Obavy z očkovania a neočkovania
Po precitani vsetkeho mozneho, tu ci inde mam strach dieta zaockovat. Mame za sebou ockovanie cca v 3 m. a 6 m. a najblizsie nas caka v novembri. Ale desim sa tych neziaducich ucinkov, ktore mozu a nemusia nastat. Na druhej strane si kladiem otazku, ci sa nahodou nieco nestane, ked ju zaockovat nedam. Pediatricka tvrdí, dieta vystavim velkemu riziku, ak ho zaockovat nedam. Vraj to, co tu pisu mamicky (neziaduce ucinky po ockovani), su výmysly.
@tanapeta tvoja dcerka je velmi krasne dievcatko,drzte sa....
Tak si pocitaj poriadne, ze sa obsah znizuje alebo celkom vypusta. Ta Tvoja argumentacia vcera bola akoby kazda vakcina obsahovala po pol gramu ortute, kadmia a olova a nakoniec su to stopove mnozstva bliziace sa homeopatickym riedeniam. Som rada, ze som si pocitala aj tie neockovacie stranky aj oficialne ockoacie aj nezavisle zo zakona. Mam o obsahu, sposobe pouzitia a ich metabolizme lepsie informacie ako v piatok. Moj nazor je ze tych 50 molekul hlinka v stabilizatore ockovacej latky je ovela menej ako tych co sa co tela dostanu z alobalu, na ktorom je polozena piza v krabici. Dnes uz nestiham, ale zajtra studujem slovensky liekopis a vytiahnem trojclenku a budem pocitat.
@natas4 Vsak ja to uz davno (par tyzdnov) tvrdim, ze ako som ja mohla bez kona zit? Co sa ja tu dozviem, co sa ja tu kvoli tomu sama dobrovolne v anglictine precitam!!! Ked mam v robote citat anglicky manual, radsej hladam na gooogli ci to uz niekto neprelozil... A tu clanok o hliniku preluskam 😀 😀 😀
Posledne co ma ockovali bol gamaglobulin (a to nie je ockovacia latka) ked mal kolega zltacku pred 25 rokmi. A klasicka vakcina bola ta na TBC na strednej. Takze za tych 38 rokov by sa uz nejake NU prejavili... 😀 Ale ked pride tan Nemec co vsetko skryva alebo ten Anglican co pivo vylieva, bude to z toho ze ma zackovali proti obrne polozdochnutym virusom na lyzicke. 😀 😀
@kalifa28 na mňa si nedovoluj láskavo, nikto ti nepovedal že uznávam očkovania, ani že neuznávam!!!! ja som reagovala na tvoje primitívne odpovede...ja ťa nebudem urážať do teliat atď, na to mám viac inteligencie..ja ťa vlastne lutujem...
@aristka Na Slovensku bolo v rokoch 1968-1970 v priemere 12 000 novodiagnostikovaných onkologických prípadov ročne.
V súčasnosti je to 26 000 nových prípadov ročne!
Samostatnú štatistiku o detských onko ochoreniach sa mi nepodarilo nájsť v minulosti, ani teraz. Tak som pred cca 3 rokmi požiadala o správu a tú som dostala. Nárast tam bol a zjavný. Bohužiaľ už týmto mailom nedisponujem, ale rada ti vyžiadam novú štatistiku a dodám. Sama som zvedavá.
Neplietla by som to sem do témy, ak by sa tu neobjavili správy o blahodárnom vplyve očkovania na znižovanie onko ochorení.
Čo sa týka otázky o možnom riziku GMO potravín, kľudne založ novú tému, ak máš pocit, že sa niečo chceš dozvedieť a nechceš sama po info pátrať.
Ale písať ti-ako laikovi- o tom niečo bližšie by možno bolo, ako si ty sama odovedala- Ako učiť niekoho japonsky. 😉
Kto chce, získa si info, kto nechce, bude ďalej veriť. Kiež by si v tomto prípade mala pravdu a nemuseli by sme si o pár rokov búchať po čele, ako tomu bolo s pesticídmi (tiež určenými na zlepšenie poľnohospodárskych výnosom) a podobne.
Aj tu su dovody vzniku roznych alergii, aj ked podaktore tvrdite, ze za to moze len a len ockovanie:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na jiný pohled na vznik a vývoj alergií,který jsem našel v amerických a evropských studiích na internetu. Je mi skoro 40, senná rýma, atopický ekzém v mládí a začínající astma. Zjištění vědeckých studií byla: kvalita vzduchu uvnitř budov je značně horší než venku (i v centrech velkých měst). Dost špatná čísla vycházela i pro mateřské a základní školy. Uvnitř budov strávíme 90% našeho času. Zjistily se chemické látky, které se nejvíce podílejí na znečištění, jejich zdroje a vliv na zdraví. Příklad FORMALDEHYD: Běžná látka v přírodě, naměřené koncentrace uvnitř budov 8x vyšší než venku. Doporučená hodnota WHO je běžně překročená. Zdroje emisí: dřevotřískový nábytek, koberce, barvy (i v oblečení). Působení na zdraví: příčina atopického ekzému, nastartování alergií, karcinogenní účinky. Kromě formaldehydu je pop sána řada dalších chemických látek, které způsobují chronické problémy. Společným jmenovatelem je slabé větrání a vysoké emise nových materiálů v interiéru. Proč se o těchto skutečnostech neinformuje veřejnost/alergici, aby se tak dalo omezit riziko vystavení nebzpečným látkám? Pro zájemce poskytnu linky na studie (angličtina i čeština) vomasta@madero.sk
MUDr. Martin Lešťan, Alergoimunologické centrum, www.alergoimun.sk
Dobrý deň. Máte v mnohom pravdu, a alergológovia už dlho bijú na poplach. Prudký nárast alergických ochorení ide skutočne ruka v ruke so zmenou životného štýlu - s tzv. moderným spôsobom života. Sme obklopení chémiou, za posledné desaťročia sa dramaticky zmenili naše stravovacie návyky. Tradičné prostredie vidieka veľká časť populácie vymenila za pobyt v uzavretých- zle vetraných miestnostiach plných chémie. Dýchame exhaláty z chemických koncernov, cigaretového dymu, dieslových motorov. Čistiace prostriedky, potraviny ale aj detské hračky obsahujú rôzne aditíva, konzervačné látky. Formaldehyd, alkylfenoly, ftaláty, kadmium, olovo, .... výpočet rôznych chemikálií, ktoré ovplyvňujú imunitný systém človeka by bol veľmi dlhý.... Riešenie musíme hľadať my všetci – ľudstvo ako celok. Zastaviť sa trocha v tom našom uponáhľanom stresujúcom živote a prehodnotiť naše myslenie a priority. Tam je cesta znižovania počtu alergikov, ale aj iných tzv. civilizačných ochorení.
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... pre laickú verejnosť ,niečo o stolici dojčaťa a nabudúce ak tu niekto niečo napíše ,prosím nech si naštuduje a potom sa vysmieva a ak niekto napíše ,že drobec mal problém ,pre objektívnosť a pravdivosť info ,treba dať aj výsledky kultivácie tj.sterov ,alebo vzorky stolice ...ďakujem
@zigzag prosím ťa...ja už nemám na tieto dámy ani slov....aristka a natas4 ma v druhej téme otitulovali, že som poznačená osýpkami, a padnutá na hlavičku....takéto študované matky....ktoré hovorili o nebezpečenstve nakazenia osýpkami.... o takejto vážnej chorobe sa tu obsiahlo vyjadrovali a potom vtipkujú na moju adresu ako ma tie moje prekonané osýpky poznačili....keď sa vyjadrujem nie podľa ich predstáv....no škoda slov 😕 😕 😕 😕 😨
@veronncek1 pritom jedine "poznacene" su tu ony, ja som zase slaboducha, 😀 takze nic si z toho nerob.... mam ich na haku, ciste agresivne pretlacanie ockovania, lebo zaznamenali, ze rodicia prestavaju svoje deti ockovat, tak tu poslali tieto individua, aby takto uboho tu "vymyvali" mozgy maminkam, ale to v vsetko v dobrej viere, lebo nechcu aby(konkretne aristka) mali deti meningitidy... haha , no asi tak,
@zigzag presne....to ako tie firmy keď učia podomových predajcov ako spracovať ľudí, namä dôchodcov ako predať čo najvýhodnejšie svoje výrobky.....tak aj tieto farmafirmičky učia svojich zverencov ako prinútiť rodičov očkovať.... 😀
inak slaboduchá diskutuje s poznačenou osýpkami, ktorá je navyše mimo a padnutá na hlavičku....ešteže nám vystavili občianske preukazy 😀 😀 😀
@veronncek1 hehe od takych kapacit ako su ony to beriem ako kompliment, a som na to, ze som slaboducha som hrda 😀
@zigzag kto nezdiela moj nazor nie je ignorant ale moj oponent. Ty si riesis zivot na zaklade svojho presvedcenia a skusenosti jaj tiez. Bol s vami fun vikend, ale skoncil. Niezaby som sa nerada dozvadela od vas nieco nove, mozno by som aj vase argumenty prehodnotila (vy moje asi nie, ale co keby?) ale fakt mam na robote dolezitejsie.
@fidka79 Ja mam deti dospele, mne ich netreba ani krmit, ani kupat, ani uspavat. Dokonca ma ani svojpravnosti nezbavili, takze si mozem cas travit kda chcem, ako chcem, pokial zaplatim danea neporusim zakon. Takze teba to trapit nemusi, ci som mala cez vikend cas do polnoci a dnes nie...
Ta anglina je fajn, len v tej slovencine akosi uju Googel translator zabudol dat ciarky na spravne miesto
Pekny vecer Ti prajem. Mas tu dalsiu ockovaciu temu. Mozte sa, Prevanar a kolektiv, bezo mna realizovat.

@fidka79 Tak som sa na tie tazke kovy popytala uja googla.
Poslem ti cely clanok na IP
pre ostatnych dam len link
http://www.nvic.org/doctors-corner/Aluminum-and...
A este co mi ujo googel nasiel na dotaz Očkovacie látky ťažké kovy:
Prof. MUDr. Svetozár Dluholucký, CSc.:
Ťažko mi je odpovedať na Vašu otázku v krátkej odpovedi, pretože jednoducho, žiadne vakcíny neobsahujú ťažké kovy - napríklad olovo, či kadmium a ortuť, ktorá sa v stopových množstvách nachádzala v konzervačnej látke thiomerzal už v súčasne používaných vakcínach nie je.
V Deklarácii práv dieťaťa sa hovorí, že dieťa už od narodenia má právo na svoje meno, identitu, názor, vierovyznanie a konanie všetkých zaň zodpovedných musí viesť k jeho ochrane a blahu. K takejto ochrane patrí podľa záverov zasadnutia UNICEF v Budapešti aj ochrana dieťaťa pred infekčnými chorobami očkovaním. Nikto, ani jeho rodič nemá právo mu túto ochranu uprieť. Je to takisto ohrozovanie dieťaťa chorobou a možnou smrťou. Okrem toho ak rodič odmietne dať dieťa zaočkovať, nevystavuje riziku ochorenia len vlastné dieťa, ale aj ďalšie deti vnímavé voči infekcii, neočkované z dôvodu kontraindikácie alebo, ak nedosiahli ešte určený vek očkovania. Viaceré epidémie osýpok v posledných rokoch v niektorých európskych štátoch sú toho dôkazom.
Napr. vo viacerých štátoch EÚ, najmä v Taliansku, Nemecku, Rakúsku sú každoročné epidémie stoviek až tisícok prípadov detských osýpok, čierneho kašľa. Renomovaný medicínsky časopis v Nemecku označil Nemecko za najväčšieho „vývozcu“ osýpok v EÚ a žiada sprísnenie očkovania detí
Obsahujú vakcíny pre deti ortuť?
Nie všetky vakcíny obsahujú ortuť, niektoré iba vo veľmi nízkych nemerateľných koncentráciách ako výsledok výrobného procesu. Informácia o obsahu ortuti vo vakcínach je uvedená v príbalovej informácii pre používateľov. Na stránkeŠtátneho ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) sú k dispozícii všetky príbalové informácie pre používateľov (príbalové letáky) a súhrny charakteristických vlastností liekov, kde sú uvedené informácie o obsahu tiomersalu.
Tiomersal
je organická zlúčenina ortuti, ktorá sa používa v niektorých vakcínach a očných kvapkách na zabránenie kontaminácie baktériami, pričom je presne stanovené maximálne povolené množstvo. Odlišuje sa od ostatných zlúčením ortuti, napr. kovovej ortuti alebo ortuti obsiahnutej v potrave tým, že sa rýchlo vylučuje z organizmu aj u detí. Jeho vlastnosťou je, že nedochádza ku kumulácii v organizme.
Teóriam, že niektoré vakcíny alebo obsah tiomersalu (látky s obsahom ortuti) spôsobujú autizmus alebo ho aktivujú, sa venoval výskum vyše desať rokov, pričom nič také sa nepotvrdilo. Problematikou sa zaoberali všetky možné inštitúcie, vrátane Svetovej zdravotníckej organizácie, Pediatrickej spoločnosti, Amerického úradu pre lieky a potraviny, Európskej liekovej agentúry (EMEA), najvyššieho súdu USA a pod. Nakoľko súvislosť sa nepotvrdila, nie je potrebné, aby rodičia preverovali obsah ortuti vo vakcínach. Vo všeobecnosti timersal sa v súčasnosti používa omnoho menej než pred 20-30 rokmi.
Na konci minulého storočia, keď neboli k dispozícii experimentálne údaje, sa prechodne odporúčalo odstrániť z vakcín tiomersal, čo sa čiastočne aj realizovalo. Zmena zloženia vakcíny je však zložitý problém, pričom nie vždy je to možné vypustiť tiomersal alebo ho nahradiť niečím iným.