icon

Očkovanie a riziko autizmu

28. mar 2025

Je pravda ze ockovanie u babatiek moze sposobovat autizmus / spomalenie vyvoja?

amelia89
28. mar 2025

nieeeeeeeeeeeeeeeee

3petka
28. mar 2025

Nie. Toľko veci je o tom na nete. Ujo Google by ti hneď dal odpoved.

balerina2025
28. mar 2025

och ...

jesenzima
28. mar 2025

Nie, neverím tomu. Ale tu na modrom koňovi sa zaručene dozvies pravdu, je tu plno odborníčok na očkovanie (a iné veci) ...
Očkovanie môže mať vedľajšie účinky, ale je to malé percento, tak ako pri každom liečive.

martinmmartin
28. mar 2025

to sposobuje chlieb. Kazdy autista jak zacal jest chlieb tak potom mu to vypuklo. Bez vynimky.

balerina2025
28. mar 2025
angeli121212
28. mar 2025

Autizmus nie je ako chrípka... Buď dieťa autistom je alebo nie a žiadne očkovanie mu autizmus nespôsobí

milanemila
28. mar 2025

Nie nie je to pravda, ale dieta ma tieto geny uz v sebe, takze je len otazka casu kedy budu autisticke crty spozorovane. Autizmus nedostanes, ked niekto na teba nakasle v autobuse 🙈
Co ale pravda je, ze sa zacinaju objavovat ochorenia, kt boli skoro uplne potlacene vdaka plosnemu ockovaniu, napr osypky a budu dalsie, lebo matere si myslia ze su fundovanejsie ako lekari.

really8
28. mar 2025

Ty si autista?

denkabemommy
28. mar 2025

Minule som tu dala článok 😅 nepridám ho znovu, lebo niektoré nevedia čítať s porozumením. Ale napíšem ti, že tento mýtus priniesol pán A.Wakefield, ktorý robil ten úžasný “výskum” na 12tich deťoch s śtatistiku spravil na základe rozhovorov s rodičmi 😂🤦‍♀️, a nepodložil svoje tvrdenia žiadnymi relevantnými dôkazmi. Takže toľko k tomu. Deti sa s autizmom už narodia, zhodou okolností sa začína prejavovať práve v období, kedy sa očkuje.

marianarem
28. mar 2025

Tak mala cast ludi ma po ockovani naozaj zavazne vedlajsie ucinky, ono predsa len to nieco robi s imunitou a moze sa to prejavit vselijako. Ale zavazne stavy mozu byt aj po beznych chorobach, mozu sa spustit napriklad autoimunitne problemy. A pritom niektore matky, ktore nedavaju ockovat, vitaju choroby (ano pocula som doslova toto vyjadrenie), lebo dieta si nimi buduje svoju silu.
Kazdopadne za mna su benefity ockovania urcite vacsie. Keby sa tu opat objavila napriklad obrna, tak taky autizmus by este posobil ako vyhra.
Co sa tyka spomalenia vyvoja, to sa nam stalo, ale to su zalezitosti dni, max par tyzdnov. Dieta sa po vakcine citi choro, moze mat horucky, tak na nejaky cas sa moze spomalit v dosledku toho.

natalka13
28. mar 2025

No a potom su tu stresy z osypok, lebo ocko a autizmus🙈

andrejka1974
28. mar 2025

Nie s očkovaním to vôbec nesúvisí , deti sa s autizmom už narodia , ale žiaľ prejavuje sa až okolo druhého roku

7miriam77
28. mar 2025

Autizmus je už v génoch, s očkovaním nemá nič spoločné

lucia0211
28. mar 2025

Treba navštíviť oddelenie psychiatrie,tam ti poradia najlepšie

tetapetra
28. mar 2025

Všeobecne očkovanie môže mať vedľajšie účinky a zároveň "vytiahnuť"skôr to,čo je ešte skryté,ale časom by sa to prejavilo. To isté platí aj o liekoch.

alenamihal
28. mar 2025

Autizmus nie,je to dokazene ale ostatne choroby ako ekzem ,pfapa,tak verim ,ze ockovanie je spustacom ...

nika23t
28. mar 2025

Zvyčajne sa autizmus pomaly začne prejavovať v čase, kedy dieťa už je očkované. Preto mnohí pripisujú autizmus práve tomu. Ale že dieťa má autizmus, to je dané oveľa skôr.

ki__
28. mar 2025

Tieto dezinformácie vznikli na základe toho, že príznaky sa objavujú vo veku, kedy sa aj očkuje. Nevedelo sa, čo je táto choroba zač, tak to pripisovali k očkovaniu. Niekde som čítala, že očkovanie síce môže urýchliť príznaky, ale len u detí, ktorí to majú v sebe.. Teda zdravé dieťa z očkovania, len tak autizmus nechytí.
A je až smiešne, koľko dospelých ľudí tomuto nezmyslu verí.

autor
Autor odpoveď zmazal
evaachesa
28. mar 2025

Keď v dnešnej dobe počujem niekoho hovoriť že neočkuje lebo vakcíny spôsobujú autizmus, tak mám dosť. 🤦🏻‍♀️

anonym_a5d1a5
25. nov 2025

@anonym_autor ja len tak na okraj... totiž treba očkovať. proti čo najviac chorobám. Pre dobro tvojho dieťaťa aj ostatných ľudí.
https://www.drmax.cz/clanky/cerny-kasel-priznak...