Očkovanie proti kliešťovej encefalitíde

nikolienka28
27. jún 2023

Ahojte. Prosím vás. Mali ste nejake vedľajšie účinky na zrychlenu formu tohto očkovania? Totižto som dala syna zaočkovať a teraz ma kus svokra postrasila ze môže mať vedľajšie účinky po druhej vakcine. Ze je to niekto hovoril. Ďakujem za odpovede.

evaachesa
27. jún 2023

@nikolienka28 prosím ťa poraď sa s lekárom a nie so svokrou ktorá to "niekde" počula. 😏 Kedy bol očkovaný?

nikolienka28
autor
28. jún 2023

@evaachesa však lekár mi povedal ze sa to normálne robí. Ale jej to povedal zas nejaký primár tak sa pýtam na skusenosti

evaachesa
28. jún 2023

@nikolienka28 a je tvojmu dieťaťu niečo? Normálne sa očkuje buď klasicky alebo zrýchlene. Svokrou sa nenechaj zastrašiť. Náš syn nemal žiadne NÚ... očkovaný bol ale klasicky proti KE. Tretiu vakcínu dostane o 5 mesiacov. Naša pediatrička neodporúčala zrychlené len skrz väčšiu záťaž na organizmus keďže sa jedná o dieťa.

nikolienka28
autor
28. jún 2023

@evaachesa nemal nič po prvej vakcíne. Len ma trochu vystrašila. No my sme v čiernom okrese na kliešte. Infekčné už máme plne. A nemohla som skôr očkovať lebo mal kiahne a potom sople. Tak preto teraz.

evaachesa
28. jún 2023

@nikolienka28 tak vo vašom prípade by som išla tiež zrýchlene...máte na to jasný dôvod. My nie sme v čiernom a preto ideme podľa klasickej schémy... náš má prvé dve vakcíny s odstupom 2 mesiacov a ďalšiu o tých 6 mesiacov od 2hej. Inak tiež nemal NÚ.
Idete teraz na 2hu dávku? Po akom odstupe?

nikolienka28
autor
28. jún 2023

@evaachesa ano pôjdeme na druhú. Po dvoch týždňoch a potom tretia až o polroka. Prvu mal teraz v piatok. Ja som aktuálne tehotná takže sa vraj očkovať nemôžem. Takže len dúfam a vyhýbam sa syrom a tráve. Keďže mame akurát momentálne z nás epidémiu.

evaachesa
28. jún 2023

@nikolienka28 och to vážne?? Kde bývate? Tak nech sa vám vyhýbajú hnusoby. 🍀
Inak ja som ako tehotná v 6m chytila kliešťa a tŕpla som aby bolo všetko ok...až o vyše mesiac som išla na testy a všetko bolo ok našťastie.
Akurát včera som kupovala v Kauflande náramky, ale teda netuším či to nejak pomôže, ešte sme ich nemali. Pre syna mám aj ultrazvukový odpudzovač tickless, ktorý mu dávam na nohavice...toto je nový lebo predošlý sme stratili. Našťastie (klop, klop) kliešťa nemal.

evaachesa
28. jún 2023

@nikolienka28 ešte mi napadlo dodať že každé ráno synovi striekam obuv s repelentom pred tým ako ide do škôlky....pre istotu keďže nie vždy majú na dvore pokosenú trávu.

nikolienka28
autor
28. jún 2023

@evaachesa my sme z Brezna. Akurát včera sme boli v správach ze je u nás epidémia. Aj zo syrov. AB ja syna striekam. Len chcem aby už mal pokoj. Len mam obavu teraz ma napadlo ze po očkovaní mal zdurenu uzliny pod pazuchou. Ale zmizlo to. Len aby nemal niečo po druhej dávke lebo hneď ideme na dovolenku ešte. Ide pozrieť tie naramky

evaachesa
28. jún 2023

@nikolienka28 och to som nepočula, musím pozrieť na nete. A tej uzlinky by som sa nebála, ale opýtaj sa radšej Dr na to. Hneď po očkovaní cestujete? Vezmi niečo na teplotu so sebou, neboj, zvládne to.

nikolienka28
autor
29. jún 2023

@evaachesa tri dni po očkovaní ideme.

evaachesa
29. jún 2023

@nikolienka28 tak to by malo byť okej