Očkovanie a následná choroba?
Ahojte mamicky idem si k vam po radu. Mladsi syncek mal odlozene ockovanie kvoli castym a aj vaznym chorobam. Prvy krat bol ockovany ako 15 mesacny, druhy krat vcera ( teraz ma 18 mesiacov). Po ockovani poobede vystupila teplota na 37.9 vravim si vsak moze dala som mu paralen aby teplota nestupala. Zdalo ze je to ok. Vecer pred spanim preventine meriam teplotu opat a bola 38.3 dala som mu nurofem este stale som bola v tom ze to bude ok. V noci o pol 4 uz mal teplotu 39.4 uz mi to neprislo ok. Rano som volala lekarke ze to moze byt z tych horucav a ze mam kazde 4 hodiny striedat paralen a nurofen. Teplota na chvilku klesne ale nie pod 38 a cely den ma teplotu 39. Navyse sa mu objavila vyrazka na jazyku opat volam dr, tak ze mu mam vytriet pusinku a ked teploty neprejdu tak mam rano prist. O pol 2 som jej volala opat ze syncek ma uz aj huste zelene sopliky. Uz ma odbila ze robi len do 2 a keby nieco mame ist na pohotovost ale bola by radeej kebyze vydrzime do rana. Teplota nie a nie klesnut velmi sa zacinam bat o synceka aby sa mu nieco nestalo. Chcem sa vas mamicky opytat ci ste niektora so svojim dietatkom zazili nieco podobne ze vam po ockovani ochoreli a ci sa nieco udialo. Za vase odpovede a rady vopred dakujem.
@nika898 u deti sa oslabena imunita prejavuje na kozi. to povedal nas imunolog. ja vam odporucam v dobrom, v prvom rade najst kvalitny probioticky preparat, hoci aj kombinovany a podavat dlhsie.
Navstivit imunologa. Uvidite vysledky.
,pozor dajte v lete na bazeny, kvoli pripadny infekcnym koznym ochoreniam tieto deti ich priam pritahuju . Presli sme si aj tuto cestu mali sme uz 3druhy.
K regresu. Ked sme chodili na neurologiu a teda po prvej hexa vakcine som povedala nikdy viac, maly mal neutisitelny plac a trhave pohyby ruk 2 tyzdne vkuse som sa stazovala neurologicke, ako JEDINA !!! mi medzi styrmi ocami povedala, ze ANO tie prejavy, mozu byt z ockovania. Pytala si videa, ci to nemame nahrane a mame si vsimat do buducna ako veci s nim pôjdu. Takže za mňa takto. Nic nie je cierno-biele.
@bibistec ma to po manzelovi a pravdepodobne bude po nom aj alergig. Mlieko mu nerobi vobec ziadny problem. Viem ze viaczrne peciva a jahody mu nerobia dobre. Po nich sa ekzem zhorsil. Jahody mu skusim dat opat o rok opatrnete a uvidime. Dakujem za radu ale nie som z tych mamiciek co budu davat dietatu dietu aby si telo vobec nezvyklo na tie latky ktore mu trochu skodia. Ako som pisala manzel ma atopicky ekzem a aj alergie. Drzal ako dieta diety a chodil po alergologiach. Nic mu nezmizlo. Zacal chodit na SS a VS kde sa zacal prevazne sam stravovat vsetko ale postupne a aj ked mu zo zaciatku ekzem vyskocil teraz uz nema ziaden iba ked si vypije a co sa tyka alergie je alergici hlavne na macky. Kupili sme si macku pre alergikov zozaciatku strach a hroza a pol roku uz nemal ziadne alergicke priznaky. Telo si zvyklo a zostalo voci tomu odolne. Takze ja mu davam radsej papat vsetko ale s mierov a opatrnete a pri novych veciach ho sledujem aka bude reakcia. Uvidim este ako bude reagovat na orechy ale zatial aj med a aj cokolada uplne v poriadku.
@nika898 prosim ta áno trvaj na buduce na tom CRP a zmen doktorku. Keď uz nie si proti ockovaniu sprav vsetko preto aby ti dieta neposkodilo ako to prvé.

@mila19 dakujem za nazor. Ja mam problem teraz udrzat v nom tie ATB co dostal 😔 inokedy mi liek normalne bez cirkusu spapa lebo chudacik je nato zvyknuty. Tiez mam overene lieky ktore zaberaju ale teraz som sa fakt zlakla kedze bol po ockovani. Tiez ma atopicky ekzem ktory sa mu vyrazne zhorsil po prvom ockovani ale mal ho uz pred tym. Maste co mi davala dr vobec nezaberali robili este horsie. Na kozne som radsej ani nesla len by tam z neho robila pokusneho kralika ze ktora mast zabere. Najlepsie mu zabera indulona a bioderma na opalovanie mu davam obycajnu niveu a ekzem krasne zmizol. V novembri mame ist na kontrolu na plucne tak som zvedava ze co nam povie. A inak co ma velmi zaraza je ze pluciar mi povedal skor ze syncek ma atopicky ekzem ako moja dr.