Očkovanie 5 mesačného syna proti rotavírusom
Ahojte🙂 chcela by som sa spytat na rady ohladom ockovania proti rotavirusom? Mam 5 mesacneho synceka ockovat mozem dat max do pol roka aby to malo ucinok a chcem sa spytat na nazory. Dakujem
@kacikiss ja som tiez bola uplne proti tomu a zacala som si citat odbornejsie clanky o tom, sice som nenasla na kolko druhov rotavirusov ta ockovacia latka ma fungovat. ale medzi niektorymi clankami som nasla, ze ak prejde crevom dietata rotavirus je mozne, ze to oslavi crevo a potom mozu vzniknut napriklad laktozove intolerancie, celiakie atd. robia sa na to vyskumy ale nie je to 100% dokazane. Ja som na tom tak, ze mam histaminovu intoleranicu a laktozovu. Preto som sa aj ked som bola proti inym ockovaniam ako su tie zakladne rozhodla, ze to malinkej dam. Ockovacia latka funguje cca do 5 rokov a najnebezpecenejsie je to prr male babatka ak chytia rotavirus vacsinou koncis v nemocnici na infuziach. Je to ale rozhodnutie kazdej matky... doba ide a viem, ze niektore mamicky zavrhuju ockovania - nesudim samozrejme. Chod podla pocitu aby ai ty mala jasno, ze si sa rozhodla spravne 😉
http://www.pediatriapreprax.sk/index.php?page=p...
Vrelo odporúčam každému - rotavírusová gastroenteritída ...
Je rozdiel, ak to schytá malé dieťa alebo väčšie-ktoremu to už dokážeš trochu vysvetliť,čo sa deje 😔chvalabohu sme nezažili ani len horúčku 😔
@kacikiss Ja som veľmi váhala. Zdá sa mi to veľmi skoro, dávať do takého malého tela toľko rôznych látok. Ale nakoniec sme dali aj toto očkovanie. Ale som sa dohodla s doktorkou, aby sme to nedali v jeden deň s povinným očkovaním, predsa len, ktovie ako tieto očkovania v tele na seba zareagujú.
Máme za sebou už obe dávky aj povinného a aj proti rotavirusom (drobec má 5 mesiacov a týždeň) a zvládol to veľmi dobre, bez teploty, plaču, žiadna zmena nálady.
@lindusss2016 ja neviem 🤷🏼♀️ Brala som tam aj moc no a vzala mu aj krv, ze pre diagnozu a potom mi volali.
@pragmaticka chúďatko zlaté😪 aj sa to zle číta, prajem vám už len dobré veci!!
Ja som za očkovanie na rotavírus, malemu sme ho dali a teraz ma 4 roky a nikdy nás to nechytilo, žiadne vracanie, hnačky, vysoké teploty..... Určite dám aj pri druhom 🙂

Určite áno..to nie sú ,,len,,grcky a hnačky-a ,dakujem pekne,ak tým prechádza dieťatko 😟pobyt v nemocnici poznačí každého..radšej si užite zdravé dieťatko a pekné počasie, na čo zbytočne riskovať aj dobudúcna
Určite dajte, poisťovňa to aj preplatí neskôr..