icon

Očkovanie proti meningokokom

misana84
25. sep 2020

Dobrý deň, je tu niekto kto dal ockovat babo proti meningokokom? Zvažujeme a neviem sa rozhodnut. Mali ste aj nejake negativne skusenosti?

Strana
z2
lucilaines
26. sep 2020

@mirkie neviem, mne sa zda, ze nie, ale nemam vseobecnu, mozno su tam nejake novinky. Ja mam Doveru a ta nepreplaca nic.

misana84
autor
26. sep 2020

@lucilaines union isto 50%

maja2233
26. dec 2020

@misana84 ja som dala tiez zaockovat aj mensieho synceka (uz mal 2 davky a este jednu dostane 1,5r ma). Starsi syncek ma 4r a ten ma len 2davky a hotovo. Ja som sa chcela opytat ci budete davat aj ten Nimenrix? Teda aj proti tym ostatnym? Nam imunologicka odporucila, ale este zvazujeme...

misana84
autor
30. dec 2020

@maja2233 asi áno, by bolo blbe keby sa nakazila iným typom

fantinka
18. feb 2021

Iba by som updatla pre ine mamicky, ktore mozno zvazuju toto ockovanie teraz. My davame ockovat obe deti, syn dnes dostal prvu davku bexsero, aktualne stoji 106€, treba dve a nimenrix jednu stoji okolo 50€. Kazdu davku s mesacnym odstupom. Syn ma 3,5 a dcera sa bude az po 2r, tak nam odporucila pediatricka. Zaroven povedala, ze toto ockovanie je jedno z najdolezitejsich, nakolko kazdy mesiac lezi na aro na kramaroch jedno dieta s meningokom a zial, ak prezije, nasledky su trvale. Je to sice velka financna palka do rozpoctu, ale rozhodne to je nic oproti zivotu. Tiez sme dlho zvazovali, ci dat ci nie a som rada, ze sme sa rozhodli dat. Syn ma bolestive miesto vpichu, trosku opuch, zacervenanie a vravel, ze ho boli hlava.

maja2233
19. feb 2021

@fantinka dakujem. My sme tiez dali zaockovat oboch (syncekovia 4r a mladsi 20mes.). Zatial mali po 2davky, ale mladsi syncek by mal este dostat jednu. Este budeme Nimenrixom.

margaretka
6. feb 2022

aj vzp preplaca polovicu ceny Bexero ...pozrite si web stranku. aj Union len Dovera nie ... Neviem aka je aktualna cena Bexero no tiez planujeme dat zaockovat

katka12389
10. feb 2022

@margaretka Aktuálna cena dnes sme ju kupovali 97 eur prvá dávka,

zuzik911
20. feb 2022

@fantinka dobrý deň,toto očkovanie nieje vraj na cely život?neviete ako často by sa malo preočkovať?lebo každý rok je to dosť peňazí keď máte viac deti..Dakujem pekne

misana84
autor
20. feb 2022

@zuzik911 no ja viem, že sa dávajú 3 dávky spolu… prvé dve do roka( od prvého podania)a ďalšia po roku? Viem že teraz by mala niekedy ísť opäť na 3 poslednú….

janka_mh
6. apr 2022

@margaretka ahoj a všeobecná to prepláca normálne alebo len v rámci peňaženky zdravia? Lebo ja ju nemám založenú keďže nemám dostatočný počet osôb.

fantinka
6. apr 2022

@janka_mh len vramci tej penazenky. Preto som to ja napr ani neriesila s poistovnou, lebo tam dali nesplnitelne podmienky.

janka_mh
6. apr 2022

@fantinka aha. No ja peňaženku nemám keďže nás nieje dosť do skupiny. A aké si tie nesplniteľné podmienky

misana84
autor
6. apr 2022

@janka_mh v unione len výpisete žiadosť a odnesiete na pobočku a do 2 dni sú peniaze na úcte

fantinka
7. apr 2022

@janka_mh no aj ti rodinni prislusnici, pre mna bez sance to splnit. A to ma vlastne hned odradilo 😂

janka_mh
7. apr 2022

@misana84 ale ja mám všeobecnú preto som sa na ňu pýtala. Ale ďakujem ☺️ už som si volala na infolinku

evica17
17. máj 2022

@janka_mh Jaj penazenka zdravia mini, tam sa to da ze je.jedn aosoba a to preplati 100 eur

laura1994
10. aug 2022

Ahojte, tak my už máme síce dávnejšie za sebou tie očkovania, ale tento rok. Neviete kedy má byť posledné preockovanie? Myslím že po 2.roku života? Tiez sme si to dávali preplácať cez vszp

misana84
autor
11. aug 2022

@laura1994 myslím do 3 roka…(2-3) teraz mame ísť

laura1994
11. aug 2022

@misana84 ďakujem krásne 🙏

bounties
24. mar 2024

Ahojte, chcem sa opýtať, ci je toto očkovanie na celý život alebo len na 3 roky? Lebo niekde som čítala, ze účinkuje len 3 roky, ale neviem to už nájsť

sushi1234
30. aug 2024

@bounties aj mna by zaujimalo, nezistili ste ešte prosím ? Poprípade nevie niekto ?

bounties
30. aug 2024

@sushi1234 ano, je len na 3 roky

sushi1234
30. aug 2024

@bounties a ktoré účinkuje len 3 roky. ?

Strana
z2