Očkovanie proti meningokokom
Dobrý deň, je tu niekto kto dal ockovat babo proti meningokokom? Zvažujeme a neviem sa rozhodnut. Mali ste aj nejake negativne skusenosti?
@lucilaines union isto 50%
@misana84 ja som dala tiez zaockovat aj mensieho synceka (uz mal 2 davky a este jednu dostane 1,5r ma). Starsi syncek ma 4r a ten ma len 2davky a hotovo. Ja som sa chcela opytat ci budete davat aj ten Nimenrix? Teda aj proti tym ostatnym? Nam imunologicka odporucila, ale este zvazujeme...
Iba by som updatla pre ine mamicky, ktore mozno zvazuju toto ockovanie teraz. My davame ockovat obe deti, syn dnes dostal prvu davku bexsero, aktualne stoji 106€, treba dve a nimenrix jednu stoji okolo 50€. Kazdu davku s mesacnym odstupom. Syn ma 3,5 a dcera sa bude az po 2r, tak nam odporucila pediatricka. Zaroven povedala, ze toto ockovanie je jedno z najdolezitejsich, nakolko kazdy mesiac lezi na aro na kramaroch jedno dieta s meningokom a zial, ak prezije, nasledky su trvale. Je to sice velka financna palka do rozpoctu, ale rozhodne to je nic oproti zivotu. Tiez sme dlho zvazovali, ci dat ci nie a som rada, ze sme sa rozhodli dat. Syn ma bolestive miesto vpichu, trosku opuch, zacervenanie a vravel, ze ho boli hlava.
aj vzp preplaca polovicu ceny Bexero ...pozrite si web stranku. aj Union len Dovera nie ... Neviem aka je aktualna cena Bexero no tiez planujeme dat zaockovat
@margaretka Aktuálna cena dnes sme ju kupovali 97 eur prvá dávka,
@margaretka ahoj a všeobecná to prepláca normálne alebo len v rámci peňaženky zdravia? Lebo ja ju nemám založenú keďže nemám dostatočný počet osôb.
Ahojte, tak my už máme síce dávnejšie za sebou tie očkovania, ale tento rok. Neviete kedy má byť posledné preockovanie? Myslím že po 2.roku života? Tiez sme si to dávali preplácať cez vszp
Ahojte, chcem sa opýtať, ci je toto očkovanie na celý život alebo len na 3 roky? Lebo niekde som čítala, ze účinkuje len 3 roky, ale neviem to už nájsť

@mirkie neviem, mne sa zda, ze nie, ale nemam vseobecnu, mozno su tam nejake novinky. Ja mam Doveru a ta nepreplaca nic.