Nežiadúce účinky očkovania proti tetanu
Prosim o radu,tento rok som si na dovolenke porezala nohu,lekarka sa ako prvé pýtala či som očkovaná,hovorím si prečo sa pýta?,zistila som,že naposledy som bola očkovaná rok 1996 🤭začala som čítať nežiaduce účinky aj od iných ľudí,noo neviem neviem... prosím Vaše skúsenosti,mam či nemám sa čoho báť...viem,ze každý ma iný imunitný systém...atdďakujem
Uplne mi to rozhodilo imunitu, v kuse som bola chora odvtedy a trvalo mi, kym som sa dala znova dokopy
@evinna82 máš to jedno, keď sa ti niečo stane aj tak ti ju pichnú.Naco sa pichať dopredu?Môj obvodný mi ju ponúkol, ale má k tomu svoj názor a súhlasím s nim
Par dni po aplikacii ma bolela ruka, inak nic.
Žiadne.
Žiadne ani ja ani manzel
Nemas sa coho bat, pravdepodobne ta bude par dni boliet ruka, ako keby tam mas modrinu, toho sa fakt bat nemusis.
Mna ockovali pred rokom, nemala som ziadne neziaduce ucinky, len stale v tom mieste vpichu citim taku hrcku a obcas ma to miesto svrbi
Nečítaj nežiaduce účinky 🙄
Ja by som sa nedala zaočkovať, som za to že telo sa vie vo veľa prípadoch obrániť samé, poradiť si s kadečím. Vakcína keď nie je nutná, odmietam.
Pozri si priebeh tetanu.
Po poslednom ockovani ma bolela najblizsia uzlina pod pazuchou asi dva/tri dni. Ked mi davnejsie pichali do ... "sedacieho svalu", tak som nemal nic ...
@evinna82 máš to jedno, keď sa ti niečo stane aj tak ti ju pichnú.Naco sa pichať dopredu?Môj obvodný mi ju ponúkol, ale má k tomu svoj názor a súhlasím s nim
@anonym_1e7a3b Mna praveze zoackovat nechceli- ranu mi sili na pohotovosti, odtial ma poslali na infekcne, nikto vakcinu nemal. V pondelok som isla k obvodnej, dala mi recept, ale vakcina mala vypadok. Ale bola som akurat posledny rok ockovacej schemy, tak ked uz vakciny boli, dala som sa preockovat. Ale ak by som pptrebovala zaockovat vtedy surne, tak som v riti
@evinna82 ja som to odmietla. Je minimalna šanca že chytis tetanus a ak si zatnes na záhrade.motykou do nohy v nemocnici ti ako prvé aj tak pichnú tetanovku a nebudú sa ťa pýtať či si očkovana...
Ja som bola očkovaná vakcínou proti tetanu ako 26-ročná. Nasledovali tri roky vleklých chorôb, vrátane angín, ktoré som nemala od detstva. Táto vakcína ma primäla rozmýšľať o nežiadúcich účinkoch vakcín a liekov ako takých, dovtedy som nad tým nikdy nepremýšľala.
Ja by som sa nedala zaočkovať, som za to že telo sa vie vo veľa prípadoch obrániť samé, poradiť si s kadečím. Vakcína keď nie je nutná, odmietam.
@anonym_891ab9 zabudla som napísať mam 43 rokov od očkovania je to dooooost veľa rokov
Ja som bola očkovaná vakcínou proti tetanu ako 26-ročná. Nasledovali tri roky vleklých chorôb, vrátane angín, ktoré som nemala od detstva. Táto vakcína ma primäla rozmýšľať o nežiadúcich účinkoch vakcín a liekov ako takých, dovtedy som nad tým nikdy nepremýšľala.
@uhnakova čiže neodporúčas?ja mam 42 rokov naposledy rok 1996 a som tu ..len som sa zľakla keď som bola v Afrile a poranila koleno ze co ďalej...
Tiež ma bolela ruka pár dní po očkovaní (bola som pred rokom) inak nič, žiadne problémy.
@evinna82 ja by som si na tvojom mieste precitala co sposobuje tetanus u cloveka
@evinna82 ja by som si na tvojom mieste precitala co sposobuje tetanus u cloveka
@taktotedanie už sa stalo preto nám otázky..
@evinna82 Tak nespekuluj a daj sa zaockovat.
@evinna82 tu mas pribalovy letak https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/imovax... ja som mala minuly rok preockovanie proti tetanu, tento rok 3x proti hpv, tento mesiac chripku a este buduci tyzden mam termin na covid. Okrem toho, ze ma par dni pobolieva rameno, nikdy mi nic nebolo

Tyzden ma bolelo miesto vpichu, inac vobec nic