Obsah hliníka vo vakcínach
doc. Ing. Josef Prousek, CSc
SČÍTAVA SA MNOŽSTVO HLINÍKA Z VAKCÍN APLIKOVANÝCH NA RÔZNE ČASTI TELA? (DIEŤA 5/2013)
Vakcíny očami chemika – v ukážke z rozhovoru s environmentálnym chemikom doc. Ing. Josefom Prouskom, CSc., z Oddelenia environmentálneho inžinierstva FCHPT STU Bratislava, v ktorom sa zameriavame na niektoré prídavné látky nachádzajúce sa vo vakcínach, nájdete odpoveď na veľmi často diskutovanú otázku:
„Možno teda jednoznačne povedať, že koncentrácia hliníka podaného vakcínami dosahuje nebezpečnú úroveň? Vy ste už vysvetlili, že najväčšiu záťaž hliníkom predstavuje súčasné podanie vakcín Infanrix Hexa a Prevenar 13 alebo Synflorix. V diskusii o očkovaní, ktorá sa konala minulý mesiac v Senci, jedna mamička uviedla, že podala na Úrad verejného zdravotníctva informáciu o tom, že súbežné podanie týchto vakcín prekračuje celkovo limit hliníka vo vakcíne. Úrad verejného zdravotníctva jej odpovedal, že predmetné očkovacie látky sa môžu aplikovať v rovnakom čase, ale na rôzne časti tela. Čo znamená podanie dvoch ľudských dávok. Podľa odpovede ide o simultánne, teda súbežné podanie očkovacích látok, nie spoločné. Pri súbežnom podaní dvoch očkovacích látok vraj nie je prekročená povolená hranica hliníka ani u jednej z očkovacích látok. Vraj sa množstvo hliníka aplikované z dvoch vakcín na rôzne časti tela nesčítava...“
„Ako som už uviedol, podávaná dávka hliníka vakcínou významne prekračuje povolenú úroveň hranice otravy hliníkom, a to je nebezpečné najmä pre bábätká. Dôsledky takejto expozície sú všeobecne známe ako rôzne neurotoxické poruchy vyúsťujúce do neurodegeneratívnych chorôb. Teda koncentračná úroveň hliníka vo vakcíne injekčne aplikovanej dojčatám a batoľatám v žiadnom prípade nepredstavuje bezpečnú úroveň. Množstvo hliníka aplikované injekčne v rovnakom čase na rôzne časti tela sa, samozrejme, sčítava. Tvrdenie, že pri súbežnom podaní dvoch očkovacích látok obsahujúcich hliník nie je prekročená povolená hranica hliníka, je preto nezmyselné. Keby nás napríklad dva razy uhryzla vretenica, raz do ruky a vzápätí do nohy, nebezpečenstvo otravy je, samozrejme, dva razy väčšie, ako v prípade jedného uhryznutia.“
MUDr. Liptak
Z BESEDY O OČKOVANÍ (Senec 9. 4. 2013)
Otázka jednej z mamičiek adresovaná MUDr. Liptákovi: „Podala som na Úrad verejného zdravotníctva informáciu o tom, že súbežné podanie vakcín Infanrix Hexa a Synflorix, ale aj Prevenar, prekračujú celkovo limit hliníka vo vakcíne, ktorý je určený Európskou liekovou agentúrou na 1,25 mg a Americká lieková agentúra má dokonca limit 0,85 mg. Spolu Infanrix Hexa a Synflorix dostanú do tela 1,32 mg hliníka. Úrad verejného zdravotníctva mi odpovedal: „Predmetné očkovacie látky sa môžu aplikovať v rovnakom čase, ale na rôzne časti tela. Čo znamená podanie dvoch ľudských dávok. Ide o simultánne, teda súbežné podanie očkovacích látok, nie spoločné, ako sa uvádza vo vašom liste. Pri súbežnom podaní dvoch očkovacích látok nie je prekročená povolená hranica hliníka ani u jednej z očkovacích látok.“ Takže, podľa toho, čo odpovedajú, môžeme dostať aj na 4 rozdielne miesta vakcínu s obsahom hliníka a stále to bude v poriadku. Môžete mi to medicínsky vysvetliť?“
Pán doktor Lipták uviedol: „Je to asi nejaké nedorozumenie. Vy ako laici inak čítate tieto medicínske odporúčania a medicínske posudky, ako to čítajú tí, ktorí to píšu a pre ktorých to píšu. Norma, ktorá sa týka podania očkovacej látky, sa týka toho jedného miesta. Čiže tam, kde je podaná na jedno miesto. Čiže nie celková dávka, ale tá dávka sa môže podať na viaceré miesta a TO SA NESČÍTAVA. Takže to vlastne neprekračuje európsku normu. Myslím, že u toho hliníka sa situácia zbytočne dramatizuje.“
Koho by veľmi zaujímal hliník a jeho bezpečnosť, tak tu je popísaná študia, ktorá na vzorke vyše 300000 ľudí preukázala, že nie je zvýšené riziko poškodení po očkovaní hliníkom.
@jarhal kolko chodis na MK? nevsimla si si,ze prispevky moze mazat len admin a preco ich maze? pretoze nesplnaju pravidla fora,ktore najdes na konci stranky a preco ich vymazali,lebo bud ohovaras a utocis,alebo sa nedrzis ttemy,mas to napisane pod kazdym prispevkom,ktory ti bol zmazany...
@adsumus ok, dá sa aj cez free account, sem s ním. Len výcuc:
Aluminum salts (aluminum hydroxide, aluminum phosphate and alum) have been the main adjuvants used in vaccines for almost 80 years and are the only adjuvants currently licensed for use in humans in the USA. Despite the long experience, the mechanism of action still appears unclear.
Takže díky, 80 rokov používania a aj tak stále neznámy mechanizmus, ktorým posobí.
Na viac teraz nemám čas, nech si ho spravia ludia, čo tu neustále trollujú.
pre teba ---saska.t ----ale ja to viem ty mudra....
je to vzdy na podnet
ak mas zdravy usudok sama vidis ako provokuje a uraza.... vid jej dovod zmazania....
a ten podnet?
ten davaju adminovi vasi z klubu AV lebo sa hanbia za nu co vypisuje...vies robi vam zle meno....
usudok nech si spravi kazdy sam
From 1975 to 1995, Norway experienced an epidemic of meningococcal group B disease, with a maximal incidence rate of eight cases per 100,000. Since no vaccine was commercially available at the time, the Norwegian Institute of Public Health (NIPH) developed an outer-membrane vesicle vaccine based on the prevalent epidemic strain, B:15:P1.7,16. The vaccine was prepared by fermenter growth and extraction of the bacteria with the detergent deoxycholate.[37] Each vaccine dose contained 25 μg antigen and 1.65 mg aluminum hydroxide. The vaccine has been evaluated in 28 clinical trials including three large Phase III trials. One of these was a double-blind, school-randomized, placebo-controlled trial that comprised 172,800 teenagers aged 13-16 years and was conducted from 1988 to 1991. In the trial, the vaccine provided 57% protection over a period of 29 months, with an indication of 87% protection during the first 10 months.[38] According to the protocol, the placebo candidates were offered an active vaccine after the code was broken in 1991. The second Phase III study consisted of the follow-up of the total cohort after vaccination of the placebo candidates with active vaccine.
During these two trials, four cases of serious inflammatory or demyelinating neurological diseases were reported within 56 days of vaccination among the participants receiving the active vaccine. Three of the cases occurred during the first placebo-controlled Phase III trial. A previously healthy 12-year-old girl experienced myelopathy with weakness in both legs, dysesthesia in her foot and calf and lack of sensation in bladder and bowel 10 days after the first dose was administered. A previously healthy 13-year-old boy with heredity for MS experienced a demyelinating disease with transient hemiparesis 3 weeks after the first dose. A previously healthy 13-year-old girl experienced transverse myelitits with paresis and sensory disturbance in the lower extremities 6 weeks after receiving the first dose. After vaccination of the placebo candidates, an 18-year-old boy had the first symptoms of GBS 21 days after the first vaccine dose was administered.
In the search for possible risk factors and plausibility of a causal relationship to the vaccine, we focused on the following: the vaccine did not contain meningococcal DNA. The possibility that antibodies to meningococcal group B polysaccharide could cross-react to fetal brain tissue was raised in 1983,[39] but the vaccine only contained trace amounts of the group B polysaccharide. The vaccine did, however, contain lipopolysaccharide (LPS) L3,7,9 (lacto-N-neotetraose) and antibodies towards this epitope might possibly cause autoimmune disease. However, there were no reports of increased risk of such diseases after systemic meningococcal group B disease, when the amount of LPS is much higher. There were also no reports of similar neurological adverse events after trials with other meningococcal B vaccines with similar LPS types.[40] Furthermore, there were no such cases reported in the third Norwegian Phase III study, where the vaccine had been administered to 27,500 military conscripts. The vaccine also contained aluminum hydroxide as an adjuvant and there were, at that time, suspicions of other aluminum-adjuvanted vaccines causing similar reactions.[41] Therefore, we conducted an epidemiological follow-up to evaluate the risk of serious inflammatory or demyelinating neurological diseases after vaccination.
The epidemiological follow-up was performed on a cohort of 345,000 people born between 1972 and 1977 and living in Norway during the trial years. Of these, 144,000 had received at least one dose of vaccine, 91,000 in 1988-1989 and 53,000 additional individuals when the placebo candidates were offered the vaccine in 1991. The total observation period was 3.5 years. During these years, a total of 57 cases of serious demyelinating and inflammatory neurological diseases were registered. Only four cases, all in vaccinees, appeared during the first 56 days after vaccination. These cases had all been reported through the passive reporting system of the trials, confirming that the system had been able to catch all cases of serious neurological events. Based on these figures and the observation time for the vaccinated and nonvaccinated students, there was no statistically significant increased risk of CNS demyelinating and inflammatory diseases in the first 8 weeks following immunization (incidence rate ratio: 3.2; 95% confidence interval [CI]: 0.62-11; p = 0.16). For GBS syndrome the incidence rate ratio was 2.1 (95% CI: 0.048-14; p = 0.80). There was also no statistically significant increased risk of serious CNS demyelinating and inflammatory diseases or GBS in the 30-day period following vaccination and no specific syndrome or disease pattern was discovered in teenagers vaccinated with the meningococcal B vaccine.[
@jarhal mas potrebu opät utocit? kludne ak to potrebujes,moj prispevok bol vecny,nemal ziadne narazky ani urazky len konstatovanie,ty uz ani nevies asi inak reagovat,nie prispevok nemusi byt nahlaseny velmi sa mylis,asi by si tie pravidla predsa len mala precitat,ano usudok mam zdravy a preto sa vasich primitivnych vymien nazorov nezucastnujem,tak ma do toho prosim nezatahuj,ako som pisala,na urovni a k teme budem kludne debatovat 😉 a odpusti si na moju adresu vyjadrenia typu "nasi vasi" ja som sama za seba,este raz,nie som ziadny pubertak,ktory sa tu bude natahovat a slovickarit!!!!
@pectore Ako fanatička si tu jedine ty. "Obdivujem " tvoje presvedčenie o neškodnosti očkovania, ale zrejme si nezažila na vlastnej koži, ani na koži svojho dieťaťa poškodenie v dôsledku vakcíny. Chrániť ľudí pred chorobami očkovaním by bolo super, keby naozaj aj chránilo a nemalo množstvo nežiadúcich účinkov a tým nemyslím začervenanie, či zvýšená teplota.
PS : A naštuduj si okrem brožúrky o očkovaní aj pravopis, máš ho fakt biedny.
tak na odlahcenie lebo poniektore diskutujuce riesia svoje mindraky....riesia mimo temu...IQ a pod.
BO RAZ DZEDO Z BABU
MALI CHYŽU Z ĽADU
DZEDO PERDZEL,BABA BDZILA,
CHYŽA ŠE IM ROZLECILA,
DZEDO PERDZEL ČORAZ VIAC,ODLECELI NA MESIAC 😅
a sme še pobavili ..rychlik do humpolce odchadza.... 😀 😀 😀
Čo by len títo rodičia dali za tú trošku hliníka. Výstraha pre slabé povahy a tehotné ženy. Nečítať.
@adsumus ten článok je cielene vytiahnutý a oprášený (r. 2009) za účelom zastrašenia neistých rodičov, ktorí ešte nie sú rozhodnutí, či dajú očkovať....V článku nie je uvedený typ pneumokoka, ktorý chlapec mal ,a kedže vakcína Prevenar ich v roku 2008, 2009 obsahovala len 7 sérotypov, (z 90-tich!!) je otázne a (myslím, že zámerne) tam tento údaj chýba.....Inak táto konkrétna pneumokoková konjugovaná vakcína (PREVENAR) vrelo odporučená v článku, významne prispela k autizmu môjho syna..... 😠 😠 😠 😝 😝 😝 Takže vdaka za odporučenie "trošky" hliníka, ale to zrejme nebola zanedbateľná troška !!!
Praha - Počet nemocných nakažených pneumokokem v loňském roce sice poklesl, nahlášeno bylo 335 případů, ale vzrostl počet obětí. Vloni zemřelo 61 lidí proti roku 2011, kdy podlehlo onemocnění 53 z 385 případů. U dětí pod pět let věku onemocnění pokleslo díky očkování, uvádějí statistici.
V sucasnosti je znamych asi 90 kmenov pneumokoka. Ockuje sa proti 10, resp. 13. Poznam niekolko deti, ktore napriek ockovaniu chytili pneumokoka.
@nikimax No ved ja mám zaočkované dieťa a dokonca sme už dvakrát boli s manželom na atb asi dva týždne a malá nič od nás nedostala a dokonca teraz zvládla hnačku s teplotami 38.6°C za dva dni a teplota sa upravila hned na druhý den. A pred komletným doočkovaním skončila s angínou na infuzkach. Každý nech sa rozhodne ako sám uzná za vhodné, môžem hádam doplniť informácie aj v prospech očkovania? Prečo ti to vadí?
@nikimax Možno by som ani ja neočkovala, kebyže ma antivakcinisti dokázali presvedčť o tom, že neočkovanie bude prínosom pre zdravie môjho dieťaťa, ale nepodarilo sa. 11násobné prekročenie obsahu hliníka vo vakcíne potrebné na otravu ako to tu tvrdíte, je číry nezmysel. A kopec dalších informácií o ovciach, salašoch,jablkových koláčoch ani nejdem zasa vyťahovať
@adsumus
@nikimax veru tak, každý nech sa rozhodne.. len je zaujímavé, ako ľudia riešia nežiadúce účinky rôznych vakcín... a keď už je dieťa choré a lekár predpíše antibiotika tak sú radi, a rýchlo dajte zachráňte mi ho... a tam už si nečítajú príbalový leták a milión nežiadúcich účinkov. Podľa mňa netreba mať očkovanie na všetko čo existuje, ale treba premýšľať, na čo áno a na čo nie. A hliník vo vakcínach..,. tak robia sa také brutálne analytické testovania hodnoty na ppm, na všetko sú limity a normy... a je to strašne prísne.. vonku vzduch obsahuje viac bordelu ako sto vakcín naraz keď už to povie obrazne.. Neviete čo dýchate, čo je v zemi, vo vode..

@irenkask co to co to? co to ma byt?
ved ty sa dockas.....tvoje slova
az by niekoho zamrazilo ze?
ale ja sa ta teda babka nebojim..... 😀
napodobne aj mne zomrela vacsina blizkych si predstav aj take veci sa ludom stavaju a nevinim nikoho a nic tak to malo byt ....nie si jedina !!!!!... lenze odomna odisli navzdy zomreli ...teba len opustili...
na rozdiel od teba !!! neprajem to nikomu ako ty.....nie som zakerna ako ty...babicka... 😢
netrafila si sa ....? ja neflakam a nepatram.... ja totiz verim....a vobec preco vsetko mazete? co sa hanbite za nazor? ja nie