Obsah hliníka vo vakcínach
doc. Ing. Josef Prousek, CSc
SČÍTAVA SA MNOŽSTVO HLINÍKA Z VAKCÍN APLIKOVANÝCH NA RÔZNE ČASTI TELA? (DIEŤA 5/2013)
Vakcíny očami chemika – v ukážke z rozhovoru s environmentálnym chemikom doc. Ing. Josefom Prouskom, CSc., z Oddelenia environmentálneho inžinierstva FCHPT STU Bratislava, v ktorom sa zameriavame na niektoré prídavné látky nachádzajúce sa vo vakcínach, nájdete odpoveď na veľmi často diskutovanú otázku:
„Možno teda jednoznačne povedať, že koncentrácia hliníka podaného vakcínami dosahuje nebezpečnú úroveň? Vy ste už vysvetlili, že najväčšiu záťaž hliníkom predstavuje súčasné podanie vakcín Infanrix Hexa a Prevenar 13 alebo Synflorix. V diskusii o očkovaní, ktorá sa konala minulý mesiac v Senci, jedna mamička uviedla, že podala na Úrad verejného zdravotníctva informáciu o tom, že súbežné podanie týchto vakcín prekračuje celkovo limit hliníka vo vakcíne. Úrad verejného zdravotníctva jej odpovedal, že predmetné očkovacie látky sa môžu aplikovať v rovnakom čase, ale na rôzne časti tela. Čo znamená podanie dvoch ľudských dávok. Podľa odpovede ide o simultánne, teda súbežné podanie očkovacích látok, nie spoločné. Pri súbežnom podaní dvoch očkovacích látok vraj nie je prekročená povolená hranica hliníka ani u jednej z očkovacích látok. Vraj sa množstvo hliníka aplikované z dvoch vakcín na rôzne časti tela nesčítava...“
„Ako som už uviedol, podávaná dávka hliníka vakcínou významne prekračuje povolenú úroveň hranice otravy hliníkom, a to je nebezpečné najmä pre bábätká. Dôsledky takejto expozície sú všeobecne známe ako rôzne neurotoxické poruchy vyúsťujúce do neurodegeneratívnych chorôb. Teda koncentračná úroveň hliníka vo vakcíne injekčne aplikovanej dojčatám a batoľatám v žiadnom prípade nepredstavuje bezpečnú úroveň. Množstvo hliníka aplikované injekčne v rovnakom čase na rôzne časti tela sa, samozrejme, sčítava. Tvrdenie, že pri súbežnom podaní dvoch očkovacích látok obsahujúcich hliník nie je prekročená povolená hranica hliníka, je preto nezmyselné. Keby nás napríklad dva razy uhryzla vretenica, raz do ruky a vzápätí do nohy, nebezpečenstvo otravy je, samozrejme, dva razy väčšie, ako v prípade jedného uhryznutia.“
MUDr. Liptak
Z BESEDY O OČKOVANÍ (Senec 9. 4. 2013)
Otázka jednej z mamičiek adresovaná MUDr. Liptákovi: „Podala som na Úrad verejného zdravotníctva informáciu o tom, že súbežné podanie vakcín Infanrix Hexa a Synflorix, ale aj Prevenar, prekračujú celkovo limit hliníka vo vakcíne, ktorý je určený Európskou liekovou agentúrou na 1,25 mg a Americká lieková agentúra má dokonca limit 0,85 mg. Spolu Infanrix Hexa a Synflorix dostanú do tela 1,32 mg hliníka. Úrad verejného zdravotníctva mi odpovedal: „Predmetné očkovacie látky sa môžu aplikovať v rovnakom čase, ale na rôzne časti tela. Čo znamená podanie dvoch ľudských dávok. Ide o simultánne, teda súbežné podanie očkovacích látok, nie spoločné, ako sa uvádza vo vašom liste. Pri súbežnom podaní dvoch očkovacích látok nie je prekročená povolená hranica hliníka ani u jednej z očkovacích látok.“ Takže, podľa toho, čo odpovedajú, môžeme dostať aj na 4 rozdielne miesta vakcínu s obsahom hliníka a stále to bude v poriadku. Môžete mi to medicínsky vysvetliť?“
Pán doktor Lipták uviedol: „Je to asi nejaké nedorozumenie. Vy ako laici inak čítate tieto medicínske odporúčania a medicínske posudky, ako to čítajú tí, ktorí to píšu a pre ktorých to píšu. Norma, ktorá sa týka podania očkovacej látky, sa týka toho jedného miesta. Čiže tam, kde je podaná na jedno miesto. Čiže nie celková dávka, ale tá dávka sa môže podať na viaceré miesta a TO SA NESČÍTAVA. Takže to vlastne neprekračuje európsku normu. Myslím, že u toho hliníka sa situácia zbytočne dramatizuje.“
@adsumus A ty tiež nevypisuj choré klamstvá,uvedom si že sú to podvody na ľuďoch a že ti to už nik neverí. Stále len urážaš, ponižuješ, nemáš názor len kopíruješ a nevystrašíš nikoho len susedovie Dunča. Ja neurážam tak sa zmier že na to, čo by si chcela dosiahnuť aj tak nemáš, je to len tvoja pseudovízia a nesplnený sen.
A tvoje kraviny , tie sú určené tvojim súkmeňovcom , tam si stredobod skutočného opravdivého záujmu. Pa a dobrú zlatíčko.
A keď budeš niečo tvrdiť, tak to dokáž a neklam stále dookola. Lebo takto nejdeš príkladom pre očkované ovce.NEKLAMAŤ.
@chelonka A to si fakt vážne myslíte, že ked sa prestane očkovať, tak bude menej rakoviny? Tam si treba naštudovať,ktoré sú rakovinotvorné látky a v akých množstvách sú nebezpečné, plus nejaké vírusy to môžu spôsobovať. tam skladka azbestu pri kupalisku, maminka si vysedáva aj s bruškom, okolo lieta azbest. Ale ja chápem, že my si to musíme vyskúšať na sebe, ináč to nejde.
http://www.sme.sk/c/6075768/na-detskom-ihrisku-...
detičky sa hrajú v piesočku, bim radiaktívne žiarenie. Aký to môže mať dopad?
Videla som aj žiar bim lietať na metle a padol rovno medzi deti do piesku.
No ale zamyslime sa, prečo nie sme aj proti žiareniu očkovaní, kto je za to zodpovedný, už sme mali mať na to dávno vakcínu.
@adsumus a ja na sebe mám vyskušané očkovanie bola som aj na MMR a predsa som rubeolu dostala ani som o nej nevedela len pri odbere kvi ked som zistila že som tehu sa ma doktora spýtala, že či som bola nedávno očkovaná a ja že nie no tak ste nedávno prekonali rubeolu no tak to som sa velmi potešila lebo z výsledkov nebolo známe či pred otehotneným alebo po a poviem že som mala dost velký strach či bude babo v priadku.
okrem toho mám silný atopický ekzem a alergie všetkého druhu od kovov, rastliny, potraviny, zvierata a ešte ktomu skrýženú a aj astmu, takže u mna je jasné že moje dieta nieje a nebude očkované - stavým sa keby som ju dala očkovať tak už ten prašivý ekzem máme.
kamaratka tiež s ekzémom váhala lebo všade strašne strašia mamičky dala a hned ekzem, takže to bolo ich prvé a aj posledné očkovanie - chudatko potom si inak nadávala
a niekto si povie že len atopický ekzém, ale človek čo niekdy touto chorobou netrpel tak nepochopí, radšej prekonať hentie choroby jak žiť s ekzémom!!!!!!!!!!!!!!!!
@adsumus áno lebo to spôsobuje ešte kopa iných faktorov, ale keďže odomna to má už v genetickej výbave tak či onak, tak očkovanie by bolo klincom do rakvy - určite by ho dostala, lebo normálne v príbalovom letáku aj oficálne su uvádzané ako nežiadúce choroby všetky moje diagnózy a tým že to už mám odomna v genetike získala 60% predispozíciu tak očkovaním sa toto percento mnohonásobne zvyšuje cez 90% - to mi povedala aj moja imunoalergologička a aj detská lekárka.
a ešte som sa nestretla, že by dieťatko kde jeden z rodičov mal iba atopický ekzem by po očkovaní tento atopický ekzem nedostalo!!! teda rodič ekzematik + očkovanie = 100% dieta ekzematik - túta rovnica je proste faktom
@adsumus Aj schiza je naprd, žiadam len dôkazy,aby si si ty pomohla z tej kaše čo si si navarila a mohla dokázať svoje rýdze tvrdenie opravdivo, lebo virtuálne drby ti to podhodnocujú a potom si ťa nemôžu mamičky vážiť a rešpektovať tak ako si to predstavuješ. Čakám ako aj ostatní na obhajobu tvojej pravdy o zaočkovaní tvojej celej rodiny komplet. 😉 😉 😉
Stačí keď predložíš prefotené dôkazy .
inak na SLovensku existuju aj normálny pediatri ktorí neodsudzujú ludí na základe odmietnutia a dokonca si majú rovnaký názor.
A sú aj takí, že ked je rodieť nerozhodní, tak mu navrhnú, že zaočkujú potom spravia testy na protilátky a ak dopadnú zle , že sa nevystvoria žiadne, tak ďalej nebude očkovať. a takto by to malo minimálne fungovať potom by sme mali aj krásnu reálnu štatistiku ako funguje - nefunguje očkovanie, lebo nie každé telo si dokáže vytvárať protilátky aj ked bolo zaočkované!!!! a takýchto prípadov je vela, preto tvrdenia že 98% obyvatelov SK je preočkovaných je blbosť, síce vakcínu dostali ale aj tak to nemalo zmysel a su ako nezaočkovaní, ja som jední takým prípadom hneď, mna preto ani nepreočkovávajú ani priti tetanovke, lebo ak by som aj mala havarku tak mi to pichnu a tak doktor zhodnotil, že načo mi bude zbytočne zaťažovať organizmus. a toto je len prvá kapitol očkovania ďalšou je ten sajrajt čo je vnich bleee
@chelonka Pekne zhodnotene ockovanie. Tiez si myslim, ze tych ludi, ktori nereaguju na vakciny je viacej. Ono zalezi aj na tom, ako ti to pichnu - kolko toho sajrajtu vlastne ide do krvi. Malo by sa pichat do svalu, ale kedysi sa pichalo pod kozu. Kolko "pichancov" naozaj bolo do svalu a ako hlboko to nevie ani ten, co to ockoval.
Akurat niektore testy by som dal urobit pred pichnutim - alergologicke a DNA predispoziciu, ked rodicia nie su si isty svojou genetickou vybavou (skrytymi chorobami).
Presne pre toto Ťa ľudia "žerúúúú" 😎 Nech Ti to vydrží čo najdlhšie.
Príjmy antivakcinistickej skupiny v Austrálií.
@chelonka s tymi protilatkami mas pravdu-myslim si, ze keby sa kazdemu robili testy na protilatky-na choroby co mal clovek ockovane-tak by to dopadlo uplne katastrofalne 😝 a to by bol posledny klinec do rakvy ockovaniu-zatial kazdeho koho poznam a dal si robit tie testy-dopadli zle-bud nemali ziadne protiltky-to bola vacsina-alebo ich mali tak vela az to imitovalo akutnu chorobu -aj ked od ockovania uz preslo viacej casu.
A mojim laickym rozumon by sa teda protilatky mali vysetrovat pred kazdym preockovanim-ci ho vobec treba,alebo ci sa nejedna o cloveka co si ich proste tymto sposobom nikdy nevytvori. 😲
A navrch k tomu sa nikdy nepreukazalo ze vyska protilatok rovna sa imunita na danu chorobu -imunita je totiz suhra viacerych faktorov nielen protilatok.
Dolezita je aj celkova imunita,nielen specficka na konkretnu chorobu.
No a vysetrovanie dietata ci netrpi alergiou na niekoru zlozku je upne sci fi v dnesnom svete-a to pisu v letaciku ze sa take dieta ockovat nema-ale ktore dieta to je??????? nik netusi. 🙄
A este na napada jedno zamyslenie -preco do letacika pisu mozne vedlajsie ucinky vakciny ,ked tam vlastne pisu vsetko co sa vyskytlo po vakcinaciu v kratkom casovom horizonte,bez potvrdenia suvislosti s vakcinou ? zeby preto ze sami nevedia co moze ich vyrobok sposobit? 😕
No dakujem za tak bezpecny povinny produkt,kde sam vyrobca netusi co to moze sposobit a ani si neoveruje ci sa ludom co si ich produkt pichli tvoria vobec protilatky. 🙄

@adsumus To je pravda. Este sme nepreskocili. Ale vsetci ani nepreskocia. Iba niektori. Ja nikomu nic neradim. Kazdy nech sa rozhodne sam. Uz som to tu niekolko krat pisal - len uvadzam zdroje, ktore som nasiel, a pisem vlastne skusenosti z blizkeho alebo dalekeho okolia. To su fakty, ze sa neockuje a nenahlasuje a neriesi. Zmier sa s tym, ze su take miesta na slovensku. To ako sa kto zariadi ked pridu epidemie je na nom. Uz som ti pisal - ked sa bojis epidemii urob si bunker.