icon

Nežiadúce účinky očkovania proti tetanu

evinna82
3. okt 2025

Prosim o radu,tento rok som si na dovolenke porezala nohu,lekarka sa ako prvé pýtala či som očkovaná,hovorím si prečo sa pýta?,zistila som,že naposledy som bola očkovaná rok 1996 🤭začala som čítať nežiaduce účinky aj od iných ľudí,noo neviem neviem... prosím Vaše skúsenosti,mam či nemám sa čoho báť...viem,ze každý ma iný imunitný systém...atdďakujem

Strana
z2
anonym_8d88f9
3. okt 2025

Tyzden ma bolelo miesto vpichu, inac vobec nic

anonym_b34e55
3. okt 2025

Uplne mi to rozhodilo imunitu, v kuse som bola chora odvtedy a trvalo mi, kym som sa dala znova dokopy

anonym_1e7a3b
3. okt 2025

@evinna82 máš to jedno, keď sa ti niečo stane aj tak ti ju pichnú.Naco sa pichať dopredu?Môj obvodný mi ju ponúkol, ale má k tomu svoj názor a súhlasím s nim

petamich
3. okt 2025

Par dni po aplikacii ma bolela ruka, inak nic.

kengurica
3. okt 2025

@evinna82 určite by som sa viac bála tetanu ako nežiadúcich účinkov očkovania.

lukbe
3. okt 2025

Žiadne.

ariannazara
3. okt 2025

Žiadne ani ja ani manzel

anavixy
3. okt 2025

Nemas sa coho bat, pravdepodobne ta bude par dni boliet ruka, ako keby tam mas modrinu, toho sa fakt bat nemusis.

anonym_eb7b67
3. okt 2025

Mna ockovali pred rokom, nemala som ziadne neziaduce ucinky, len stale v tom mieste vpichu citim taku hrcku a obcas ma to miesto svrbi

jaroe
3. okt 2025

@evinna82 kamoška autoimunitný zápal štítnej žľazy, čiže už roky na liekoch. Ja neočkovaná, . Nikto nevie, či si vytiahne toho čierneho Petra.

bielasovicka
3. okt 2025

Nečítaj nežiaduce účinky 🙄

anonym_891ab9
3. okt 2025

Ja by som sa nedala zaočkovať, som za to že telo sa vie vo veľa prípadoch obrániť samé, poradiť si s kadečím. Vakcína keď nie je nutná, odmietam.

aalt
3. okt 2025

Pozri si priebeh tetanu.
Po poslednom ockovani ma bolela najblizsia uzlina pod pazuchou asi dva/tri dni. Ked mi davnejsie pichali do ... "sedacieho svalu", tak som nemal nic ...

dadis
3. okt 2025
@jaroe

@evinna82 kamoška autoimunitný zápal štítnej žľazy, čiže už roky na liekoch. Ja neočkovaná, . Nikto nevie, či si vytiahne toho čierneho Petra.

@jaroe Z ockovania hashimoto? Kde si ty na to prisla, pani ma doktorat z vysokej skoly zivota?

dadis
3. okt 2025
@anonym_1e7a3b

@evinna82 máš to jedno, keď sa ti niečo stane aj tak ti ju pichnú.Naco sa pichať dopredu?Môj obvodný mi ju ponúkol, ale má k tomu svoj názor a súhlasím s nim

@anonym_1e7a3b Mna praveze zoackovat nechceli- ranu mi sili na pohotovosti, odtial ma poslali na infekcne, nikto vakcinu nemal. V pondelok som isla k obvodnej, dala mi recept, ale vakcina mala vypadok. Ale bola som akurat posledny rok ockovacej schemy, tak ked uz vakciny boli, dala som sa preockovat. Ale ak by som pptrebovala zaockovat vtedy surne, tak som v riti

uhnakova
3. okt 2025
@anonym_1e7a3b

@anonym_1e7a3b pri urazoch sa pichá tetanovka - priamo protilátky (imunoglobulíny), nie bežná vakcína.

anonym_a80f96
3. okt 2025

@evinna82 ja som to odmietla. Je minimalna šanca že chytis tetanus a ak si zatnes na záhrade.motykou do nohy v nemocnici ti ako prvé aj tak pichnú tetanovku a nebudú sa ťa pýtať či si očkovana...

uhnakova
3. okt 2025

Ja som bola očkovaná vakcínou proti tetanu ako 26-ročná. Nasledovali tri roky vleklých chorôb, vrátane angín, ktoré som nemala od detstva. Táto vakcína ma primäla rozmýšľať o nežiadúcich účinkoch vakcín a liekov ako takých, dovtedy som nad tým nikdy nepremýšľala.

mane01
3. okt 2025

@evinna82 ja som nemala vobec ziadne vedlajsie ucinky

evinna82
autor
3. okt 2025
@kengurica

@evinna82 určite by som sa viac bála tetanu ako nežiadúcich účinkov očkovania.

@kengurica však toto sa bojím nie ďakujem

evinna82
autor
3. okt 2025
@anonym_891ab9

Ja by som sa nedala zaočkovať, som za to že telo sa vie vo veľa prípadoch obrániť samé, poradiť si s kadečím. Vakcína keď nie je nutná, odmietam.

@anonym_891ab9 zabudla som napísať mam 43 rokov od očkovania je to dooooost veľa rokov

evinna82
autor
3. okt 2025
@uhnakova

Ja som bola očkovaná vakcínou proti tetanu ako 26-ročná. Nasledovali tri roky vleklých chorôb, vrátane angín, ktoré som nemala od detstva. Táto vakcína ma primäla rozmýšľať o nežiadúcich účinkoch vakcín a liekov ako takých, dovtedy som nad tým nikdy nepremýšľala.

@uhnakova čiže neodporúčas?ja mam 42 rokov naposledy rok 1996 a som tu ..len som sa zľakla keď som bola v Afrile a poranila koleno ze co ďalej...

uhnakova
3. okt 2025
@evinna82

@uhnakova čiže neodporúčas?ja mam 42 rokov naposledy rok 1996 a som tu ..len som sa zľakla keď som bola v Afrile a poranila koleno ze co ďalej...

@evinna82 ja už si toto ďalšíkrát nedám. Ale vieš, je to individuálne, ty nemusíš mať žiadne problémy.

jaroe
3. okt 2025
@dadis

@jaroe Z ockovania hashimoto? Kde si ty na to prisla, pani ma doktorat z vysokej skoly zivota?

@dadis ja som na to neprišla.

myrra81
4. okt 2025

@evinna82 ja po tomto ockovani v 14 rokoch alergia na slnko…musela som sa natierat 50 uv faktorom dlhe roky, ak som sa nenatrela okamzite som mala vsade kam slnko dosiahli cervene svrbive opuchnute flaky, cele telo. ja sa odvtedy neockujem uz nicim.

majkakoc
4. okt 2025

Tiež ma bolela ruka pár dní po očkovaní (bola som pred rokom) inak nič, žiadne problémy.

taktotedanie
13. okt 2025

@evinna82 ja by som si na tvojom mieste precitala co sposobuje tetanus u cloveka

evinna82
autor
15. okt 2025
@taktotedanie

@evinna82 ja by som si na tvojom mieste precitala co sposobuje tetanus u cloveka

@taktotedanie už sa stalo preto nám otázky..

anonym_4f8a98
15. okt 2025
@evinna82

@evinna82 Tak nespekuluj a daj sa zaockovat.

anonym_4f8a98
15. okt 2025
@evinna82

@evinna82 tu mas pribalovy letak https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/imovax... ja som mala minuly rok preockovanie proti tetanu, tento rok 3x proti hpv, tento mesiac chripku a este buduci tyzden mam termin na covid. Okrem toho, ze ma par dni pobolieva rameno, nikdy mi nic nebolo

Strana
z2