icon

O očkovaní - oplatí sa pozrieť

belllinka
14. feb 2015

Čo si to tom myslíte?

adsumus
21. feb 2015

@meusicka šarža nebola kontaminovaná, sťahovala sa preventívne, vakcíny boli v poriadku, kontaminácia sa zistila pri vyrobnom procese, nie vo vakcínach.Dve otázky. Nevieš prečo sa nedejú petície za zrušenie povinnosti očkovania na SK, iba sa vypisuje na forach? Mylsíš, že je ok porovnávať situáciu v Rakusku a na Slovensku, kde sa v minulom roku zistilo napríklad, že v romskych osadách je alarmujuci vyskyt hepatitídy B, ty možno do kontaktu nedochádzaš, ale ja už som čítala prípad, že romske dieťatko došlo do školy s tetovacou ihlou, ktorou pichalo spolužiakov.

meusicka
21. feb 2015

@adsumus to ale nie je problematika ockovania, ale romska problematika..... ktoru zial nas stat riesi prilis benevolentnym sposobom.
ked pes hryzie, tak ho musi jeho pan drzat zatvoreneho a na verejnosti na neho musi davat nahubok. v tom ma kazdy jasno, zial jasno v nasom state nemame s tym, ako nalozit s romskou problematikou. sama poznam ucitelku, ktora v takej skole uci, potvrdila mi, ze zial medzi tymi detickami nenajdes poamly jedno, ktore by bolo zdrave.... a teraz ked sa tito neprisposobivy ludia takto spravaju, to znamena, ze ostatni maju tahat za kratsi koniec???? tu nejde o ockovanie ale o pristup statu. prosim, ziju v spine a pretzo sa medzi nimi siria ochorenia, a nie su ochotni na tom nic menit?? tak preco ich pustame medzi seba? lebo nemozeme diskriminovat a musime byt humanny. je to zial patova situacia.

meusicka
21. feb 2015

@adsumus a k tej kontaminacii, ono je najjednoduchsie tvrdit ze sa to stalo pri vyrobnom procese ale inac je vsetko ok. tak ked ja mam na kuchynskom stole spinu a idem tam krajat maso, tak je logicke, ze t maso bude asi tiez spinave. mozem ale potom tvrdit, vsak co, perkelt je fajn, ved som to vsetko uvarila 😀 nie, ja sa tu nechcem hadat. tvrdim len to, ze pokial zahranicne staty vedia dungovat s odporucanym ockovanim a slobodnou volou a predsa tu nezuria epidemie, tak aj SVK by malo, a treba mat dover, ze ludia nie su natolko sprosti, aby nevedeli dat dva a dva dokopy. ale zaroven treba uznat aj to, ze existuju aj NU a vedlajsie ucinky. vacsina lekarov ale povie jednoduchu frazu.... to nie je z ockovania. ale co ak predsa? 😕

zita19
21. feb 2015

@meusicka vies co, ja byvam 2 zastavky od LIX. Denne ich stretam v autobuse, v obchode, chodia sa po veceroch hojdat na hojdacky na nase detske ihrisko... Z autobusu ich vylucit nemozu, kym maju listok, z obchodu tiez, pokial zaplatia, z ihriska tak isto... Ked uz sme pri tom nasom ihrisku, zaujomalo by ma kolko z tych deti tam mamicky vodia cez den je nezaockovanych. Vodia ich tam v naivnej viere, ze su tam detváky bezpecne, lebo nevidia kto tam po veceroch chodi, tak ako to vidam ja.
A toto nie je problem Kosic. Takých ludi ja po Slovensku roztrusenych dost. Chodia do skol s vasimi detmi, chodia do tych istých obchodov ako vy, cestuju tymi istymi autobusmi, vlakmi ako vy... Nikdy nevies kto sa drzal madla v autobuse pred tebou, nikto nevie kto tlacil vozik v obchode pred tebou, nikdy nevies ci sa tvoje dieta neslo na WC po takomto dietati a ci si dobre umylo ruky. Malému detatu tiez tazko zabranis nieco chytat v obchode, v autobuse, na ihrisku, potom si strci prsty do pusy...
Precitaj si toto: http://www.topky.sk/cl/10/1401865/Studia-zistil...
Kedze nemam nejake prehnane nadeje, ze problematiku osadnikov niekto coskoro vyriesi, radsej sa budem starat sama o seba... Preto som za preventivne ockovanie proti hepB. U deti obzvlast, aj ked dospalekom by tiez nebolo na skodu. Len tych treba pred ockovanim otestovat ci uz nahodou nemaju vlastne antigeny hepB. Mozno by celoplosne testovanie prinieslo velmi zaujimave zistenia. Obavam sa, ze by neboli prilis optimisticke...

adsumus
21. feb 2015

@zita19 @meusicka Stále zostala otázka o petícii proti povinnému očkovaniu nezodpovedaná, ved nech si to zoberie antivax na seba, ked o to tak bojuje, vyzbiera dosť podpisov a zmení legislatívu a uvidíme čo bude, ale akosi sa k tomu nikto nemá a teraz neviem, či preto, že myšlienka nemá podporu verejnosti alebo sami tí, čo ju šíria tomu neveria a nechcu si to vziať na triko.

zita19
21. feb 2015

@adsumus o tom, ze sa maju konecne zdvihnut od pocitacov a ist bojovat za svoje pravo slobodne sa rozhodnut o ockovani tam kde to ma vyznam. (teda ked naozaj chcu len sa slobodne rozhodovat o ockovani ano ci nie a nie je ich hlavnou naplnou strasit mamicky o následkoch a pod tymto ruskom predavat alternativne zazracne pripravky). Zatial mi to vychadza, ze ucelom celého hnutia, co sa skyrva za nazov Slobody v ockovani je len to co je uvedene v zatvorke.

adsumus
21. feb 2015

@zita19 Ty myslíš, tie "necenzurované dezinformácie o očkovaní"? napríklad,že bábetká netreba brať do nemocky ked maju čierny kašel, ale ich treba hojdať na stoličke a dávať vitamín C? Potom, ked dieťa ochorie s následkami, napíšu, že málo hojdali a nedávali dosť cečka rodičia. Dosť smutné pre tie deti. ☹

zita19
21. feb 2015

@adsumus ano aj to... Aj to, ze staci si vyplachovat oci chlorom, kvapkat detom koloidne striebro... Je viac metod "ucinnejsich a neskodnejsich", ktore nahradia vakcinaciu a vôbec celu medicinu.

adsumus
21. feb 2015

@zita19 ja som to koloidné striebro zaznamenala, že je super spôsob ako si vyrobiť malého šmolka. Dieťa s modrou pokožkou, ináč to vyzerá, že je neškodný stav, akurát, že vysvetluj dieťaťu, prečo je ono modré a iné nie. 😖 Volá sa to argýria. https://escholarship.org/uc/item/0832g6d3

zita19
21. feb 2015

@adsumus ja napopieram antibakterialne ucinky striebra, vsak sa strieborne soli pouzivaju aj v oficiálnej medicine na liecenie nehojacich sa ran a infikovaných opalenin. Ale len u dospelých ludi s dozretym metabolizmom a na vonkajsie pouzitie. Davat koloidne striebro per os malym detom alebo dokonca dojcatam... No neviem.

veriiii
21. feb 2015

@veronikax to dievcatko,co dostalo neuroblastom?vies co je jeho podstata?zjavne nie..treba ist do prenatalneho obdobia..a ze bublinKa s ockovacou latkou,to si odkial preboha vycitala. 😕

veriiii
21. feb 2015

@evittam
@marionmarion
@cabellera
@veronikax zeny,trosku infantilne ,tieto vase reakcie 😀

marionmarion
21. feb 2015

@veriiii ?? netusim co som sem napisala infantilne...ale ked myslis, ja tvoj nazor respektujem. Ja sa k tvojim reakciam vyjadrovat nebudem, nemam tu potrebu 😉

aristka
21. feb 2015

je veľmi mylné a naivné si myslieť ,že hepatitídu majú len rómovia a treba len sex ,aby sme ju dostali ....

veriiii
21. feb 2015

@meusicka pises,ze ste mali prvu hexu posuvanu neurologickou do 5.mesiaca.. ..nemoze byt problem aj tam?
moja je ockovana po ukonceni 2.mesiaca a ani pred ani po sme nemali ziadne problem so spankom..nikdy sa mi nebudila viac ako 1-2 x za noc, stalo sa velakrat ze ani to..po 4 mesiaci uz prespala celu noc..

veriiii
21. feb 2015

@marionmarion 🙂 netusis co si sem napisala infantilne😉..no,to co ma tvoj komentar s ostatnymi oznacenymi spolocne ???.. 🙂

marionmarion
21. feb 2015

@veriiii ja skor povazujem za infantilne to, ze ma tu oslovujes a snazis sa ma chytat za slovicka. Nemam zaujem o tuto nezmyselnu debatu o tom kto co napisal a ci to bolo/nebolo infantilne, prosim skus to respektovat...

veriiii
21. feb 2015

@pitusa dristy o kolektivnej imunite ma akura tak slobodavockovani a pod! 🙄
Rok 2013-Rakusko Osypky 75 nakaz-zaockovanost 76%
Rubeola 11 nakaz zaockovanost 76%-cize daleko pod potrebnych ochrannych 95%
Rok 2013 Slovensko
Osypky 0 nakaz zaockovanost 98%
Rubeola 1 nakaza zaockovanost detto
celkom slusne na to,ze denno denne riskujeme promenadovanim sa v AT! samozrejme, ani ja ani ty nemame konkretne udaje o konkretnych nakazach,,cize obe len teoretizujeme..ja len dodam,zej MMR Bratislavsky kraj je uz za rok 2014 pod 95%-zevraj len 88%
@meusicka

veriiii
21. feb 2015

@marionmarion o.k. ved ked nepovazujes svoj prispevok z 15.2 z 22:25 aj ostatnych oznacenych dam za infantilne tak to ber len ako moj nazor..
inac- kazdy kazdeho tu oslovuje,resp moze-ako vo verejnej diskusii.

marionmarion
21. feb 2015

@veriiii nepovazujem to za infantilne, bol to predpoklad a ukazal sa ako spravny...ved si pozri kto zaplnil posledne tri strany tejto diskusie... a ked uz nazyvas moj prispevok infantilnym, skus si mozno precitat aj ten ktory som pridala 15. feb o 22:48, mozno zmenis nazor...a mozno nie. To je uz tvoja slobodna volba. Ja sa nechcem hadat, nechcem sa tahat za slovicka a brat komukolvek nazor. Ak si myslis ze moj prispevok je infantilny, ok, je to tvoje pravo, je to tvoj nazor, ja ti ho neberiem...
a za prispevky ostatnych dam nezodpovedam, ani sa k nim nebudem vyjadrovat...

sanym
22. feb 2015

Mne sa skor zdalo infantilne to gaganie na 2. strane diskusie

adsumus
22. feb 2015

@sanym prepáč, ale označovať očkujuce maminy za trafené husi a ovce to je naozaj takééééééé antivaxerskéééééééé. a ešte proočkujuce fanatičky, aby som nezabudla. Niekomu to dojde infantilné, mne prihlúple. 😝

meusicka
22. feb 2015

@veriiii kedze moje boli troska predcasne narodene a nenarodili sa s vahou 3000g tak je len pochopitelne ze standardna davka by asi nebola pre ne vhodna. moje tiez zacinali uz spat, vstavala som k nim ako som uz pisala len 1x kojit, ale po ockovani a to hned to bol masaker. prvych 10 dni som uz takmer odpadavala od unavy. nasa dr. toto nechcela uznat, ale ja som videla ze jedna noc ok, a potom hned v den ked sme zaockovali boli obe strasne nepokojne a a ten spanok sa nam zial zopsul. starsiu mam ockovanu. odmietla som len posledny booster.
nikto nech si nemylsi, ze dospiet k takemuto zaveru je jenoduhe, zvazovali sme pre aj proti, keby boli dostupne monovakciny, zvazila by som nejake dat. ale tie nie su a koktejl nedam.

@zita19 tazko ti na toto nejak normalne odpovedat. ako som pisala vyssie, ja vidim v tomto skor problematiku romsku. preco sa nezameriame potom na ich ockovanie ked oni su prednostne ti ktori nas ohrozuju. a ze aj iny maju hepB, verim, a je to dosledkom toho, ze dnes si uz kade kto ma x sex. partnerov, a pod. a kedze je lahsie sa pchat hAK ako sa chranit spolahlivejsie, tak sa siria aj pohl. prenosne choroby. a v romskyc osadach ani nechcem na to mysliet kto vsetko a s kym vsetkym.

@adsumus neviem preco sa nekonaju peticie, ale ako to na SVK vyzera aj tak by sa tm nic nedosiahlo. vid terajsie referendum 😝

veriiii
22. feb 2015

@marionmarion ak nepozazujes tieto vase reakcie za infantilne,tak co ta to trapi..--sama si sa porucala,ze nepotrebujes komunikovat so mnou
kto zaplnil posledne 3 stranky?strana c 2 pol na pol, strana c 3 vacisna neockujuca, strana c 4 vacsina ockujuca..tak neviem co si tym chcela povedat..

Pre mna je uplne prirodzene ,ze sa ozve aj druha strana.
Ale zeby sa ockujuce mamicky pocitali sekundy,minutu, hodiny,dni alebo vzyvali druhu stanu je ozaj dost detinske..

viskupovaandrea
22. feb 2015

Boze je to hnus!!!! Esteze sa nachadzam v krajine kde ockovanie povinne nieje!!! 😎

zita19
22. feb 2015

@meusicka keby hepB bola iba sexualne prenosna chroba, tak by to bolo celom fajn. Zial nie je. Keby mala jasne príznaky ako povedzme kiahne, lahko by bolo jedincov v akútnej a infekcnej faze ochorenia izolovat. Lenze take jednoduche to prave u tohto ochorenia nie je. Kedze nemozeme zabranit infikovanym aby sirili ochorenie dalej, tak sa musíme chcranit sami. A mali by sme chranit aj nase deti.
Co sa tyka obcianskeho hnutia za slobdnu volbu v pripade ockovania. Musis sa pytat tam, kde maju tito ludia hlavny stan. Lebo omielat stale dookola, ze sa chcete slobodne a beztrestne rozhodnut na roznych forach,
sedách, v Slobodnom vysielac, fb... podla mna nestaci. Vsak zorganizujte peticie, dajte vyhlasit referendum. Ked sa narod bude chcet vyjadrit, tak sa vyjadri. Bud podpori tuto myslienku, mozno ju zamietne, mozno ju odignoruje. Ale ak by bolo referendum pravoplatne a volici by nadpolovicnou vacsinou rozhodli o povinnosti ockovat co by ste spravili dalej? Akceptovali by ste demokraticku vyjadrenu volu vacsiny a nechali svoje deti doockovat, pokial by na neockovanie neboli vazne zdravotne dovody? Ja osobne ked bude taketo vseludova hlasovani, hlasovat pojdem. A budem hlasovat proti zruseniu povinného ockovania. Uz len preto, ze v tomto state vacsina ludi nevie uniest bremeno demokracie.

viskupovaandrea
22. feb 2015

Tak zeny podme spisat nejaku peticiu alebo nieco proste urobyt lebo uz naozaj sa nevladzem pozerat na deti ktore pricinou ockovania trpia a najhorsie na tom je ze ked dieta ochorie tak kto si bude po cele buchat??? No rodic,ze ako som to len mohol dopustit a nie farmaceuti,im ide hlavne o naplnenie svojej penazenky......

veriiii
22. feb 2015

hahaha.. to gagaga nadvazovalo na tu infantilnu konverzaciu.. keby sa tu gagotalo z nicoho-nic vtedy by to bolo infantilne urcite..
@sanym

zita19
22. feb 2015

@viskupovaandrea cakam. Ked ma s takou petíciou oslovi, urcite sa vyjadrim.

veriiii
22. feb 2015

@viskupovaandrea este mi povedz ako si farmaceuti doplnaju penazenky...
v UK su osypky skor realita ako utopia, az by to moje dieta dostalo,to by bol iny hnus ako pises....zapal stredneho ucha, kazde 10.te dieta,zapal pluc kazde 20. ako sekundarna infekcia,kedze osypky vedia potlacat imunitu...encefalitida kazde 1000 ce.smrt kazde 1000ce..spustenie autoimunnych ochoreni ako skleroza multiplex, autoimunne ochorenie stitnej zlazy,Crohnova choroba, dlhodba supresia imunity..toto je podla mna hnus a urcite ze to nie je frekvecia Nu po ockovani..