icon

Nie je priskoro očkovať dieťa už v deviatom týždni?

simonka13
14. okt 2015

ockovanie

sutiakova
14. okt 2015

prvé očkovanie sa vykonáva najskôr v prvom dni desiateho týždňa života bábätka. Pozri si očkovací kalendár: http://www.uvzsr.sk/kalendar/

mawka
14. okt 2015

moje deti boli zaockovane na tbc v prvych dnoch zivota a su v pohode. rovnako nasa generacia. ci mas pocit, ze nie sme ok? 😉

prevenar
14. okt 2015

je to skoro. je to skoro aj v 6 meciaci, aj v 12 mesiaci aj v 3 roku aj 6 roku aj 15 roku aj v 30 roku . uplne najlepsie pre zdravie dietata je neockovat vobec. clovek si usetri plno problemov s neziaducimi ucinkami, detoxikaciami od hlinika a pod. koho zaujima ,ze preco je tomu tak - https://www.modrykonik.sk/group/1799/

mircalla
14. okt 2015

@prevenar neziaduce ucinky? nikdy sme ziadne nemali. chorobnost? za 5 rokov zivota dokopy asi mesiac....a to chodime do skolky.....netrep a nepausalizuj..uz je to mega trapne...

ena1903
14. okt 2015

Ja sa nezvyknem do tychto debat zapajat, ale fakt tentokrat musim. Este stale, aj v dnesnom svete, v Europe, ktora je v pohybe, pri vsetkom tom miesani ludi z cudziny, ktori zrejme zaockovani nie su, este aj teraz je podla teba najlepsie neockovat? Inak minule som si vypocula pribeh mojej tety, ktora mala ako malicke dieta obrnu - kriva a je po operaciach, ale nikdy som nevedela detaily. Musim povedat, ze mi bolo zle, ked som to pocuvala - tolko trapenia cele roky, celozivotne nasledky - a dalo sa tomu predist ockovanim (ked sa ockovalo, mala teplotu, kym ju stihli zaockovat, dostala obrnu a nasledne aj mumps s tazkym priebehom). Keby sa to stalo mojmu dietatu, nemohla by som zit s pocitom, ze som tomu mohla zabranit a neurobila som to... @prevenar

libka1
14. okt 2015

Super tema! Uz tu davno taka nebola...Je tu moc velky klud tak treba trochu rozputat vasne? 😅

janulik2008
14. okt 2015

Nasa bude az v troch mesiacoch a bude mat všetky očkovania ... ak nedajbože nejake dieťa dostane nwjalu chorobu proti kt sa ockuje tak potom kto bude nq vine?

evittam
14. okt 2015

@janulik2008 A kto bude na vine, ak ju dostane aj tvoje zaočkované dieťa? Nakoľko by si mala vedieť (teda ak to nevieš), že žiadna vakcína ti nezaručí, že tvoje dieťa nedostane chorobu, proti ktorej je tá vakcína určená a ani ti nezaručí lepší priebeh choroby. 😉
@ena1903 Nezabrániš tomu tým, že dáš svoje dieťa očkovať. 😉

sasa1983
14. okt 2015

Ja by som pockala este tyzden -2max,ale je to ok a odporucam zvazit aj v podstate najlepsie tolerovanu vakcinu na Rotavirusy.