icon

Očkovanie detí proti HPV a kiahňam: Áno či nie?

18. jan 2025

Dievčata, zaujíma ma Vaš nazor ohladom tychto dvoch vankcín...mam dve deti dievča 11 a pol , chlapec 14 a pol, kiahne sme ešte nemali,mam ich zaočkovať?? Vy davate svoje deti? Ja totiž rozmyšlam že ak ich teraz zaočkujem a dostanu ich starších rokoch?? A druha vakcína na hpv vírus dať či nie? DAvate deťom? Totiž moja svokra zomrela na rakovinu krčka maternice...neviem sa ako rozhodnuť ☹

pribinak
18. jan 2025

Mam syna zaočkovaného na obe veci

U vás v rodine je rakovina krčka maternice….nerozmyslala by som ani minútu

rebi789
18. jan 2025

Určite daj zaočkovať oboma vakcínami

bu1bu
18. jan 2025

Mam sice mladsie deti ako ty, proti kiahnam boli ockovani cca v 6. roku zivota, a obaja budu ockovani aj proti HPV hned ako dosiahnu potrebny vek.

veronicka1901
18. jan 2025

Dve staršie dcéry kiahne prekonali s ľahkým priebehom. Najstaršia má 13, je zaočkovana proti HPV. Keď dorastu ďalšie dve dcéry a bude ešte možnosť, dám zaočkovať aj tie. Najmenšia trojročná je zaočkovana proti kiahnam, lebo nejde o samotnú chorobu, ale starším to dosť narušilo imunitu, snáď sa tomu vyhneme.

anna222
18. jan 2025

12 ročnú dcéra teraz pôjde na druhú davku hpv. V 13 alebo v 14 by som chcela proti kiahňam,nechcem aby v dospelosti nemala prekonané kiahne a ani očkovaná.Neišli sme proti kiahňam skôr, lebo som si myslela, že prekoná prirodzene,keďže má menších súrodencov, ale keď sa tak nestane tak pravdepodobne dávam zaočkovať.

amonet
18. jan 2025

moja 4 ročna ma davno kiahne zaočkovane. hpv ked bude mat vek dostane tiez

jazula
18. jan 2025

Moju 3,5r chcem dať očkovať proti kiahňam tento rok, neskôr určite aj HPV.

autor
18. jan 2025

@jazula
@amonet
@anna222
@veronicka1901
@veronicka1901
@bu1bu
@rebi789
@pribinak ja sa bojím toho či ta vakcina buse učinna aj o 40 rokov, nie že to dostanu neskor, ha som to dostala ešte ako mala...a oni nič zatial...a inač kolko davka he hpv a kolko proti kiahnam?

jamidea
18. jan 2025

Nedala by som ani jedno ockovanie zo spomenutych 2

kiki68
18. jan 2025

Davam obidve, kiahne uz ma a HPV neslkor v odporucanom veku, nech nie je prenasac.

kiki68
18. jan 2025

Mna kiahne jedna davka vysla v AT okolo 34 eur. HPV je z poistenia zadarmo. A kiahne sa odporucaju v dospelom veku potom preockovat. Ale to sa odporuca skoro vsetko zopakovat, napr svokre v 70tke preockovali hexu

amonet
19. jan 2025

vsetko treba v nejakom case preockovat, vakcina proti kiahnam chrani aj proti pasovemu oparu. kiahne su na zaciatku 2 vakciny

majkakoc
19. jan 2025

S vakcínou proti kiahnam nemám skúsenosť, nedávala som deti, ale proti HPV vírusu som dala zaočkovať, myslím že dcéra mala vtedy 13rokov, tak nejak a platili sme 100e,teraz je to asi bezplatné, nevahala by som. Povedala som si, keď jej to má pomôcť, neni o čom.

evaachesa
20. jan 2025

Syn bol zaočkovaný proti kiahnam v 4 rokoch a proti hpv bude určite tiež. Aj my žiaľ máme v rodine úmrtie kvôli hpv v mladom veku. Ja sama som tiež zaočkovaná.

evickuska
22. jan 2025

@autorka ja avoju dceru urcite na HPV dam, nez zacne sexualne fungovat 🙏

uzivatelxyz
15. feb 2025

Dobrý deň, jednoznačne som za očkovanie. Obvlášť, ak máte v rodine túto diagnózu. Je potrebné vybrať obe dávky/ resp. 3 dávky, aby bola vakcína najviac účinná. Ak si vyhľadate, či už na ministerstve zdravotníctva alebo rôzne inde, vakcína ukazuje veľmi slušné výsledky účinnosti. Ja mám osobne za sebou prvú dávku, jediný vedľajší príznak ktorý som mala: bolesť v mieste vpichu, čož je normálne, keďže sa vpichom ihly sval nachvíľku “pretrhne”.
Jednoznačne odporúčam!🙂

evickuska
16. feb 2025

@uzivatelxyz ja aj ked uz mam za sebou konizaciu, absolvovala by som ho. Nedavno ale medializovali pripad jednej pani z PB, bola na toto ockovanie a ochrnula. Viem, ze to musi byt mutacia a prosto nestastna nahoda, ze jej telo takto zareagovalo. Ale kks bojim sa 😑

uzivatelxyz
16. feb 2025

@evickuska neverte všetkému, čo čítate na internete. Pozrite si overené zdroje, napríklad stránka zdravotníctva, kde sa píšu všetky nežiadúce účinky.