icon

Očkovanie proti chrípke

martinals
24. aug 2018

Ahojte mamičky, ktoré očkujete proti chrípke aké máte skúsenosti.Mám 4ročnú slečnu,ktorá nastupuje do škôlky,minulý rok sme museli dochádzku prerušiť,lebo bola každý mesiac minimálne 2 týždne na ATB.Preto zvažujem toto očkovanie.ďakujem za odpovede 😀

asulka
1. sep 2018

@martinals ak mózem odporucit neockovat. Nestresovat malý organizmus viac ako treba. Deti po nastupe do MŠ bývajú choré. Niektoré sú choré tak casto, že musia na odporúčanie lekárov prestať chodit do kolektívu. Vydržte - bude to lepšie ....

adsumus
2. sep 2018

@zuzanapjat letáky som čítala a ludom s osobnými skusenostami verím, ale ked netvrdia nezmysly. ako može ochorieť z mrtveho vírusu? ludstvo neprežilo kvoli tomu, že verilo nezmyslom, ale že sa riadilo rozumom ale ako kto si vyberie.

lucia147852
2. sep 2018

@adsumus je to živý oslabený vírus.

adsumus
2. sep 2018

@lucia147852 je to mrtvy vírus.

adriannasvk
2. sep 2018

Skus na imunitu kupit cucoriedkovy narosan od justu a skusila by som asi aj nejake kvalitne probiotika a samozrejme ovocie,zelenina,pohyb...

adsumus
2. sep 2018

@adriannasvk miesto nula euro za očkovanie 30 za nepotrebne veci.

adsumus
2. sep 2018

oprava minimálne 70 euro a ked človek aj napriek tejto užasnej investícii ochorie, nulová zodpovednosť.

zuzanapjat
2. sep 2018

@adsumus ty vysvetli ako môžu byť vedľajším účinkom prejavy chrípky, napriek tým usmrteným vírusom ....

adriannasvk
2. sep 2018

@adsumus ???? Pre teba mozno nepotrebne veci,mojim detom tento sirup velmi pomohol...ak mas zdrave dieta,pre teba nepotrebna vec,ak mas dieta,na ktore sa nalepi kazda somarina a je viac chore doma ako niekde vonku na ihrisku vyskusas cokolvek co by mu mohlo pomoct.....nikde nie je napisane,ze ked budes brat ten sirup nikdy neochories...ale ochories urcite menej casto a ak aj ochories tak sa aj rychlejsie zotavis z choroby....je kazdeho vec co vyskusa a v co skusi verit,na co sa zapajas do diskusie ked tu zbytocne utocis na ludi.....diskusia sluzi na to aby tu kazdy mohol vyjadrit svoj nazor ci skusenost s urcitym vyrobkom....a ak patris medzi tych stastnych co maju vsetko ovocie zelwninu z vlastnej zahradky tak super,ak musis vsetko kupovat tak myslim,ze aj sama vies aku kvalitu ma dnesne ovocie a zelenina zo supermarketu.....cize preto ten sirup.....

zuzanapjat
2. sep 2018

@adriannasvk Kašľať na ňu fakt. Viem o rodine v ktorej Narosan pomohol dvojičkám, ktoré mali výsledky krvi už s podozrením na leukémiu. Narosan teraz beriem druhý krát ... pretože som tehotná. Na rozdiel od tabletových foriem železa mi nespôsobuje zápchy. Len zase všetko s mierou. Príliš veľa železa v krvi tiež nie je dobre. Ale je fakt XY zdravých a účinných spôsobov - prírodných - ktoré pomôžu dieťaťu na imunitu viac ako očkovanie.

martinals
autor
2. sep 2018

@asulka no to bol náš prípad, žiaľ hmm

martinals
autor
2. sep 2018

@martinals myslela som prerušiť škôlku na doporučené dr.

prevenar
3. sep 2018

@martinals ..posilnovanie imunity = zmena stravy, otuzovanie/kryokomora, saunovanie , sport v prirode (aj v nie idealnom pocasi) a pod. nie hltanie nejakeho imunoglukanu.

ak ta zaujimaju informacie ohladom rizik ockovania, najdes ich tu - https://www.modrykonik.sk/group/1799/

zuzanapjat
4. sep 2018

@prevenar len škoda že na SVK neviem o wellnesse kde maju pristup i deti, ktore by mohli ist s rodicmi na par minut do sauny. Kryokomora detto, tam deti nesmu. Pre deti je preto ideal otužovanie vzduchom - to jest nepreobliekavať ich a otužovať ich doma sprchovaním zimnou vodou. Môj ma 3 a pol roka a studenu sprchu si pyta sam po kupani. V zime začne otužovať s nami v prirode. Teraz bol chory (nakazil ho manžel nejakym virusom). Manžel bol fit za 4 dni a syn mal deň a pol horučku, ktoru som ani nezbijala a je FIT. Čiže aj keď človek ochorie, telo sa vysporiada lepšie. Dobra je speleoterapia..... to tiež si dame v buducnosti, lebo mame blizko jaskyňu kde ju robia.

prevenar
4. sep 2018

@zuzanapjat ..chodime s dietatom aj do sauny aj do kryokomory. + priroda je pristupna uplne kazdemu 🙂

drzim palce a vsetko dobre 🙂

adsumus
5. sep 2018

@zuzanapjat ale ja mám osobnu skusenosť aj iní a som ok, nie sme chorí a to su ludia reálni, nie tieto povymýšlane nicky.

adsumus
5. sep 2018

@zuzanapjat čo ti mám vysvetlovať, je to klamstvo, človek nemože ochorieť z mrtveho vírusu, to len antivaxeri to akosi implementovali ludom do hláv, nechápem prečo, to je ako ked veríte, že umriete zo slepačej polievky. je tam dna kuraťa, dostane sa vám do do tela, do mozgu a ktovie ako to dopadne.

adsumus
5. sep 2018

@adriannasvk to akože ja som obmedzená podla teba a prečo? lebo just beriem ako just odsávač penazí? žasnem, ja by som ťa kvoli opaku obmedzenou nenazvala, ved prečo? kupuj, čo uznáš za vhodne, prečo si nadávať?

zuzanapjat
5. sep 2018

@adsumus človek nemože ochorieť z mrtveho virusu, len vedlajsi ucinok vakciny v pribalovom letaku vykazuje vsetky symptomy ochorenia proti ktoremu sa ockuje :DDDD Moja sestra s rodinou toto ockovanie prezivali velmi zle.... manzelovi stari rodicia sa davaju kazdorocne a nemali problem. Ale moja sestra je asi s rodinou vymyslena a manzelovi stari rodicia su realni. :D Prestan sa strapnovat.

adsumus
5. sep 2018

@zuzanapjat noneviem kto sa strapnuje.

zuzanapjat
5. sep 2018

@adsumus no jedine ty...... pretoze ti unikaju logicke suvislosti, ze nie kazdy je ako ty a tvoji znami a niekto moze mat aj vedlajsie ucinky. Ale pre mna za mna sa daj očkovať aj proti blbosti... je to tvoje rozhodnutie... kazdopadne ked sa niekto pyta na skusenosti, tak netreba robiť z tych ludi, ktori skusenosti nemali dobre vymyslenych........
Niekto je citlivejsi ci alergicky na niektore zložky vakciny, niekto naopak to znaša dobre.

adsumus
5. sep 2018

@zuzanapjat prečo by sme mali mať chrípku, ked vírus vo vakcíne chrípky nie je schopný vyvolať chorobu, prečo by som mala odkyvkať tieto nezmysly? prečo si mám myslieť, že človek, ktorý chudák ochorel na chrípku z vakcíny je naozajstný, ked vírus z vakcíny chrípku nesposobuje? lebo je tu nejaká firmička, ktorá zarába na predaji "liekov" proti chrípke?

zuzanapjat
5. sep 2018

@adsumus ty si fakt nechapava, alebo sa len robiš? prečo v častych vedlajsich ucinkoch v pribalovom letaku su uvedene všetky priznaky chripky? toto nema zmysel....... mozno potom odpovedz aj na to, preco ta vakcina sposobuje ojedinele neurologicke potiaže a GB syndrom. Lebo je vlastne pre každeho neškodna a kto bude mat problem, tak to je nahoda ktora nesuvisi s očkovanim, že? Pre mna za mna sa zaočkuj aj proti sprostosti, na rozdiel od prirodnych doplnkov lacnejsich ci drahsich, po ich uziti nehrozi nic z toho, co je v pribalovom letaku vakciny.

adsumus
6. sep 2018

@zuzanapjat poprosím tie všetky príznaky chrípky. po tých doplnkoch nehrozí nič? sveta prostota sa tomu hovorí.

adsumus
6. sep 2018

@zuzanapjat inak opakuješ sa, že sa mám zaokčovať proti sprostosti, ty si sa dala, že to odporúčaš iným? a pomohlo?

zuzanapjat
6. sep 2018

@adsumus si tvrdila, že si si pribalovy letak čitala...... tam maš ako časte nežiaduce učinky bolesti kĺbov, svalov, celkový pocit ochorenia, horúčka, triaška, závrať, vracanie, opuchy žliaz v oblasti krku, hnačka, pocity ako pri chrípke .......... ešte ťa to baví? aj s tým rozumom v hrsti? takže láskavo prestať klamať, že si si čítala príbalový leták a navrhujem, aby si sa zdržala tých tvojich zbytočných komentárov, pretože v argumentácii prehrávaš a je mi za teba trápne

zuzanapjat
6. sep 2018

Veľmi časté (môžu sa vyskytovať u viac než 1 z 10 osôb) u dospelých a starších osôb:

bolesť hlavy (1)
bolesť svalov (1)
celkový pocit ochorenia (1) (2), neobvyklá únava alebo slabosť (1) (2)
reakcie v mieste vpichu (1): bolesť, začervenanie, opuch, zatvrdnutie, svrbenie (2)

Veľmi časté (môžu sa vyskytovať u viac než 1 z 10 osôb) v pediatrickej populácii*:

bolesť hlavy (1) (5) (6), nezvyčajný plač (1) (4), podráždenosť (1) (4), ospalosť (1) (4)
bolesť svalov (1) (5) (6)
hnačka (1) (4)
pokles alebo strata chuti do jedla (1) (4)
celkový pocit ochorenia (1) (5) (6), horúčka (1) (4), triaška (1) (6)
reakcie v mieste vpichu (1): bolesť, začervenanie, opuch, zatvrdnutie (4) (5)

Časté (môžu sa vyskytovať až u 1 z 10 osôb) u dospelých a starších osôb:

bolesť kĺbov (1)
zvýšené potenie (1)
reakcie v mieste vpichu: podliatiny (1), svrbenie (3)
triaška (1), horúčka (1), celkový pocit ochorenia (3), neobvyklá únava alebo slabosť (3)

Časté (môžu sa vyskytovať až u 1 z 10 osôb) v pediatrickej populácii*:

závrat (6)
nespavosť (1) (4)
vracanie (1) (4)
horúčka (5) (6), triaška (5)
reakcie v mieste vpichu: podliatiny (1), svrbenie, nepríjemný pocit (6), zatvrdnutie (6), pocit tepla (6)

Menej časté (môžu sa vyskytovať až u 1 zo 100 osôb) u dospelých a starších osôb:

opuch žliaz v oblasti krku, podpazuší alebo slabinách (2)
ospalosť (3), závrat (3)
nevoľnosť (nauzea) (2), hnačka (1)
pocity ako pri chrípke (2)
reakcie v mieste vpichu (2): nepríjemný pocit, pocit tepla

adsumus
6. sep 2018

@zuzanapjat tebe stačí ked ti bude trápne za seba, take nežiaduce učinky maju všetky vakcíny a mnohé ine lieky ale to neznamená, že si dostala chrípku, ked sa zaočkuješ napríklad proti čiernemu kašlu.

adsumus
6. sep 2018

a pre porovanie príznaky chrípky v porovnaí s nežiaducimi učinkami vakcíny

Najčastejšie príznaky chrípky

Príznaky chrípky sa objavujú náhle, prakticky z plného zdravia, kedy sa objavia horúčky, až 40°C, zimnica, triaška, bolesti hlavy, svalov, kĺbov, očí. Chorý človek je nápadne unavený a vyčerpaný. Niekedy sa môže dostaviť aj pocit zaľahnutých uší či problém so sústredením. Postupne sa začínajú prejavovať príznaky v plnej sile, nastupuje pokašliavanie, suchý, niekedy aj dráždivý kašeľ, ktorý sa postupne mení vo vlhký s vykašliavaním malého množstva väzkého hlienu belavej farby. Chorí často pociťujú aj pálenie za hrudnou kosťou alebo bolesť na hrudníku, ktorá sa pri kašli stupňuje. Objavuje sa aj bolesť v hrdle a zdurenie nosovej sliznice, čo sa prejaví ako pocit "upchatého nosa". Výnimkou nie je ani postihnutie tráviaceho traktu, ktoré sa prejavuje ako nechutenstvo, pocit na vracanie či zápcha. Deti dokonca často zvracajú, trpia nespavosťou, omámením až halucináciami. Z tohto dôvodu niekedy býva vyslovené podozrenie na zápal mozgových blán.
Trvanie príznakov chrípky

Choroba sa dá odhaliť aj na prvý pohľad, kedy si môžete všimnúť začervenaných spojiviek, upchatého a začervenaného nosa. Horúčka v nekomplikovaných prípadoch klesá v priebehu 2 - 4 dní, bolesti svalov trvajú asi 3 dni a dýchacie ťažkosti pretrvávajú spravidla 7 - 10 dní. Ak zápal získa hnisavý charakter, objaví sa vykašliavanie hnisavých hlienov, nový vzostup teploty a zhoršenie stavu môže sa jednať o tzv. superinfekciu. Tá vzniká v prípade, keď sa počas prebiehajúcej chrípky rozvinie iná, najčastejšie bakteriálna infekcia. Na jej vzniku sa podieľa oslabenie organizmu predchádzajúcou infekciou. V liečbe sa potom pridávajú antibiotiká, ktoré podávame na základe kultivácie, čo je pomnoženie zárodkov (napr. zo steru v hrdle) slúžiace k ich bližšiemu určeniu.

zuzanapjat
6. sep 2018

a? však okrem kašľa a sopľa máš všetky príznaky v príbalovom letáku, ak teda nemyslia aj ten sopeľ a kašeľ keď uvádzajú citujem "pocity ako pri chrípke (2)" :D ale veľa šťastia...... možno keď budeš mať z vakcíny nespavosť, zvracanie, hnačku, horúčku, triašku, bolesť kĺbov, bolesť svalov, závrate, spuchnutie žliaz v krku, nechutenstvo, tak to samozrejme nie je chrípka, to je len akože chrípka... a všetci tí, ktorí túto akože chrípku zažili a mysleli že zdochnú sú vymyslení. Okrem tých, ktorí zažili aj problémy s ladvinami opísané medzi zriedkavými vedľajšími účinkami, neurologické problémy, encefalomyelitídu, neuritídu, GB syndrom a kŕče. Joj a pardon ešte sme zabudli na tých, čo sú alergickí na vaječný bielok... nikdy sa u nich táto alergia naplno neprejavila a preto zažili kolaps, šok, opuch tváre, hrdla, jazyka atď. :D