Očkovanie proti HPV
Prosim vas aky je vas nazor na ockovanie proti HPV? Dat ci nedat zaockovat dceru?? Ďakujem za nazory
@katulienkax preto, lebo aj sexuálne aktívni muži/chlapci môžu ochorieť rovnako ako ženy. To, že muža sa toto riziko netýka, je mýtus, nie je len prenasacom. Tým, že v súčasnosti mladí žijú viac promiskuitne a viac experimentujú, je riziko väčšie. Nakaziť sa môže chalan aj pri orálnom styku (napr. riziko rakoviny ústnej dutiny)...Zvažovala som zohľadniac aj rizika, no napokon som dcéru zaočkovať dala, sama som sa nechala po konizacii.
@simkam2912 rozhodnutie je na tebe. Ja osobne by som nedala. Je teraz robená veľká reklama, trošku mi to príde ako taký emočný natlak. Ale na Slovensku sa očkovalo už skoro pred 15 rokmi, niektoré moje známe zaočkované sú a aj tak mali problémy so zlou cytologiou. Nechrani pred všetkými typmi HPV. Tak isto by ma odrádzali nežiaduce účinky. Ja osobne budem radšej viesť k pravidelnej prevencii.
@patus_2 ide o to, ze virus sa moze prebudit aj 15 rokov od nakazenia, preto ta zla cytologia po ockovani a preto je podstatne to ockovanie pred tym, ako zacnu pohlavne zit, vakcina chrani pred najrizikovejsimi typmi HPV
Urcite percento HPV je dokonca aj na vaginalnych sondach, do ambulancii bezne distribuovane kondomy prenosu nebrania 🙊 aby ste si nemysleli ze je to len problem sexualne nadstandardne skusenych.
A ake su vlastne tie neziaduce ucinky ked ich je najviac? Okrem bolesti a zacervenania v mieste vpichu.
@simkam2912 mesiac stara tema ale pridavam vlastnu skusenost. Nikdy som nemala problemy čo sa týka gyn. Vždy ukážkové vysledky. A čo čert nechcel od akutaulneho partnera som dostala HPV 16 aj 18 (chytil od ex a preniesol na mna) dostalo sa to tak daleko že v priebehu polroka sa mi tak zhoršili vysledky že som v predrakovinovom stadiu a mám 23 rokov. Caka má prva konizacia, žiaľ iná moznost nebola nakoľko je to mesiac čo mesiac horšie. Gynekologickú mame rodinnú znamu má dve dcéry a obe zaočkované. Vakcína v mojom veku a po tom čo už HPV mám je menej účinná ale na jej odporučenie, aby sme zabojovali všetkým čím sa len da dom bola dnes na prvej dávke. Po mesiaci má caka druha a následne po 4 tretia. Minimálne môže očkovanie predchádzať tomu aby sa mi v budúcnosti už po konizaci znovu nevyskytol tak vážny nález ako teraz.
A už teraz viem že pokial budem mat v budúcnosti syna alebo dveru ockovat ich dam. Je to strašne prehliadky stále odbery krvi kontroli. Pozera ti medzi nohy polka mesta naozaj nepríjemne. Dufam že po konizacii to nebudem musieť absolvovať znovu som z toho za posledný rok tak na prášky… Takze byt tebou dam môže to dcere do budúcna uľahčiť tieto nepríjemne vyšetrenia ako mne
@dryada_dryada a mate všetko v poriadku po konizacii a zároveň očkovaniu?
@dryada_dryada a mate všetko v poriadku po konizacii a zároveň očkovaniu?
@dominikaf123 dobrý deň prepáčte aj mňa by to zaujímalo ďakujem

A koľko to stojí to očkovanie? Prepláca ho poisťovňa či nie?