icon

Nesúhlas s povinným očkovaním

pd900bo
12. feb 2008

Viem ze uz su tu nejake temy na ockovanie ale ide mi presne o opacnu vec. Mate nejake skusenosti s odmietnutim povinneho ockovania deti? Rodicia uz totizto zacinaju byt viac informovani aj o rizikax ockovania malyx deticiek, avsak ockovanie je povinne takze vlastne ani nemame na vyber. Cize ked je clovek- rodic presvedceny ze nexce dat svoje dieta ockovat porusuje zakon.

petot
23. máj 2012

@kkl82 Udať sa by bola hlúposť, takisto ako podpisovať nejaké nastrčené vyhlásenie. Pozri http://rizikaockovania.sk/leg/leg6-odmietnutie_...

petot
23. máj 2012

@eniii @kkl82 O tom, či sa odohral priestupok, bude rozhodnuté až NA KONCI priestupkového konania. Lekárka nie je kompetentná rozhodovať, či bol spáchaný priestupok alebo nie.

petot
23. máj 2012

@strociatka Tu je v druhej časti stanovisko právnika k "záväznému stanovisku ÚOOÚ": http://rizikaockovania.sk/spravy/ts_stanovisko_...

petot
23. máj 2012

@kkl82 Ináč, podľa Tvojho opisu, lekárka absolútne nepochopila princíp informovaného súhlasu. Jej povinnosťou je stanoviť diagnózu a navrhnúť liečbu. Akú liečbu si vyberieš a akú nie, je TVOJA vec a ju do toho nič nie je!

Ako sa vôbec opovažuje hovoriť o "dôvere", keď jedným dychom sa hotuje udať Ťa aj s topánkami na RÚVZ?!

"TY urob to, čo JA považujem za správne, ináč choď kadeľahšie" - to mi nepripadá ako "dôvera", skôr ako vynucovanie absolútej poslušnosti a urazenú ješitnosť. Každopádne, nemá to oporu ani v morálke, ani v zákone.

hajanka
23. máj 2012

@prevenar ahoj, takze je taky dalsi OBLB na ludi ano? Takze tak ci tak je to protizakonne (ochrana osobnych udajov) aj keby mi dr. tvrdila opak.

prevenar
23. máj 2012

@monikamajova super, tak psik prezil kontakt s modernou medicinou ^^ comu sa vsetci tesime 🙂 my mame psika ako dalsieho clena rodiny 🙂 ..do buducnosti by som skutocne zvazil dalsie takeho zakroky .. potial sa sa chodi s dzbanom po vodu az sa nerozbije . 😨

prevenar
23. máj 2012

@hajanka presne tak a nie ani prvy a ani nie posledny , ako ich poznam . lekar moze beztrestne vydat osobne udaje iba v pripade ak tie udaje su nutne v ramci nejakeho konania! - sudne, priestupkove ..atd. vzdy ale musi bezat voci tebe konanie. ak este konanie neexistuje a ona poskytne o.u. dopusti sa trestneho cinu ktory je stihatelny na prislusnych miestach.

denduska
23. máj 2012
petah82
23. máj 2012

@kkl82 ja by som od takej lekarky odisla a nasla si lekara, ktory nebude robit taky problem @manof ti mozno nejakeho poradi. ked je taka strasne urazena, si predstav komunikaciu v buducnosti...

kkl82
23. máj 2012

@petah82 ano, presne to planujem, ak sa nedohodneme. len neviem, ci neplati ta polrocna lehota, po ktorej sa da lekar zmenit, aj pri detskom lekarovi?

petah82
23. máj 2012

@prevenar @hajanka @keziah @didulka85 @luba41 a o tomto na klieste ste uz poculi? uz mam doma. budem testovat na psovi a na nas snad nebude treba. http://ixoderm.cz/ mame aj tie extra kliestiky, ja mam panicky strach, ja to nevytahujem, ale manzelovi sa malokedy aj pomocou toho podarilo celeho ☹

petah82
23. máj 2012

@strociatka aj ja som strelec, aj sestra a poznam kopec strelcov amozem prehlasit, ze nikto nema ADHD. tym znamenim to nebude 😀 mozno tym, ze sme vyrastli v inej dobe...

prevenar
23. máj 2012

@petah82 ehh pre moje pouzitie je to uplna somarina, davat si na telo dalsiu chemikaliu . bohvie co v tom je vsetko.

- s tymto som vytocil cez tisic kliestov , trva to tak 0.5 sekundy , bez akehokolvek zatrhnutia , nic lepsie som nikdy nenasiel. je to male , zdravotne nezavadne, 100% ucinne a nikdy sa to neminie ..ale kazdemu vyhovuje nieco ine.

http://www.gundogstore.sk/index.php?main_page=p... - dostat to v kazdych potrebach pre zvierata.

vefi89
23. máj 2012

@sorciera24 tie komenty pod tým nemajú chybu 😀 😀

sorciera24
23. máj 2012

@vefi89 ako vzdy 😉

petah82
23. máj 2012

@janielka1 tych chorob MMR sa neboj, aj ja som sa bala, ale verim tomu, ze nie je sa coho. daju sa liecit vitaminmi a kludom, moznost nejakych velkych komplikacii je minimalna. a moznost, ze dieta dostane chorobu MMR tiez, sak sme ich "ockovanim vyhubili" 😠 moze ich dostat od ockovanych deti, ktore vylucuju virusy v dychu 😒 ale nemusi ich dostat ani tak, pokial je silne a zije zdravo a v pohode 🙂

petah82
23. máj 2012

@kkl82 nie, zmenit sa da hocikedy, minule som si citala tu kopiu, co nam dali pri podpise a nic take tam nie je. aj tu niekto spominal, ze lehota nie je.

kkl82
23. máj 2012

@petah82 @janielka1 ja ako dieta som mala aj mumps aj osypky a zijem. ked sa este vezme do uvahy, ake moznosti liecby boli v zdravotnictve pred tymi takmer 30 rokmi, tak podla dnesnych proockovacich fanatikov som bola asi zazracne dieta 😀

hajanka
23. máj 2012

@janielka1 @petah82 @kkl82 ja som mala tiez mumps ako dieta, nebola som proti nemu ockovana, ziadna katastrofa 😉 a ked si vezmeme, kolko deti dostane danu chorobu ako nasledok ockovania..... jasny dokaz, ze choroba sa DA liecit a vsetko okolo toho je len bububu.

ivka144
23. máj 2012

@prevenar A to si pouzil len na zviera alebo aj cloveka?

peha81
23. máj 2012

@eniii dakujem,,prestudovala som si to 😉
@prevenar
@zaockujteajslnko
@petot
áno áno uz mam vyrubenu aj pokutu 😀
tak rozhodli sme sa spolu s manzelom pre nasledovný postup...som zvedava co nan poviete:

1.ako prvotna informacia podpisana u dr. v karte je ze ziadom odklad ockovania, nie zruzenie,,do 2 rokov dietata,,maly ma 18mesiacov,,takze to este plati,,to co tam uz popisala neskôr tak to môzem zvalit na nu, ze sme sa bavili o odklade a nie o zruseni, ze som jej dôverovala a pospisala som,,,ale ta prva je urcite ziadost o odklad do 2r.

2. chcu od nas písomne stanovisko,,nech sa páci,,poslem im tam riadne hrubu obálku so vsetkymi dostupnymi informaciami o neockovani,,som zvedava ci si to prestudujú vsetko 😀 my prideme nebiflovany,,ked sa daco spytaju, tak im poviem ze som im o tom pisala v písomnom stanovisku čo odo mna chceli

3. pribalim im tam letaciky s neziaducimi ucinkami vsetkych dostupnych vakcin na SR,,,,to mi pripomina..ak mate nejake linky kde najdem tieto pribalove letaciky tak dajte,,ak nie tak nieco vygooglim 😀
takze zaroven zmenim stanovisko ze neodmietam ockovanie ako take ale odmietam dostupne vakciny u nas,,,taku este nevymysleli aby nemala neziaduce ucinky 😅

4. kludne im zaplatim tu pokutu a nech sa uz do mna a môjho dietata nestaraju,,raz a navzdy od nich pokoj 🙄

prevenar
23. máj 2012

@ivka144 aj aj 🙂 kliest ako kliest 🙂

ivka144
23. máj 2012

@prevenar juuuj, dobre vediet, pojdem si kupit take... nicim sa to nepotiera, nic sa s tym nerobi, len toto pouzijes a je?

peha81
23. máj 2012

este by som sa chcela spýtat...je tu niekto kto si tým celým pred RUVZ presiel,,ci vsetko tu je iba teoria? 😕 mozno budem prvá 😀 potom vam dam vediet 😝

prevenar
23. máj 2012

@peha81 skusim ja lol

1) slovenska legislativa nepozna pojem "odklad" ockovania . bud postupujes podla kalendara, alebo nepostupujes. z hladiska prava: odklad = odmietnutie ockovania = nepostupovanie podla vakcinacistickeho kalendara = porusenie vyhlasky = predvolanie. ludom sa zda,ze "odklad" funguje a existuje, ale to iba preto , lebo lekarka netusi ,ze to neexistuje a nenahlasi to na RUVZ . cele to je len o tom , ci vas lekarka nahlasi , alebo nie.

2) uplne zbytocne , vsetko zmietnu zo stola a vyhlasia za "neopodstatnene" . jedine coho by som sa ja osobne drzal su pribalove letaky samotnych vyrobcov a jasne sa vyjadril vo vyhlaseni ,ze TY NEMAS NIC PROTI OCKOVANIU - vadia ti len konkretne vyrobky/ockovacie latky kt. su potencionalne nebezpecne - coho dokazom su pribalove letaky + proste podla tvojich prav danych zakonom nesuhlasis podavat tieto latky tvojmu dietatu. vypisal by som uplne vsetky kt. existuju v ramci sk . http://www.slobodavockovani.sk/news/prehlad-ock...

-argumentoval by som ,ze pred ockovanim tvoje dieta nebolo imunologicky vysetrene ci nie je alergicke na niektoru latku z ockovania, ze ti nebol prezentovany pribalovy letak , ze si dieta ockovala pod psychickym natlakom zo strany lekara a nemala si priestor si zvazit za a proti ..co je porusenim zakonov SR mozno by sa tam este nieco dalo , ale nic mi uz nenapada 😀

4) V ZIADNOM PRIPADE ...musis si uvedomit, ze tito ludia sa neuspokoja s nicim a nepoznaju ziadne hranice . dnes zaplatis pokutu "ved co , je to len pokuta" a o 3 roky ti odoberu dieta, lebo sa im nikto nepostavil. hranica ich jednania je je tam kde im to ludia dovolia , ak nebude odpor , tak hranica bude v nekonecne ..a to nekonecno sa nikomu nebude pacit ^^ bran sa do poslednej kvapky krvi , zaluj, odvolavaj sa , medializuj , sud sa ak na to co i len trochu mas. tie peniaze co im das pouziju na propagaciu vakcinacie , mysli aj na to.

prevenar
23. máj 2012

@peha81 stovky ludi, urcite nebudes prva 😉

prevenar
23. máj 2012

@ivka144 jo, nic s nim nerobis . pritlacis o kozu, nasunies na kliesta (stale tlacis o kozu, aby si ho zachytila co najnizsie) , potom medzi palcom a ukazovakom "posulas" cim to par krat otocis okolo osi a je vonku cely.

prevenar
23. máj 2012

@ivka144 samozrejme - netahas, to by si ho odtrhla. staci tym 2-3 otocit okolo osi bez tahania.

ivka144
23. máj 2012

@prevenar a kupim to bezne v takych zvieracich potrebach, ci treba objednat?