Očkovanie kvôli chorobám, ktoré prinášajú utečenci
Mam kamaratku, ktora ma take stare dieta ako ja. Nedava ho ockovat. No ja ju nesudim, kazdy robi to, co veri, ze je najlepsie pre jeho dieta. Ja svojho davam pekne ockovat podla ockovacieho kalendara. Moje presvedcenie plynie z toho, ze k nam utecenci zacali prenasat uz davno vymiznute choroby a neochranit svoje dieta aspon ciastocne proti nimi, by bolo prilis velke susto pre mna. Nie je to prilis velky risk v dnesnej dobe neockovat dieta?
@alaguema iny nazor ako ja ....co plava podkodeny gen z bunky v krvnom riecisku ...alebo dieta dobre oxygenovane nedostane tetanus ...videla si niekedy v zivote anaerobnu infekciu ..asi nie .inak saturka bola 99percent ....no pouc nas .v com mali iny nazor ...mozno si chybala na patologii .chirurgii .internom a hlavne nepracujes v spitaly s chorym clovekom ....
@adsumus Sekty a podplatené štúdie, ktoré nevychádzajú...Si si dnes asi odsypala toho materiálu, čo berieš, trochu viac, nie? 😀 Nie som člen žiadnej organizácie a nikomu na nič v rámci neočkovania neprispievam. Prispievam (nedobrovoľne) zlodejským štátnym inštitúciám, ktoré ma pokutujú za niečo, čo je v každej normálnej krajine vecou osobného rozhodnutia!
@alaguema inak mi najdi temu.kde ja presviedcam ockovat .ved to nerobi nikto z nas ...upozornujeme len na zavadzanie a nepravdy a ty ako.ze si mala 2roky anatomiu .by si ich mohla vidiet .ak si sa u ila a mala dobreho ucitela .mozno doktora .ktory mnoho vyzvetli aj okolo ...takze pri nepripisuj .co nerobim alebo nerobime ...strasit rodicov.je specialita av ..vid.kazdy prispevok prevenara ....
@mirkaaa80 inteligentný človek vie diplomaticky komunikovať s kazdým koho stretne...tu na fore ako nahle niekto nepočuva reči, ktore mu šteklia ušká tak hned uteka, lúči sa, zamkýňa tému...
A ujasni si prosím pojmy - akceptovať znamená podla vykladového slovníka ,,suhlasiť s niečím,, ,,prijať,, uznať,, ...a teda nazor, s ktorým nesúhlasím sa dá len tolerovať a nie akceptovať....ty inteligencia..Kludne povedz svoj nazor a toleruj opačný.
@aristka ak niekto dobrovoľne niekomu na niečo prispieva, tak je to jeho vec a vôbec ma to netrápi. Ľudia prispievajú na rôzne organizácie a nemusia to byť hneď sekty, ale vzhľadom na to, z akej hlavy toto označenie vzišlo, tak to ani nemá zmysel rozoberať, to fakt nestojí za ten čas.
@aristka nemusím ti nič vysvetľovať. Ak ťa to zaujíma, nájdi si a naštuduj, ako som to urobila ja. Nepáči sa mi tvoj hysterický spôsob diskusie. Napíšeš jeden príspevok o 18:00 a už lepíš ďalší o 18:05, bez toho, aby si počkala na opoveď, asi to v tebe poriadne vrie, ale to nie je môj problém 🙂 Takže sa maj 😎
@alaguema k tebe len tolko, najvyšší čas pre teba prihlásiť sa za riadneho člena pridávam link na tu sektu antivaxersku a potom daj vedieť ako to tam prebieha., horšie to už asi nebude ako predvádzaš ty. ☹
tretí bod dávam do popredia, oni veria, že ludske telo je posvetne a nesmie byť kontaminovane žiadnou toxickou silou. to ma tiež nesmierne zaujíma ako to chcu dosiahnut, nejem nepijem, zo vzduchu žijem,ale aj tam je kopec toxických látok, asi ani nedýchaju alebo kieho šlaka.
@adsumus čítala si vôbec, čo si sem linkla??? A ak áno, tak tomu aj rozumieš? To nie sú ľudia, ktorí by sa združovali výlučne za účelom vytvárania nejakého ANTIVAX spolku. Je to spolok, ktorého hlavným cieľom je maximálne prirodzený spôsob života. Nebudem riešiť, či je to sekta, alebo nie, vôbec ma to nezaujíma, neočkovanie je len jedno z pravidiel, ktoré si stanovili a vôbec..čo ma je po nich? Ty fakt asi nemáš, čo treba mať. Píšu tam aj o konzumácii organických surovín...podľa teba každý, kto si dopestuje, alebo kúpi chemicky neupravené plodiny, je šialený fanatik a sektár? Sorry, ale ty fakt znieš ako regulérny pomätenec. Skončila som diskusiu s tebou, fakt nikam nevedie.
@alaguema tak hysterickou ma este nikto nenazval ....inak ja pisem ako mi idu myslienkove pochody a ak som hystericka ja .tak si hystericka podla tvojej dedukcie aj ty behom dvoch minut dva prispevky.ja som si dala az pat minut 😅 .no namiesto vysvetlovania ...budeme hystercit ....coho sa tu este dozijem ....
@sardinka335 prepac,ale ja som pisala aristke, nie tebe!!!
@sardinka335 aha tak aj na tvoj prispevok som reagovala. No nejako som ta prehliadla.
Dobrý večer,
vzhľadom na to, že diskusia mení svoj správny smer a otáča sa na hádky, narážky, nadávky a ide mimo tému, budem nútená ju uzamknúť. Ak sa budete venovať iba dôvodu prečo diskusia bola založená, nechám ju i naďalej odomknutú. Prosím o rešpektovanie názorov každého užívateľa. Ide o fórum, kde sa Vaše názory môžu odlišovať. Cieľom je rozumná diskusia a nie urážanie sa. Ďakujem
Adminka fóra
@mirkaaa80 no formaldehyd v ocku nie je .jedine proti chripke ,ale len v tom ,kde sa z jednej ampulky poda viac davok ,ale teda na sk take nevidrla ....plus ano je to rozdiel ,dychanim ide formaldehyd cez pluca rovno do krvi a do celeho tela a keby sa pichol do svalu ,metabolizuje sa uz tam ...takze verzia dychnutia je ta horsia...a dakujem za poklonu ... 😉
Sumár:
Utečenci zatial priniesli do europy záškrt (Dánsko, Svedsko, Nemecko) a osypky (Francuzsko). Riziko ochorenia považujem za nízke nakolko je europska populácia silno preočkovana a zaočkovanosť sa vyrazne zvýšila aj tam kde pokryvkávala (Rakusko), ale na druhej strane nie je celkom zanedbatelné a aj preto mám doma zaočkované dieťa. Ide len o nákazy, ktoré boli laboratorne potvrdené.
pokrivkávala pardon. ☹
@inspiration2 očkujúce matky sa zapájajú do diskusií s neockujúcimi matkami preto, aby chránili pred možnými epidémiami, na ktoré doplatia detičky a ľudia, ktorí nemôžu byť zaočkovaní zo zdravotných dôvodov, resp- majú oslabenú imunitu z iných dôvodov.
@mirkaaa80
Tak ako su kontraindikacie na uzivanie niektorych liekov, tak su i pri vakcinach. Napr. teraz sa vyskytla ak sa nylim v okoli Stropkova zltacka typu A. Choroba spinavych ruk. Proti nej sa bezne neockuje. Nam bolo odporucene pri cestovani do vnutrozemia severnej afriky, nie do turistickeho rezortu. Takze nieco na tom bude. Asi pred vyse rokom v tel. novinach rozpravali o zvyseni hiv pozitivnych na Sk. Vraj to suvisi so zvusenym vyskytom cudzincov. Nie som si ista, ci si dobre pamatam, ale syfilis sa da vraj prenirst i doskou wc. I o tom bola vo fore rec
@mirkaaa80 aj ako adsumus spomenula, napr. pri chemoterapii mas imunitu v keli. Aj napr. pri uzivani vysolych davokh obycajneho kortikoidu sa imunita oslabi. A kedze ucinnost ockovania bola prirovnana k ucinnosti Anabel ikoncepcie - prave takito, aj ked zaockovani ludia sa lahsie nakazia pri epidemiach a nedokazy s chorobou bojovat. A deti, kyore nemohli byt zaockovane zo zdr. dovodov. Lekari vedia, kedy a preco ockovanie nepodat

@aristka mám za sebou dva roky anatómie a fyziológie (nie na strednej škole, podotýkam), čo ty, samozrejme, nemôžeš vedieť a je to v poriadku. Ani sa nemienim s tebou púšťať do odborných debát, zásadne neplytvám energiou týmto spôsobom. Si, ako sama píšeš, zdravoťáčka, nie lekárka. Ja som sa osobne bavila s lekármi, ktorí mali iný názor ako ty a prečítala som si štúdie lekárov, ktorí mali tiež iný názor, ako ty. Ale fajn. Názory sa rôznia, nikto nemá monopol na pravdu, môžme len urobiť maximum, aby sme sa správne rozhodli. Ja tvoje rozhodnutie očkovať rešpektujem. Rob si so svojim telom čo chceš, čo mňa je do toho? Len nechápem, kde sa vo vás berie potreba presviedčať a strašiť ľudí, ktorí sa rozhodli inak...