icon

Očkovanie dopadlo dobre

dudkaaa
26. feb 2013

Ahojte,dnes nas prvy krat očkovali,a strasne sa o maleho bojim, po tom co som tu vsetko citala.prosim napiste mi mamicky ktore ste nemali problemi pri ockovani

fidka79
Odpoveď bola odstránená
kacena4
2. mar 2013

@dudkaaa nevidim ako stare babo mas, ale podla statusu tehotnosti tak 2-3 mesiace ma babatko, ze? neboj tieto ockovania nie su tie o ktorych sa hovori,ze su "skodlive" pre dieta. to su ockovania "MMR" ktore sa ockuju od 15-18.mesiaca zivota dietata a preockovavaju v 11.roku. ja som dala zaockovat doteraz vsetky deti, ale az tento rok som prvy krat odmietla pri najstarsom synovi MMR ockovanie v 11.rokoch. je autista a tak som to radsej nechcela riskovat. vsade sa pise, ze tato vakcina moze mat negativny vpyv na dieta s neurologickymi problemami, preto sa tato vakcinacia aj odklada casto na neskor. takze neboj nepanikar. zvysena teplota, opuch... nic vazne vsetky deti to prezili 😉 mas cas do 1 roku rozhodnut sa ci das zaockovat MMR vakcinou alebo nie. nam napr. jedna dcerka po tejto vakcine prestala chodit a rozpravat, ale znova nabehla - casom, uvidime co z toho bude.... ale dalsich 5-6 deti sme odockovali ok. takze je to individualne a netreba sa bat vsetkych ockovani.
napr. osobne sa damave zaockovat proti chripke, a urcite by som dala deti zaockovat proti ovcim kiahnam, lebo ked mi ich deti dostali jedna dcerka mala len 4 stipance a s 2 dalsimi som skoncila v nemocnici a dodnes maju na tele a tvari jazvy co tak silnoich to chytilo. takze ockovanie je na zvazeni rodicia, akym rizikam chce vystavit vlastne dieta. napr. take osipky ci rubeola alebo tetanus moze byt dost nebezpecna pre dieta a tak ak je dieta zdrave netreba vahat pri ockovani

sirinka
2. mar 2013

@ewisam ja som povodne bola takmer orvnaky zastanca ockovania ako napriklad adsumus. Potom som sa viac zaujimala o to, ako funguje nas svet, na akych principoch maju postavene zaklady rozne nadnarodne koncerny, ako su firmy prepojene, kto ma ake zaujmy a tak som sa dostala samozrejme aj k farma firmam a ich vyskumom atd... Az som dosla aj k otazke vakcin a moje vnutorne presvedcenie sa prevalilo na druhu stranu brehu...je to ozaj vela informacii, ktore je dobre si prestudovat a to nielen statistiky...

helencek
Autor odpoveď zmazal
irenkask
3. mar 2013

@helencek Vieš, nemá zmysel o tom hovoriť keď nemáš nič prečítané a robíš si dojem len z pár viet, nemusí byť objektívny. Ďalšia vec je, že vidíš aj dospelý dostane čierny kašeľ či je epidémia alebo nieje.
Ja sa nebojím týchto epidémií čo ty, ale tých v budúcnosti, lebo hlavne kvôli očkovaniu baktérie a vírusy mutujú a zdokonaľujú svoj genotyp a potom vzniknú také odolné typy že si s nimi neporadia ani lieky. Zapamätaj si, že príroda je taká silná že človek naňu skrátka nemá ani ju nepremôže žiadnym očkovaním.

irenkask
3. mar 2013

@adsumus Tebe len to chcem povedať, že ak sa bojíš epidémií v budúcnosti, tak ideš na to zlou cestou. Ty ako taká potrebuješ zistiť prinajmenšom u všetkých obyvateľov štátu či majú vytvorené prinajmenšom protilátky ( hoci tie niesú nijakou zárukou že ochorenie a nákaza neprebehne alebo prebehne bez komplikácií .
Takže mala by si si založiť iniciatívu ako je sloboda v očkovaní ale s iným názvom. Napr. Nesloboda v očkovaní a zbierať podpisy aby sa zisťovali protilátky proti chorobám každý rok u každého a verím že by si na svoju stranu strhla určite Dlhosprostého a spol a bolo by to určite korunované úspechom a podporili by ťa aj viacerí lekári. Ak ho dovtedy ktosi neodbachne. A ešte by ste žiadali napr., aby boli všetky vakcíny preplácané štátom. Inú cestu pre teba nevidím. Podporili by ťa aj farmaceutické firmy a verím že by ti posielali aj príspevky pravidelne. To je môj názor.Aj pectore by ti poradila určite rada.
Tak sa rozhodni, lebo tu na MK to nepresadíš takto ale dokáž že to chceš že si založíš svoje hnutie.

adsumus
3. mar 2013

@irenkask Ak ho niekto neodbachne? To už až tam ste zašli?
Nechaj na mna akou cestou pojdem, napriek tomu, že máš dojem, že som z osobitky, dokážem sa rozhodovať sama. Informujte o NU z očkovania, ale pravdivo, nie len to, čo vám vyhovuje. Dovtedy vás budem doplnať ja.

sabiatko
3. mar 2013

@adsumus Ahoj. Ja mam jednu otazku, myslenu uprimne a iba v dobrom: Preco ti tak zalezi na tom, aby boli vsetky deti ockovane vsetkym? Dik za odpoved 🙂

irenkask
3. mar 2013

@adsumus Však dopĺňaj, ale sa skôr zosmiešňuješ a už málokoho zaujímaš, tak som ti radila aby si sa viacej zviditeľnila nič viac. Takže si si sama potvrdila, že tebe vlastne nejde o riešenie epidémií skutočne ale len aby si sa nenudila tak sem tam rypneš a voláš to že dopĺňať
S tým odbachnutím neviem prečo mi vykáš to som myslela tak, že už aj jeho kolegovia ho majú plné zuby a čakajú kedy odstúpi sám . Vidíš aj pápež taká osobnosť to dokázal ...................
Osobitku si určite neskončila, to by som poznala, ja som také deti totižto učila, ale som mala s nimi lepšie skúsenosti a lepší vzťah ako s tými vraj normálnymi.
Čo sa týka informovania o NU a pravdivosti tak mňa nezaujímajú linky a odkazy ani z jednej ani z druhej strany ale naozajstné prípady zo súčasnosti a tie budem zverejňovať . A nech si každý utvorí sám názor a prečíta si čo chce.

ewisam
3. mar 2013

@sirinka ale ja chapem, tvrdim, ze infosky su podavane jednostranne... v zavislosti od toho na ktoru stranu sa pridas... tiez som si uz co to citala. Je x stranok, ktore velebia ockovanie a x stranok, ktore ho zatracuju a vyjadruju sa k tomu "odbornici"
Farmafirmy a biznis je vsade a vo vsetkom, takze o tom sa nemienim s nikym bavit, pretoze to co jeme, dychame, pijeme je kadeco vid posypova sol, otrava na potkany v jedle a pod. dalo by sa o tom diskutovat do sudneho dna. Vsade je biznis. Otazkou zostava, co je mensie zlo... ockovat, ci neockovat? Ja som zatial nazoru, ze ockovat...

14petulka88
3. mar 2013

@dudkaaa Ahoj moja dcera zvladla vsetky ockovania bez nasledkou, syn uz bohuzial take stastie nemal.. Schytal zapal lymfatickych uzlin a museli sme zvladnut dlhy 8mesacny boj z poistovnou, branim silnych antibiotik.....nakoniec sme museli absolvovat operaciu - vyberanie uzlinok, no to nebolo este vsetko ked sme si mysleli ze sme na konci synator z operacie schytal silny zapal koze.. vid foto mam v albume... takze namiesto toho aby sme sa tesili ako rastie sme absolvovali od 4mesiacoch kazdy tyzden rozne ultrazvuky, behania na plucne, chirurgiu, obvodacke atd... neprajem nikomu zazit!!!! teraz uz neockujeme a sme zdravy ako ryba.

sirinka
3. mar 2013

@ewisam. Na jednej strane jedy, chemikalie, gmo a na druhej strane vakciny plne tazkych kovov, cudzej dna, antibiotik na nasu zachranu.....

irenkask
3. mar 2013

@14petulka88 Veď práve to,že kým niekto nezažije na vlastnej koži, tak neverí. Ja posudzujem všetko podľa skúsenosti z praxe. My sme tiež na onkológii strávili dva roky a bolo tam veľmi veľa detí čo mali doslova kráter hnisavý na pliecku po BCG vakcíne, takže o náhode nemôže byť ani reči.
V Martine kde malú diagnostikovali denne boli prijímané desiatky detí ktorým rezali uzliny hocikde na krku. Chodila som tam pomáhať každý deň tri týždne a pýtala som sa tých rodičov čo im je. Každý len horúčky, antibiotiká, operácie uzlín, ako na bežiacom páse. Niektorí aj vedeli že je to z očkovania.
Teraz majú mamičky šťastie, že sa o tom dočítajú a môžu si to overiť aj v praxi, že takých poškodených detí sú tisíce.
Veď stránky o slobode očkovania začínali v rokoch 2008.
Som presvedčená že ani jedna z tu prítomných nemá vyšetrené protilátky u svojich detí na choroby proti ktorým boli očkované a veľa z nich sú zdravé a tieto choroby nedostalo vďaka tomu že ich telo vôbec nereagovalo tvorením protilátok. A boli teda bez akejkoľvek reakcie.

ewisam
3. mar 2013

@sirinka hm no vidis, vsade biznis...Ja som sa potesila, reku konecne konfrontacia neockujuceho a pediatricky nedavno v telke..Avizovali velkymi slovami, no zial nic nove, pan len sledoval a pocuval.... cakala som viac
Tu tiez len utoci jeden na druheho bez akychkolvek cinov len bu bu bu

ewisam
3. mar 2013

@irenkask Lenze netreba povedat len a/ mamicky neockujte, neziaduce ucinky atd. ale aj b/ ze ked to deco tu chorobu dostane a je jedno odkial s komplikaciami, tiez to nie je taka brnkacka ako sa prezentuje vylezis v posteli a vybavena vec...ako s nadchou

adsumus
3. mar 2013

@sabiatko Môj názor na očkovanie je, že sa majú výlučne očkovať zdravé deti.
@irenkask Ma prekvapuje, že si učila na osobitke a nemáš úctu voči tým detom, že človeka ako ja k nim prirovnávaš. Ak chceš objektívne informovať, tak polož na váhy všetky choroby, proti, ktorým sa očkuje, všetky NU z antibiotík a dobabranú imunitu, doživotne poškodenia zdravia a potom NU z vakcín. Pre mna je odpoved jasná, čo preváži.

irenkask
3. mar 2013

@ewisam Lenže pozor, prevencia je vtedy prevenciou účinnou keď nemá nijaké nežiadúce účinky. Ale liečbu chorôb s prevenciou nemožno porovnávať. Potom sa musí každý rozhodnúť sám o tom to je..Ja odmietam napr. prevenciu s akýmkoľvek nežiadúcim účinkom a nedopustím aby mi mával ktosi s letákom NU pred nosom a bolo ich tam na A4 a pritom drístal že sú vakcíny neškodné. Taký lekár u mňa neobstojí, ty však ku nemu kľudne chodievaj ak ti to nevadí.
Mamičky ktoré chcú očkovať odporúčam vrele do témy pectore a s nástupom ihneď že sú tam pre ne najvhodnejšie informácie. Takže som objektívna. A ktorá nie je hnilá si vygoogli čo jej vyhovuje.
Ak chceš doporučím ti založiť si tiež hnutie ako aj som doporučila adsumus a tam môžeš dávať info aké ty považuješ za objektívne, nik vám nebráni, spojte sa.
Ja sa zameriavam na skutočné príbehy zo súčasnosti a nie čo bude a čo bolo. 🙂 🙂 🙂 🙂

irenkask
3. mar 2013

@adsumus Definuj pojem úplne zdravé dieťa ako ho spoznáš a označkuješ že nebude mať nijaké následky po vakcinácii. Len to by ma zaujímalo, čo všetko by spadalo aké vyšetrenia ktoré by to potvrdili na 100%.
Ako by si spoznala že toto dieťa je zdravé a toto nie.

zigzag
3. mar 2013

@dudkaaa to ci dopadlo dobre, je relativne, nasledky sa mozu prejavit aj ovela neskor ake par dni po ockovani,,, preto je to tazke dokazat, ale to neznamena, ze to tak nie je... ja som ockovat nedala, a ani nedam, nemam niaky dovod, podla lekarov, je zazrak, ze sa dozil takeho veku bez ockovania,,, 😉 😉

irenkask
3. mar 2013

@adsumus A ak by bolo z 1000000 detí 100000 zdravých a ty by si ich zaočkovala si myslíš že by si tým zabránila 100% epidémii?

zigzag
3. mar 2013

@ewisam vidiet, ze nemas paru o ockovani, a chorobach proti ktorym sa ockuje, a ako ich liecit, bez toho aby boli dieta ockovane,, vatsina deti si po ockovani protilatky nevytvori, a boli pripady,ked ochoreli deti, ludia napr na tetanus napriek tomu,ze mali vysoku hladinu protilatok,, takze protilatky v krvi neznamenju, ze dieta nemoze ochoriet na chorobu proti ktorej ockovane bolo, prva naopak ockoanie poskodzuje imuntny system a poblazni ho tak ze potom deti maju exemy a autoiminne ochorenia, lebo hlnk poblaznil imunitny system tak,ze tvori protilatky proti vsetkemu, aj samemu sebe, leukemie, alergie atd... 😉 k neockovanie je zivotny styl,,,zdravy, znamena zdravo zit a dodavat telu dostatok zivin a vitaminov, a to je prevencia, nie to ze si necham do dietat napicht vsetko mozne, a mam pocit, ze bude zdrave samo od seba 😉

adsumus
3. mar 2013

@irenkask Sa chod pozrieť na ukrajinu, kde je len 50% zaočkovanosť a obrovské epidemie a tam porozprávaj svoje skúsenosti rodičom, ktorých detí zbytočne ochoreli.
@zigzag Očkovanie chráni na 85%95%. Neočkovanie nechráni vôbec.

sirinka
3. mar 2013

@adsumus co je uplne zdrave dieta? Kazdy clovek aj dieta ma kazdu jednu chvilu v sebe obrovske mnozstvo virusov a bakterii... Potom ked dostane po ockovani encefalitidu, budete tvrdit, ze to nie je z ockovania, ale dieta uz to mal v sebe pred ockovanim... Ake vysetrenia a priprava by bola nutna, aby sme predisli takej situacii?

irenkask
3. mar 2013

@adsumus V poriadku definuj zdravé dieťa, zase sa len opakuješ, mňa nezaujíma ukrajina ale slovensko.

zigzag
3. mar 2013

@adsumus to co pises su percenta, ako vies ze chrani na 95 % ??? robia snad kazdemu ockovanemu dietatu testy na protilatky??? neockovane deti su uchranene od jedov vo vakcinach, a virusov, ktore su primiesne z hostitelov, ako prasaci virus,opici a podobne, to na zdravi neprida urcite, nehovoriac o formaldehyde, hlinku, glutamanu,, to ako ma pomoc mojmu dietatu??? pomohlo by mu to mozno dostat alergiu, cukrovku, exem, 6tu chorobu, 5tu chorobu,,,, dakujem pekne, ja svoje dieta chranene mam,a som rada ze ho chranim ja pred vakcinami a zisku chtivym farmaceutickym priemyslom 😉

a co sa tyka epidemii, ako to bolo s epidemiou cierneho kasla vo Francuzku v skoro uplne zaockovane a preockovnej skole ???? ti boli ako chraneni????

ewisam
3. mar 2013

@zigzag jasne, hlavne ze vsetci zaryti proti maju paru o vsetkom 😉

zigzag
3. mar 2013

@ewisam no tak podla toho co pises ty, tak urcite 😉 ja som nebola proti ockovaniu,ked som bola tehu, a to ze som sa rozhodla neockvat ma stalo kopec neprespanych noci, kedy som rozmyslala, co bude, lepsie, ci dat ockovat a riskovat neziaduce ucinky, alebo neockovat a bat sa, ze tym svojemu dietatu ublizim, zacinala som bez zaujatosti, medicine som dovtedy verila, ale jednoducho,ked som citala vseliake, pre aj proti vyslo mi z toho, ze neockavat je pre moje dieta lepsie. a stale si za tym stojim 😉 takze ako to beries takto, tak som zaryta 🙂

je jednoduhie spolihat sa na pediatra,ze on vie co robi, ma skolu, ale moj instinkt matky mi vravel a vravi, ze ja som matka, ja som ho vynosila, porodila, ja ho poznam najlepsie, tak preco by mal o mojom dietati rozhodovat neaky lekar a zakon mi prikazovat co dam do neho pichnut,,, zakon mi neplatil tehotesnske viatminy, ani neplatil mi za to ze pocas tehu nepijem, nefajcim a zijem zdravo, tak preco by mi mal prikazat po porode ze mam nieco pichnut do svojho dietata??? pre dobro dietata??? asi tazko, keby sa stat zaoberal o dobro deti, vsetko by vbolo inac... 😉

skutocna prevenicia, je zdrave jedlo plne vitaminov a zivin, pohyb na cerstvom vzduchu, urcite nie jeaka ampulka plna jedov,,,

ewisam
3. mar 2013

@irenkask no a ja ti poviem tiez skutocny pribeh, tyka sa mna osobne ako predcasne narodene, kriticke decko som bola normalne zaockovana podla vtedajsieho kalendara a zijem, dokonca ako sa niektori dortori domnievaju ako zazrak prirody... ale ja nemienim robit osvetu stylom nesuhlasis s tym co ti tu ja pisem, tak si nevzdelana hlupana a o nicom nevies, ako sa to robi tu a ked pride na lamanie chleba tak, to povedala len teta bez identity na fore 🙂

zigzag
3. mar 2013

@ewisam moja mamka bola 2 ockovana ako babo po narodeni, a po oboch ockovaniach skoncila v nemocnici, porodnu vahu mala cez 4 kilo, v nemocnici mala 2 kg, je zarak ze prezila, po prvom dostala menigitidu a po druhom, ked sa vystrabila z toho ju ockovali potom v skole a dostala hned zaskrt.... potom ju uz nikdy neockovali, az teraz na prikaz zamestanavatela, robi v nemocnici, tam teranus 3kombinaciu, trpi unavovym syndromom, urobili sa jej kalcifikaty na stitnej zlaze, a rukou nevedela2 tyzne hybat. ... a co sa tyka chripky, odkedy sa pred par rokami dala babka ockovat na chripku, tak odvtedy to ude s nou dole vodou, odpadava, mava nevolnosti, nie to s nou dobre, ,a sama povedala, ze od ockovania sa jej pohorsilo, dovtedy niake take problemy nemala, a znamej sym po 4tej hexe dostal cukrovku, tak ako dakujem, pred cim ockovanie vlastne chrani?????

ewisam
3. mar 2013

@zigzag ale ja ti rozumiem, tiez som si tym presla, ze som uvazovala a dodnes uvazujem, ale deco zadusit sa ciernym kaslom, ktory dostane dajme tomu od Aziatov, Ukrajincov tiez netuzim vidiet...Tym samozrejme nemam v umysle sirit paniku. Alebo liecit u dietata zapal mozgovych blan, tiez nepovazujem za brnkacku 🙂
A zdravo zit? O cerstvosti vzduchu sa da pochybovat, o kvalite zeleniny a ovocia ani nevravim, ale to je uz ina tema