Očkovanie proti chrípke

katkaxo
25. okt 2016

Ahojte, vždy keď sa to rieši tak sú rozdielne názory. Zaujíma ma prečo maminky nesúhlasia s očkovaním proti chrípke a naopak. Moj syn má 16 mesiacov chcem preňho len to najlepšie, alebo ak by ste mi odporučili nejeky dobrý článok o takýchto očkovaniach. Ďakujem

maminuska
25. okt 2016

@katkaxo ja mám 4 deti a dávam očkovať len tu najstaršiu a to pravidelne od 4 rokov , pretože je chronicky chorá a vysoké teploty sú pre ňu vyšším rizikom ako samotné očkovanie . Z tú dobu sme nemali žiadne nežiadúce účinky. Zdravé deti očkovať nedávam , majú svoju imunitu , vyškrábu sa z toho bez následkov.

katkaxo
autor
25. okt 2016

@maminuska aha, moj je zdravý klop klop, snažím sa neh si vybuduje imunitu máva iba problém s hornymi dyhacimi cestami..ja som myslela že tak do budúcna či nejako preventívne nedať zaočkovať..neviem

maminuska
25. okt 2016

@katkaxo osobne by som nedala a to som zástancom očkovania . Zdravé dieťa by malo chrípku jednoducho vyležať, vypotiť , chronicky chorí ľudia a starí ľudia ano , tam som jednoznačne zástancom .
U staršej dcéry mám pozitívne skúsenosti ochorela iba vtedy ak sme pre zdravotný stav nemohli byť zaočkovaný .

katkaxo
autor
25. okt 2016

@maminuska ďakujem 😃 prajem veľa zdravia

janickacrazy
25. okt 2016

@katkaxo Proti chrípke očkovať je blbosť podľa mna. Mala som kolegynu zdravá ako repa, nikdy nebývala chorá, žiadna marodka 10 rokov. Dala sa nahovoriť na očkovanie proti chrípke, mala ísť jej mama, len nemohla, tak išla namiesto nej, lebo už to bolo zaplatené, že nech to neprepadne. Dostala takú chrípku, až hroza, preležala 2 týždne, hotová bola. Povedala, že nikdy viac sa nedá zaočkovať proti chrípke. Odvtedy je zase zdravá ako repa. Zaujímavé, nie?

katkaxo
autor
25. okt 2016

@janickacrazy neviem či zaujímavé, ale neviem čo na to povedať .. áno ccela som si prečítať aj také vlaten skúsenosti ďakujem 😃

janickacrazy
25. okt 2016

@katkaxo tak ked som to videla, tak sa očkovať nedám ani deti, ja som chrípku nemala ani nepamatám, možno tak 10-12 rokov dozadu, antibiotikám sa vyhýbam pokiaľ sa dá, riešim všetko prírodne čajíky a bylinky

katkaxo
autor
25. okt 2016

@janickacrazy ako ani ja nebývam vôbec ako je rok dlhý chorá a to som ani kojena nebola ale celkovo so súrodencami máme výbornú imunitu a dúfam že maličký bude na tomto rovnako. Dobre od očkovania proti chrípke upúšťam a este aké očkovania dávajú mamičky ?

janickacrazy
25. okt 2016

@katkaxo Ja dávam len povinné očkovanie, niekto dáva proti rotavírusom, to som ja nikdy nedávala tiež, kedysi to ani nebolo a mám 3 deti a nikdy sme s tým problém nemali. Podľa mna je to len biznis, kedže tieto očkovania sa platia.

katkaxo
autor
25. okt 2016

@janickacrazy no a čo týka tej kliešťovej encefalitídy ?

dada_sepina
25. okt 2016

sice este nie som matka, ale urcite by som to nepodporovala. ja neuzivam ani ibalgin, nepodporujem farmakofirmy, kupujem len kyselinu listovu, aj o tom velmi pochybujem... cim som starsia, tym to mam v sebe silnejsie. staci si denne 3x povedat, alebo 33x, som zdrava, som zdrava 😀 😀 😀 ulozi sa to do podvedomia a telo sa podla toho zacne spravat. chripku som nemala od 13 rokov.....

janickacrazy
25. okt 2016

@katkaxo To tiež nedávam, kliešťa vyberiem a je vybavené. Lebo kliešte prenášajú aj boreliozu a na tú očkovanie neexistuje a tá je vraj oveľa častejšia ako encefalitída.

maminuska
25. okt 2016

@janickacrazy je častejšia ale nezabíja neliečená je veľmi nepríjemným spoločníkom . Na klieštovú encefalitídu môže hlavne malé dieťa zomrieť a aj starší človek .
@katkaxo ja som dala zaočkovať proti meningitíde typu C a A, pred týmto mám rešpekt ako hrom , staršiu dcérku mám zaočkovanú aj proti žltačke typu A, pretože berie kopec liekov a ešte keby sa jej odpálila pečeň žltačkou no amen tma.
Proti menengitíde typu AC mám zaočkované prvé tri deti , a aj poslednú dcérku plánujem proti tomu zaočkovať.
Toto bolo jediné očkovanie mimo povinného ktoré som dala svojim zdravým deťom .

katkaxo
autor
25. okt 2016

@maminuska
@janickacrazy ďakujem považujem ale tých kliešťov sa bojím

janickacrazy
25. okt 2016

@katkaxo No ved sa možeš dať zaočkovať, ked sa bojíš, len si o tom niečo najskor preštuduj, poznám takých, čo sa dali zaočkovať proti kliešťom a dostali aj tak boreliozu, tak mne sa to zdá zbytočné, ale to je len moj názor.

dada_sepina
25. okt 2016

@katkaxo a coho sa bojime, to pritahujeme 😀
dalsie pravidlo, ktore naozaj plati, a to do bodky... zial

katkaxo
autor
25. okt 2016

@janickacrazy ja som myslela že málo dať zaočkovať

katkaxo
autor
25. okt 2016

Malého zaočkovať.. oprava

janickacrazy
26. okt 2016

@katkaxo No ved je to na tebe, či ho dáš alebo nedáš zaočkovať. Ja mám už tretie bábo a ani jedno som nedala očkovať proti kliešťom, najstarší chytil prvého kliešťa možno ako 7ročný, prostredný má 6 rokov a ešte nemal žiadneho, takže mne sa to zdá zbytočné.

katkaxo
autor
26. okt 2016

@janickacrazy a keby bol ten kliešť nejako nakazený ?

janickacrazy
26. okt 2016

@katkaxo Čo som počula, tak vraj ked ho vytiahneš do 24 hodín od zakusnutia, tak by to malo byť bezpečné, ale či je to naozaj pravda, to teda neviem.

katkaxo
autor
26. okt 2016

@janickacrazy ďakujem za odpovede

janage
26. okt 2016

@katkaxo ahoj mne naposledy tvrdil jeden doktor, že je úplne jedno či je kliešť malý, či veľký či prisatý krátko či dlho nakaziť ťa vraj môže aj larva, ktorú ani nevidíš. Odkiaľ to mal neviem. Predtým tiež som vedela o pravidle 24 hod. Na druhú stranu som čítala odborný článok, kde bolo uvedené, že očkovať sa dá len proti encefalitíde, ale ak tak urobíš je nutné sa preočovávať - už nepamätám ako často, ale zdalo sa mi to dosť - inak môžeš skončiť horšie ako nezaočkovaný človek. Ja som nakoniec nedala. A ako perlička boli sme na mieste, ktoré sa vyznačovalo prítomnosťou infikovaných kliešťov. Dcéra, ktorá dovtedy nemala nikdy - chytila dvoch a najlepšie bolo, že každý lekár jej vyberal toho kliešťa inak. Jeden len vykýval, ďalší len krúžením vatou. A potom ešte ten komentár čo bol vyššie. No tak si vyber čo je správne.... 😉

katkaxo
autor
26. okt 2016

@janage a nenakazil kliet dcéru ? Moj brať má dosť často klestov nieje zaočkovať a nikdy nebol problém .

janage
26. okt 2016

no našťastie , mali sme sa sledovať. Ale tá Dr. čo prvá vyberala tak práve ona sa nakazila kliešťom z tej oblasti. Tak jedno mi nebolo. A ešte keď ma další Dr. "ukľudnil" že je jedno ako dlho bol prisatý....No ale bez ujmy. A to sme mali v strede pazuchy a v riťke - to asi ako piškala do trávy a pritom som dávala pozor na vysokú trávu.