Nimenrix vakcína
Ahojte chcela som sa opýtať či poznáte vakcínu nimenrix a mate s ňou skúsenosti???Dakujem 🙂 🙂 🙂
je mi ľuto detí ktoré zomreli po očkovaní aj detí ktoré umreli na akukolvek chorobu
tiež ma napadlo ale že ti dcerka zomrela v čase ked mala dostať tretiu sériu očkovania. či sa nahodou meningitída nerozvilnula priamo z očkovania. 😔
@hajanka moja dcerka mala 6 mesiacov. Inak uz som si vsimla, ze ty vobec nerozlisujes medzi pojmom meningitida a meningokokova meningitida. Pytala som sa, ci poznas niekoho, kto ochorel "meningokokovou" meningitidou po "meningokokovej" vakcine, to by ma naozaj zaujimalo a mozno aj ovplyvnilo pri rozhodovani o pouziti "meningokokovej" vakciny. O ostatnych chorobach a ostatnych typoch vakcin mi momentalne nemusis pisat. Maroska mi je luto, na mieste katky by som tiez urcite vinila ockovanie, ale kedze neslo o ockovanie proti meningokokom, je to mimo temu.
A tie 4 typy u nas nie su najcastejsie, ale "jedine", ktore sa vyskytuju. A vo vakcine su len 3 z nich, typ A u nas nebol zaznamenany. Jediny typ B este zatial nie je pokryty.
@zuzanaj54 vies co je velmi zahadne, ze urcili diagnozu bez indikacie (vraj) 😕
asi tu akutnu menigokokcemiu sposobilo zle pocasie, alebo zhoda nahod mozno tiez vo vytahu
alebo ju mohol sposobit streptococcus pneumoniae alebo haemophilus influenzae (obsiahnuty v Hexe) ja len dufam, ze to nebude nikdy povinne
@hajanka a teda naozaj nepoznas ziadny iny pripad, na ktory sa pytam?
a s tym vytahom si snad robis zo mna srandu? alebo mas pocit, ze si robim srandu ja? ze mi je jedno, ze sa nosic nenasiel? mozno chvalabohu, neviem ako by dopadol. Cele tym chcelo byt povedane, ze tato bakteria mozno nie je az tak tazko nakazitelna, ako si mnohi myslia. A ci a kto uveri mamicke, ktora to zazila na vlastnej kozi plus pracovnikom v laboratoriu (nefarmaceutom) alebo tebe, ktora to nevidela, nezazila, len si proste mysli, ze je to "blud", to uz je na ostatnych.
K Maroskovi sa viac vyjadrovat nebudem, je to velmi bolestiva tema, nech sa vyjadruje ten, koho sa to tyka. Mna sa bohuzial tyka iny pripad☹
@hajanka ale teda neda mi a vysvetlim ti, ako sa urcuje diagnoza, ze ide o meningokokcemiu. Toto je len vseobecny bezny postup na are, nie konkretny postup u Maroska, nech ma nechytate za slova.
Tak to bolo u nas a tak sa to vraj bezne robi.
Aj moja dcerka mala pricinu smrti uvedenu meningokokcemiu. Lebo sa to predpokladalo. Totiz v pripade sepsy ide vacsinou o rychly priebeh, smrt mnohokrat nastane predtym, ako su vysledky odberov. Najprv sa robi odber mozgovomiesnej tekutiny - likvoru a vysledok sa vie do par hodin. U mojej dcerky sa meningokok v likvore nenasiel. To este zila. Ale liecba pokracovala ako keby slo o meningokoka, keby to tak neurobili, zomrela by este skor ☹ A az na druhy den, uz po strate dcerky, kde sprava z nemocnice oznacila ako pricinu smrti meningokokcemiu, sa z vysledkov krvi ukazalo, ze bol pritomny v krvom obehu☹ Je to choroba taka rychla, ze sa nestaci nikto spamatat, dokonca ani laboratorny vysledok este nemusi byt k dispozicii, ked uz je v podstate neskoro ☹ Az potom sprava z nemocnice putuje na patologiu a tam uz pitva blizsie urci a bud potvrdi alebo vyvrati diagnozu na sprave z nemocnice.
@zuzanaj54 je mi veľmi ľúto co sa ti stalo. Nejdem sa radšej ani vyjadrovať k ľudom, ktorí tu na teba zaútočili. Je to neuveriteľne prizemne a hlúpe. Predovšetkým jeden, ktorého meno ani nesmieme vyslovit 😀 ( že @pectore)
Uzivatelka co si s tebou na tejto strane píše chcela povedať, že dieťa môže meningokovu infekciu dostať aj z inej vakciny. Prosím ťa, chápem že je to pre teba ťažké, ale aby sme sa tu vyhli ďalším hadkam - bola malicka krátko pred prepuknutim choroby ockovana (napr. týždeň pred)?
A prosím fanaticki odporcovia ockocania:
1) nie som zástancom ockovania
2) som za rozumne ockovanie
3) nepiste mi a nereagujte na mna, obtazuje ma to 😀 a ajtak Vám neodpisem 🙂 a tuto moju požiadavku nech strazi @martinjasen 😀
@zuzanaj54 zuzka nic z toho co si napisala sa mi nepaci, aj ked som dala "like" 😢
neznasam lacnu bagatelizaciu meningokoka C a nim sposobenej meningitidy v zmysle ze "u nas sa nevyskytuje"
ti ktori nesuhlasia s ockovanim proti nemu nech argumentuju vyskumami poukazujucimi na skodlivost/neucinnost jestvujucich vakcin, nie vsak na to, ze sa u nas nevyskytuje - resp. ked nefajcis, zdravo dieta stravujes, kojis, tak je takmer nulova sannca aby na tuto smrtonosnu hrozbu ochorelo...nepresne, zavadzajuce a nepravdive 😒
@bettynka222 dakujem ti za prejavenu empatiu 😔
ja od zaciatku chapem, co sa mi snazi uzivatelka povedat, a od zaciatku sa snazim naznacit, ze to, co tvrdi, vyvratit nemozem a ani nie je v mojom zaujme, ale ze to mozno patri k inej teme.
A k tvojej otazke, nie, malicka nebola kratko pred prepuknutim choroby ockovana. V case prepuknutia choroby bola v plnom zdravi, spokojna a pekne prosperujuca.
@veve39 ja viem, ze mas tiez taky nazor a dakujem ti za podporu. Si clovek podobne zmyslajuci a je mi to sympaticke. Ale mrzi ma, ze sa k teme zase vyjadruju viac ti, ktori su proti akemukolvek ockovaniu. Nikoho presviedcat nejdem a nechcem, ved som tu vakcinu nevyrobila, nemozem si to predsa zobrat na zodpovednost. Len chcem poskytnut bohuzial priamy dokaz o tom, ze aj "ta choroba" moze byt nebezpecna a usmrtit, nielen ockovanie alebo teda dana vakcina. Ja dufam, ze ak si to niekto precita, ze sa tym dozvie nieco viac aj o chorobe, aj o jej hrozbe, nielen o vedlajsich ucinkoch ockovania, ako je to vo vacsine ockovacich tem. A potom nech sa rozhoduje, ked ma tych informacii co najviac, z tej jednej, ale aj druhej strany. Toto je jediny dovod, preco som moju dcerku do tejto temy zatiahla, aj ked som si uvedomovala to riziko, ze ju tym pouzijem a namocim do spiny a bude to boliet ☹
@zuzanaj54 veľmi pekne ti ďakujem za odpoved, dúfam že to postačí aj diskutujucej.
A co sa týka pána, ktorého nesmieme menovať (a voldemort to nieje 😀 ), ten by si mal nabudúce radšej premysliet co napíše mamičke, ktorá prišla o dieťatko. NO COMMENT!!!!!!!!!!!!
@zuzanaj54 je pre mna skutocne obdivuhodne, ze napriek velkej bolesti, ktoru si prezila (a stale prezivas) rozpravas o tejto hrozbe a otvaras mamickam oci - nejde o to, ci sa rozhodnu pre dostupnu vakcinu, alebo nie, ale aspon maju z tej najpriamejsej ruky podany fakt, ze meningokok (aj C)je stale tu a berie si stale svoje obete - vacsinou tie najbezbrannejsie ☹ ...priznam sa, pred par rokmi som aj ja o nom figu vedela a precitajuc si par uzasnych prispevkov v duchu ako sa "u nas C nevyskytuje, lebo sa vyskytuje len B...", "ako staci nebyt v ritzikovej skupine ( a ktora to teda je ???), tak nam nic nehrozi" a "strasenie meningokokom je len populizmus farmafiriem" - tiez nie som proockovanec, avsak taketo "argumenty" su pre mna taktoez populisticke...a presne, castokrat diskutujuci ani nerozlisuju dost zakladny rozdiel medzi meningitiidou - sposobenou roznymi bakteriami ci virusmi a meningokokovou meningitidou
@veve39 plne suhlasim so vsetkym, co si napisala.
Mna strasne az neopisatelne mrzi, ze som o tejto chorobe nevedela takmer vobec nic. A uz vobec nie o moznom a existujucom ockovani. Zoziera ma to ako kyselina, musim zit dozivotne s pocitom, ze moja dcerka, keby som toho vedela viac, by mozno nezomrela ☹ Najhorsia je sladka nevedomost☹
@zuzanaj54 zuzka, obdivujem ta, ze dokazes o tom vsetkom bolestnom pisat a este sa tu aj obhajovat pred teoretikmi, ktori sa ani len nevedia vcitit do toho, co si prezila a stavaju ta do pozicie triedneho nepriatela. kazdy, komu by sa stalo to co tebe, by v momente dal zaockovat zvysok rodiny aj napriek potencialnym vedlajsim ucinkom. o tom vobec nepochybujem. mne konkretne si trochu viac otvorila oci ohladom meningitidy a zvysila moj respekt dokonca strach z nej. som z tych ludi, ktori laviruju niekde medzi informaciami z bezhlavej propagandy ockovania (pricom triezvo beriem do uvahy o aky obrovsky business sa jedna) a informaciami o skodlivosti a absolutnom odmietani ockovania (na skodu tejto strane zasa je, ze niektory zastancovia sa prejavuju takmer ako sekta a maju tu jedinu absolutnu pravdu). Nedokazem tiez absolutne verit akymkolvek informaciam, ktore nemam sancu si sama overit, a brat ich ako samozrejmost, lebo su vysledkami akychsi studii z kadejakych zahranicnych zdrojov. a cely tento humbuk je potom pre jedneho rodica, ktory chce pre svoje dieta len to najlepsie, jedna katastrofa, kde sam na seba musi zobrat riziko vlastneho subjektivneho rozhodnutia, pricom nech sa rozhodne akokolvek, vzdy ma strach, ci robi dobre ☹
sprostredkovanie tvojej smutnej skusenosti ma trochu viac priblizilo k uvazovaniu o ockovani proti meningitide, avsak, kedze momentalne ma moje dieta znizenu imunitu, nerisknem ziadne ockovania. ale aspon budem mat k tejto teme v buducnosti viac otvorene oci aj mysel... prajem ti aby sa tvoja rodina uz nemusela stretnut so ziadnou takou tazkou zivotnou udalostou.
@zuzanaj54 cele to ockovanie je len chytanie sa slamky, akesi hladkanie si uboleneho svedomia ☹
neockujem - mozem sa nakazit, mozem zomriet, nemam vsak v tele jedy, nevystavujem sa zamerne riziku, neoslabujem im. system, ockujem - tiez sa mozem nakazit aj napriek tomu ze som zaockovana, tiez mozem zomriet, plus mozem ochoriet priamo z vakciny, mam v organizme latky ktore tam nemaju co robit, ktore oslabuju imunitu (cize otvorene dvere vsetkym patogenom), zamerne ho vystavim tomuto riziku (pripad Maroska)
takze co sa tyka nakazenia a ochorenia, som na tom uplne rovnako (o tom ti povie urcite Katka), akurat po ockovani mam oslabeny im. system a som viac nachylna na choroby, bohuzial ja nevidim v tom ockovani absolutne ziadny zmysel ☹ takto to vidim ja, ale chapem, ze kedze je to pre teba osobne (ako som pisala) tvoj pohlad je priamo poznaceny a chytas sa tejto slamky, ktora je len akousi imaginarnou naplastou, ak by sa dieta nakazilo aj napriek ockovaniu, alebo dostalo mening z vakciny, vycitala by si si to urcite tiez, hlavne ze si tomu dopomohla, co by nasledovalo dalej...
@hajanka s tym hladkanim si svedomia a chytanim sa slamky si uz skutocne prestrelila, empatia ti asi rovnako ako kolegovi z "tvojho tabora" vela nehovori...skus nam prosim napisat o tom, ktore dieta po zaockovani proti meningokokovi meningitidu dostalo, resp. dokonca dostalo po vakcine proti meningokokovi prave tuto bakteriu...skus byt prosim konkretna, zuzka ta k tomu niekolkokrat vyzvala...odpoved je myslim vopred jasna...vsetky tvoje vyjadrenia su prepac pre mna akoby opakovanymi propagandistickymi frazami v style utocime proti triednemu nepriatelovi (uz sme tu raz triedneho nepriatela mali)
@veve39 nepoznas ma tak moju povahu a vlatnosti nerozoberaj, empatie mam az-az inak by som nerobila pracu ktoru robim 🙂 takze tomuto sa mozem len zasmiat, nikde som nepisala ze mi nie je luto jej dcerky, tak by si si tento rozbor mojej osobnosti mohla odpustit 🙂
ps: vyjadruj sa prosim k teme diskusii, ak mas nieco povedat k mojej osobe, posli mi IP
@hajanka vyjadrujem sa k tomu co pises, slovnik a sposob komunikacia vytvara obraz o kazdom z nas..nebyt posledneho prispevku, nereagovala by som, aj ked ma prsty "svrbeli" aj predtym v tejto teme...neuviedla si ziadny konkretny pripad nakazenia dietata meningokok.C po podani vakciny proti nemu, ziadny pripad ochorenia konkretneho dietata na meningokokovu meningitidu po ockovani...preplietas tu meningitidy, sposobene inymi spustacmi ako je meningokok, "vies" o tom, ako sa meningokok prenasa viac, ako ludia, s ktorymi bola Zuzka v kontakte, ktori sa odborne venuju vylucne skumaniu tejto zakernej bakterie...mne osobne je jedno, co si myslis ty o ockovani proti nemu, ako som uz pisala, neda mi nereagovat ked vidim nepresne laicke bagatelizovanie tejto hrozby, ktore moze viest neznale mamicky k tomu, ze nad meningokokom mavnu rukou
@veve39 uviedla som Maroska, nebolo to sice po tejto vakcine, ale ked si pozries letaky vakcin, toto ochorenie je medzi neziaducimi ucinkami, opakujem, nepis do fora to co patri do internej posty, posli mi IP
ps: ani Zuzka sama nevie, ako by som ja teda mohla
zaujimalo by ma, kedy bola mala ockovana 3. davkou Infanrix Hexa, ci nebola ockovana povinne touto vakcinou?
@hajanka Zuzkina dcerka nebola v preukazanom "dlhodobom kontakte" s nosicom, ako ti pisala - kedze vsetci najblizsi, pribuzni ci dokonca susedia boli vysetreni...ty si spochybnila to nakazenie vo vytahu - jasne ze to nemuselo byt prave tam, ale ide o kvapockovu infekciu, tak preco nie ? ak napriklad nejaky kychajuci nosic sekundu pred ich nastupenim z vytahu vystupil? preco spochybnujes nieco, co nevyluci clovek, ktori sa meningokokovi venuje roky profesionalne v labaku ? ty vies o tejto bakterii viac, ked to dokazes tak posmesne zavrhnut ?
medzi neziaducimi ucinkami v letakoch vakcin je meningitida, nie meningokokova meningitida - stale mam dojem, ze ty nerozlisujes rozdiel medzi tymito druhmi ochorenia
zuzkina dcerka zomnrela ako 6mesacna, uz to tu bolo spomenute 😲 , 3.davka infarixu nebola podana
marosko, ako som sa dozvedela az v prispevku od Zuzky v tejto teme nemal preukazaneho meningokoka, nenasiel sa - ved to Zuzka presne rozpisala
@hajanka boozinku jana, ale ved meningitidu mozno ano, ale nie meningokokovu!!!
... sorry, cize ani 2. davkou ockovana nebola ano? ani u Zuzkinej malej sa predtym v rozbore nenasiel, az dodatocne, nie?
jaaaj nenasiel, hlavne ze diagnoza znela tak ako znela, nieco v tom smrdi
@sunnysummer akukolvek
@hajanka fakt posledna reakcia tvoje slova - uved nejaky priklad ochorenia na MENINGOKOKOVU meningitidu (prenasanu kvapockovou cestou) ako dosledok ockovania proti meningitide, resp. aj ineho ockovania...alebo, ktora vakcina ma v letaku uvedene ako neziad.ucinky MENINGOKOKOVU meningitidu ?
@veve39 velmi velmi dobre pises, suhlasim so vsetkym, takto by som to napisala aj ja.
Dakujem ti este raz za podporu a empatiu, tvoje nazory ma vzdy velmi povzbudia a posilnia. Je pre mna naozaj podstatne, aby sa vedelo o tom, co sa mojej dcerke stalo a co tomu predchadzalo. A ze sa to naozaj stava. A vedomie, ze su aj ludia, ktorym je to uprimne luto a uprimne ich to zaujima, aj ta hrozba, ktora tym chcela byt povedana, ma hreje.
.....ty ma privolas pouzitim @...(Nejdem sa radšej ani vyjadrovať k ľudom, ktorí tu na teba zaútočili. Je to neuveriteľne prizemne a hlúpe. Predovšetkým jeden, ktorého meno ani nesmieme vyslovit ( že @pectore))osocis sa tu na mna....a potom si myslis ze ti na to ani neodpoviem 🙂 ...ked ty zacinas komunikaciu prva!!!!..... ako sorry ale na nikoho som nezautocila..... a ked hej tak mi vysvetli kde a ako... 😉
@bettynka222
@hajanka tak meningokokovu meningitidu sposobuje hadam meningokok, nie? podla toho sa aj vola.... potom pozname este xy zapalov mozgovych blan sposobenych xy roznymi patogenmi ale tieto sa nevolaju meningokokove meningitidy... ale ak mas nejake info o opaku, rada si precitam

@zuzanaj54 ahh ! ..pozri si moj fotoblog 🙂