko viac ludi tam zomiera na choroby, ktore tu v Europe sa podari potlacit. Suhlasim s tebou co sa tyka vyskumu, aj vedlajsich ucinkov a ta chorobnost, ale myslim, ze lekari beru do uvahy kazdeho jednotlivca individualne podla jeho zdravotneho stavu. Ak to tak nie je, tak chyba je v lekarovi, nie vo vakcine. A co sa tyka D. tak osobne si myslim, ze na Slovensku ako narod nie sme zreli este na dobrovolnost vakciny. V konecnom dosledku by to znamenalo, ze ludia by sa teda "rozhodovali" a neockovali svoje deti este vo vyraznej miere ako je to teraz, hoci to nie je povolene. A nebolo by to v konecnom dosledku ako dobro pre svoje deti ale ako moznost ich "rozhodovania", aspon to si ja myslim. V inych krajinach je to dobrovolne a aj tak mnohi rodicia ockuju svoje deti. 🙂 Mozno casom aj my tam dospejeme 🙂 a co sa tyka prepojenia MMR a autizmu, su rozne clanky o tom, skus si hodit do googlu klucove slova ako mmr, autizmus a Dr. Andrew Wakefield, mnohe su v anglictine. Vyhodi ti to mozno aj mnoho antivax stranok, tam su niektore info trosku mozno zmanipulovane 🙂 Ale priznam sa, nejsom lekar, iba obyc rodic laik, ale podla mna netreba natolko spochybnovat lekarov a vedcov 🙂
@sadika istotu nemas v nicom a v nikom v dnesnej dobe 🙂 aspon nie 100% istotu
@liduska12 Ale ja mam v celku prehľad v com ma údajne spočívať očkovanie, ďakujem za výklad. Zabudla si vsak celkom podstatne informacie ze súčasťou očkovania nie je len atigen ci uz usmrtený, alebo oslabený. Na vyvolanie imunitnej odpovede je treba aj adjuvanty ako ortuť, hliník. Súčasťou vakcín byva aj formaldehyd a iné chuťovky ako cudzia ľudská alebo zvieracia DNA. A povedzme si ze tieto latky nie su zrovna bezpecne, nemajú krátky polčas rozpadu (niekedy je to aj desaťročia), ukladajú sa v orgánoch ako pečeň a pod., a navyše spolu s inými látkami môžu mat synergický efekt.
Vies ja spochybňujem aj vedcov. Nie som ovca. Uvažujem. Skoro som spadla zo stoličky keď som videla ako súkromný sektor robi osvetu ohľadom GMO potravín, resp. plodín. Treba si položiť otázku keď je to zakázané v niektorých štátoch, tak preco ? Ti istý vedci co pracujú pre kolos ako monsanto, ale aj GSK a iné, nie su ani zďaleka osvietene duše.
Ja spochybňujem lekárov odkedy ma diagnostikovali a rozdelili si ma na krv a pečeň. Jeden lekar mi tvrdil, ze musím jesť vnútornosti, aby som mala dostatok železa, druhý mi tvrdil, ze sa im mam vyhýbať aby som si nezatažovala pečeň. A gól bol ten, keď chcela dr ockovat moje dieta ktore bolo choré a nevedela mu určiť diagnózu. No ďakujem pekne za takýchto lekárov. Naštastie su aj normálni.
To ze očkovanie ÚDAJNE moze za vyhubenie chorôb sa traduje ale ako sa k tomu prišlo keď sa nerobí prehľad chorobnosti u neockovanych ludi ( a teraz nemam na mysli podvyzivenych chudákov z tretieho sveta). Preco pri OL sa tiez nerobi dvojito zaslepený test, ako pri iných liečivách ?
5 ročná studia, ktorá sledovala vyše 90,000 detí, zaočkovaných a nezaočkovaných proti osypkam, rubeole a mumpsu (mmr). Vysledok vakcína mmr nie je rizikový faktor pre vznik autizmu, rovnaký vyskyt medzi očkovanými a neočkovanými deťmi.
http://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticl...
rozhovor s jednou z jej autoriek
http://jamanetwork.com/learning/audio-player/10...
a dalšie studie
Uno Y, Uchiyama T, Kurosawa M, Aleksic B, Ozaki N (2015) Early exposure to the combined measles-mumps-rubella vaccine and thimerosal-containing vaccines and risk of autism spectrum disorder. Vaccine 33(21):2511–6. doi: 10.1016/j.vaccine.2014.12.036. pmid:25562790
Taylor LE, Swerdfeger AL, Eslick GD (2014) Vaccines are not associated with autism: an evidence-based meta-analysis of case-control and cohort studies. Vaccine 2014; 32(29): 3623–9. doi: 10.1016/j.vaccine.2014.04.085. pmid:24814559.
Read more at: https://medicalxpress.com/news/2017-01-vaccines...
Reportáž z českej televízie !
k dokumentu nad nami 😉
Len podotknem ze som sa nedopatrala toho ze by sa na Slovensku robila nejaká studia o sledovala sa chorobnost ockovanych a neockovanych deti. A zaujimalo by ma ktory urad ma pod patronátom sledovanie a vyhodnocovanie takýchto údajov ak je tomu inak samozrejme u nas na Slovensku.
Ono sa tu očkovanie povyšuje na nieco bez čoho sa neda žiť. Zaujímavé ze sa ockuje len posledných cca 100rokov a neda sa povedat, ze by predtým rapídne klesala populačná krivka. Ale kto chce nech ockuje. Nemusi sa báť neockovanych ved ho chráni OL. Jedine ze by to tak nebolo.
Haloo baby, toto povodne nebola debata ci ockovat alebo nie. Otazka znela ci doktorka hlasi alebo nie. Vzdy bude niekto za a proti. Ja nikomu jeho nazor neberiem, respektujem.
@volterra napadať lekárku to vám ide super, ale pozistovať si následky neočkovania to už nie
Ťažká diagnostika
Peťku liečili na zápal mozgových blán, no nevedeli, čo je jeho zdrojom. V Bratislave to po intenzívnom hľadaní zistili až po niekoľkých dňoch. Diagnostika vyprofilovania sa bacila tuberkulózy môže trvať až šesť týždňov. „Aj toto mohlo spôsobiť, že sa dlho nedokázalo prísť na to, čo malá vlastne má a čo by jej možno mohlo pomôcť. Je to tvrdé poučenie pre všetkých, že keď sme tu tuberu dlho nemali, tak na ňu nemyslíme,“ dodáva lekárka Matúšová.
http://www.cas.sk/clanok/353339/zdrvena-rodina-...
Toto dieťatko ale nie je jediné.
Detská pneumologička Ivona Bacmaňáková z martinskej univerzitnej nemocnice sa k potenciálnemu šíreniu tuberkulózy nechcela vyjadrovať. V ambulancii vlani vyšetrovala deti, ktoré boli ešte zaočkované a dostali sa do kontaktu v príbuznými infikovanými tuberkulózou. „U detí sme tuberkulózu nezistili, narodili sa pred rokom 2012 a mali protilátky,“ dodala.
http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/258825-va...
Ja som lekár, detský infektológ, pracujúci v nemocnici a môžem Vám povedať, že aj v dnešnej dobe je liečba závažných foriem TBC taká obtiažná, že pred dvoma rokmi nám zomrelo malé dieťa s bazilárnou tuberkulóznou meningitídou (zápalom mozgových blán) v nemocnici a minulý rok sme mali chlapca s rozpadovým tuberkulóznym procesom pľúc v závažnom klinickom stave.
Tuberkulóza na Slovensku postihuje aj detských pacientov. V roku 2012 došlo k ukončeniu plošného očkovania a od tohto obdobia sa zvyšuje počet chorých detí. „V našom ústave sa v uplynulom roku nachádzalo 61 pacientov prevažne vo veku do štyroch rokov.
Pribudli pacienti aj v lokalite Veľká Lomnica,“ uviedol primár Šrobárovho ústavu detskej tuberkulózy a respiračných chorôb v Dolnom Smokovci Peter Ferenc. Pre vzrastajúci počet chorých detí sa zaviedlo povinné očkovanie v najproblematickejších oblastiach Slovenska.
„Ide o obce Hranovnica v okrese Poprad, Veľká Lomnica, Krížová Ves a Výborná v okrese Kežmarok a o Nový Dvor z okresu Galanta,“ dodal Ferenc.
„Vo Vyšných Hágoch sa k dnešnému dňu lieči 26 pacientov s otvorenou formou pľúcnej tuberkulózy, ktorí sú nebezpeční pre svoje okolie. Z nich je šesť recidivistov, čiže sa k nám vrátili opäť,“ informoval Solovič.
K zvýšeniu informovanosti o respiračnej chorobe prispieva aj národný projekt Zdravé komunity, ktorý sa zameriava najmä na prácu s rómskymi občanmi.
@adsumus ja sa nepýtam na následky neockovania, pýtam sa na zdroj tvojich informacií, že v osadách prepukla epidémia a zomierali tam deti. Rozumies pisanemu textu, otazke alebo len omielas dokola tie isté zastrasujuce frázy bez podlozenia? Ešte raz: v ktorých osadách , kedy prepukla epidémia TBC a koľko tých detí tam zomrelo? Žiadny link, ktorý si pridala o tom nehovorí.
@volterra tbc je vazna dg ...preco by zastrasovala ,ved to vsetko ovladate ...vtip..ortut sa pouziva ako adjuvans,bozinku ...a este doplnim k tbc ,ze sa lieci min.9 mesiacov kombinaciou atb a aj potom pac .nie je vylieceny ,ale tbc je len v utlme tj.caka na svoju prilezitost....takze tbc je urcite brnkacka ...
@aristka Ty o čom tocis? Vypila si si, alebo nerozumies pisanemu textu? Ja sa jasne pýtam na zdroje, podľa ktorých tu zastrasuje ľudí epidemiami v osadách a úmrtiami detí! Ešte stále som nedostala odpoveď! Ale to je vždy, ked sa opytam na konkrétne veci, fakty, tak nastáva koniec diskusie, lebo len naučené zvasty bez konkrétnych zdrojov a čísiel viete dokola opakovať. Priložené linky nič o epidemiach v osadach, umrtiach deti na TBC a doockovavani celej osady nič nehovoria.
@volterra tu mas par linkov co mi vyhodilo z googla 🙂
https://domov.sme.sk/c/8045245/tuberkuloza-stal...
http://m.topky.sk/cl/10/61217/Osadnici-maju-oba...
http://tv.sme.sk/v/32564/zrusenie-ockovania-pro...
Je ich tam daleko viac, ale to sa mi uz nechcelo otvarat 🙂
@liduska12 kde sa v tychto linkoch hovorí o umrtiach detí?????? Citujem adsumus : "v každej osade,kde prepukla nakaza a zomierali deti, boli povinne všetci doočkovaní," koniec citacie. Ešte raz a po lopate: v ktorej osade zomierali deti na TBC??? Dostanem už konečne odpoveď, alebo je to zase len jeden z mnohých vymyslov určených na zastrašovanie neockujucich, príp. vahajucich rodičov?
@tutu_1
citujem :Na vyvolanie imunitnej odpovede je treba aj adjuvanty ako ortuť, hliník. Súčasťou vakcín byva aj formaldehyd a iné chuťovky ako cudzia ľudská alebo zvieracia DNA. A povedzme si ze tieto latky nie su zrovna bezpecne, nemajú krátky polčas rozpadu (niekedy je to aj desaťročia), ukladajú sa v orgánoch ako pečeň a pod., a navyše spolu s inými látkami môžu mat synergický efekt
formaldehyd len pri inaktivovaných vakcinách v tak zriedenej forme, že v tele ho má dieťa oveľa viac. formaldehyd sa totiž tvorí v tele každého z nás. Samozrejme nie v takých množstvách, ktoré by telo nestíhalo rozložiť ale tvorí sa.
ortuť ako takú vakcíny neobsahujú ani nikdy neobsahovali. Obsahovali thiomersal stabilnú zlúčeninu ortuti bez dosahu na zdravie. Je to rovnaké ako chlor a sodík. samostatne prudko jedovaté veci. dokopy? kuchynská soľ.
DNA ak sa aj nejaké zvyšky náhodou dostanú do konečne vakcíny sú to len minmálne množstvá navyše DNA je tak fragmentovaná, že je neschopnávytvoriť akýkoľvek proteín. Takže žiaden efekt.
"nemajú krátky polčas rozpadu" polčas rozpadu majú len rádioaktívne látky a tie teda vo vakcínach nie sú, takže ďalšia blbosť
Splietaš dve na tri.
Každému kto odmieta očkovanie by mali byť v budúcnosti spoplatnené akékoľvek medicínske zákroky v súvislovsti s chorobou voči ktorej nebol očkovaný. A hradil by kompenzácie tým osobám, ktoré nemohli byť očkované a nakazil ich.
Navyše mumps v dospelosti môže mužom spôsobiť neplodnosť, červienka je zas nebezpečná pre tehotné ženy a nenarodené deti. Väčšinou neprežijú.
Proti tým chorobám sa neočkuje zo srandy, alebo preto aby niekto zarobil. Spýtajte sa starých prastarých rodičov, z koľkých bol súrodencov a koľko ich dožilo dospelosti.. Veľa detí poumieralo na čierny kašeľ osýpky, rubeolu...
Ale vy ste taraz majsterky sveta. Nevideli ste zomierať deti vašich súrodencov susedov,a alebo vlastných súrodencov. čo by v tedy zato matky dali.
Ako som napísala vyššie. Nechcete očkovať dobre vám tak. Ale plnú zodpovednosť na vás pri akýchkoľvek zdravotných komplikáciach.
@volterra pozri, ja nie som doktor, tiez neviem ako sa tuberkuloza sprava, ale moze sposobit smrt ak je neliecena. Velakrat sa stane aj to, ze clovek na nieco ochorie, ale nakoniec zomrie na nieco ine, proti comu jeho telo uz nevie bojovat. Podla dalsich clankov a prezentacii, ktore som nasla Slovensko je v lieceni TBC na poprednych miestach, takze ano epidemie vypukli a nastastie umrti nebolo tak vela. To vsak neznamena, ze taka TBC rovna sa nejakemu nachladnutiu a nestoji za zmienku a budeme ju brat na lahku vahu. Snad si nasla odpoved 🙂
@sadika ak mas lekarku, ktora je ochotna neockovat, tak nezverejnuj jej meno, prosim. neposielaj mailom ani na fora, lebo ich bude este menej ako doteraz. lekarka nesmie nahlasovat pacienta na ruvz, lebo tym porusuje lekarske tajomstvo. to je potrebne lekarovi v prvom rade vysvetlit. Su zastrasovani RUVZ a pritom od nich vyzaduje porusenie zakona....
@sacli
thiomersal je svinstvo, jedovata latka, ziadna sol.... velmi zjednodusene videnie.
DNA, ktora ostava z ludskych potratenych buniek, pomocou ktorych boli vakciny vyrobene, vyvolava autoimunitne ochorenia, napr. autizmus.
s tym preplacanim ok, ale kto preplati naklady tym, co ochoreli v dosledku ockovania (ked oficialne to nikto neprizna, hoci medzi dverami ti to aj sam lekar casto potvrdi)? a kto preplati, ked ochorieme napriek ockovaniu? (konkretne z mojej rodiny osýpky, cierny kasel, hemofilova infekcia) V USA je aspon toto poriesene a teda sa vyplacaju riadne sumy dolarov na odskodnenie. Asi preto, ze vakciny neskodia???
Ockovanie MMR (kde je aj spominany mumps a ruzienka.....asi to ste mysleli cervienkou...) chrani max 10 rokov. To znamena, ze vo veku puberty, ked toto ochorenie zacina byt nebezpecne uz clovek chraneny nie je. Naopak prekonanim mumpsu v detskom veku je clovek chraneny do smrti. Tehotna takisto uz v tomto veku chranena nie je. Takze ked, tak posunut ockovanie do veku 13-15r., ak dieta neprekona tuto chorobu a neuplatni si vyhradu vo svedomi, co sa tyka tych potratených ludskych plodov.
Tie detske choroby maju zmysel a chrania imunitu a zdravie cloveka vacsinou do smrti. Ale je potrebne prekonat ich v detstve. choroby na ktore sa kedysi umieralo sa dnes uz nevyskytuju.... zaujimave, ze nikto neockuje proti moru, cholere, tyfusu....na ne sa umieralo jedna radost... a tiez vymizli. Keby na nich bolo ockovanie, tak sa hned pripisu k dalsim uspechom ockovania. Ale hygiena a zivotna uroven robi svoje. Takze suhlas, niekto chce zarobit.
@sacli moja starká bola z 13 deti. Má 65 rokov. Prežilo 6. Boli očkované. Tak kde je tá istota že telo si vytvorí protilátky? Popravde sama neviem či nás očkovaním testujú alebo pomáhajú...

@liduska12
Mam v Aus.kamaratku lekarku.mudrq to zena.predstav si ze MMR a autizmus je prepojene.vsak preco by sme o tom informovali? Farmaceuticky biznis ..vies ako fajn ze to je povinne?
Tesiq sa a mydlia ruky..
Huraaa len sa rodte deticky.co ze mozno to budete vy co to (ne)dostanete.
Rubeola? Ty si zaockovana?