O očkovaní - oplatí sa pozrieť
Čo si to tom myslíte?
@viskupovaandrea ako citam tvoj komentar, mas toho o vakcínach nastudovane dost malo. Takze neposudzuj tych, co si to nastudovali podrobne a podla toho sa rozhodli pre ockovanie.
A o tom, ze kazde zaockovane dieta je pravidelne chore. Je to tvoj pocit, zistenie alebo mas na to nejake dokazy?
@zita19 je to vec kazdej matky,veris tomu?? Tvoja vec ,,,,mi vieme svoje
@viskupovaandrea dobre, neveris ockovaniu. Tvoja vec. Ja verim. Moja vec.
Ale k tej vyssej chorobnosti ockovanych deti by si mahla napisat ako si zistila. Ci len tomu veris? Ak len veris, pisat nemusis.
@zita19 to ti musim dokazovat???? Sa pozri ked ides do poradne s dietatom aka je cakaren plna!!! Ale tak tvoja vec,tie deti co tam su tak su urcite zdrave a prisli sa na doktorku len kuknut,vsak??
Ale tak kazdy vieme svoju pravdu .....
@viskupovaandrea no neviem odkial máš informácie o bakteriach z uhynutých zvierat vo vakcínach alebo, že očkované deti su pravidelne choré, ja som bola zaočkovaná a so mnou aj všetci ostatní a chorí sme nebývali, ty si bola chorá? A je tu kopec rodičov, ktorí maju zaočkované deti a tie su uplne zdrave a aj takí, čo maju neočkované a stále su choré, takže asi ťažko dávať do súvisu a potom su aj takí rodičia, čo im deti nezaočkované ochoreli na nejaku z chorob proti ktorým sa očkuje s vážnými následkami alebo aj smrtelne, a tie čo to prežili hádaj čo urobili? dali zaočkovať, lebo napríklad taký tetanus ti nedá žiadnu imunitu ani ked ho prekonáš. A osypky mamina ako dieťa prekonala, ale v tehotenstve sa nakazila zas a dieťa má poškodený sluch a to je ešte rada.že len to, ale o tom sa nedozvieš od slobodyvočkovaní, ani od nikoho, musíš si sama hladať a sledovať tematiku, poctivo, jednu aj druhu stranu a potom sa rozhodni, ked máš všetky dostupné informácie a nie že baktérie uhyntuých zvierat su vo vakcínach.
@kaktuussik on nikdy neodide ,stale si musi nieco dokazovat
@adsumus Ach moj boze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@viskupovaandrea ja mam 26 mesacnu -inac ockovanu podla UK ocko kalendara..a predstav si,ze tiez este nekaslala od choroby,vo veku tvojej mala az v 9.mesiaci raz priesvitne sopliky,nist ine.ani jej nedavam ziadne vyzivove doplnky na imunitu...ziadna alergia,ekzem, intolerancia..ziadna narusena imunita..
ved rozpravat mozes,ja som tu uz citala vselico!mamicky,co si mylia osypky skiahnami, mamicky co absolutne nemaju sajnu ako vlastne vakciny funguju,mamicky,ktore rozoberaju stale tie iste pripady s dojmom ze ide o miliony..a nehoorim o cvy,cvo ani netusia ako funguje ludske telo..v zdravi,ci chorobe..
tazke kovy sa do detskych vakcin nepridavaju,pridaval sa tiomersal do viacdavkovych, dnes uz su jednodavkove vakciny,cize nie je potreba konzervovat..ak treba napr chripkovu vakcinu, ta je dostupna aj ako jendodavkova tiez..
neviem o akych uhynutych zvierach hovoris, ale ziadne uhynute zvierata vo vakcine nie su..vidis, niekto ti dal mylnu info alebo nechapes o co ides..-niektore virusy do vakcin sa pomnozuju na tkanivovych kulturach,kedze inak sa ti vurus nepomnozi, nevedia sa mnozit mimo bunky napr v petriho miske len na kulturacnom mediu,virusy sa proste mnozia len vo vnutry bunky..az je ich dost namnozenych, tak sa izoluju.
tie bakterie z uhynutych zvierat, boli asi 2 virusy,ktore sa nachadzalio v pomnozovacom tkanive ako ti pises z uhynuteho zvierata..tieto pomnozovacie tkaniva sa musia pri kazdom pouzit testovat na urcite virusy, bakterie,ktore tam nesmu byt..tie co spominas neboli tie ktore tam nesmeli byt ani nepredstavovali ziadne riziko nakazy..
normalny laik nechape,ze dieta prichadza do styku s bacilmi uz pocas prechodu porodnymi cestami,prvym nadychom, dotykom atd..denno denne su miliony antigenov, s ktorymi sa musi dieta popasovat, a jeho imunitny system tym ZREJE.a nie oslabuuje sa.....
vedela si,ze az 90% deti co dostanu cierny kasel pocas prveho mesiaca zivota zomiera?
ze 75% deti do roka musi byt hospitalizovanych pre tazke komplikacie?ako sa ma ta naivna imunita chranit ? vedela si,ze ci ty mas alebo nemas protilatky proti CK, kojenim ich dieta nedostava?taka mala vynimka..co to moze dostat ak mas dobry titer este v maternici..ale len na limitovany cas..
Nespecificka imunita je vrodena, ockovanie ju nejako neovplyvnuje ..niekto ju ma slabsiu,niekto lepsiu,ale ta specificka sa musi trenovat..ci uz prechadzanim chorobami,alebo ockovanim..ano,aj ockovanim sa trenuje.
tvoje aj moje dieta az pojde do jasiel,skolky tiez bude prechadzat nielen priesvitnymi soplikmi,ale aj bakteriami..
predpokladam,ze si nevedela o tych komplikaciach po osypkach?
ty never ockovaniu,ja verim..
@veriiii chcela som tym povedat ze posledne tri strany zaplnili ludia z oboch stran, ze sa tam pridali aj proocko, ako sa to dalo predpokladat, ved v kazdej diskusii o ockovani je to tak, su tam vzdy oba tabory. A to je vsetko, za mojimi slovami nemusis hladat ziaden utok. Mna nic netrapi, ty si to tu zacala rozoberat a oslovila si ty mna, nie naopak. Chcela som si to len ujasnit, preto som reagovala...
@viskupovaandrea k tomu ci su neocko deti zdravsie ako ocko su kukni tuto diskusiu.
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/nezaockovane-dieta-byva-rovnako-chore-ako-ockovany-surodenec/
porovnavat sa da,az ked deti chodia do kolektivu alebo ak nie, ak ma starsieho surodenca..
v tejto diskusii vacsina mamiciek priznava ,ze ani nie su zdravsie..ale ,pozri sa co svojim detom davaju-ake doplnky na imunitu..naco?.
.moja nedostava ziadne doplnky na imunitu..nepotrebuje ich..je zdrava..
ty mas aspon to stastie,ze zijes v krajine kde moze realne dostat osypky,cierny kasle, mumps, rubeolu, cize si moze vytvorit protlatky..a aspon ich bude moct v dospelosti odovzdat svojmu dietatku na limitovany cas..co sa o tych co nedostanu v detsve nebude dat povedat..
Ak sa riadis tymito podla teba faktami tak uz si s tebou nemam co povedat..............
Ja neverim,ty si ver ..........
@viskupovaandrea hluposti, neskutocne bludy tu pisete... ☹
na slovensku je ockovanych viac ako 95% deti a ockuje sa proti vaznym chorobam, nie "obycajnym" zdravotnym problemom, kvôli ktorym sa vacsinou chodi k lekarovi... a teda pri zaockovanosti 95% by ste akoze koho cakali v cakarni u lekara? za predpokladu, ze ockovane aj neockovane deti su postihovane beznymi chorobami rovnako, viac ako 9 z 10 deti v cakarni u lekara bude ockovanych... bomba informacia, ze? len si predtym, ako tu nejaku stupiditu len tak z prsta vycucanu napisete, nieco o tom aj nastudujte...
uprimne vam ale prajem, aby vase neockovane dieta bolo vzdy zdrave, a to aj vdaka tomu, ze 95% ostatnych deti okolo neho je zaockovanych a nesiria tak choroby, proti ktorym sa ockuje...
@curious_george presne!!!
@curious_george
vobec nic nevies o nas co piseme podla teba tie bludi,vobec nevies o tom co mame nastudovane tak nas prosim ta neurazaj ,,mi si tie informacie necucame len tak z prsta,je jasne ze milion mamicie bude za ockovanie pretoze jedine dostupne informacie na nete ziskas jedine o tom ako Ockovat!!! No jednoducho mi az rozum zastava ale tak kazda mamicka si bude zastavat svoje presvedcenie,lenze mi co piseme o Neockovani sme sa nerozhodli len tak z jedneho dna na druhy,nieco o tom vieme a preto sa tu vela mamiciek ktore o tom preco neockovat nehada s vami ktore chcete ockovat,len preto lebo vedia ze to nema zmysel...
A preto aj ja uz koncim a prosim uz nereagujte na moje prispevky pretoze ma az rozculuje ake ste slepe 😒
@viskupovaandrea hm, a opäť len 7 riadkov nič nehovoriacich fráz... napísal som čo som chcel napísať a ďalšia komunikácia s vami nemá absolútne žiadny význam... vlastne ani neviem, prečo som reagoval na váš príspevok, bola to chyba...
@viskupovaandrea naco ides so zdravym dietatom na poradnu do cakarne plnej chorých deti? Nerobi sa to tak, ze poradne a dispenzar sa robi inokedy ako bezne ordinacne hodiny pre akutne pripady. Ak to nema vas lekar takto rozdelene, najvyssi cas zmenit lekara. Ak by som ja mala ist na poradnu do cakarne plnej infekcnych deti, tak tam ani nevkrocim. Je jedno ci s ockovanym alebo neockovanym dietatom. Ja som dospela a ani ne preventivku nejdem, ked viem, ze cakaren je plna kaslajucich sopliacich.
Ale toto tvoje konstaovanie naozaj nie je dokaz. Dokazuje sa taketo tvrdenie tazko. Su na to metodiky, navsteva cakarne u lekara nou nie je. Predsa k lekarovi nechodim, len tak, ze mi je doma smutno. V cakarni stretnes len tych chorých. Zdravi zaockovani sedia doma, v skolke, v skole... A zrejme ich nebude statisticky menej ako zdavych neaockovanych.
@marionmarion mala hned na zaciatku zakladatelka napisat, ze proocko komunite MK je vstup do tejto temy zakazany. Ja by som tuto ziadost respektovala a akceptovala. Nijake take upozornenie, ziadost, zakaz tu nebol, takze sa to tym padom povazuje za otvorenu diskusiu, kde moze vstupit kazdy a pokial neporusuje pravidla MK nemoze mu byt branene vo vyjadreni vlastného nazoru, postoja... A kto kolko prispieva? Hadam si nebudeme pocitat slova? Ci?
@viskupovaandrea Môžeš mi vysvetliť, prečo si na moj príspevok pre teba reagovala ach môj bože s desať vykričníkmi?
@viskupovaandrea klud, nerozculuj sa. Nie sme vôbec slepe. My len pouzivame svoju vlastnu hlavu na vyhodnotenie faktov. Ale mozno ja mam k hodnoteniu ine fakty ako ty, lebo priznam sa uprimne, "fakty" uvadzane na strankach Slobody v ockovani travim a spracovavam velmi tazko, ale ked sa prekonam, tak ich precitam a aj zhodnotim. Potom sa podla toho môjho zhodnotenia zariadim.
@zita19 ale ved jasne, ze sem moze vstupit hocikto, ved je to otvorena diskusia...toto vobec nemusime riesit, ci?
@marionmarion ja nemusim. Len som chvilu mala pocit, ze nejak chybame, potom sme tu ti co maju vypadnut a nerusit tie spravne kruhy na vode hadzanim nasich kamienkov do rybnika
@zita19 je to verejna diskusia, moze sem pisat hocikto a z tohto hladiska je uplne jedno komu kto chyba ci zavadzia...co som hned na prvej strane pisala, bolo by fajn, keby tato diskusia ostala bez konfliktov, ale neprekvapi ma ani to, ked sa to zvrhne zas niekam do hladiny kto z koho, ako sa to uz neraz v ocko/neocko temach stalo...ale ja osobne uz nemam ziadne ocakavania a prinajhorsom to tu prestanem sledovat, ked to prestane mat uroven 😉
@marionmarion ale, vsak jasne. Pozname ako to obcas byva. 😉
@viskupovaandrea ako vies,ze tie deti neprisli tiez len do poradne p.s. poradna je len pre zdrave deti, nasa lekarka ma vyhradeny den a hodinu na poradne,len pre zdrave deti,cize vsetky deti co sedia v cakarni v ten den a hodinu su zdrave😉
ps2 snad podla plnosti cakarne nebudes zhodnocovat toto!nonsens..v obvode moze mat 1000 a viac deti..

@veriiii boze ty stale veris ockovaniu!!! Ale je to tvoja volba a nikto ti ju neberie,ja mam rocne dieta,neockovane,je zdrava ako ryba,ani raz ani len zakaslala......no vela by som ti mohla rozpravat,ale dobre akceptujem ta,mas svoj nazor a myslis ze robys dobre ako kazda mamina ktora dala zaockovat svoje dieta a potom chodila so svojim dietatom pomali kazdy druhy tyzden kvoli chorobam dietata a oslabenej imunite k lekarovi... Sa zamysli trocha,je podla teba naozaj nutne davat do novo narodeneho dietata tazke kovi,latky,bakterie z uhynutych zvierat??? Podla mna nieje to absolutne nutne pretoze detska imunita novonarodeho dietata je tak nieco dokonale ze normalny laik to nepochopi ale ak znicia hned od narodenia tu imunitu silnymi davkami a latkami co obsahuju ockovania tak potom to dieta trpi. Jasne je vela deti co po ockovani obrnu nedostanu,ani vseliake tazsie choroby ale kazde zaockovane dieta je pravidelne chore!!! Trocha zaprsi,trocha sa ochladi a mozes hned nakupovat milion liekov a objednat sa k lekarke...... Ale tvoj nazor ti nikto neberie....