icon

Očkovanie po chorobe - za a proti

bobaska6
1. mar 2016

Ahojte, malý má 19 mesiacov a už som asi 3krát odmietla očkovanie kvôli teplote, soplíkom atd... Nakoniec sme prekonali zápal priedušiek a nejakého streptokoka v nose, mal nasadené atb. Teraz Dr. kázala prísť na kontrolné výtery z nosa a že hneď v ten deň ho aj zaočkuje. Nie som s tým nadšená, čo si o tom myslíte vy? Keď teraz sú samé vírusy všade a imunita na prd ☹

majik66
3. mar 2016

@timikaj1 uplne super si to napisala.....suhlasim s tebou...tu stredna cesta ta,,zlata,,neexistuje.je to tak ako pises...

prevenar
3. mar 2016

@timikaj1 hmm? ze, ako poskodit dieta len ciastocne ? 😖

chapes ,ze kazda jedna vakcina obsahuje zluceniny hlinika (neurotoxin) , antigeny - ktore mozu a casto aj vyvolaju takze autoimunne poskodenia a mnohe dalsie svinstva. niektore "prejdu" , ale obcas ostanu dozivotne. dalsi problem je vysoka - casto nulova ucinnost vakcin - legendarna BCG vakcina, ktoru radsej zrusili - co tolko deti z nej dostalo TBC , ekzemy a rakovinu . tak isto vakcina proti ciernemu kaslu, mumpsu ..a dalsie.

moja rada , zacni seriozne studovat o povahe a realite vakcin (tym nemyslim reklamne letaciky v cakarnach pediatrov) ...tvoje deti mozu na tom jedine ziskat.

timikaj1
4. mar 2016

@prevenar hmm, ďakujem za radu, študovala som si okolo toho dosť, ale neviem, či môžete tvrdiť , že každé dieťa má zdravotné problémy len a len po očkovaní,nevedia sa na tom zhodnúť odborníci, ja som laik a myslím si, že pravda je na jednej aj druhej strane, len sa to ženie do extrémov...Ja som z dvojčiat, obe sme vyrastali v tom istom prostredí, všetko očkovanie, strava vždy bolo rovnaké a ja som mala od mala atopický ekzém, chronickú bronchitídu, ktorá sa mi pretransformovala do astmy a sestra nemala nikdy takéto zdravotné problémy,tak to mám pripísať očkovaniu,či?

prevenar
4. mar 2016

@timikaj1
pozri, ked si so sebou spokojna, tak aj ja som nadmieru spokojny 😵

totalne nikde som nepisal o tom ,ze ockovanie by malo byt 100% pricinou 100% vsetkeho, ze. takze nerozumiem tomu, ze preco to vlastne spominas. ..ale teda, mozem aj k tomu. ockovanie nie je 100% vsetkeho co existuje , ockovanie je obrovsky spustac - rizikovy faktor. su aj ine faktory a ockovanie je len jeden z nic a dost velky. samozrejme existuju komplet neockovane deti s atopickym ekzemom , ale pointa je , ze keby sa neockovalo, deti s autoimunnymi poruchami vyrazne ubudne s tym ,ze by sa nijak zvlastne nezmenila chorobnost. specialne u nebezpecnych chorob , ako polio, cierny kasel .. presne tak ako pri zruseni ockovania na TBC = ubudlo poskodenych deti a TBC je na takej urovni, ako bolo vzdy.

vyjadroval som sa k tej "zlatej strednej ceste" a k 2 faktom ze

- co obsahuje kazde ockovanie (cize je velmi nebezpecnym faktorom pre poskodenie zdravia)
- ze ockovanie je enormne neucinna ochrana. (cize je velmi zbytocne a zaroven nebezpecne )

kazdy nech si uz z toho vyberie, alebo nevyberie co len chce . tot vsio 😅

vsetko dobre 🙂

maslenka47
4. mar 2016

@prevenar prosim ta, nevymyslaj si argumenty podla toho, ako ti to vyhovuje. O tom, ci zrusenie ockovania proti TBC zapricini zvysenu chorobnost budes moct laborovat tak o 30-40 rokov. Nie po 4roch. Zatial je plosna ockovanost stale dost vysoka. A ja si teda netrufam tipovat, co na nas pride po par dekadach. Bodaj by si mal pravdu, ale verim tomu, ze sa zhodneme, ze to zarucene nie je.

prevenar
4. mar 2016

@maslenka47
hahaha 🙂 ..prosim ta , chodte sa vsetci zaockovat proti TBC , nech nieco nelapite 🙂

NOVORODENCI sa ockovali na 4TY DEN ZIVOTA ! ..aby chudackovia prezili aspon mesiac , kedze vsetci novorodenci boli strasne OHROZENI . (boli tak nekonecne ohrozeni, ze sa MUSELI ockovat hned po narodeni, bolo to absolutne NEVYHNUTNE) . toto ockovanie je ZRUSENE niekolko rokov a od vtedy bolo uz dost a dost novorodencov (podla mojho nazoru 😉 ) a NIC zvlastne sa nikomu nestalo aj BEZ OCKOVANIA. jaj , logika 🙄 😅

bonus na vyse , tato vakcina ani nebola dizajnovana na ochranu voci plucnej forme TBC , ktora tvori snad 99% vsetkych pripadov / druhov TBC . PRETO mala nulovu ucinnost na chorobnost , preto sa nic nezmenilo a nezmeni , ked ju zrusili a to bol jeden z dovodov preco ju zrusili. jedine co sa stalo je , ze KLESOL pocet poskodenych deti touto nebezpecnou vakcinou.

evittam
4. mar 2016

Očkování proti TBC (LaFox | 02.01.15 11:13)

1971 – provedena studie účinnosti http://ockovanie.org/tuberkuloza.html
Závěr studie vyvolal mezi odborníky zděšení: v očkované skupině se totiž vyskytlo víc případů TBC, než ve skupině neočkované. Účinnost vakcíny proti TBC byla 0%.
27 roků trvalo – než zrušili povinné očkování TBC v Německu a Švýcarsku (1998)
29 roků v Rakousku
40 roků – než zrušili povinné očkování TBC v ČR !!!

danielita18
4. mar 2016

@evittam to mozem aj ja napisat 🙂

adsumus
4. mar 2016

@evittam prosím ťa, neoblbuj tu matky vedeckými studiami z rokov sedemdesiatych. očkovanie proti tuberkuloze je učinne a chráni deti pred smrtou, odkedy sa na sk zrušilo očkovanie proti tbc, zopár detičiek na nu zomrelo.

http://ceskokrumlovsky.denik.cz/zpravy_region/o...
http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2015_08.htm
http://www.sprievodcaockovanim.sk/myty-a-famy-o...
https://www.modrykonik.sk/group/6646/?q=%23bcg&...

sasa1983
4. mar 2016

@jadelka tuberkuloza nie je ochorenie, na ake sa akutne zomiera, pokial ju nedostane komorbidny pacient ohrozeny primarne uz inym ochorenim v stave zhorenia. Tbc je chronicke ohorenie,ktore si nesie clovek nasledne po cely zivot.

aristka
4. mar 2016

@jadelka vies ako sa lieci tbc ....musis brat kombinacie at dlhodobo .byt v izolacii a liecba moze trvat 9a viac mes.plus dozivotne byt sledovana .pretoze z tbc sa vyliecit nedokazes .ale dokaze sa len dostat do fazy utlmu tj.nie je aktivny .ale v tele je stale ...nehovoriac ak neries dlhodobo at ...vznikaju rezistencie .byva potrebne aj chir.riesenie na plucach a kvantum inych konplikacii ....to si asi nestudovala .co obnasaju choroby....

aristka
4. mar 2016

@lenusa20 tvoja sestra nesmie ani ochoriet .musi si vi svojom zivote davat pozor na vsetko .co zje .cim sa natrie .ci pouzije tampon.kolko si necha vlozku.....tvoja sestra dostala asi tu najhorsiu komplikaciu choroby a musi si dar pozor na vsetko od chemie .chorob .bio.....kedze by sa jej mohol stav zopakovat a zabit ju....inak sama pises .ze jej ho vyvolala vlastne choroba....

aristka
4. mar 2016

@alaguema ako sa pana p nieco dotklo ...on je alergik a dieta atopik ....samozrejme dedukciou uzavrete .ze je to z ocka ...len co ta propagacia super vysavaca a draheho stroja na .ze vraj upravu vody...

aristka
4. mar 2016

@alaguema ako sa pana p nieco dotklo ...on je alergik a dieta atopik ....samozrejme dedukciou uzavrete .ze je to z ocka ...len co ta propagacia super vysavaca a draheho stroja na .ze vraj upravu vody...
@timikaj1 tvoje dieta malo encefalitidu .bola su v spitaly .aky bol zaver dr....

timikaj1
4. mar 2016

@aristka záver žiadny, lebo však pokiaľ plač netrvá viac ako 3 hod., tak je to mierny nežiadúci účinok, reverzibilný, čiže keby som to Dr. nespomenula ani sa nespýta ako sme to znášali a ani okom nemihla, keď som to spomenula, ešte sa ma spýtala, či moje dieťa neplače( to mala 6mes.) a to ona bola naozaj spokojné bábo, čo plakalo minimálne!

aristka
4. mar 2016

@timikaj1 to je velmi zaujimave .takze sama si si dg.encefalitidu bez hospitalizacie a lekarov ...nozicka ju asi nebolela ...no chvalabohu dopadlo to dobre a tvoje dieta je urcite spokojne babo ...

timikaj1
4. mar 2016

@aristka Ja neviem, kde som si diagnostikovala encefalitídu, to si spomenula Ty, ja len vravím, že dieťa malo taký plač, aký som v živote u nej nepočula a áno nožička ju veľmi nebolelo , nemala ani bodku po vpichu a ak by to bolo kvoli tomu, tak by nerevala hodinu v kuse!

aristka
4. mar 2016

@timikaj1 pretoze pises.ze dieta malo encefaliticky plac ....ved ten vznika na zaklade niecoho a ked si to zdg.urcite to ovladas .....no a to .ze si dietatko nepocula takto plakat .neznamena.ze to deti nedokazu...ale dokazu a velmi silno a dlho a to ci dieta bolela nozicka alebo nie .nezistis alebo nemusis zistit nijak vizualne .absolutne nemusi byt na nozke nic vidiet ...skus si dat ty ako dospela osoba pichnut muscularku do napnuteho svalu a potom mi napis kolko a ako ta bolela noha ...myslim si .ze aj krivkat budes......ale podstatne je .ze si to psych.zvladla a uzivaj si svoje urcite krasne dieta...

alexandramaria
4. mar 2016

A nemate pocit, ze otazka zakladatelky bola o niecom inom ako o vasich nekonecnych skriepkach o ockovani? Co uz fakt neviete citat? Na hadky mate vyclenenu temu pokial viem. Vyslovene napisala ze proti ockovaniu nema nic zavazne, iba chce radu ohladne tych vyterov a ockovania hned po nich. Kriste na nebi..

jadelka
4. mar 2016

@aristka premyslam, ci si lekarka, alebo vestica, lebo raz sa vyjadrujes odborne, potom ezotericky :D

jadelka
4. mar 2016

@alexandramaria oni sa len chcu robit premudre, to si nevsimaj.

timikaj1
4. mar 2016

Bože zase hra so slovíčkami, tak to bol nezvyčajný plač, aby si bola spokojná, podľa príbalového letáku!!!Určite to bol plač, kvoli boľavej nožičke, Ty to vieš určite najlepšie ako všetko....Ženy majú pravdu, škoda niečo písať, v každej takejto diskusii dominujú adsumus a aristka na jednej strane a prevenar na druhej...Možete si vymieňať názory medzi sebou ale už bezo mňa, prajem dobrú noc...
@aristka

aristka
4. mar 2016

@timikaj1 nepochopila si ...keby tvoje dieta malo encefal.plač.bud si ista .ze doma bez lekara by ste to nerozchodili ...ale to nemozes vediet .pretoze to v letaku nepišu...

evittam
5. mar 2016

@timikaj1 Vôbec si nevšímaj určité dámy - bohužiaľ - jedna z nich je "zdravoťáčka" a myslí si, že "zožrala múdrosť sveta" a nie je nad ňu....Určite ty najlepšie vieš, kvôli čomu tvoje dieťa plače. V jej podaní - určite nie - len ona má pravdu a nikto iný - nakoľko má na to vzdelanie a všetci ostatní sme sprostí len ona je lietadlo. 😉 🙂

prevenar
6. mar 2016

@evittam myslis tu upratovacku z patologie ? 😀

adsumus
7. mar 2016

Administrácia, toto forum má byť také, kde sa má každý cítiť dobre,či s takým alebo onakým názorom máte to v pravidlách, napriek tomu tu umožnujete antivaxerom kolem dokola tralalalla zhovadovať očkujucich rodičov, a ja sa pýtam PRECO? a DOKEDY?

adsumus
7. mar 2016

a teraz mi zmažu príspevok, že s temou nesuvisí tipujem. 😉

adsumus
7. mar 2016

@sasa1983 na tuberkulozu sa neumiera?

v skupine respiračných nákaz sme zaznamenali 1 úmrtie u 6 mesačného neočkovaného dieťaťa na miliárnu tuberkulózu.
http://www.ruvzsn.sk/april 2013-epid_situacia.pdf

sasa1983
7. mar 2016

@adsumus napisala som akutne, bola to reakcia na prispevok, takze aj ten si treba precitat. Akutne som myslela, napr.ako na ochorenie meningokokom, kedy byva stav zhorseny, a az exitovy do par desiatok hod. Na TBC sa akutne nezomiera, mozno pokial by uz vytvorena kaverna infiltrovala napr.daku arteriu, ale to je vyslovene v uplne teoretickej rovine.

jadelka
7. mar 2016

@adsumus ja by som navrhovala zmazat ta uplne