icon

Očkovanie proti kliešťovej encefalitíde

vtomka
17. mar 2013

Pekný večer želám,pochádzame z oblasti,kde sa vyskytuje veľké percento infikovaných kliešťov,budeme mať štyri roky,keďže začal syn chodiť do škôlky,zrejme nebudem mať dosah na kontrolu,či sa váľa po tráve,alebo nebehá medzi kríkmi a preto uvažujem o očkovaní,ale mám strach z prípadných nežiadúcich účinkov,vedel by mi niekto povedať,či bolo po očkovaní u niekoho spozorované prepuknutie ochorenia? (teraz myslím vyvolané samotným očkovaním) Ďakujem za odpovede.

Strana
z2
zaskar
20. mar 2013

ty si tu spochybnila lekara, tak ja ti ukazujem kto a ako spochybnuje. a ako sa diskredituje... nemas radost ze tieto spinave praktiky z farmaco lobby sa dostavaju von, ? clovek moze byt obozretnejsi a zdravsi a o to by malo ist... a ako to funguje... podtym je dalsi link k ockovaniu...takze mij link bol k ockovaniu ake tvoj nie, ty si sem dala nejaky vycuc z CV lekara 🙂

vtomka
autor
20. mar 2013

Nejaký výcuc z CV lekára,ktorý je autorom nejakého článku,ktorý si v tejto diskusií odporučil-aby sme boli kompletní... 😎

zabina27
5. jún 2015

@vtomka ahoj, dala si nakoniec svoje dietatko ockovat? ako to znasalo? ja nad tym velmi premyslam, s muzom zvazujeme, co je "mensie zlo", kedze byvame v zlej oblasti, co sa kliestov tyka, ja som mala kliesta raz v zivote a hned borelioza, muz mal menongoencefalitidu 2 a pol roka dozadu, zly priebeh, fakt si neviem predstaivt, ako by to bolo pri malom dietati ☹ takze na nejake percenta o nakazenosti kliestov a sanci to aj dostat sa mozem vykaslat, my sme "dobra" vzorka, len sa bojime, ze maly je este velmi maly, cakaju ho aj povinne ockovania...len ak by dostal ence kvoli tomu, ze sme vahali, tak sa asi obesim ☹

kvieta
5. jún 2015

@zabina27 Voliť mešie zlo je vždy zlá voľba!

zabina27
6. jún 2015

@kvieta jasne, len mame pocit, ci este nie je na to malicky, ma len rok, povinne ockovania zrovna pred sebou, ci to na taky maly organizmus nebude velky napor, ale asi to nechame ked tak na buduci rok, teraz by musel mat asi nejaku zrychlenu schemu a bohvie, ci by to ucinkovalo, dr nam nepovedala nic konkretne, ze ak budeme chciet, mame prist, ale ze vela ludi si to nedava, teda ani nema skusenosti s neziaducimi ucinkami...neviem, co som cakala, ze mi povie 🙂 ty si dala 3,5 rocne, dala by si aj rocne? sme skoro stale vonku, tu pred bytovkou jeden chlapec chytil cez tyzden kliesta, cize ani nemusime chodit daleko, ale cez vikendy sme na chalupe, maly je decko, jasne ze nechce byt na chodniku, chce sa tmolit v trave...

miskooo1987
25. jún 2015

Na toto som syna nechal ockovat pred polrokom, lebo casto chodime do lesa, na chatu a tak... minuly rok mal asi 3 kliestov. Takze pre istotu. Syn bol asi 2 dni trosku viac ospalejsi a unaveny. Inak nic.

Strana
z2