Očkovanie deti s nízkym Apgarovým skóre. Poradíte?
Ahojte maminky,prosim vas boli vase deturence ockovane MMR vakcinou aj napriek tomu ,ze mali nizske Apgarove skore?
Zvladli to v pohode alebo mali komplikacie?Dakujem za vase odpovede
nas mal apgar 5,8,10. Prve 3 ockovania dostal podla kalendara. prve bez reakcie, druhe s teplotami vysokymi, tretie miernejsie teploty a pomerne velky opuch na nozkach. MMR sme odlozili, ockovali ho MMR az vo veku 2,5 roka a to uz bola uplne bez neziaducich ucinkov.
Ja som MMR nedala a to sme mali Appgar 10, ani nedám
Nas mal skore 3,7, narodil sa v kritickom stave, bol 5 minut rozdychavany a vsetky ockovania sme absolvovali podla kalendara a bez akychkolvek nasledkov
Moj mal po narodení myslím 6 / oživovaný, na jiske..../, potom 8... a očkovania, zaplat pán Boh, ani neviem, že sme mali... neviem, či to má súvis......
Apgarovej skore je iba orientačný údaj vo vzťahu k očkovaniu. Ak bolo nízke a je tam+ navyše diagnóza, je to úplne o niečom inom.
Naopak, môžu byť deti, ktoré mali toto hodnotenie vysoké, no neskôr zdravotný stav očkovanie odsunul úplne niekam inam.
Vždy je potrebné brať do úvahy celkový zdravotný stav dieťaťa.
ockovanie akehokolvek dietata je absolutne sialenstvo . obrovske zdravotne riziko s dobrou sancou na dozivotne nasledky vymenou za velmi slabu, kratkodobu a pofidernu "ochranu" . pri viacerych vakcinach sa potvrdilo ,ze "ochrana" je len zboznym prianim vyrobcov a predajcou , zial nie realitou.
viac o realite ockovania najdes v skupine > https://www.modrykonik.sk/group/1799/
Moj syn mal 1,3,5...ockovania sme dali trochu s oneskorenim, ale vsetky absolvoval, tak ako mal, nakolko sme cestovali do exotických destinacii dali sme pichnut aj Hepat A,B a brusny tyfus. Ziadne problemy som nespozorovala.
nas druhy mal 1.5,7 vsetky povinne ockovania ma absolvovane, ale trosku s oneskorenim, ma aj vakcinu proti rotavirusom. Bez komplikacii.

Moja mala Apghar. skóre 9,10 a aj tak nás očkovanie poriadne dokaličilo.